• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu bizim kediye kafayı taktı hergün zil çalıyor

4-5 aylık bir kedi hamile kaldığında , cok kucuk olduğu bu nedenle veterinerin bebeklerin ve annenin hayatta kalamayacagini dusundugu icin kürtaj yapildigini duymuştum ama keyfi olarak yapılabildigini ilk defa duyuyorum. Yavrulara evde mi bakacaksınız? Şimdiden internetten falan sahiplendirme ilanları verin. Çok zor sahiplendiriliyorlar çünkü. Hatta bir arkadaşım yedek liste bile yapmıştı, yavruyu almaktan cayan olursa diye .
Benimkileri ben daha sutteyken sahiplendim, 1 ay sonra sütten kesilince gittim aldim

şakamısınız ....okumadım ,okumakta istemiyorum..ama tahmin ediyorum veterinerle aynı fikirdesiniz..ama anlamadığınız şu KİM NE HAKLA ,HAYVANDAN BU HAKKI ELİNDEN ALIYOR..zaten hayvanlara yaşacak yer bırakilmadı

Siz şakasınız asıl:) ya da ben öyle olmanızı diliyorum. Umarım şaka yapıyorsunuzdur.

Hem dinen hem de mantıken kısırlaştırmada bir zarar yoktur. Hem bir çok hayvanın sokakta telef olmasını engellersiniz, hem de kısırlaşan kedinin daha uzun ve sağlıklı yaşamasını sağlarsınız. Bu konuda sizden kat kat bilgili olduğumu unutmayın lütfen. Sıradan bir hayvansever değilim veteriner ablam ve eniştem sayesinde yıllardır bu işin içindeyim. Bilmiyorsanız susun ve insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Kedi sokak kedisi ama.
Konu sahibi sadece yemek veriyormuş.
Yoldan geçen herhangi biri de alıp götürebilir. Çünkü sahipsiz.
Konu sahibinin yapacağı en akıllıca hareket kediyi alıp bi veterinere gidip kendi adına bir karne çıkartmak ve kediye bi tasma takmak olur. Böylece üstünde hak iddia edebilir. Komşusuna da kedimi kısırlaştırmak istemiyorum diyebilir
Kedi sahipsiz sokak kedisiyse neden komşu konu sahibinin günde on milyon kere kapısını aşındırıyor ?
Sonuç olarak bir ibsan bir hayvandan bu kadar rahatsuzsa ve o hayvan sahipsizse alır götürür zaten , sormaz yani .

senin komşun bir şeytan ha insan evladı ha kedi yavrusu ne hakla o yavruları aldıralım diyor.Senin komşunun vijdani yönü zayıf bulaşmayın ve onu dinlemeyin çok günah.:olamaz:

kısırlaştırmak mantıklı elbette ama şu an kedi hamileyse yapacak bişey yok, ne gerek var ki kürtaja falan? olan olmuş, sonra kısırlaştırılır. bir kedi neden bu kadar dert oldu komşuya anlamıyorum, yavrulara kürtaj yapılsın diyecek kadar neden ilgileniyor? kısırlaştırma konusunda haklı olabilir ama sadece bu konuda haklı.

Turkuaz sen hayvanlardan uzak dur Allah Rızası için o kedi Doğum yapsa evine almazsın çünkü kedi de koltuk tırmalar her yere tüy döker kapıları kapatıp koridor da yatıramazsın sabaha kadar miyavlayacak çünkü. Cins olmayan kedilerin sahiplendirme şansı çok düşük onlarda sokağa gidecek sonu meçhul araba mı çarpar, çocuklar mı ezer, köpek mi bogar, zehirlenir mi yağmurda karda üşür mü donar mı kapsamlı düşünmek lazım hop diye alıp pat diye atma

Aynen öyle. O kadar sabit düşünceli ve cahil insan var ki bu dünyada, biz sabahtan akşama kadar anlatsak yine de "ama onlar da anneliği tatmalı, ama onların da bi cinselliği var, ama kısırlaştırmak günah..." gibi cümleler kuruyorlar! Hem kendileri yanlış biliyor, hem de diğer kişileri yanlış bilgilendiriyorlar.
Hayvancağızların işi çok zor bu bilinçsiz ülkede... :KK43:
tek bir şey soracağım BU DÜNYA SADECE İNSANLARIN MI..hayvanların bu dünyada yaşama ,üreme hakkı yokmu...hayvan tuvaletini yapacak yer bulamıyor.bebegini doğuracak yer bulmamıyor ha evet doğru telef olacaklar degilmi kısırlaştıralım....nesilleri tükensin ohhh mis ..bence bu hayvanaların yaşaması için yaşam alanları yapılmalı bu konu üzerinde tartışılmalı,yok edilmeleri değil

Siz şakasınız asıl:) ya da ben öyle olmanızı diliyorum. Umarım şaka yapıyorsunuzdur.

Hem dinen hem de mantıken kısırlaştırmada bir zarar yoktur. Hem bir çok hayvanın sokakta telef olmasını engellersiniz, hem de kısırlaşan kedinin daha uzun ve sağlıklı yaşamasını sağlarsınız. Bu konuda sizden kat kat bilgili olduğumu unutmayın lütfen. Sıradan bir hayvansever değilim veteriner ablam ve eniştem sayesinde yıllardır bu işin içindeyim. Bilmiyorsanız susun ve insanları yanlış bilgilendirmeyin.

