• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu bizim kediye kafayı taktı hergün zil çalıyor

Ben bu konuyu pek anlamadım açıkcası.
“Kedi hamile” deniyor ama kesin değil. Komşunun hamile kediye kürtaj önerisi de gerçekçi değil. Öyle demek istememiştir, siz yanlış anlamışsınız. Hayatımda daha önce hiç kürtaj olan kedi görmedim.

Komşu biraz fazla müdahaleci evet ama belli ki hayvansever biri. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması önemli bir konu. Kısırlaştırma ameliyatının masraflarını karşılamayı teklif etmesi de çok hoş. Siz neden bu kadar karşı çıktınız ben onu da anlamadım. Kediyi veterinere götürün önce bi hamile mi değil mi onu anlayın. Hamile değilse de kısırlaştırın.

“Benim kedimden komşuya ne??” derdi değil bu. Bahsettiğiniz kedi camdan cama gördüğünüz bir sokak hayvanı. Komşu iyi niyetli belli ki. İnatlaşmanın anlamı yok.
Kürtaj olan kedi var.
Duymaz olaydım ama bir tanıdık yaptırmıştı.

kedinin anne olmaya hakkı yok mu ?
hayvanların kısırlartırılmasına karşıyım ben
bide hamileyse ...

Hamileyse kısırlaştırılmaz zaten. Bugün burada onlarca defa aynı şey yazıldı ama ben sizin için tekrarlıyorum: hayvanların bizler gibi anne/baba bilinci yoktur. Tamamen icgüdüsel çiftleşirler veya emzirirler. Sonra ne anne yavrularını tanır ne de yavrular annelerini. Babalar zaten hiç farkında bile olmazlar yavrularının olduğunun. Zaten dinen de, eğer hayvanın soy tükenmesi gibi bi durum söz konusu değilse kısırlaştırmanın günahı yok. Araştırmıştım.
Kısırlaştırılmamış bir anne kedi senede 9-24 arası kedi doğurabilir. O kediler de aynı şekilde üremeye devam eder. Sadece 1 kedi 100lerce kedi haline gelebilir çok kısa sürede. Ülkemizde sokak hayvanı sahiplenme oranı çok düşük ve sahiplenilmeyen her hayvan tecavüze uğrayıp, araba altında kalıp, açlıktan, susuzluktan vs.. sebeplerden telef oluyor sokaklarda. Günahtır.

Hiç doğmamış olmakla, bi ömrü sokakta eziyet halinde yasamak aynı şey değil. Oyüzden ki herkes bas bas bağırıyor SOKAK HAYVANLARINI KISIRLASTIRIN diye. Umarım bilgilendirebilmisimdir.

Konu ile alakası ne peki?? Konu sahibi istemiyor kedisinin kısırlaştırılmasını . Ve komşusundan şikayetçi..
Kedi sokak kedisi ama.
Konu sahibi sadece yemek veriyormuş.
Yoldan geçen herhangi biri de alıp götürebilir. Çünkü sahipsiz.
Konu sahibinin yapacağı en akıllıca hareket kediyi alıp bi veterinere gidip kendi adına bir karne çıkartmak ve kediye bi tasma takmak olur. Böylece üstünde hak iddia edebilir. Komşusuna da kedimi kısırlaştırmak istemiyorum diyebilir

Kedi sokak kedisi ama.
Konu sahibi sadece yemek veriyormuş.
Yoldan geçen herhangi biri de alıp götürebilir. Çünkü sahipsiz.
Konu sahibinin yapacağı en akıllıca hareket kediyi alıp bi veterinere gidip kendi adına bir karne çıkartmak ve kediye bi tasma takmak olur. Böylece üstünde hak iddia edebilir. Komşusuna da kedimi kısırlaştırmak istemiyorum diyebilir
Ben konu sahibinin kedisi olduğunu varsayarak söyledim.. kısırlaştırılmasına karşı değilim tabi.. ama hamile ise yavruları aldırıp öyle kısırlaştıralım denmesi bana vahşice geliyor..

