Merhaba arkadaşlar, kısa sürede çok fazla kilo verdiğim için vücudumda sarkmalar ve çatlaklar oluştu. Özellikle kollarımdaki sarkmalar beni çok rahatsız ediyordu ve ameliyat olmaya karar verdim. Doktorum (şimdilik ismini vermek istemiyorum ancak kendisi profesördür), bana kollarımdaki deri fazlasını alacağını, yağ almayacağını, artık sarkma ve sallanma olmayacağını söyledi. Göğüslerimde de sarkma vardı ama benim esas takıntılı olduğum kollarım. Neyse ameliyat olalı tam 6 gün oluyor bugün. Sarkan göğüslerim gayet başarılı bir şekilde toparlandı, fark açık ve net bir şekilde ortada. Ancak kollarım eskisinden de berbat görünüyor, hala sallanıyor, hala deri fazlası aynen duruyor? Bunu görünce resmen hayal kırıklığına uğradım. Doktorum bana ''bu kadar erken konuşmamalısın, bu şişlikler inecek'' diyor ama ben çok endişeleniyorum, eski halinden hiçbir farkı yokmuş gibi? Kol germe ameliyatı olan var mı aranızda? Neler yaşadıklarını merak ediyorum çok fazla yorum bulamadım bu ameliyatla ilgili.
Bu arada Göğüs dikleştirme ameliyatımdan memnunum dedim. Bununla ilgili detayları da ayrıca yazacağım.
Kime ameliyat oldugunu ve ne kadar ödedigini ögrenebilirmiyim? (özel mesaj atabiliyorsan, özeldende cevap verebilirsin, hala doktorun ismini burda vermek istemiyorsan..) Hangi doktorlarla görüstün? Neden bu (ameliyat oldugun) doktoru sectin?Doktor sarkmalarin ve catlaklarin ameliyatla gideceginimi söylediler? Kolun ic kismindamiydi, öyleyse gideriliyor heralde, cünki kesi ic kisimdan yapiliyor..
Kime ameliyat olduğumu şimdilik söylemek istemiyorum. Ameliyat olalı 8 gün oldu henüz bir şey belli değil, ama ben şimdilik sonuçtan hiç memnun değilim kollarımda, bu yüzden isim vererek doktoru kötülemek için erken, sonrasında daha kararlı hale geldiğimde isim veririm size. Kollarım eskisinden farksız, hatta daha beter görünüyor. Ameliyatı yapan doktorum bana ''bunu söylemek için erken daha ödemlerini atacaksın'' dedi. Dün bir başka plastik cerraha göründüm. ''Evet deri almış ancak işlemi tatmin edici ölçüde yapmamış, önce yağ çekmesi, iki üç ay sonra da sarkan tüm deriyi toparlaması daha iyi olurdu. Sen yine de 3 ay bekle öyle karar ver'' dedi.
Bu doktoru seçtim çünkü kendisi başarılı bir profesör, dünya çapında çalışmaları olan biri, ancak öyle sanıyorum ki benim istediğim alanda pek de başarılı değilmiş. bekleyip göreceğiz, şimdilik tam bir fiyasko gibi görünüyor. Kolun iç kısmından kesi evet, çatlaklar için çözüm olmadığını ancak sarkan ve jöle gibi sallanan derinin kesilip atılacağını söyledi...
Doktor hastane masrafları, kol germe, göğüs dikleştirme ve diz bölgesinden yağ çekti... hepsini 14.000 tl ye yaptı... eğer kollarım eskisinden farksız olursa (ki öyle görünüyor), bunun için ödediğim parayı geri almayı planlıyorum!
Doktorun ismini söylemekle onu kötüleyecegini sanmiyorum, cünki suanki düsüncenden (yani farksiz oldugundan baska) birsey yazmadin. Bu farksizlik kaliciysa ve sen ameliyati kim yaptigini söylemekte gecikirsen, ayni farksizliga (pismanliga) baskalarida ugrayacak. Yinede sen bilirsin tabi, bu benim düsüncem.:) Göründügün doktor kimdi peki? Senin catlaklarin kolun ic kismindamiydi? Oradan sonucta yag aliniyorsa, geriye bayagi bir (catlakli) deri kaliyor, o deri alinmiyormu? haliyle catlaklarda giderilmiyormu?
