kolay sanıyordum, zormuş :(

E
Ben 17 kilo almama ve karnimin gayet buyuk olmasina ragmen 8 ay catlamadim 8 ayi geçince basladi bol bol kremlenin ve yaglanin bencede genetik beyaz tenliler daha cok catliyor
Vet bende cok okudum 7. 8. Aydan sonra catlayanlari
O yuzden simdilik doyasiya sevinemiyorum :)
Karniniz eskiye dondu mu peki ? Sıkılık acisindan?

:) canım bu bir süreç Allah kolaylık versin herkeste farklı ilerliyor yinede her halimize şukür 9.haftamdayim ilk haftalar beni mahvetti bulanti kokular yemek yiyememek iki gunde 4 kilo verdim birde evde iki cocuk daha var biri 4.sinifa gidiyor okul dersler digeri 3 yaşinda ilgi istiyor oyun istiyor agzimi baglayip mutfaga girmek onlari ac birakmamak icin cabalamak benim supriz oldu birde kazayla yani ne hayaller kuruyordum yazin tatile gidecektim hazir cocuklar buyudu keyif yapacaktim ama olsun rabbim boyle takdir etti hergun buraya girip okuyorum yazilanlari isyan etme noktasindan kurtuluyorum okadar cok cocuk isteyen varki ugrasan varki diyorum sus kizim bk neler var dert etme canim toparlanirsin her yaninda duzelir simdi senin psikolojin bozuk kendini oyle goruyorsun benimde her yanim sivilce birde gobegim killandi :) tek derdimiz bebeklerimiz saglikla dogsun onlari kucagimiza alalim gerisi duzelir

ılk 5 ay kusmaktan sureklı acıllık olup serum almaktan 12 kılo verdım
5 aydan sonra bulantım gectı kendıme geldım
ılk gunden berı kendıme bakarım hamıle degılken nasılsam hala aynı duzen ve ozenle bakımlarımı yaparım hatta hıc kuafore gıtmeyen ben her hafta gıdıp sacıma fön cektırmeye basladım kendımı sımartıyorum

hala catlagım yok
bı arkadas beyaz tenlıler daha cok catlıyor demıs sülalecek beyaz ötesıyız hıc bırımızde catlak yok yanı bu bunye meselesı catlayacagın varsa 5. aydan da catlarsın son haftada...

hala aynı kıyafetlerımı gıyıyorum hala enerjık ve esnegım hala ayak tırnaklarımı kesebılıyorum :D her ısımı kendım yapıyorum bence keyıf almaya calısır sonucunda cok guzel bıseye sahıp olcagını hatırlarsan daha kolay olur

E

Vet bende cok okudum 7. 8. Aydan sonra catlayanlari
O yuzden simdilik doyasiya sevinemiyorum :)
Karniniz eskiye dondu mu peki ? Sıkılık acisindan?
zaten biraz göbegim vardi hamile kalmadan önce şuan biraz daha fazla karnimda var suan ben spor yapamiyorum emzirdigim icin rejimde yapmiyorum bebegime yanliz bakıyorum suana kadar kimseye 30 dk bile bırakmadım birakmayida düşünmüyorum kafama takmiyorum acikcasi bunlar anneligin oglumum hediyesi diye düşünüyorum ki evlenmeden önce uni zamanimda falan bile bir sivilce icin gunlerce aglardim sac rengim istedigim gibi olmadi diye yakmak pahasina ust uste boyatirdim falan suan hayatimda daha önemli seyler var diye sanirim kafama takmiyorum cok fazla takilmayin ben böyleyim ama benden 3 ay once doğum yapan arkadaşım kardesini kaybetti ve o kadar zayif ki hiç göbek katin hiçbir sey yok üzüntüden cubuk gibi kaldi kizcagiz bünye meselesi tabiki kimi toparliyor kimi sarkiyor ama ben karin gerdirme estetigi olmadan 38 haftalik hamilelikten sonra bir karnim eskisi gibi olmasina pek ihtimal vermiyorum

Son düzenleme:
ılk 5 ay kusmaktan sureklı acıllık olup serum almaktan 12 kılo verdım
5 aydan sonra bulantım gectı kendıme geldım
ılk gunden berı kendıme bakarım hamıle degılken nasılsam hala aynı duzen ve ozenle bakımlarımı yaparım hatta hıc kuafore gıtmeyen ben her hafta gıdıp sacıma fön cektırmeye basladım kendımı sımartıyorum

hala catlagım yok
bı arkadas beyaz tenlıler daha cok catlıyor demıs sülalecek beyaz ötesıyız hıc bırımızde catlak yok yanı bu bunye meselesı catlayacagın varsa 5. aydan da catlarsın son haftada...

