Sizin mamayla olduysa başka mamaları da deneyin. Besledikten sonra gazını mutlaka çıkarın. Her beş dakikada bir beslemeye ara verip gazını çıkarıp tekrar devam edebilirsiniz. Mamayı biberonda karıştırırken hızlı çalkalamayın, baloncuk oluşmasın çok.Merhabalar
Bebeğim 2 aylık olmak üzere ilk ay beni emdi güzel kilo aldı ama ikinci ay hiç kilo almamış doktor mamaya başlamamızı söyledi doktorun tavsiyesiyle evolvia ac mama kullanmaya başladık ama bebeğimin karnı şiş ve sürekli gaz atıyor uyuyamiyor
Aptamil de ishal yaptı kusturdu
Tecrubeli anneler yardımcı olabilir misiniz
Merhabalar
Bebeğim 2 aylık olmak üzere ilk ay beni emdi güzel kilo aldı ama ikinci ay hiç kilo almamış doktor mamaya başlamamızı söyledi doktorun tavsiyesiyle evolvia ac mama kullanmaya başladık ama bebeğimin karnı şiş ve sürekli gaz atıyor uyuyamiyor
bende ememeyince nazogastrik sonda kullanmıştım ama kolik olunca gercekten 10 günden sonra gaz sancıları başlıyor sürekli sallıyoruz evde 4 tane beşik var elektrikli ana kucağı elektrikli beşik her şeyi deniyoruz doktor erkek bebekler 6 aya kadar daha gazlı oluyor dedi insallah en hafif sekilde atlatırız bu süreciBu bir süreç arkadaşlar. Bebeğim prematüre doğdu. 40 gün küvözde kaldı. Beslenmesini ağızdan mideye salınan bir hortumla yapıyordum emme-yutma refleksi gelişene kadar. Mama ya da anne sütü hazırlanmış bir şekilde enjektörde geliyordu ve bu enjektörün ucunu hotuma bağlayıp kendi halinde yavaşça mideye akmasını bekliyordum. Köpük yok. İki haftalık olunca gaz sancıları başladı. Koliklerde genelde doğumdan iki hafta sonra başlıyormuş. Damlalar, biberonlar, masajlar, yağlar, egzersizler işe yaramadı. Gazını çıkarsa da hep gaz oluyordu. Tabii siz yine elinizden geleni yapın, atabildiği gazı atsın. 6 aylık olunca rahatladı benimki. Ne gece uyurdu ne gündüz. Sürekli ağlardı, sürekli kucağımda. Zor günlerdi. Sizi çok iyi anlıyorum. Hala gaz sancısı oluyor ama eskisi gibi değil. Geneli 3 aylık olunca geçiyor. Bu bir süreç ve siz elinizden geldiğince rahatlatmaya çalışın. Kendinizi de fırsat buldukça dinlendirin. Destek isteyin eşinizden, yakınlarınızdan. Kolik bebek bakmak zordur.
Maalesef koliğin bir çözümü yok bağırsaklar olgunlaşmadan gaz sorunu çözülmüyor. Genelde 3. Ayda bitiyormuş bizim 6. Ayda bitti.inşallah sizin 3. Ayda biter. Çok zor bir durum bebeğimle birlikte bende oturur ağlardım. Gece aralıksız sabaha kadar salladığımı hatırlıyorum. Ben tavandan asılan hamak almıştım, 5 aya kadar bebeğim onda uyudu. Kolikte sallanmak yaylanmak iyi geliyor.Onun dışında her akşam uyumadan önce banyo yaptırıyordum. Banyo sonrası yağlarla masaj yapıyordum. Bunlar hep anlık çözümler ama işte huzursuzluğu ağlaması hep devam ediyordu.Gaz damlaları bizde hiç işe yaramadı denemediğimiz damla kalmadı. En son damla kullanmayı bırakmıştım onlar daha kötü yapıyordu bence.merhaba 2 buçuk aylık bebeğim var doğumdan hemen sonra sütüm gelmedi şırıngayla mama verdik sonra sütü pompayla getirdim bebegim sarılık oldu hepten uyudugu için ememedi sağdım mamayı da sütümü de kaşık biberonla verdik memeye alıyordum ama emme gücü yoktu hemen uyuyordu sarılığında etkisiyle sonra sarılık geçti bebek emmeye başladı bir yandan da mama yiyordu ameliyat oldugum için sütüm gitti emziremedim hastane tipi pompa kiraladım ilaç kullandıgım için ameliyat