Sadece toptan bir fiyat mi söyledi? Hangi ameliyata ne kadar ödedigini bilmiyormusun?
Kusura bakma biraz fazla soru soruyorum, ama.. ne kadar/ne yaparken zorlaniyorsun? gerci henüz 8inci gün, ama yinede önemli oldugunu düsünüyorum.. benim yakinim bu ameliyati olmayi düsünüyor olduktan herhalde 2 hafta sonra felan ülkesine geri döndügünde bavulunu cekerken ne kadar zorlanir (cekmesinde bir sakinca varmi? tasimada vardir herhalde)..
Sakincasi yoksa yasini/ sigara kullanip, kullanmadigini ögrenebilirmiyim? Iyilesmeye yönelik sorular sordugum icin..
Bu arada sen özel mesaj atabiliyormusun..?
1-) Daha önce de belirttiğim gibi ''çatlaklar için çözüm yok, ben kilo kaybından dolayı sarkan deriyi gerdirttim'' kolumda yağ aldırmadım, ama sonradan göründüğüm doktor (Op. Dr. Evren Tevfik İşçi) ''öncesinde yağ aldırıp deriyi tamamen boşalttıktan sonra gerseydi daha iyi olurdu'' dedi. Çatlaklar zaten benim listemde olan bir konu değildi her iki doktordan da duyduğum tek şey ''çatlağın tedavisi yok'' oldu, ztn çatlak için başvuru yapmadım, sarkan deri için yaptım...
2-) Kol germe ve göğüs dikleştirme ameliyatına hastane masrafları dahil 14 bin tl para istedi, toptan söyledi. Sonra ben diz çevremdeki yağdan şikayetçi olduğumu söyleyince, onu da bu ameliyatta alırım, yağın bir kısmını daha dolgun görünmesi için göğüse enjekte ederim dedi ve bedavaya yaptı... Göğsümle ilgili sonuçtan son derece memnunum (hala yoğun ödem olmasına rağmen) bunu ilgili başlıkta anlatacağım fırsatım olunca.
3-) 25 yaşındayım, sigarayı ameliyattan 20 gün önce bırakmamı istedi doktor. Ama bırakamadım, 1 gün öncesine kdr fosur fosur içtim maalesef. Ameliyat olalı bugün tam 9 gün oluyor, 9 gündür sigara içmiyorum, umarım bir daha da içmem...
4-) Şimdi dediğim gibi bugün 9 gün oluyor kollarımı fazla zorlayamıyorum, sağa sola açamıyorum, yukarı kaldıramıyorum ağrıyor... onun dışında değil bavul taşımak 2 lt su şişesini bile taşımıyorum bardağımı doldurmak için, sert kapıları açamıyorum panjur çekemiyorum... Ancak her geçen gün ağrılarım azalıyor... Arkadaşın için bir şey söyleyemem ama zor yani 2 haftada bavul taşıması, çekmesi.
Sarkan derin icin basvuru yaptigini biliyorum.. sadece o sarkan deri alindigi icin (ve catlaklarin o sarkan deride oldugu icin), onunla birlikte catlaklarinda giderilip giderilmedigini merak ettim. Tvdeki doktorlarin dedigine göre gideriliyormus.
Insallah ameliyat güzel bir neden olurda birdaha icmezsin.
Doktorunla görüsmeye gittiginde bu bavul meselesini sorma imkanin olursa cok sevinirim.
Tekrar gecmis olsun.
Bugün Ameliyatımın 10. günündeyim kollarımda boğumlar duruyor ancak morluklar %80 iyileşti... Doktor kontrolüne gittim sizin sorunuza da cevap vereyim ''2 hafta daha ağır bir şey çekip taşımaman senin yararına olur'' dedi. Yaralarımın hızlı iyileştiğini, boğumların geçeceğini henüz ödemi atmadığımı söyledi. Umarım dediği gibi olur çünkü kollarımın şimdiki halinden hoşnutsuzum...
Tesekkürler :) ..
Yurtdisindan gelen hastalar ne yapiyormus bu durumda peki? Ya tek kiyafetle gelme sartiylayada bir ay kalma sartiylami ameliyat olabiliyorlar? 2 hafta degilde ne kadar söyledimi en azindan..? Umarim sonuc istedigin gibi olur insallah.
