Kola ile aramdaki güçlü bağ :)

purring

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
3.705
5.105
248
Kızlar merhaba :)
Aslında burada anlatılanlara göre çok da büyük bir dert değil benim derdim ama bir türlü çözüm bulamıyorum
Ben aşırı derecede kola bağımlısıyım, günde 1 - 1,5 lt kola tüketiyorum, hatta şu konuyu yazarken bile kola içiyorum düşünün :)
Bırakmayı çok denedim, bi dönem ailem yasakladı gittim gizli gizli aldım. Kendimi zorlayıp bir gün içmezsem ertesi gün gidip alıyorum hemen.
Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim, aranızda benim gibi kola delisi var mı? :)

kız sana demedıler mı onda fare kanı olduğunu..

yada karafatmadan yapıldığını..:) içme kaka o..

Hepsini biliyorum ama yine de vazgeçemiyorum işte, öyle bi bağımlılık :)

kolanın çok selülit yaptığını biliyorum o iğrenç selülitleri düşünün desem

kolanın çok selülit yaptığını biliyorum o iğrenç selülitleri düşünün desem

Sanırım bende daha selülit yapımına başlamadı :) ama haklısınız ilerde çok problem yaşatabilir bana

ben de çooook severdim eve mutlaka alırdık
ama diyete başladım ve çok şekerli olduğunu bildiğim için içmiyorum yaklaşık 40 gündür
eve de almıyoruz onun yerine illa asit ihtiyacım varsa meyveli soda alıyoruz
şimdi ihtiyaç da duymuyorum kolaya.. içmeyince bi süre cidden alışıyo insan

Hahahahaha sizin kadar olmasada, kola benimde vazgecilmezim
Hatta hamileken doktor günde bi fincan kahve icebilirsiniz dedi, bende hemen onum yerine bi bardak kola icsem olurmu dedim
Ama sizinki biraz abarti, yavas yavas azaltin derim, mesela ben normal zamanda pek icmemeye bakiyorum, yemekte olmazsa olmazim degisik biseyler deneyin yerine bi alternatif bulacaksiniz kesin, eh günde bi bardaktanda bisi olmaz sonra

Son düzenleme:
Kola, insan vücudunun dışarıya atmak için çalıştığı karbondioksiti bol miktarda içermektedir. 2001 yılında Delhi Üniversitesinde “kim daha fazla kola içecek” adıyla düzenlenen yarışmada 8 litre kola içen kişi 10 dakika içinde herkesin gözü önünde öldü.
Ölüm sebebi, karbondioksit zehirlenmesi.

İç ve kalp hastalıkları uzmanı Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay bir bardak kolanın 60 dakika içerisinde vücudumuza verdiği zararı aşağıdaki şekilde anlatıyor:

- İlk 10 dakikada, kanınıza 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır ancak kolanın içeriğinde bulunan “fosforik asit” sayesinde herhangi bir bulantınız olmaz.
- İlk 20 dakikada, kan şekeriniz aşırı derecede yükselir. Bunun sonucu olarak pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.
- 40 dakika içerisinde kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir,karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri yükselmeye devam eder.
- 45 dakika içerisinde beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar(eroinin etkisine benzer bir etki)
- 60 dakika içerisinde açlık hissi oluşur.
- Tekrar kola ve tatlı yeme ihtiyacı duyulur
- Bu kısır döngü devam ettiği sürece karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir.
ALINTIDIR.

muhakkak ki bunları biliyorsunuzdur.ama tekrar okumanızı öneririm.çok yakın bir tanıdığım kola yüzünden şeker hastası.insülin kullanıyor.şeker hastalığı yüzünden 2 kez komaya girip ölümden döndü.yaşı 35.tek sebebi kola.

bence bir uzmandan yardım almalısınız.

Son düzenleme:

Meyveli soda işe yarıyorsa ben de onu deneyebilirim :) En fazla ara vermem 2-3 gün sanırım, o yüzden bir türlü azaltamıyorum.

Maalesef benimki abartı Mesela yatmadan önce internetten dizi izlerim, onun yanında illa ki kola olur :)
Bu mereti de öyle güzel yapmışlar ki, yerine bir şey koyamam gibi geliyor :))
Dediğiniz gibi en iyisi zamanla azaltmak sanırım, teşekkür ederim :)

ben çok nadir içerim, ama kaynım var sizin gibi güne çayla, kahvaltıyla değil kolayla başlıyor bütün gün su yerine kola içiyor, evde kolanın eksik olduğunu hiç görmedim uzun zamandır içiyor dişlerinde kemik erimesi gibi şeyler oldu kırılıp dökülüyor, bağımlılıktan kurtulmak irade meselesi vücudunuza zarar veriyor, bırakacam deyip bırakın su için taze meyve suyu sıkıp için.

ara verince insan unutuyor
benim aklıma bile gelmiyor artık
içeceksemde meyveli maden suyu içiyorum

Ah evet, bi süre sonra tekrar kola içme ihtiyacı hissediyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için, bundan önce güler geçerdim bunlara ama artık ciddiye almam gerekiyor galiba :)

Allah'tan kahvaltıda içecek kadar değilim ama ben de dolaptan eksik etmiyorum işte. Tavsiyenizi dikkate alıcam, umarım farklı içecekler işe yarar :)

Ah evet, bi süre sonra tekrar kola içme ihtiyacı hissediyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için, bundan önce güler geçerdim bunlara ama artık ciddiye almam gerekiyor galiba :)

alışmanızın uzun süreceğini sanmıyorum.hatta şimdi hemen başlayın ve elinizdeki bardağı bırakın.
aklınıza geldikçe açın konunuzu okuyun.yardımcı olmaya çalışalım.
kısa zamanda veda edeceksiniz bence kolaya

ara verince insan unutuyor
benim aklıma bile gelmiyor artık
içeceksemde meyveli maden suyu içiyorum

Peki o zaman, benim bir süre ara vermem gerekiyor içmeye. Umarım bu kez işe yarar :)

Ben de yazacaktım kola vucudundaki insülin dengesini bozar,pankreasın çalışma düzenini bozar ve neyazık ki
pek çok hastalığa zemin hazırlar diye yukarıdaki alıntıda çok üzel özetlenmiş.
kısacası bu masumane bir bağımlılık değil,geleceğine kötü yatırım yaptığın zararlı bir bağımlılık.
arada içilir ,hepimiz içeriz.ama günde 1-2 lt içmek bence korkunç.
işin bu boyutlarını düşünerek kendini ikna etmeye bak bence.madensuyu filan içsen olmuyo mu:))

Çok teşekkür ederim :) Bunu yazdıktan sonra bardağı mutfağa götürüyorum ve artık arar veriyorum içmeye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…