kolayına kız almak

Belki karşı tarafın adetleri sizinkilerden farklıdır.
Siz şahsi ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak durumdaysanız evlilik için acele etmeyin para biriktirin;biraz zamana yayın.

sorun şu ki gprucu usulu oldu ve ben henuz esim olmayan birinden birsey isteyemem orsa bile yok derim

o zaman bunu onlara o anda söyleseydiniz ya ama adetlere göre imdi tam alalım sonra nasıl alacağız diye

bence oradaki sonra evlendikten sonra imişi zaten lazım olanı alırsınız demiş

lakin görücü usulü vs vs daha şunu alalım diyemediğiniz adam ile nasıl ev kuracaksınız

düğünden iki ay sonra bu ev içime sinmedi koltukları görümcem, salonu kv beğendi benimseyemedim hırsımı eşimden çıkarıyorum diye konu açmamak için tanımaya, uyuşmuyorsanız da yol yakınken bu yoldan ayrılmaya bakın

Çook iyi anliyorum seni, bende de biraz herşey yarım yamalak oldu. Insanlar adetleri işine geldiği gibi uyguluyor. Bu konuda tek muhattapin nişanlin olsun.

Örnek (makyaj takimin alinmadi ya) nişanlinla gezerken bir kozmetik dukkaninin onunden geçtiginizde :

- aa şu makyaj urunleri ne kadar guzel, hep istemiştirim böyle bir takimim olsun..normalde nişan alişverişinde aliniyordu ama olmadi, gibi gibi...

- istersen içeri girip bi bakalim

Ve finish biraz abartili ama bu şekilde isteklerin varsa nişanlinla konuşabilmelisin artik. Evlilik yolundasiniz nihayetinde.

Önceden ben de "aaaa kaldı mı böyle adetler,eskidendi onlar" derdim de gördüm ki değişen hiç bir şey yok.
Aksine artarak çoğalıyorlar.
Bizim kızlarımız ya bile bile böyle garip evlilikler yapıyor ya da aile büyükleri tarafından hiç fikirleri bile sorulmadan zorla evlendiriliyorlar.
Buraya gelip ahlayıp vahlıyorlar da bizim elimizden ne gelir?
Sonra o nişan öncesi beğendiği bir ruju bile dile getiremediği adamla bir ömür boyu sıkıntı yaşıyorlar.
Kah buraya konu açıyorlar kah evlerinde ağlaşıyorlar.
Sanırım bu da canım ülkemden insan manzaraları işte...

benim anladığım nişan alışverişine çıkılmış, erkek tarafı makyaj malzemesi çanta ayakkabı vb şeyleri almamış, nişan elbisesi ve 2-3 parça kıyafet almış.
sonra siz alırsınız demiş sanırım damat bey ve siz için?

eğer anladığım doğruysa şunu sormak istiyorum:
neden kayınvalideniz ve anneniz kocanızın koynuna girerken giyeceğiniz donu bile görüp almış olsun?
evet adetler yerine getirilmeli buna lafım yok.

ama ne bileyim gönül alacak kimsenin cebini yormadan gönlünü çok daha hoş edecek bi dünya adet varken neden nişan bohçası?
erkek arkadaşımın ailesinin durumu yok. evlilik kararı aldık ve ailelere açıklamadan önce para biriktirmeye başladık.
onun ailesi iğne iplik dahi olsa destek olmayacaklarını en baştan bildirdiği için bende kesinlikle kendi aileme 1 tl bile katkı yaptırmayacağım.
bunu söyledim ve haklısın dedi.
herşeyi kendimiz para biriktirerek yavaş yavaş yapacağız.

görücü usulü diyorsunuz.
nişanlılık tanıma sürecidir. adamın sevgisine ilgisine saygısına ahlakına adabına bakın. kazancını nasıl harcadığına bakın sizden sakınıyor mu ona bakın. adamın yanında rahat mısınız hanzonun biri size laf atsa adam sizi korur mu buna bakın.

