Kol Germe Ameliyatı


Cok üzüldüm..basin sagolsun canim, Allah bundan sonra dert vermesin, gecirdigin basarili ameliyat yeni hayatinin en güzel baslangici ve gelecegi olur insallah. Anladigim kadariyla.. karin germe ameliyatini sigorta üstelendi, diger ameliyatlarini degil? Viyanadaki estetik fiyatlarini bilmiyorum..anlattiklarina bakilirsa türkiyede ameliyat olmayi düsünüyorsun herhalde? Arastirdigin/aklinda olan bir doktor varmi? Öyle düsünme bence.. sen zaten en büyük adimi atmissin.. bunun devamini getirmeden mücadeleni sonlandirmayacagina eminim. Bu arada ben sen diyorum ama.. cocuktan felan bahsettigine (nickin arkasindaki 66yida dikkate alirsak?) göre büyügümsünüz, hala 'sen' diye hitap edebilirmiyim?
 
Tekrar Merhaba Arkadaşlar. Ameliyatımda 2. aya yaklaşıyorum. Kollarımdan hiç memnun kalmadım. İğrenç bir boğum oluştu, hala jöle gibi sallanıyo (Özellikle sol kolumda daha belirgin ve berbat) kollarımı nereye saklayacağımı şaşırmış durumdayım. Doktorum bana daha çok erken bu durum düzelecek, o boğum kalmayacak diyor fakat ben güvenmiyorum. Açıkçası çok da ilgisiz buluyorum. 6 ay sonra dedikleri gerçekleşmesse büyük problem çıkartmayı düşünüyorum... Bu arada kol germe, göğüs dikleştirme gibi ameliyatlar çatlak için çözüm değil, bendeki çatlaklar aynen duruyor merak eden arkadaşlara duyrulur.

Göğüs dikleştirme ameliyatımdan ise çok memnunum hala biraz ödem var ama dikiş çok düzgün ve ince atılmış. Göğüslerden çok memnunum bir sıkıntım yok.

2. ayıma yaklaşırken yine çok ağır poşetleri ve valizleri 2-3 dakikadan uzun süre taşımamaya gayret ediyorum. Zorladığınızda zaten kollarda hissedilir bir gerilme oluyor. Spora da doktorum 3. ayda başlayabileceğimi söyledi.

Bu arada arkadaşlar özel mesajlar atıyorsunuz bunlara sitede yeni yeni yorum yaptığım için 50 mesaj atmadan cevap veremiyorum. O yüzden arkadaşların sorularını buradan cevaplayacağım. Kollarımdaki iz şu an belirgin durumda ama bu beni rahatsız etmiyor, 1 yıldan sonra ince sedef gibi bir renk alıp belirsizleşecek, izler sarkıklardan daha çok rahatsız edecekse tavsiye etmem. Çünkü iz her türlü kalıyor.
 
Öncelikle herkese merhaba, ben yurtdışındayım kollarımda küçüklüğümden beri aşırı sarkma var. çok doktora gittim geldim en sonunda bi doktor buldum Allah kısmet ederse bu kış Hasan Fındığa gitmeyi düşünüyorum. kendisiyle defalarca mail yoluyla görüştüm ve beni neler beklediğini bana çok güzel anlattı. fakat burda okuduğum Leto nickli arkadaşın yazdıkları beni endişelendirdi. acaba hangi doktora gittin memnun kalmadın? çok merak ediyorum madem sen memnun kalmadın başkalarınında o doktora gidip memnun kalmamasını istemezsin herhalde bize hangi doktorda ameliyat olduğunu yazarsan ben ve bir çok kişi memnun olur öğrenir eminim.. Hasan Fındık bana çok güven verdi, kendide baya ünlü ve iyi bir doktor adını lekeleyeceğini zannetmiyorum umarım herşey yolunda gider..

Leto arkadaşım umarım cevap verirsin..
 

Doktorum bana henüz çok erken olduğunu ve durumun düzeleceğini söyledi. Ben bu söze güvenmiyorum bu yüzden endişelerimi dile getirdim ve şuan kollarımdaki durumun pek de iç açıcı olmadığını belirttim. Eğer bu sorun doktorun vadettiği sürede (6 ay) düzelmesse adını yazacağım. Keza eğer kollarım vaadettiği şekle kavuşursa yine doktorumun adını yazacağım. Ama şimdi ben kendimden bu kadar emin olmadan, beni nelerin beklediğini bilmeden isim vermek istemiyorum. Ameliyat sonrası yaşadığım sıkıntıyı paylaşıyorum, olacaklar da ibret alabilir iyi ya da kötü. Hasan Fındık'ı ameliyatı olduktan sonra araştırdım. Keşke bir de onunla görüşseydim dediğim bir doktor. Umarım başarılı bir ameliyat olursun ve hiçbir sıkıntı yaşamassın. Şimdiden geçmiş olsun.

