- 30 Mart 2009
- 14.623
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.207
- 1.123
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Kaskol gayet yaygin kullanilan bir kelime. Bazi yoreler atki, bazilari kaskol diyor. Bknz cok unlu bir markanin internet sitesiKaşkol yöresel kullanım değil. Ben de "şarz" denmesine tahammül edemiyorum.
Ben yanlış kullanım demedim kiKaskol gayet yaygin kullanilan bir kelime. Bazi yoreler atki, bazilari kaskol diyor. Bknz cok unlu bir markanin internet sitesi
Şarz yanlis kullanim elbette ama kaşkol doğru
Yoresel degil deyince, yanlis kullanim demek istediginizi sandim pardon ben yanlis anlamisimBen yanlış kullanım demedim kiyöresel kullanım değil dedim. Fransızca'dan dilimize geçen bir sözcük. Hangi yörede kullanılıyor ki yöresel denmiş?
Gelişim bunun neresindeInsanları oldugu gibi kabul etmeyi ogrenmek lazım
Herkes kör cahil olarak mı gelsin gitsinAdam 30 yillik sivesini niye degistirsin yahu. Takmamayi ogrenin.
Genç doğru yazılış ki ?Girişi salon olarak kullanıyorsanız niye salon demesin ki? Ben neler neler diyorum. Demek ki evli olsam kocilettom benden soğuyacak
Ekmağ ve komando için bir şey diyemem. Bazı zamanlar ekmek ve kumanda diyebiliyorsa bence sıkıntıı yok. Bu kelimeleri düzgün telaffuz etmediğinde itici göründüğü ve soğuduğunuzu belirtin. Aşortman, gEnç gibi bazı kelimeler benim de gözüme batıyor ama onlar normal olduğunu düşündüğü için düzeltme gereği duymuyorlar. Yöreye göre de değişiyor. Aklıma vidon diyenler geldi
Gerisi fasa fiso muTaktığınız şeylere bakın.Ahlaki varsa gerisi Faso fiso.Evlenmeden önce farketmediniz mi ?
Ay ciglik atacaktım okurkenYüksük , cıplağlık , meşaş bu kelimeler de beni aşırı irrite eder
Bilenzik var bideYüksük , cıplağlık , meşaş bu kelimeler de beni aşırı irrite eder
Deyil şeklinde de yazılmazBence alışmalısınya olduğu gibi kabul et değişmez daha çok takılacak bişeyde deyil bi bakmışsın aradan zaman geçmiş aşqım ekmağı verirmisin diyormuşsun
Sini telaffuz hatası değil yalnızKayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştım.
Ne diyon sen ayYa sen bir de bunu duy, benim annem lisedeyken en yakın arkafaşıma 'alik lezbiyendir et yemez demişti' kızda kikir kikir gülmüştü. Travestiye trabeski der, arkadaşımında annesi çekmeceye keçap, ketçaba çekap der. Hep beraber güleriz.
Hata demedim ki,orada öyle diyorlar dedim.Biz tepsi deriz,onlar sini diyor.Sini telaffuz hatası değil yalnız
Ahahaha evet bebek ben papatya bebek nasıl benim ki durmuyoreee uyumuyoree yakında cildiricigimAy ciglik atacaktım okurken
Teyzesi gecelerj güya dört saat uyurmus bebekler kesintisiz .Ahahaha evet bebek ben papatya bebek nasıl benim ki durmuyoreee uyumuyoree yakında cildiricigim
Dört aylık oldu yedi saate kadar uyuyor diyorlar yohhhhh bizim ki iki saatte bir uyanıyor bir buçuk saatte bir bazen Allah yardımcın olsunTeyzesi gecelerj güya dört saat uyurmus bebekler kesintisiz .
Bizde öyle bişey yok
Saatte bir kalkar emer
Seninki ne kadarlık oldu
E'sini açık söyleyenler var. Gel'deki e gibi. Teleffuzunu yanlış söyleyenler var yani.Genç doğru yazılış ki ?
Değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?