sonrası hep sütleri çöpe attım sütüm gitmesin diye çok uğraştım sonra da ayağım kırıldı sağmayı bıraktım sütüm de gitti biberona başladık Avant'in biberonunu kullanıyordu akış hızı yavaş olduğu için biberonun ucunu kestik sonra tommee tippe biberon aldım kolik için onda içiyordu ama onun da şekli bir tuhaf ve kocaman en çok sevdiği biberon We beybi klasik yaklaşık bir aydır onu kullanıyoruz fakat onu kullandığımdan beri gaz sorunu arttı evdeki diğer kolik biberonlara döndüm bu sefer de emzik kısmı farklı geldiği için emmiyoEki Görüntüle 3613187 r Avent ve Tommee biberonlar anne memesine çok yakın olduğu için ikisinin de ucunu deldik şimdi tekrar kolik olduğu için onlara döndük ama onlarda içmek istemiyor We beybi klasik biberon ise çok fazla köpürüyor onun gazda etkisi olduğunu düşünüyorumbir sürü mama denedik şuan hipp kullanıyoruz sab simplex damla ve forbiome damla kullanıyoruz karın masajları yağlar kimyon zeytinyağı her şeyi denedim bir hafta önce doktora götürdüm çocuğun sanki bir yerini çıkartmışız gibi canı yanıyor muş gibi acı acı ağlıyordu çok korktuk bir yerine bir şey oldu diye meğerse çocuk gazdan ağlıyor muş doktor sap damlayı günde üç kere onar damla şeklinde ver dedi mamasını zeytinyagı koyabilirsin dedi ben de zaten koyuyorum Trendyol'daki kolik biberon yorumlarını okudum çoğu kişi gazın biberonla ilgili olmadığını ne yaparsak yapalım geçmeyeceğini yazmış çoğu kişi de biberonlar çok iyi geldi gerçekten faydasını gördüm yazmış ben de ne yapacağımı gerçekten şaşırdım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bebeğimin röntgen fotoğrafını buraya bırakacağım yavrum o kadar içi gaz dolmuş ki resmen organları görünmüyor dedi doktor ve gaz bağırsaklarında midesinde yok çünkü mamadan hemen sonra gazini çıkartabiliyor
3 aylık oldu ama sanki daha da arttı gaz şikayetleri clinikid rolon aldık bi kaç gündür rahatladı gibi anlık da olsa işe yarıyor özelşikle uykuya geçişlerde çok iyi geliyor bizde her şeyi deniyoruzMaalesef koliğin bir çözümü yok bağırsaklar olgunlaşmadan gaz sorunu çözülmüyor. Genelde 3. Ayda bitiyormuş bizim 6. Ayda bitti.inşallah sizin 3. Ayda biter. Çok zor bir durum bebeğimle birlikte bende oturur ağlardım. Gece aralıksız sabaha kadar salladığımı hatırlıyorum. Ben tavandan asılan hamak almıştım, 5 aya kadar bebeğim onda uyudu. Kolikte sallanmak yaylanmak iyi geliyor.Onun dışında her akşam uyumadan önce banyo yaptırıyordum. Banyo sonrası yağlarla masaj yapıyordum. Bunlar hep anlık çözümler ama işte huzursuzluğu ağlaması hep devam ediyordu.Gaz damlaları bizde hiç işe yaramadı denemediğimiz damla kalmadı. En son damla kullanmayı bırakmıştım onlar daha kötü yapıyordu bence.
teşekkürler gaz sancıları devam ediyor az da olsa hafifledi dediklerinizin hepsini yapıyorum kabızlık gitti şimdi ishal var dişleri erken çıkacakmış çok huzursuz doktorun dediği parmak fırçası aldık diş kaşıyıcıları dolaba koyup veriyoruz gercekten cok zoor şuan tam 3 buçuk aylıkSadece sabır diliyorum. Biliyorum çocuk huzursuz elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz ama çocuğu kurcalamayın ağlıyor diye doktora götürmeyin sürekli. Böyle oluyor maalesef.
Siz sakin olun.
Akşamları lavanta yağı damlatılmış banyoya sokun.
Karnına ılık havlu koyabilirsiniz. Ayak altına masaj yağları oluyo banyo sonrası uygulayabilirsiniz.
