Kokoşş Hatunlar Kulübü

adacım senin poğaçalarının üstleri daha sarımsı bende öle olsun istiyorum benimkisi daha kırmızımsı oluyor neden üle

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ (bence zeytinyağı kullanmayın, ayçiçek daha uygun)
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gr.) kuru toz maya kullanacaksanız 1,5 yemek kaşığı (instant maya kullanacaksanız 1 paket mayayı suda eritmeyip direkt una katarak kullanın.)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un (Ben 6 su bardağı kullandım ama siz duruma göre ayarlayın.)
4 çay kaşığı tuz
İki yumurta (akı iç malzemesine, sarısı üzerine)
İç malzemesi:

Büyük bir kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş)

1 demet maydonoz (Bu hamurdan çok sayıda çörek çıkıyor, iç malzemesini az hazırlamayın.)

İki yumurtanın akı

Üzeri için:

İki yumurtanın sarısı

Susam

Yapılışı:

Öncelikle ılık süt ve suyu bir kapta karıştırarak mayayı içinde eritin.

Hamur yoğurma kabınıza mayalı karışım, sıvıyağ, şeker, tuz ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Muhtemelen yoğurdukça un eklemeniz gerekecek. Bu hamur çok fazla un alıyor. Benim hamurum 6 bardak kadar aldı. Hamur elinize yapışmayan esnek bir kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45 dkt mayalandırın.

Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Beyaz peynir rendesi, kıyılmış maydonoz ve yumurta aklarını bulamaç halinde karıştırın.

Mayalanmış hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp bunları yemek tabağı büyüklüğünde çok inceltmeden merdaneyle açın.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Açtığınız her hamur parçasını dörde bölün.

Böldüğünüz her parçanın geniş kısımlarına iç malzemesinden koyun ve geniş taraftan başlayarak rulo şeklinde sarın.

Rulonun iki ucunu birleştirerek ay çöreği şekli verin.

Çörekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin çünkü bunları tepsiye koyduktan sonra yarım saat daha mayalanması için bekleteceğiz, çörekler tombiş olacak.

Tepsiye dizdikten sonra üzerini bir bezle örtüp 20-25 dk daha mayalandırın, ortasındaki boşluklar kapanacak şekilde şişecek çörekler.

Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) Çok fazla kızarmasın ama.

Piştikten sonra da üzerine hafif nemli bir bez örterek 15 dk kadar dinlendirin ki çörekleriniz yumuşacık olsun.

Son düzenleme:

len mademhıc işe yollmasın baksınnn sanamantığa bakk

kimse kaldınmı bariiii

:26::26::26:

burcu ben sen gıbı 5te cıkcam ahh ahh daha 2 saatım var eve gtmemle 3 saat

Son düzenleme:
heeeeeeee enveyin macunu deilde şu an fırçasını kullanıyom güzellll

canım bı gargara var onu kullanınca kanama felan kalmadıııı
heee deneyeyımm 2sınıdee ozmn anama solım bnm taslr tezmlenck daha vakıt bulrsm ınss

adaaaa calsıcaksan al mutlakaaaa ılk zamnlr sutun fazla olursa sagar atarsın buzlıga ılerde ısıne yararrr yaa tabı suresını gecırmemek sartylaa...

makınada ısıne yarayack ama onn acelesıde yok tabııı tamammen senn durumaa kalmıss

adacım benim nöbet poğaçaları 200 derecede 10-15 dk da pişti cnm seninki yarım saat dio 180 olduğu içinmiki?

brcğim ondandır cnm...fırının ayarından zaman farkeder...ben genelde hiçbir tarifin dediği süreyi ayarlayıp başından ayrılmam,gelir gider bakarım...birden kızarır,pişer falan diye...

alyacım-güneşcim sağ olun kızlar demek faydalı bir şey bu süt zımbırtıları,halledeyim en iyisi :)))

alyammmmm 20-25 dk.mı??? yapma kuzum...genelde şimdi ki kombili evlerde o kadar sürede hamurun mayası gelmiyor nedense...şöyle gürül gürül yanan sobalı ev olcek ki...

kız ben peteğin yanına koyuyom sarıyom polarla oluyo ya tabi biraz daha fazla olur diyom ya saatli ölçüye pek bakmam
hiç şimdiye kadar kötü de olmadı yaneeeee

Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

la benim daha 4 aylıkmış bende 5 e girdim diodum

yemek yapmadım...
kocem bugün geç yattı...paris falan derken :))) akşama da tam servis saatinde kalkar,işyerinde yer...
ben de dünden kalan pilav ve tavuk ızgarayı yerim yoğurtla...

la sen koket karısından daha çok benzion iskenderunlulara zaten...

kocasının yanında kala kala pas tutmuşş

anası bile diormuş bir koca sende var sanki diyee

doğru demiş teyzem valla...

kess laa iskenderunluyum ben kocamı seviom napam laaa

utanma sen güçlü garusun
kocana dayanıyon okadr fırtına badire kaygana görümce
sunum ne yanında
hade topla gücünü kuvvetini hırsını göster kendini
kocanada kanıtla müdürede

ver gazı yanmasınnnnn

zaten yapcak bişi yok yapmak zorundayım ama dediğin gibi iyi yönleride var bakalım :13:

yemek yapmadım...
kocem bugün geç yattı...paris falan derken :))) akşama da tam servis saatinde kalkar,işyerinde yer...
ben de dünden kalan pilav ve tavuk ızgarayı yerim yoğurtla...

bugün yemek edesim yok benim lahmacun istiyo cnm belki sölerim yapamıom artık çok yorulyom ayakta 1 saat bugün dinlencem bılaşıkları eğil yerleştir dün öldüm resmen

ii akşamlr kızalrrrr oglumu tekrar doktora goturcezz... ıns 3.kez ıgneye dvam dememz sıkıldı cocuummm

alyammmmm 20-25 dk.mı??? yapma kuzum...genelde şimdi ki kombili evlerde o kadar sürede hamurun mayası gelmiyor nedense...şöyle gürül gürül yanan sobalı ev olcek ki...

ben dün yarım satte kabarttım hamuru küçük elktrik sobası karşısında koydum bir petek açtım bi kabardı görmen lazımmmm dııı tepsidede 20 dk beklettim ordada puff gibim oldular pişincede kabardılar tepside çok güzellerdii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…