Kokoşş Hatunlar Kulübü

daha önce gösterdiğin dantelli elbiseyi beğenmiştim ben
neden almadın onu alıcaktın

onun satıcısı msjıma cvp verme zahmetinde bulunmadı bende bu elbiseyi başka satıcıdan aldım....o hemen cvp verdi uyuz oldum zaten başkası almış elbizeyi adıda hazal bilinmi hazal20 pohahaha ...

karıştırdım biraz bitane daha buldum başka satıcıdan buldum ama bunu sipariş etmiştim artık bunuda etsem yılbaşına yetişmezmiş öyle dedi ee bana yılbaşı lazım doğum günüme bakarsın bunu giyerim nan bide hamiş karıyım demesinler böle mini mini geziyo millet bellimi olur..o danteldi bide üşürüm felan iyi oldu boşver olmaması...

bunu beğenmedinmi yoksem?

öyle aman aman çok beğenmedim açıkçası sade şık normal bir elbise
ama doğum gününe giyebilirsin yılbaşı için olmazdı zaten iyikide yetişmemiş

miray_172,lisan syükseltme dediğin şey sanırım yüksek lisans, açıköğretimdde var ..

peki nasıl oluyor ona sınava mı hazırlanıyorsun cnm?

yüksek lisans evet...ben düşünyorum ama nasıl önce öğrenmem lazım seneye yapacam herhalde kaydı öyle bişimiş.

sende bulmaca gibisin kafamı karıştırma nen ben hamişim zaten...

kuzucum beni bilen bilir ben ablamın mutluluğunu çok istiyodum işte pazar günüde biriyle tanıştı,, şimdilik birbirlerini tanıyorlar bakalım işte onun mutluluğu benimkindem önce gelir önce onun yüzü gülsün hayırlısıyla İNŞALLAH ...

yüksek lisans evet...ben düşünyorum ama nasıl önce öğrenmem lazım seneye yapacam herhalde kaydı öyle bişimiş.

ales sınavına giriceksin geçerli bir not alıcaksın
sonra ünv. başvurucaksın kabul edilirsen yüksek lisansa başlıyorsun

öyle aman aman çok beğenmedim açıkçası sade şık normal bir elbise
ama doğum gününe giyebilirsin yılbaşı için olmazdı zaten iyikide yetişmemiş

hadisenin trendyoldakiler baktım ne şahane öyle hepsi satılmış geç kalmışım off süper şık şeler vardı...

markofoniye baktım fısss bişi yok....

limangoyada üye oldum oda fıssssssssssssssss

bekleyelim bakalım.

hade hade o evlenirse sıra sana gelecek dimi hatrladım pohahahaha

buyur canım burayı oku.

Açık Öğretimliler yüksek lisans yapabilir mi?

"Açık öğretim lisans mezunları yüksek lisansa başvurma veya yüksek lisans yapma hakkına sahip mi?" öğrencilerin aklına takılan sorulardan biri.

Tarih:13.02.2008>Bu makale 5929 kez okunmuştur.

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2.maddesine göre;

“Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, ALES puanı yanı sıra gerekirse, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilebilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden yüksek lisans yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar vb.) ve hangi düzeyde yabancı dil bilgisi gerektiği, ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirlenir…”

Bu maddede, yüksek lisansa başvurmak için gerekli koşullar açıkça belirtilmiştir. Yüksek lisansa başvurmak için lisans mezunu olma şartı vardır ancak yönetmelikten de açıkça anlaşılacağı üzere örgün veya uzaktan eğitim yapan fakültelerden mezun olma şartı yoktur.

Ayrıca 2547 sayılı kanunun 12.maddesindeki d ve fıkraları ile 43.maddenin c fıkrasına göre hazırlanan Açık Yükseköğretim yönetmeliğin 13.maddesinde "Açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar." hükmü yer almaktadır. Yönetmeliğin bu maddesinden de anlaşılacağı gibi açıköğretim fakültesi mezunları yüksek lisans dahil diğer öğrencilerle aynı haklara sahiptirler.