Bu arada bir sorum var; kollarında uzun zamandır sarkma olduğunu söylemişsin bunun için estetik dışında hiçbir yola başvurdun mu?
 


kiloskop.com da Prof. Dr. Ahmet Seyhan videolu olarak anlatıyor kol germe ameliyatının sürecini sonrası bir izle istersen yardımcı olur. başka estetikleri anlattığı videolarda aşırı kilo verme sonrası hakkında.
 

Anladım sende haklısın, inşallah kolların istediğin gibi olur mutlu olursun. Ben küçükken kiloluydum ozamanda kollarımda sarkma vardı büyüdüm zayıfladım kollarımdaki sarkmalar hala duruyodu. Yaklaşık bir sene boyunca hergün spora gittim kol egzersizleri yaptım fakat faydasını hiç göremedim. Zor olanda yaz aylarında uzun kollu giyinmek.. Son çare olarak ameliyat olmayı istiyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun..
 
Unutursun20 arkadaşım özel mesajına malesef cevap veremiyorum mesaj sayım yetersiz.. Burdan cevaplıyım..

Ben ameliyat olmaya kararlıyım evet, bana hem kol germe ve kola liposuction uygulayacağını söyledi böylelikle kolumun daha ince gözüküceğinide yazdı. Bana otel konaklaması şehir içi transferler korse vs 3000 euro dedi fakat ben otel konaklamasını ve şehir içi transferleri istemediğimden 2500e düşürdü ameliyat tarihi daha kesin değil ama aralık gibi gitmeyi düşünüyorum inşallah.. Kollarımda küçüklüğümden beri sarkma var. Nasıl desem üst kısmında aşırı sarkma var ve bir çizgi var kolun üst kısmını 2 parça yapıyor kilodan kaynaklanıyo herhalde. Yazın hiç kısa kollu giyemiyorum. 60 kiloya kadar indim 1 sene yaklaşık spora gittim ama kolumda bi değişiklik göremedim en son çare olarak ameliyata başvurdum. Hollandada yaşıyorum ben burdaki doktorlarla görüştüm bana 4000 euro dediler artı kollarımın hala kalın kalıcağını söylediler.. Reklamlarda hasan fındık ı hep görürdüm araştırdım ve tamam inşallah ona gideceğim dedim mail attım hemen cevap geldi.. Bakalım inşallah istediğim gibi olur.. Umarım anlatabilmişimdir :)
 

Gözde, umarım ameliyat başarılı geçer ve istediğin gibi kollara kavuşursun, ameliyat sonrası lütfen bizleri unutma ve gidişatla ilgili bizi bilgilendir, ben de aynı ameliyatı olmayı düşünüyorum ama önce kilo vericem allahın izniyle, şimdiden geçmiş olsun!
 

Çok geçmiş olsun bende de hala o berbat çizgi duruyor kolu iki parçaya ayırıyor ve bu gerçekten çok kötü bir görüntü. ameliyat oldum daha da belirginleşti bu boğum. izleri dert etmiyorum ama bu boğum gerçekten çok rahatsız edici nereye saklayacağımı şaşırıyorum. 28 ağustosta tam iki ay olacak. herhangi bir toparlanma yok. 6 aya kadar bekledikten sonra bu şekilde kalırsa ne gerekiyorsa yapacağım. gerçekten moralim çok bozuk... umarım senin kolların istediğin gibi olur.
 

Saol canim.. umarim hersey yolunda gider ve sonuc istedigin gibi olur..Hasan Bey´in verdigi fiyat bayagi uygunmus.. Baska doktorlarlada görüstünmü? Sende yurtdisindan gidiyormussun.. Orada ne kadar kalman gerekiyormus? Yalnizmi gitmeyi düsünüyorsun? Bir kac hafta birsey tasiyamazmissin.. 1 sene icinde haftada kac sefer spor yapip kilo verdin?
Bu arada "nas" ne demek? :S Kollarimda nas var yazmissin..
 
peki ya izler? rahatsız edecek kadar mı? kaybolur mu?
 

Merhaba doktorun ismini almam mümkün mü
 

Bence sen o doktorun soylediklerine inanma. Iyi yada kotu sonuc ilk gunden belli olur. Onlar sadece sakinlestirmek ve sizin o hale alismanizi bekledikleri icin daha erken, sonra belli olur son sekil diyorlar. Bende 6 bolge lipo yaptirdim, ve uyanib kendimi gorunce shok oldum. Doktora dedim beni dumduz yaptiniz fazla yag aldiniz, oyle degil daha sekillenecek dedi. Amma yalandi. 9 ay gecdi, hala ayni problem var. kilo verdiyimdede kollarima ve sirtima toplaniyor yaglar. Neyse.😔
 
Leto arkadasim ben senin durumunu anlamadin kusura bakma. Uzun süredir girmiyordum, dügün hazirliklari nedeniyle.

