kız ben okula gidip gelemem açıktan yokmu işte onu soruyorum yüksek lisans bitirme alesi bilyom zatiii...
ben alese nasıl hazırlanım bebekle anammm:26:
5 cm felan yaaa olmazmı ayy bide akkabı çıktı öylemi...:26:
aman ne olcak hazırlanırsın
ben bu hafta sonu spk sınavından sonra alese de çalışmaya başlıcam
önce kariyer bak arkadaş altta yazmış vardır heralde açıktan yüksek lisans
sen ne mezunusun ingilizcemi
benim avatar nasıl yavrular ??
benim kocişte spk sınavına girecek inş.güzel geçer seninkide
buyur canım burayı oku.
Açık Öğretimliler yüksek lisans yapabilir mi?
"Açık öğretim lisans mezunları yüksek lisansa başvurma veya yüksek lisans yapma hakkına sahip mi?" öğrencilerin aklına takılan sorulardan biri.
Tarih:13.02.2008>Bu makale 5929 kez okunmuştur.
Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2.maddesine göre;
Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, ALES puanı yanı sıra gerekirse, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilebilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden yüksek lisans yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar vb.) ve hangi düzeyde yabancı dil bilgisi gerektiği, ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirlenir
Bu maddede, yüksek lisansa başvurmak için gerekli koşullar açıkça belirtilmiştir. Yüksek lisansa başvurmak için lisans mezunu olma şartı vardır ancak yönetmelikten de açıkça anlaşılacağı üzere örgün veya uzaktan eğitim yapan fakültelerden mezun olma şartı yoktur.
Ayrıca 2547 sayılı kanunun 12.maddesindeki d ve fıkraları ile 43.maddenin c fıkrasına göre hazırlanan Açık Yükseköğretim yönetmeliğin 13.maddesinde "Açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar." hükmü yer almaktadır. Yönetmeliğin bu maddesinden de anlaşılacağı gibi açıköğretim fakültesi mezunları yüksek lisans dahil diğer öğrencilerle aynı haklara sahiptirler.
Gerekli şartlar sağlandığında örgün öğretim mezunları gibi yüksek lisansa başvurma ve yüksek lisans yapma hakkına sahiptirler
bende rush 2 yi bulamadım artık onun firması çıkartmıyormuş tekin acar ve sevile baktım yoktu . noa yı almayı düşünüyorum yılbaşına indirimlerde oluyor oda güzel koku hafif
miroş ben beğendim sade hoş bir elbise
bende rush 2 yi bulamadım artık onun firması çıkartmıyormuş tekin acar ve sevile baktım yoktu . noa yı almayı düşünüyorum yılbaşına indirimlerde oluyor oda güzel koku hafif
miroş ben beğendim sade hoş bir elbise
hazala pek kapalı geldi ondan mızıldıyo cnm neyse yetişmez belki doğum günüye kalır...
bu bilgiler iyi güzelde yahu girdim diyelim alese ben açık öğretimde okuyabilirmiyim yüksek lisansı onu soruyom illa üniv.mi gitmem lazım dersler için dışardan bitmezmi bu yüksek lisans...
ben normal üniv.mezunuyum açıktan bitirememmi yüksek lisansı öle bişi yokmu....
hazala pek kapalı geldi ondan mızıldıyo cnm neyse yetişmez belki doğum günüye kalır...
bak beni nasılda biliyor kapalı kıyafetleri pek sevmem
bir öncek sayfada bulduğumu kpyaladım ,umarım bu seni bilgilendirir tatlım..
saol cnm anladıüım kadarıyla lesten sonra dışardan yüksek lisans uzaktan eğitimle biterebiliyormuşum ama kayıtları geçtim herhal...
zaten önce alese başvurmam lazım ona girmem hazırlanmam lazım zormudur ales acaba hiç araştırmadım millet derseneye gittine göre..
mayıs 2012 de ales sınavları ama kayıt tarihi hakkında bilgim yok canım,açıköğretimde dersaneye giden geçiyor,gitmeyende geçiyor,sınava hazırlanmaya bağlı canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?