hala aynı kıyafetlerımı gıyıyorum hala enerjık ve esnegım hala ayak tırnaklarımı kesebılıyorum :KK70: her ısımı kendım yapıyorum bence keyıf almaya calısır sonucunda cok guzel bıseye sahıp olcagını hatırlarsan daha kolay olur
Bir arkadaş diye bahsettigin benim sanirim ben de hamileyken zorluk cekmedim haftasonu temizligimi yaptım sabahi utumu yaptım giyindim hastaneye doguma gittim 33 hafta catlamak için erken zaten 35. Haftadan sonra baslamisti benim de hic catlagim yoktu son iki haftada oldu hepsi

Şuan 8 haftanın içindeyim acayip sivilcelendim çok moralim bozuluyor aynaya bakmak istemiyorum.ergenliğimde bile çıkmayan sivilceler çıkıyor heryerimde. Birde yemek yemek işkence gibi kusmak istemiyorum iyice kötü oluyorum onun yanında midem bozulunca ishalde oluyorum. Burnum takılı uyurken ağzımından nefes aldığım için dudaklarım çatlak ve sürekli uyanıp su içme ihtayacı duyuyorum eee okadar suyu tuvalette arkasından geliyor. Sürekli yatıyorum yataktan çıkmıyorum çok bakımsızlaştım eşimin beni böyle görmesi hiç hoşuma gitmiyor. Birde dolgu botox ışık dolgusu gibi şeylerde zararlı mı bileniniz fikri olanınız var mı ? Ben çok kolay sanıyordum fakat gerçekten zorluyormuş ne zaman biraz rahatlarım 12. Haftadan sonra işler biraz daha yoluna girer diyorlar öyle mi gerçekten ????
Benim ruh halim de böyleydi. Yüzüm inanılmaz sivilcelendi. Sürekli kustugum için halsizlik ve banyo bile zor yapiyordum. Hamilelik çok zor bir şeymiş gerçekten.

Ama iyi haber 3 aydan sonra sivilceler geçiyor. Yemek yemeye tekrar başlıyorsunuz ve enerjin yerine geliyor. Az sabır.

Benim ruh halim de böyleydi. Yüzüm inanılmaz sivilcelendi. Sürekli kustugum için halsizlik ve banyo bile zor yapiyordum. Hamilelik çok zor bir şeymiş gerçekten.

Ama iyi haber 3 aydan sonra sivilceler geçiyor. Yemek yemeye tekrar başlıyorsunuz ve enerjin yerine geliyor. Az sabır.
Öyle duyuyorum ama kimsinin doğuma kadar sürüyormuş sivilce tamamda sıkmadan duramıyorum ben yüzüm yara bere içinde kaldı uykumda bile yoluyorum yani o yüzden çok büyük sıkıntı sürekli elim yüzümde allahım nolur geçsin..birde benim şişkinliğim çok oluyor 8 hafta olmasına rağmen bazen 4 aylık gibi oluyorum. Gaz sancıları birde kabızlık İyice şişiyorum. İştahın yok ama ağzımın tadı kötü olduğu için ne bulursam yemek istiyorum iyice beter oluuorum bu sefer. bu haftalardan sonra biraz daha iyileşmeye geçiyorum değil mi artk

zaten biraz göbegim vardi hamile kalmadan önce şuan biraz daha fazla karnimda var suan ben spor yapamiyorum emzirdigim icin rejimde yapmiyorum bebegime yanliz bakıyorum suana kadar kimseye 30 dk bile bırakmadım birakmayida düşünmüyorum kafama takmiyorum acikcasi bunlar anneligin oglumum hediyesi diye düşünüyorum ki evlenmeden önce uni zamanimda falan bile bir sivilce icin gunlerce aglardim sac rengim istedigim gibi olmadi diye yakmak pahasina ust uste boyatirdim falan suan hayatimda daha önemli seyler var diye sanirim kafama takmiyorum cok fazla takilmayin ben böyleyim ama benden 3 ay once doğum yapan arkadaşım kardesini kaybetti ve o kadar zayif ki hiç göbek katin hiçbir sey yok üzüntüden cubuk gibi kaldi kizcagiz bünye meselesi tabiki kimi toparliyor kimi sarkiyor ama ben karin gerdirme estetigi olmadan 38 haftalik hamilelikten sonra bir karnim eskisi gibi olmasina pek ihtimal vermiyorum
Ben senin anlattığın gibiyim yani gibiydim sivilceye saça ağlamalar büyük takıntı. Birde evde kendim spor yapardım squat mekik tarzı ama onlarıda yapmamak sürekli yatmak beni iyice deli ediyor. Resmen 24 saat yatmaktan her yerim selülit oldu. Siz sporu ne yaptınız aranızda spor yapan var mı

Ben senin anlattığın gibiyim yani gibiydim sivilceye saça ağlamalar büyük takıntı. Birde evde kendim spor yapardım squat mekik tarzı ama onlarıda yapmamak sürekli yatmak beni iyice deli ediyor. Resmen 24 saat yatmaktan her yerim selülit oldu. Siz sporu ne yaptınız aranızda spor yapan var mı
Ben 32 haftaya kadar çalıştım sonrasi da riskliydi dolayisi ile yattim sende yuruyus yapabilirsin bence en guzeli yürüyüş