Ben ameliyat disinda spor denedim ama cok zordu. Cünkü belirli bi kilo vermeden sonra, malesef kollarin düzelmesi veya iyi bi görünüm icin baya bi uzun süre gerekli. Bende o süreyi kaldiramam. Yani 3 - 4 sene zamanim yok benim malesef. cünkü her kollarima baktigimda sinirlerim bozuluyodu.

o yüzden ameliyata karar verdim.
 
3 ay geçti, kollarım berbat durumda, boğum var ve nereye saklayacağımı şaşırıyorum kollarımı. Doktor bekle demişti fakat daha da beklemenin bir alemi var mı bilmiyorum 3 ayı geçtik. Ben kollarım bir ucubeye dönsün diye ameliyat olmadım. Önümüzdeki ay kontrole gideceğim, orada zaten ameliyatım için ödediğim ücreti geri almayı düşünüyorum. Bir daha da kesinlikle kendisine ameliyat olmayacağım. Ne gerekiyorsa yaparım, psikolojim altüst durumda...
 
Bir ay önce ben de kol germe ameliyatı oldum. ve benim kolum da sarkık. eskiden kolumun sarkık olması gibi bir derdim vardı şimdi bir de dirseğime kadar dikişlerim oldu. ısrarla biraz yağ almadan olmaz dedim adam ısrarla gerek yok dedi. Doktorun adını şimdilik ben de yazmıycam. ama estetik olurken çok iyi araştırın. doktor ismi üzerindeki ünvanlara sakın kanmayın beni ameliyat eden de profösördü. bir aydır normal hayatına devam edemediğine mi yanarsın iki günde bir pansuman yaptırıp bantlar çıkarken çektiğin acıya mı. verdiğin para hadi neyse geri gelir de. Leto en son sende durum ne oldu lütfen yaz. haftasonu gidip doktorla konuşucam ben de.
 
Merhaba arkadaşlar, bende ekimin 3. de lipo+kol germe ameliyatı olucam. Özellikle Ermina arkadaşım ameliyattan sonraki süreci ve iyileşme sürecini anlatırsan sevinirim.
 
Bana liposakşın yapmadı illi ısrarla bu kol başka türlü düzelmez dememe rağmen kafasına göre bir kısım deriyi almış işte. iyileşme süreci ayıldığımda ağrım yoktu. ameliyattan sonra bandajla geliyorsun. bir gün hiç kalkamıyorsun ama ben karın germe de olmuştum orda da sorun var onu hiç açmıyorum. ben muhtemelen bir gün o yüzden kalkamadım. ertesi gün bandajları açtı. eve çıktım. iki günde bir pansuman dedi. yapışan bantları çıkarmak ameliyattan daha çok canını acıtıyor. bir hafta hiç bir şey kaldıramadım. dokuzuncu günden itibaren herşeyi rahat yapmaya başladım. ondördüncü günden sonra çok daha rahat oldu. korkulacak bi şey yok. ancak doktorunu iyi seç. ismini yazmıyorum ama umarım gidip benimkini bulmazsın))) ve umarım senin için sonuç güzel olur. haftasonu gidip göstericem eserini muhtemelen altı ay bekle düzelir gibi bi şey diycek sanki o altı ay hiç gelmeyecek gibi. ikimiz de bunun mümkün olmadığını bilicez. ve çok sakin olan ben ihtimal çığırımdan çıkıcam. kimse gidip canım sıkıldı kol boyu dikiş izi yaptırıp geleyim demez. yıl olmuş 2013 o kadar teknoloji var eskiler teknolojisiz de harika işler çıkarmış. bilemedin 15 santim kolu gerememek için kör ya da gerizekalı olmak gerek. ve ben gidip onu buldum. tekrar yazıyorum lütfen iyi araştırın.
 
Aynı dertten muzdarip olan arkadaşlar :) Birbirimizi ancak biz anlarız diye düşünüyorum. Öyle ki kollarım benim psikolojimi tamamen bozuyordu.Yazın asla kısa kollu giyemem. Sanki herkes bana bakıyormuş gibi gelir. Bayanların o ince kollarını gördükçe içim erir ve hayranlıkla bakarım. İzlerinden dolayı şimdiye kadar cesaret edememiştim. Burnum için gittiğim doktora bu takıntımdan bahsedince kendisi çok güzel olacağını ancak lipo yapılması gerektiğini söyledi. Ve benim koltukaltında da bir kesi olacak. Sizin nasıl oldu ? Ben Düzce Devlet Hastanesinde olucam ama doktorum bana çok güven verdiği için böyle bir şeye cesaret edebildim. Benim düşündüğüm şey ameliyattan sonra ki süreç ve ameliyat olmaya değecek mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…