Gerekli şartlar sağlandığında örgün öğretim mezunları gibi yüksek lisansa başvurma ve yüksek lisans yapma hakkına sahiptirler

ales sınavına giriceksin geçerli bir not alıcaksın
sonra ünv. başvurucaksın kabul edilirsen yüksek lisansa başlıyorsun

kız ben okula gidip gelemem açıktan yokmu işte onu soruyorum yüksek lisans bitirme alesi bilyom zatiii...

ben alese nasıl hazırlanım bebekle anammm:26:

bende rush 2 yi bulamadım artık onun firması çıkartmıyormuş tekin acar ve sevile baktım yoktu . noa yı almayı düşünüyorum yılbaşına indirimlerde oluyor oda güzel koku hafif

kızlar yılbaşına bu elbiseyi aldım ama yetişirse kargo yurtdışından gelecek ....

son anda değişiklik olabilir olmazsa doğum günümde giyerim bende bakın...

Eki Görüntüle 308552
miroş ben beğendim sade hoş bir elbise

canım birde bunu oku..

[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD="class: ortametinler"]Kısaca özetlemek gerekirse, günümüzde e-Öğrenim ya da bazen e-Learning olarak adlandırılan uzaktan eğitim bazı durumlarda örgün eğitime alternatif olarak düşünülebileceği gibi, çoğu durumda örgün eğitimi destekleyici bir unsur konumundadır. Gelecekte, teknolojinin daha da gelişmesi, yaygınlaşması ve eğitim almak isteyen birey sayısındaki artış gibi gelişmeler uzaktan eğitimi, eğitim sistemleri içerisinde önemli bir alternatif durumuna getirecektir.

Yüksek lisans seviyesinde uzaktan eğitim veren üniversitelerin ve programların sayısı her geçen eğitim döneminde artış göstermektedir. Yüksek lisans eğitimine devam ederken, aynı zamanda iş hayatını da sürdürmek isteyenler, ya da bulunduğu şehrin dışındaki bir üniversiteden yüksek lisans eğitimi almak isteyenler için çok önemli bir alternatif haline gelen uzaktan eğitim, çağımızın teknolojik gelişmeleriyle birlikte örgün eğitimle yarışabilecek kalitede eğitim sunabilmektedir.

Uzaktan eğitim programlarına YÖK onayı verilmesi de uzaktan eğitimin gerçek anlamda yüksek lisans eğitimi verebildiğinin ve yüksek lisans programının gereklerini yerine getirebilecek bir eğitim platformu sağladığının bir göstergesi sayılmaktadır.
Yüksek Lisans Programları | 2011 | Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitimde Dersin İşlenişi
Uzaktan eğitim için seçilen yöntem, dersin içeriğine ve hedef kitleye bağlı olarak farklılık arz eder. Bir uzaktan eğitim yöntemi bir ders için uygun olabilirken başka bir ders için de başka bir uzaktan eğitim yöntemi uygun olabilir.

Uzaktan eğitim programlarında dersin işleniş biçimini yine bir uzaktan eğitim metodu olan açıköğretim fakültesindeki sisteme benzetebiliriz. Dersleri size sunulan online ortamlarda takip edersiniz, sınavlar ise çoğu zaman klasik metodla yapılmaktadır. (açıköğretim fakültesinde derslerin televizyondan anlatılıp sınavların klasik yöntemle yapılması gibi...)
Sınav dönemlerinde açıklanan tarihlerde ve belirlenen salonlarda tıpkı açıköğretim programlarında olduğu gibi bir araya gelen program öğrencileri yazılı ya da test tipi sınavlara girerler.

Eğitimler bazen senkron bazense asenkron olmaktadır. Senkron eğitimlerde daha önceden belirlenengün ve saatte öğrenciler bilgisayar başında bulunur ve sanal bir sınıf ortamında sınıf arkadaşları ve öğretmeni ile bir araya gelmiş olur. Sanal sınıf ortamlarında öğretmene soru sorabilen öğrenciler aynı zamanda uzaktan eğitimin eksik yanı olan sosyal etkileşimi de sağlamış olurlar. Senkron eğitim zaman bağımsız değildir fakat mekan bağımsızdır. Şehrin, ülkenin ve hatta dünyanın farklı yerlerindeki öğrenciler, aynı anda sanal bir sınıfta bir araya gelir ve birbirleriyle sosyal paylaşımlar içerisinde olabilirler.

Asenkron eğitim ise hem zaman hem mekan bağımsız olarak adlandırılabilen uzaktan eğitim türüdür. Size açık olan dersleri istediğiniz gün ve saatte girip takip edebilir. Tekrar girdiğinizde kaldığınız yerden devam edebilir, eğitmeninize ya da arkadaşlarınıza eğer online değillerse daha sonra cevaplanmak üzere sorular sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Uzaktan eğitim programları bazı zamanlarda yüz yüze eğitimle de desteklenebilmektedir. Başvuru yaptığınız yüksek lisans programı eğer eğitimin bazı aşamalarında bir arada olmayı gerektiriyorsa klasik eğitim yöntemlerinden de yararlanılabilmektedir.