YouTube Ayşe Öner gaz sancısı vs yazın ben bu kadına çok güveniyorum.
Gaz yapmayan formül sütler var. Onlardan deneyebilirsiniz.
Fışkırıcasına Kusma, egzama, kanlı kaka yoksa gaz sancıları çooook normal bir süreç.
Merhaba benim oğlumda 2 ayda mama ve biberon reddi başladı zaten emmiyordu 2 ay olacak sadece uykuda içiyor o da artık zorlaştı artık onu da içmek istemiyorteşekkürler gaz sancıları devam ediyor az da olsa hafifledi dediklerinizin hepsini yapıyorum kabızlık gitti şimdi ishal var dişleri erken çıkacakmış çok huzursuz doktorun dediği parmak fırçası aldık diş kaşıyıcıları dolaba koyup veriyoruz gercekten cok zoor şuan tam 3 buçuk aylık
Bir doktora götürün öncelikle reflüsü olmadığından emin olun.Merhaba benim oğlumda 2 ayda mama ve biberon reddi başladı zaten emmiyordu 2 ay olacak sadece uykuda içiyor o da artık zorlaştı artık onu da içmek istemiyorve aşırı gaz sancıları başladı anlamadım bende ilk 2 ay yok denecek kadar azdı özellikle 3.ay aşbir başladı bir aydır felaket gecemiz gündüzümüz yok sürekli huzursuz ağlıyor hem aç hem yatmıyor hem gaz var kombo resmen bizimki çok zor enazından sizin yiyorsa besleniyorsa gaz her türlü geçer ben şimdi diyorum keşke mamayı düzgün içseydi de gaz a herşeye katlanırdım zamanla geçeceğini biliyor insan ama yemedikçe yatmıyor yatmadıkça huzursuz sürekli gazı var masaj yapıyorum biraz çıkartıyor ama asla rahatlama yok bari biraz rahatla uyu demi yok yok yok vallahi günler saatler dakikalar geçmiyor resmen bizim de düzelir mi bilmiyorum gaz düzelse de yemek problemine umudum kalmadı belki ek gıda da o ds tabi kaşığı da reddetmezse
Reflüsü var ilaç kullanıyoruz 15 gün kullan demişti 10 gün oldu başta bir tık fayda etmişti artık fayda da etmiyorBir doktora götürün öncelikle reflüsü olmadığından emin olun.
çok geçmiş olsun evet yemeyince daha zor iki gündür çok az besleniyo uyumuyo yarın rutin kilo boy kontrolü var doktora soracagım beslendigi tüm saatleri not aldım insan ne yapacağını şaşırıyor ama bu günlerde geçecekReflüsü var ilaç kullanıyoruz 15 gün kullan demişti 10 gün oldu başta bir tık fayda etmişti artık fayda da etmiyor
Dr brown kolik biberon bizde hiç gaz problemi olmadıMerhabalar
Günlük kaç cc içiyor mama mı içiyordu sizinki de ?çok geçmiş olsun evet yemeyince daha zor iki gündür çok az besleniyo uyumuyo yarın rutin kilo boy kontrolü var doktora soracagım beslendigi tüm saatleri not aldım insan ne yapacağını şaşırıyor ama bu günlerde geçecek
Acaba ciddi anlamda enfelliyor mu ya birtek onu almadım ev dolu çeşit çeşit biberon ve mamaDr brown kolik biberon bizde hiç gaz problemi olmadı
Çişli bez takibi en kolay yöntem 2 saate bir çişli bez varsa süt yetiyordur ama kilo aldırır denmez yeterli süt varsa içeriği zenginleştirilmeliçok geçmiş olsun evet yemeyince daha zor iki gündür çok az besleniyo uyumuyo yarın rutin kilo boy kontrolü var doktora soracagım beslendigi tüm saatleri not aldım insan ne yapacağını şaşırıyor ama bu günlerde geçecek
Biz şuan bırakamıyoruz çokta sevdi arada sütümü sağıp veriyorum arada emziriyorum ilk başlarda mamayıda o biberon ile verdim bizde hiç gaz problemi olmadıAcaba ciddi anlamda enfelliyor mu ya birtek onu almadım ev dolu çeşit çeşit biberon ve mamayemediği için herşeyi denedim yok yine yemiyor bizim reflümüz var gerçi ya of ne zaman geçer bu reflü acaba ya düzelir mi yemedi acaba yokss daha ne kadar böyle çekeceğim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?