Yok hanım efendi :) yani en azından ömür boyu yok. O yavrular sütten kesilince ne annelerini tanıyacaklar ne de anneleri onları taniyacak.
Şu an içgüdüsel olarak koruyor ve besliyor. Kendi doğurduğu kediyle kavga edip yaralayan ya da çiftleşen bir çok kedi var. Ki bu onlar için çok doğal. Allah böyle yaratmış insanlar gibi ömürlük anne/baba bilinci yok onlarda.
Kedi 3-4 ay sonra kendi yavrusuyla ciftlesen bir hayvan. Analigi tatsin diye habire dogurtanlari da anlamiyorum. Ha yavrularin hepsine evinde bakarsin, ya da ciftlik kurar orda bakarsin anlarim ama yavrulari at sokaga, arada sirada yemek ver, bu kedi sahiplenmek olmuyor.

Ben konu sahibinin kedisi olduğunu varsayarak söyledim.. kısırlaştırılmasına karşı değilim tabi.. ama hamile ise yavruları aldırıp öyle kısırlaştıralım denmesi bana vahşice geliyor..

onda mutabıkız
artık olmuş ise yavrular dünyaya gelince sahiplendirilmeli uygun zamanda

konuya nasıl gireceğimi şaşırdım kaldım yeminle...banım daha yeni açıldı...elimden bir kaza çıkmasın :( yahu onlar can can..onların annelik hakkını siz nasıl elinden alıyorsunuz ..ne hakla ya ne hakla..biri sana öyle yapsa...bende sokak kedilerine bakıyorum ,hasta olur dr götürür tedavisini yaptırır getiririm..dr her zaman söyle ..gel bunu kısırlaştıralım...aslaaaa öyle bir günaha girmem diyorum..hemde hamile kediye bunu yaptıracaksınız veya yapacak..yok böyle bir azap hayvana

BENİM KEDİM SANA NE diyemiyorsunuz...
ve sizin yerinizde olsam o kediyi o kadına göstermem bile..sizden habersizde yaptırabilir allah korusun

Arkadaşlar hassasiyetinizi anlıyorum ama lütfen komşuyu da anlamaya çalışın. Ben de elimden geldigince sokak hayvanlarını beslemeye ve kısırlaştirmaya çalışan biriyim. Inanın sokaklarda telef olan kedi ve köpekleri görmekten psikolojim alt üst oldu. Dikkatsiz sürücüleri, acımasız çocukları geçtim, tecavüze uğrayan kedimiz bile oldu. Maalesef bir çok kimseye kısırlastirmanin önemini anlatamıyoruz. Aman bi kere anneliği tatsin lafını işitmekten yoruldum. Bu lafı edenler de GENELLİKLE bir günden bir güne bir kap su koymamış insanlar kapılarının önüne. Bir de üstüne vicdansız ilan ediliyoruz. Inanın sokakta kalacaklarsa dünyaya gelmemeleri çok daha iyi, yürek dayanmıyor. Ben bu gerekçelerle komşununuz anlayabiliyorum. Sorumluluğunu alabilecekseniz bebeklerin bişey diyemem tabi..

20 yıldır hayvan besliyorum
Asla hamile bir hayvanı kısırlaştırmam
Bunun insan yavrusu öldürmekten ne farkı var
Kısırlaştırma bence de önemli ancak hayvan hamile değilken
Diğer türlüsü hayvan severlik değil, yüzlerce sokak hayvanı baktım, dediğiniz konulara en yakından şahidim ama bende diyorum anneliği tatsın hayvan, bu onun hakkı. Ev hayvanıdır, bebek bakmaya olanak yoktur kızgınlığa girmeden kısırlaştırılır hem fikirim ama yoldan geçen hamile hayvana dokunmaya Allah'tan korkarım

Komşusu öyle söylüyor dedim.. doğru yada yanlış.. kadının mantığı bence sorunlu..
Konu sahibi vicdanını tatmin etmek uğruna pencereden kedi besliyor komşu kaç aydır söylüyorsa kısırlaştıralım diye hamile olduğuna inanmadığındandır yoksa ne veteriner nede hayvansever biri hamile kediyi kürtaj etmez.