Ben 32 haftaya kadar çalıştım sonrasi da riskliydi dolayisi ile yattim sende yuruyus yapabilirsin bence en guzeli yürüyüş
Keşke evde yapabilsem hiç evden çıkasım gelmiyor ama akşamları bari zorlayıp kendimi bi yarım saat yürüyüş yapsam o bile iyi gelicek of of. Birde benim psikolojik rahatsızlığımda var ilaç falanda kullanmıyorum o yüzdende biraz daha zorlanıyorum galiba:KK42::KK42:

Keşke evde yapabilsem hiç evden çıkasım gelmiyor ama akşamları bari zorlayıp kendimi bi yarım saat yürüyüş yapsam o bile iyi gelicek of of. Birde benim psikolojik rahatsızlığımda var ilaç falanda kullanmıyorum o yüzdende biraz daha zorlanıyorum galiba:KK42::KK42:
Bol bol bebek egitimi ile ilgili kitaplar oku , dogum yontenlerini arastir , bebisine kiyafetler bak , mevlitte ne dagitacaksin modellere bak boyle seylerle oyalanabilirsin surekli bir konuya takilip kalma alisverise markete git eksikleri al lohusayken cok cikamazsin eksiklerini ihtiyaçlarını stokla evde ev isleri temizlik o su bu ben bu şekilde vakit gecirdim hic sıkılmazdim insallah bebegin sanada psikolijinede cok iyi gelecek onunla ilgilenmekten zaten kendi dertlerini unutacaksin psikolojin otomatik olarak duzelecek eminim

Bu aralar zaten sik sik kontoroller oluyor cinsiyetini ogrendin mi bebeginin

Bol bol bebek egitimi ile ilgili kitaplar oku , dogum yontenlerini arastir , bebisine kiyafetler bak , mevlitte ne dagitacaksin modellere bak boyle seylerle oyalanabilirsin surekli bir konuya takilip kalma alisverise markete git eksikleri al lohusayken cok cikamazsin eksiklerini ihtiyaçlarını stokla evde ev isleri temizlik o su bu ben bu şekilde vakit gecirdim hic sıkılmazdim insallah bebegin sanada psikolijinede cok iyi gelecek onunla ilgilenmekten zaten kendi dertlerini unutacaksin psikolojin otomatik olarak duzelecek eminim
İnşallah hep allahım gücüm olacaksa bana iyi gelecekse başarabilceksem hayırlı zamanda olsun diye dua ettim, zamanı buymuş. Zaten en çokta sabırsızlık var bende daha cinsiyeti için çok erken heralde 12 den sonra belli oluyor diye duymuştum. doktora çok gitmemi de istemiyorlar işin açıkcası bu konularda bilgim hiç yeterli değil sürekli birşeyler okuyorum ama kafamda almıyor :110:

İnşallah hep allahım gücüm olacaksa bana iyi gelecekse başarabilceksem hayırlı zamanda olsun diye dua ettim, zamanı buymuş. Zaten en çokta sabırsızlık var bende daha cinsiyeti için çok erken heralde 12 den sonra belli oluyor diye duymuştum. doktora çok gitmemi de istemiyorlar işin açıkcası bu konularda bilgim hiç yeterli değil sürekli birşeyler okuyorum ama kafamda almıyor :110:
Internette kontrol takvimleri var oradan takip et ben 2 ayi yeni geçmişti öğrendim doktora gitmeni kim istemiyor

Internette kontrol takvimleri var oradan takip et ben 2 ayi yeni geçmişti öğrendim doktora gitmeni kim istemiyor
Oğlan mi bebişiniz oğlanlar erken gösterirmiş diye duydum. Doktoru çevremdiklrr söylüyor sürekli gitmene gerek yok diye zaten kontrl falanda yok şimdilik geçen hafta kalp atışını duydum okadar birde doktor geç döllenme olabilir 4 gün falan dedi. O yüzden aynı şeyler için gitmek istemiyorm bende

Oğlan mi bebişiniz oğlanlar erken gösterirmiş diye duydum. Doktoru çevremdiklrr söylüyor sürekli gitmene gerek yok diye zaten kontrl falanda yok şimdilik geçen hafta kalp atışını duydum okadar birde doktor geç döllenme olabilir 4 gün falan dedi. O yüzden aynı şeyler için gitmek istemiyorm bende
Evet zaten sık sık ultrason da bebege zararlı bir doktor bul kafana göre surekli ona git kontrole hatta dogumu da onda yaparsan daha iyi olur benim oğlusum var 10 ayi geçti maşallah

Evet zaten sık sık ultrason da bebege zararlı bir doktor bul kafana göre surekli ona git kontrole hatta dogumu da onda yaparsan daha iyi olur benim oğlusum var 10 ayi geçti maşallah
allah sağlık uzun ömür versin oğluşunuzu allahım banada sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah :KK46:

Back
X