• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kola ile imtihanım

cola yerıne maden suyu tüket , maden suyu tüketiminde çok gerilerdeyiz sağlıksız toplum olduk çıktık

Kolanın içinde fare pisliği falan yok tabiki bunlar şehir efsaneleri..nasıl sıkı denetimlerden geçiyorlar , markalaşmak o kadar kolay değil biz herşeyi türkiyede yürüdüğü gibi sanıyoruz :) amaaaaa aşırı zararlı..bende 2-3 gündür bırakma aşamasındayım,eve almadım,başlığı görünce hemen daldım o yüzden :) kola birkere asit mideyi mahvediyor,mide kanserine kadar yolu var,ikincisi erken yaşlandırıyor,sigara kadar zararlıymış insan sağlığı üzerinde..meşhur etin üzerine kola dökme deneyini hepimiz biliyoruz.Ama kola rehabilitasyonu falan olmalı ben mesela resmen bağımlıyım,aynen tarif ettiginiz o çölde susuz kalmışlık hissi..kola içince rahatlama,yemekleri kolasız yiyememe(en kötüsü bu) ..neyse sağlıklı yaşama geçiş çalışmalarımla birlikte kolayıda hayatımdan çıkarmaya karar verdim.1,5 günde 1 lt içiyodum.Şimdi eve almayıp,dışarda birşeyler yersem içebilirim.sonrasında onu da bırakırım umarım..sen kaç gündür temizsin kardeş? :))

7 aydır temizim :) geçen haftaki 1 bardağı saymazsak :eek:

Meyan kökü sifali bi bitki bunuda biliyormuydun :)
Kola ah o kola suan iciyorum valla tam kola icerken daldim konuya kolasiz bi hayat düsnemem aksam esim 1 2 saat gec geldi kolasiz kaldim :)))
Bi ara bende birakcam demistm 1 ay icmedm hatta göbek yapiyoms bende onu farketmjstm icmedgmde kaybolmstu ama gene devamm bebege bisi olmaz o konuda korkma .icmiycem diyede germe kendini ben 2hamileligimdede cokca ictim valla cok skür saglikli 2 oglusum var.
Kadin dogum profosrne gitmistik bigün hatta esim beni sikayet etmisti cok kola iciyr diye profösörde bisey olmaz cocuk migdedemi ona kalrsa ne zararli seyler var bebege gtmez demisti.

Aa çok sevindim buna,dün akşam döktüm içmedim ama geçen hafta içtiğim bir bardak adına sevindim en azındam :) illaki geçmiştir diye düşünüyordum

Kolanın içinde fare vs olduğunu sanmıyorum konu sahibi,formülü gizli diye biliyorum,bu sebeple uydurulmuş olabilir fakat bir faydası yok sağlığa,şeker,gıda boyası,asit ve kafeinin. Kendinizi bu kadar suçlamayın ama eve almayın,bulamazsanız içemezsiniz. Bağımlılık yapıyor kola,ayrıca başka marka içemiyor insan tuhaf bir şekilde, bir dönem içerdim zero olanından ama bıraktım,eve bile sokmuyorum şu an,ayda yılda bir canım isterse aldığım oldu ama tadı bir tuhaf geldi uzun süre içmeyince,bir daha almadım. Sizde 3 gün ićmeden durabilirseniz,bir daha aramazsınız.
Ben yerine alternatif olarak,zencefil şurubu koydum,taze zencefil ve limonla hazırlıyorum soğuk tüketiyorum,bazen soğuk çay hazırlıyorum,tarçın,karanfil ve bergamutlu çayla,beni kesiyor.
Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi,kendinizi üzmeyin.

Kola içmek istiyorum
Çıldırıyorum
Kaç aydır verdiğim savaşı bırakmak üzereyim
Sanki çölde susuz kalmışım gibi bir his
Geçen dayanamadım bir bardak salladım ama vicdan azabından kaç saat üzüldüm pişman oldum içinde fare pisliği var nasıl içtin onu bebeğine de içirdin diye

Bidaha canım istemez sanıyordum ki şişeyi karşımda buldum şimdi bakışıyoruz.ne olur bana iğrenç birşeyler söyleyin.

Alkolikleri çok mu kınadım.. nasıl çıkarırım aklımdan ben bu pis siyah şeyi

kola içme ama kola kadar baklava da zararlı bütükn şekerli glukoz şuruplu şeyler

Kola içmek istiyorum
Çıldırıyorum
Geçen dayanamadım bir bardak salladım ama vicdan azabından kaç saat üzüldüm pişman oldum içinde fare pisliği var nasıl içtin onu bebeğine de içirdin diye

Bidaha canım istemez sanıyordum ki şişeyi karşımda buldum şimdi bakışıyoruz.ne olur bana iğrenç birşeyler söyleyin.