kaynananız size don alsa ne olur almasa ne olur.

kısa yazaym diye anlatamadm sanırım düzen dediğimiz sey kıza nisan oncesi alınacak şyler kıyafet makyaj urunleri ayakkabı canta vb.

bunları aldırmak istiyorsanız keşke o zaman alsaymışsınız. adetlerinizde varsa demiyorum İSTİYORSANIZ...
düğün zamanı zaten alınacak ki şimdi de ihtiyaç halinde nişanlınızdan kibar bir kelamla isteyebilirsinizz. (yani ben direk ihtiyacım var hadi birlikte alalım diyebiliyorum ama bu her ilişki de normal karşılanmayabilir.)

Kendinizi alınacak- satılacak bir eşya görüp kendinize iki-üç çul çaputla değer biçmeyin. Eşinizin ve sizin mesleğiniz varsa kimse bir şey yapmasın boşverin.
Ayrıca nişanlınızla herhangi bir konuyu rahatça konuşamıyorsanız evlenmeyin. Evleneceğiniz adam yabancınız resmen.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, isteklerin gerçekten kendi isteklerinse dile getir. Çunku bu nişanlilik döneminde insanin kafasini bulandirmak isteyenler oluyor, aaa goruyormusun falancanin kizina sunlari sunlari almislar sana bir şunu alamamislar mi gibisinden.

Bunlara sakin izin verme.

Daha ne almaları gerekiyordu ki almışlar zaten
Sizin maddi durumunuz yok mu ihtiyacınızı kendiniz karşılayamıyor musunuz?

Cok az almislar gerçekten ucuza gitmissiniz. Hey Allahim ya gidin kendiniz alin ne aliyosaniz,sizce de çok komik degilmi?Bizde de sirf adettir diye zorla aldirdilar,esimle ikimiz gidip almistik. O tarz seyler eminonunde bol diye oraya gitmistik,dolasirken sunu da alacakmisiz filan diyodu esim,çok gulmustuk komik bir gundu o gun.

klasik olarak iç çamaşırı eksik kalmış heralde. sorun bu mu ?

Ay alemsiniz valla üç beş eşya eksik alınınca kolayına kız almak mı oluyor bu?Kendinize bictiginiz değer bunlarla mi ölçülüyor. Kız almak deyimi bile yeterince iğrençken üstelik?
Bıktım şu acayip adetlerden gerçekten ya..

Ne saçma bir başlık ve konu.

Bizim isteme ve nişan aynı gün oldu bitti çünkü istemedik tekrar tekrar uğraşmak ( eşim ve ben )
Nişan elbisemi kendim aldım ve ayakkabımı da.
Onun dışında hiçbir alışverişe çıkmak istemedim.
Düğün zamanı kayinvalidem senin işlerine karışıp kafani karıştırmak istemiyorum dedi ve perde & halı parasını bana verdi tek başıma gittim seçtim aldım.
Gelinliği tek başıma seçtim kimseyi işime karistirmadm.
Kimsedende beklentim olmadı niye kayinvalidem bana makyaj malzemesi alsın ki zaten evimde bana yetecek kadar vardı.
İçinden gelmiş ve gecelik almıştı onda bile çok utanmistim. Bana ters ya hiç öyle bir beklentim olmadı

Merhaba eski çağda kalmış türk kızı

Bohça denen şeyi adet yerini bulsun diye yaptık benim için fuzuli masraftı 2 tarafın harcadığı parayla gelinlik yada bir beyaz eşya alınabilirdi .

Bu düzen dediğin şey geline yeniden dolap düzmek mi oluyo acaba ?

Senin değerin çulla pulla mı ölçülüyo ? Yoksa hiç kıyafetin yok insan içine nasıl çıkıcağını mı düşünüyosun ?

Çok basit bukadar taktıysan kafaya eş adayına bohça yapma onunla düzen yap nasıl oluyosa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…