Sınavlar Nasıl Yapılmaktadır ?

Sınavlar çoğu zaman klasik sınav yöntemleriyle yani belli gün ve saatlerde bir araya gelinmek suretiyle yapılmaktadır. Ara sınavlarda online uygulamalar söz konusu olsa da final sınavları için klasik yüz yüze yöntemler tercih edilmektedir.
Yüksek Lisans Programları | 2011 | Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Programlarına Başvuru Nasıl Yapılmaktadır?
Uzaktan eğitim programlarına da diğer yüksek lisans programlarına yapıldığı şekilde başvurular yapılmaktadır. ALES veya GMAT veya GRE sınavlarından (ALES dışındaki sınavların kabul edilip edilmediğini başvuru yaptığınız enstitüden öğrenebilirsiniz) yeterli puan alan ve diğer belgelerini tamamlayan lisans mezunları uzaktan eğitim yüksek lisans programlarına başvuru yapabilirler.

Yüksek lisans başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgiye “yüksek lisans” başlığından ulaşabilirsiniz.

Normal (Örgün) Eğitim İle Uzaktan Eğitim Arasında Ne Fark Var?

Hukuki olarak hiçbir fark bulunmamaktadır. Temel fark uzaktan eğitim öğrencilerinin sürekli üniversiteye devam mecburiyeti bulunmamaktadır. Görülen derslerin içerikleri bire bir aynıdır. Dersler İnternet üzerinden verilecek şekilde hazırlanmaktadır.

Alınan Diplomada Örgün Öğretime Göre Herhangi Bir Fark Var mıdır?

Alacağınız diplomanın örgün eğitimde verilen diploma ile birebir aynı olup olmadığını, üzerinde "uzaktan eğitim" ibaresi bulunup bulunmadığını ilgili enstitüden öğreniniz. Bazı programlar örgün öğretim mezunlarının sahip olduğu diplomanın birebir aynısını verirken bazı üniversitelerin programlarının diplomalarında Uzaktan Eğitim ibaresi yer almaktadır.
Uzaktan Eğitim Veren Okul Ücretleri
Uzaktan Eğitimin Avantajları
Uzaktan Eğitim Veren Okullar
YÖK Uzaktan Eğitim Yönetmeliği
[h=3]<<geri 1 - 2 - 3 ileri>>[/h]​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD="width: 27"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 17%, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE="align: left"]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik, align: left"][TABLE="width: 100%, align: left"]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 17%"]
[TR]
[TD][TABLE="align: left"]
[TR]
[TD="width: 150, align: left"][TABLE="width: 100%, align: left"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: saggun1"]16
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Aralık 2011 [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE="width: 47%, align: left"]
[TR]
[TD="class: saggun1"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]ALES İlkbahar Dönemi Kalan Süre
148 gün, 7 saat
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: aleskalan, colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: aleskalan, colspan: 2, align: center"] ALES Sınav Tarihi
13 Mayıs 2012
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: center"]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 32%, align: left"]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Akademik Terimler[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik"][TABLE="width: 100%, align: left"]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Çinde Yüksek
Lisans
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik"][TABLE="width: 100%, align: left"]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Geleceğin
Meslekleri
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Ucuz Öğrenci Tatilleri
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Work&Travel[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Yönetim Kitapları[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik, align: center"]http://www.kadinlarkulubu.com/aupair.php

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD="width: 28%, align: left"]
[/TD]
[TD="width: 72%, align: left"]Au Pair Olmak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik, align: left"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]Ulusal Tez Merkezi[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://www.yok.gov.tr/content/blogcategory/205/46/lang,tr_TR/[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik, align: left"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: left"]2011 Sınav Takvimi[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: center"]Fulbright Yüksek Lisans Bursu[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD="width: 32%"]
[/TD]
[TD="width: 68%, align: center"]2011 Yabancı Hükümet Bursları
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="width: 68%"]http://www.ösym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFF88F742D0D711251D85653DB9EC146B4Yüksek Lisans
D
enklik Birimi
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[/TD]
[TD="class: saglinkleralt, width: 68%, align: center"]TÜBİTAK Yüksek Lisans Bursu[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sagmenubaslik"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 100%, align: left"]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…