Kolada bağımlılık yapan mutluluk veren uyuşturucu made var hamilesin ve içiyorsun kola afrikada yetişen bir böceğin dışkısından yapılıyo içindeki asitin içine kimbilir neler düşüp çürüyüp yok oluyo bi ara fabrikasında asitin olduğu dev kazana çalışan birinin düştüğünü duymuştum malum fabrikalar fare böcek yuvadııda ayrıca gerisini sen düşün hee birde colada bağımlılık yapan o madde şuan bebeğine geçiyoya madde bağımlısı olma ihtimali yüksek oluyo ilerde bilinç altı gibi düşün ben yerinde olsam ağzımı sürmezdim ben bunları öğrendiğimden beri içmiyorum geçende misafir getirdi bi tadına bakıyım dedim iğrenç küf kokuyo tadıda kokusuda berbat iğğğ önceden nasıl içiyormuşum öğğğg

israil malı ona verilen paranın nereye gittiğini masum çocukları ne hallere getirdiğini düşünün
ben 10 senedir içmiyorum evime de sokmuyorum çok şükür
onun yerine hoşaf yapın soğutun için daha da faydalı olur.

7 aydır temizim :) geçen haftaki 1 bardağı saymazsak :eek:

7 ay mı wooooowww süpersin ...üzülme sen o 1 bardağa..baya iradelisin maşallah..peki senin de yemeği kolasız yiyememe gibi bir şikayetin mi var yoksa canın sadece kola mı çekiyor? Su meyve suyu falan yerini doldurmuyor mu?

d
Fare pisliği değil ama fare kanı ,özü olabilir.

Kamyoncu bir adamın ağzından duydum, ayçiçeği yağı için fabrikaya ayçiçeği çekiyormuş. Kepçenin içinde küçük hayvanlar, fare, köstebekler de kalıyormuş. Sonra da makinede ya allah diyip kepçede ne var ne yoksa presliyorlarmış.

Kolada da tarladan gelen bir şeylr varsa valla aynı şekil olabilir.
deme oyle deme oyle:/

Ben de hamileliğimde sürekli kola ve cips yemek isterdim aşırıya kaçmadan yedim de valla maşallah oğlum sağlıklı.
Kendime kriz geçirtip hamileyken bebeğimi strese sokacağıma yerim daha iyi.

Benimde tek kötü alışkanlığım kola cips ikilisi
Annem çok kızardı da çaktırmadan yerdim şimdi de eşim kızıyor
Aman diyorum annemleşme, tek kötü alışkanlığım bu :63:
Hamileyken bende mümkün olduğunca azalttım ama bi bardaktan bişey olmaz o kadar vicdan yapma içmesen hep aklında olacaktı, devamı gelmesin yeter

Biran alkol bağımlısı zannettim sizi :KK48: sağlığınızı düşünün içmeyin malt içeceği için bebişiniz varsa süt yapar :KK54:

bende gebe kalamdan önce acaip cola tüketen biriydim ama gebeyken içmedim evet zorlandım çok canım çektiği zamanlarda bi yudum içtim tadımlık oda...

Kolanın içinde fare pisliği olduğu yalanını ben ilk defa duyuyorum.
Ben sadece renklendirici madde olarak karmin var diye biliyorum. O da bir tür böcek.

Ona bakarsanız dün Amerika'da açıklanan verilere göre (Türkiye'deki araştırmalar halka tam olarak açıklanmıyormuş) tavuk etinde en zehirli madde arsenik varmış. Tavuk etini hayatımdan çıkardım ben mesela.

Ömrüm boyunca hiç yemeyeceğim mi? Hiç sanmıyorum. Siz de ayda yılda bir içtiniz. Çok sık yapmadığınız sürece kendinize yüklenmeyin bu kadar. Hamilelikten kaynaklanan hassasiyet işte.

hamileyken evet daha fazla dikkat etmelisiniz.Bebeğini zehirleme lütfen bu bile yeter.Bn erken doğum yapıp (28 haftalık ikiz) 6,5 ay ağzıma kola ve kahve sürmemiştim.Ama erken doğum yapıp 1 kg olan bebeklerim hiçbir ciğer ve solunum sıkıntısı yaşamayıp ciğerleri 32.haftayla uyumlu çıkmıştı.Ben bunu önce Allah a sonra da beslenmeme bağlıyorum çünkü asla zararlı şeyler yemedim ve sigara içilen ortamda bulunmadım.Çok şükür çok sağlıklı bebeklerim var.Sen de ilerde bebğinde sıkıntı yaşamak istemiyosan lütfen dikkat et canım kola dediğin nedir kii

Kola içmek istiyorum
Çıldırıyorum

canım bu kadar vicdan yapmana gerek yok hamileliğimin başından beri benim de canım cekti bir ya da iki bardak içmişimdir ne var bunda alkol alsan anlarım da kola sonuçta abartmadığın sürece sıkıntı yok

7 yildir her turlu meyve suyu asitli icecekler ice tea'ler meyveli sodalar hepsinden uzagim. Umrumda da degiller. Daha dun arastirma sonucu vardi haberlerde, gunde iki bardak mesrubat icmek kalp krizi riskini artiriyor diye. Tum bunlari bicak gibi kesip attim da ben de cikolata ve tatlilari birakamiyorum. Zaaf zaaf zaaf maalesef...

Kolanın zararlı olduğu doğru ama fare pisliği de ne alaka yani?
Özellikle sıcak havalarda asitli bir şeyler içmezsem ben de duramıyorum.
Bu asitli ihtiyacım için de maden suyu içiyorum.
Küçükken aşırı kola içmeme rağmen şuan kolayı midem almıyor.

Back
X