Benimde var böyle sıkıntılı bir tip kokmuş çorba tavuk derisi, kemiği yemek artığı ne bulsa mama koyduğum yere koyuyor elli kere söyledim senin yemediğin küflenmiş kokmuş yemekleri bu hayvanlar yemez ben salakmıyım cebimden sürekli para harcayıp kedilere mama alıyorum sabah akşam mama ve su tazeliyorum diye anlamıyor birde kendini hayvan sever sanıyor sözde. Bütün kaplarımı sürekli yıkıyorum onun pisliği yüzünden. Geçen yaz yavru bir kedi hamile kalmış yığılmış kaldırıma Doğum yapamıyor makatı kan hayvan ölüyor saatler sonra beni çağırtıyor komşulara kucağımda 1 yaşında kızımla koştum boxun içine bile koymaya yardım etmedi vicdansız. Veterinere götürdüm küçük olduğu İçin Doğum yapamamış ve melek oldu vaktinde kısırlastırılsaydı şimdi digerleri ile birlikte mama İçin beni bekliyor olacaktı

konuya nasıl gireceğimi şaşırdım kaldım yeminle...banım daha yeni açıldı...elimden bir kaza çıkmasın :KK43: yahu onlar can can..onların annelik hakkını siz nasıl elinden alıyorsunuz ..ne hakla ya ne hakla..biri sana öyle yapsa...bende sokak kedilerine bakıyorum ,hasta olur dr götürür tedavisini yaptırır getiririm..dr her zaman söyle ..gel bunu kısırlaştıralım...aslaaaa öyle bir günaha girmem diyorum..hemde hamile kediye bunu yaptıracaksınız veya yapacak..yok böyle bir azap hayvana

BENİM KEDİM SANA NE diyemiyorsunuz...
ve sizin yerinizde olsam o kediyi o kadına göstermem bile..sizden habersizde yaptırabilir allah korusun

Böyle yorumlar okuyunca elimde değil cevap vermeden duramıyorum. İki üç yorum üstte uzuuunca neden kısırlaştırmamız gerektiğini açıkladım allah aşkına bi girin okuyun. Hayvanların annelik babalık bilinci öyle düşündüğünüz gibi değil. Kısırlaştırmak da günah değil ayrıca. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Pes ya .
Neden şu kadına haddini bilmiyorsunuz ?

Birde kedıyı nasıl penceerede beslıyorsunuz ?

Kedi 3-4 ay sonra kendi yavrusuyla ciftlesen bir hayvan. Analigi tatsin diye habire dogurtanlari da anlamiyorum. Ha yavrularin hepsine evinde bakarsin, ya da ciftlik kurar orda bakarsin anlarim ama yavrulari at sokaga, arada sirada yemek ver, bu kedi sahiplenmek olmuyor.

Aynen öyle. O kadar sabit düşünceli ve cahil insan var ki bu dünyada, biz sabahtan akşama kadar anlatsak yine de "ama onlar da anneliği tatmalı, ama onların da bi cinselliği var, ama kısırlaştırmak günah..." gibi cümleler kuruyorlar! Hem kendileri yanlış biliyor, hem de diğer kişileri yanlış bilgilendiriyorlar.
Hayvancağızların işi çok zor bu bilinçsiz ülkede... :(

Böyle yorumlar okuyunca elimde değil cevap vermeden duramıyorum. İki üç yorum üstte uzuuunca neden kısırlaştırmamız gerektiğini açıkladım allah aşkına bi girin okuyun. Hayvanların annelik babalık bilinci öyle düşündüğünüz gibi değil. Kısırlaştırmak da günah değil ayrıca. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
şakamısınız ....okumadım ,okumakta istemiyorum..ama tahmin ediyorum veterinerle aynı fikirdesiniz..ama anlamadığınız şu KİM NE HAKLA ,HAYVANDAN BU HAKKI ELİNDEN ALIYOR..zaten hayvanlara yaşacak yer bırakilmadı

Back
X