İnsanları siz yanlış bilgilendiriyorsunuz, hem de çok yanlış....
Doğru kısırlaştırmaya hem fikirim ama hem verdiğiniz fetva hem de sağlık bilgisi köküne kadar yanlış

Ö
Penceremde bi kedi var. Komşu da kendi bahçesinde 8 kedi bakıyo .hepsini kısırlaştırmış. Bizimkinede ne zamandır kısırlaştırın deyip duruyo 100 tl ye veterinerle konuşmuş gel götürelim diyo. Bende belediyede tanıdık var ücretsz hem ordan randevu aldım fakat sonra fark ettimki kedi hamile gibi. Çok tüylü oldığu için anlamak baya zor qma sanki hamile yani. Belediyede aradım sordum yazıktır dedi onlarda iptal ettim . Doğum ve sütten kesilince götürelim artık dedi kendimce . Bugğn kadın yine kapıda noldu diye geldi. Gel götürelim bizim veterinere yavrular küçükse alır dedi. Belki hamile değildr götürelim dedi . Bende eşimi arayım dedim eşimde durumumuz yok de dedi aradım kadına öyle dedim bu seferde ben karşılıycam dedi kadın . Bende eşim kabul etmeyeblr bizim kedi niye sen karşılıyorsun o zaman eşimle konuş sonra kafama göre kabul edersem sorun olmasın dedim .( erkekler bilirsiniz pqra konusunda ezdirmek istemez kendini . ) eşimin noyu verdm arıyck beni. Fakat şöle bi durum var kedi hamile ve yavrular küçükse kısırlaştırma yapılırmış fakat bu büyük günah değilmidir? din olarak anlaşılmasın konu yani napmalıyım Tersleyemediğim için bu günaha ortak olmak istemiyorum.
Götürrüp hamileyse ufak bile olsa yavrular kabul etmeyerekmi sıyrılsam bu işten yoksa hiç götürmesekmi bunu kadına nasıl diycem? Hber verrsn ona göre götürürüz dedim salak gibi. ( burdan nasıl dönerim yani böyle demişken )
Off taktı ya kediye valla iyice kıl oldum kadına
Önce kedi hamile mi bir anlamak lazım.. en son ne zaman kaçmıştı ya da kızgınlık dönemi ne zaman birmişti?
Kızgınlık döneminden sonra 3 hafta içinde göğüs uçları gözle görülecek kadar büyür ve kırmızı olur eğer hamile ise.
Ona bir bakın
Naçizane fikrim hamile ise kısırlaştırmayın yazık zaten kısırlaştırma hormonlarını bozacak bir de hamileyken yapmayın bunu

Nasıl ses çıkaramıyorsunuz ben de onu anlamıyorum. Çok mu zor yavru canlara nasıl kıyarım, doğursun öyle kısırlaştıracağım demek?

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin, hamile bir kediyi kısırlaştırmayın, onların da duyguları var, annelik duyguları, merhametleri var.

Onlar da anne.

Kedi sahipsiz sokak kedisiyse neden komşu konu sahibinin günde on milyon kere kapısını aşındırıyor ?
Sonuç olarak bir ibsan bir hayvandan bu kadar rahatsuzsa ve o hayvan sahipsizse alır götürür zaten , sormaz yani .

Bakıyor diye iznini almak istemiştir bilemiycem. Konu sahibi kesin bi cevap verse bu kadar ısrarcı olacağını sanmam.

Bakıyor diye iznini almak istemiştir bilemiycem. Konu sahibi kesin bi cevap verse bu kadar ısrarcı olacağını sanmam.
Bence konuda oturmayan veya anlatılmayan parcalar var .
Cunku bu kadar dıreten bır kadın sahıpsız hayvan için izne bakmaz diye düşünüyorum

Kürtaj olan kedi var.
Duymaz olaydım ama bir tanıdık yaptırmıştı.
Üzüldüm şimdi :(
Hayvanlara yapılan keyfi kürtaj insanoğlunun “dünyanın efendisi benim!” deme şekli olsa gerek. Hayvanın hamileliğinin risk taşıması filan ayrı tabi. Öyle durumlarda tıpkı insanlarda olduğu gibi annenin iyiliğini düşünmek lazım.

Yine de konuda eksikler var. Konu sahibinin niyetini tam olarak anlayamadım. Kedi hamile diyor ama bunu onaylatmak için bir şey yapma gereği duymamış. Hamile olduğu gerekçesiyle körü körüne kısırlaştırma teklifine karşı çıkıyor. “Benim kedim” diyor ki değil. Sokak kedisi. Komşunun hayvansever olduğuna inanmak istediğim için, hamileyse kürtaj olsun teklifine de ben şahsen inanmak istemiyorum.

Dünya çok enteresan. Bir yanda sokak hayvanları sokakları ele geçirdikleri sebebiyle insanlar tarafından kısırlaştırılırken, öte yandan cins hayvanlar sırf para için damızlık gibi üremeye zorlanıyor. Yaman çelişkiler dünyası.

Of ne sinir bozucu komşu ya.! Hayır onu ben ilgilendiriyor ki? Biri onun karnından bebeklerini alsa nasıl olur acaba?
Dinlemeyin siz söyleyin direk, sizi ilgilendirmiyor diye.

Veterinere götürürün hamileyse yaptırmayın kısırlaştırma. Zaten ameliyattan önce size kağıt imzalatıyorlar. Oraya imza atmadan operasyona alınmıyor. Bizim canımız can da, bizim bebeklerimiz can da o yavrucaklar patlıcan mı. Allah vermiş can, Allah alır.

Back
X