Bu arada bana sen diyebilirsin.. ayni yaslardayiz, tabi senin/sizi icinde sakincasi yoksa?
"unutursun20" arkadasim uzun süredir giremiyordum buraya. Aslinda evet girip deneyimimden bahsetmem gerekirdi.
Nisan ayinda ameliyat oldum Doktorum cok ama cok iyi bi doktor. Burda isim verebiliyor muyum bilemiyorum ama emin olun herkese tavsiye derim doktorumu. Ben nerdeyse 2 sene doktordan doktora gittim. Herkesle bire bir görüstüm ve en sonunda nil ablam ve ayten ablam sayesinde (buranin üyeleri) dogru doktora gittim. Görüsmeden ciktigimda icimde acayip bi güven ve mutluluk vardi.
Suanda yaklasik 2 bucuk ay oluyor kollarimi ameliyat ettim. Tabiki herkes gibi bende korkuyordum ama sonuctan memnun kaldim tabiki. Baslarda zorluk cekiliyor tabiki cünkü ben nisan ayinda oldugum icin ameliyati hava sicakti ve korsa takmaliydim.
yapmak isteyenlere serin havada tavsiye ediyrum. Ben yaklasik 1 hafta - 10 gün tr de kaldim. 1 hafta icinde 3 defa Ercan bey`e gittim. Kendisi mail veya telefonda da hep yardimci oldu sorularim oldugunda aninda cevapladi.
Suanda halen izler var tabiki ama bunlar zamanla daha görünmez hale gelicek. ama tabiki ha diyincede olmuyor. Sonucta güzel bir görünüm icin sabir gerekli.
Asiri kilo verip kollarinda sarkiklik olan arkadaslara tavsiyem yapmalari.
sorulariniz olursa severek cvplarim
kollarınızdan kaç cm deri alındı biliyor musunuz? benden toplam 15 cm deri aldığını söyledi doktor... şu an 16 gün oldu kollarım eskisinden çok da farklı görünmüyor ve bu durum gerçekten canımı sıkıyor... korse vermedi bana kollardan yağ alınmadığı için olabilir? sizden yağ alındı mı? normalde doktor adı vermenin bir sakıncası yok sanıyorum.
yoksa ben pek memnun kalmadığım ve kararsız olduğum için şimdilik doktoru ifşa etmemek adına isim vermedim...
Benim bi kolum 17cm digeri ise 19cm deri alindi. Yani bana öyle aktarildi ve korse verildi tabiki. Doktorunuzu bilmiyorum ama her doktor korse vermek zorunda.
Benden yag alinmadi sadece deri alindi.
gecmis olsun
peki ameliyat sonrası kollardaki ödemi ne kadar zamanda attınız? yeni şekli tam olarak ne kadar zamanda belirgin hale geldi
mrekla burayi bekliyorum amaliyat oldum 1ayda böyle 2 ay böyla 6ay sonra böyle diye ama nerde kimse resim felan eklemiyorrr
Canim ameliyat oldugunu yazmissin, kol germe ameliyatimi oldun? Kimde oldun? "1 ayda böyle 2 ay böyle.." böyle derken? Ameliyat olmussun, kimin resim eklemesini bekliyorsun? Anlamadim..
canim ben karin germe amaliyati oldum kilo vermeden dolayi kollarimda sarkma var kim amaliyat olursa olsun sadece kol gerildikten sonra cokmu iz kaliyor azmi merak ediyorum resimleri eklerseler bende cerarete gelir kollarimi ve gösümü yaptiracamm
yukardaki yazimda klevdeden dolayi karin germe oldugumu atlamisimmm
leptop gitti gider yenisi alacam ama isteee
Gecmis olsun canim , hangi doktora oldun? Memnunmusun? Ayni doktor kol germe/gögüs ameliyati yapmiyormu? "Kol germe ameliyati" diye yazinca before/after diye resimler cikiyor.. Izde ayni sekilde internetteki resimlerde görülüyor.. Sen kollarinin neresinden memnun degilsen, neresinin alinmasi gerektigini düsünüyorsan, iz ona göre kolun ic kismindan yapiliyor.. Ne kadar kilo verdinki, bu kadar kilo almanin sebebi neydi?
HasoGülo bir geliyor bir ortadan kayboluyor.. bende uzun süredir dogru dürüst bilgi alamiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?