• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu bizim kediye kafayı taktı hergün zil çalıyor

Heee istediği kadar doğursun sonra şerefsizin teki gelsin tecavüz etsin, dikkatsizin teki gelsin arabayla ezsin, hayvansevgisi aşılanmamış bi çocuk gelsin taşla gözünü oysun o yavru kedinin di mi? Biraz düşünün şuraya yazmadan önce Allah aşkına ya. Kısırlaştırılmayan her anne kedi, senede en az 9 kedi doğurur. Sokak kedileri de genelde sahiplenilmez zaten. Hepsi açlık sefalet hastalık içinde en fazla 2 sene yaşar ölür gider. Günahtır ya.
Ne diyorsunuz ya anlamıyorum.. konuyu saptırmayın..

Kedi de sahiplendim, köpek de... Hiçbirini kısırlaştırmadım. Hep hayvanın doğasını bozmak gibi gelirdi çünkü bu tip şeyler bana, elinde ne var hayvanın, bir yemeği, bir cinselliği derdim. Öyle yedi sülale kedi büyüttük yazlıkta, yer müsait, eve kapatmadan. Ama o kızgınlık dönemi, deliriyor hayvanlar, öyle kavgalar ediyorlar ki... Sarı oğlumun ağzı parçalanmış gözü çıkmıştı öyle. Bir ikisi birbirini kovalayacağım derken caddeye çıkıp ezildi. Keşke dedim işte sonra, iş işten geçince.

Sadece yavrulara bakamama değil (Bakıyorduk da bildiğiniz 20 kedili kadına döndümdü), gördüm ki canları tehlikeye giriyor hayvanların, kısırlaştırmaya sıcak bakmaya başladım. Zaten kendi aralarındaki bulaşıcı hastalıklar konusunda veteriner bilgilendirmişti, kedi hivi filan var ölüyor hayvanlar. Yani siz bu kısırlaştırma işlemini düşünün konu sahibi, kedinizi seviyorsanız. Hamileyse elbette uygun değil, bekleyin ama sonrasında ilk işiniz kedinizi güvene almak için, kısırlaştırmak olsun.

Nesini anlamıyorsunuz? İstediği kadar doğursun diyen siz değil misiniz? Türkiyede yaşamıyorsunuz sanırım buradaki sokak hayvanları hakkında fikriniz yok.. Burada yaşıyor ve hala daha "kısırlaştırılmasın" diyorsanız vay sizin halinize.

İyi de sokaklarda bunlar yaşanıyor
Ne olduğunu sanıyosunuz
Geceleri siz evinize gittiğinizde o kedi köpekler nereye sığınıyor soğukta yağmurda diye düşünüyosunuz? Ne yediklerini sanıyorsunuz? Çöpteki bozulmuş yiyecek artıkları ile karın doyurmaya çalışırken zehirlenip öldüklerinde ne düşünüyorsunuz?
Evsiz olmak insanlar tarafından evcilleştirilmiş bir canlı türü için eziyetten başka ne olabilir?

Nesini anlamıyorsunuz? İstediği kadar doğursun diyen siz değil misiniz? Türkiyede yaşamıyorsunuz sanırım buradaki sokak hayvanları hakkında fikriniz yok.. Burada yaşıyor ve hala daha "kısırlaştırılmasın" diyorsanız vay sizin halinize.
Konu bu mu?? Hamile kedinin yavrularını aldırıp kısırlaştırlım diyor komşu farkındaysan.. onu ilgilendirmez.. o zmn herkes çocuğunu aldırsın kendini kısırlaştırsın bu mantıkla.. ne olacağımız belli değil..

Konu bu mu?? Hamile kedinin yavrularını aldırıp kısırlaştırlım diyor komşu farkındaysan.. onu ilgilendirmez.. o zmn herkes çocuğunu aldırsın kendini kısırlaştırsın bu mantıkla.. ne olacağımız belli değil..

İnsan ile kediyi bir tuttuğunuz için sizinle daha fazla tartışayacağım. Komik yanıtlar veriyorsunuz :) sadece şunu söyleyeyim belki aklınızda biraz da olsa yer eder: Hayvanların analık/babalık bilinci yok ve kısırlaştırılmayan her sokak hayvanı, kendisiyle beraber senede 9-24 arası sokaklarda eziyet çekecek hayvan anlamına gelir. Biraz vicdanı olan insan ne demek istediğimi anlar zaten.

İyi de sokaklarda bunlar yaşanıyor
Ne olduğunu sanıyosunuz
Geceleri siz evinize gittiğinizde o kedi köpekler nereye sığınıyor soğukta yağmurda diye düşünüyosunuz? Ne yediklerini sanıyorsunuz? Çöpteki bozulmuş yiyecek artıkları ile karın doyurmaya çalışırken zehirlenip öldüklerinde ne düşünüyorsunuz?
Evsiz olmak insanlar tarafından evcilleştirilmiş bir canlı türü için eziyetten başka ne olabilir?
Konu ile alakası ne peki?? Konu sahibi istemiyor kedisinin kısırlaştırılmasını . Ve komşusundan şikayetçi..

Bana çok absürt geldi 8 kedi besleyen biri hamile kediyi kısırlaştırmaz, veteriner de hamile kediyi kısırlaştırmaz götürün veterinere ultrason ile bakılsın hamile değilse kısırlaştırın.
6 ayda bir kediler en az 3 en fazla 6 yavru doğuruyor sokakta yaşamak zor yemek artıkları tavuk kemikleri ile beslemeye çalışmak kedi bakmak oldu bu hayvanların güvenli yuvalara sevgiye de ihtiyacı var

Kediler yilda 2 defa dogurup, yilda 8-10 yavru yapabiliyorlar. Onlarin da yavrulari oluyor. O yavrular icin bir planiniz yoksa ilk dogumdan sonra kisirlastirmanizi oneririm. Kurtaj yaptirmayin gerek yok.

Hamile bir kedinin yavrusunu hiç bir veteriner almaz! Varsayım üzerine konuşuyorsun

Komşunuz hamile bir kediyi kısırlaştırmaya / yavrularına kürtaj yaptırmaya diretiyor ve sizde ne yapayım diyorsunuz ?

Sana ne ? Demek çok mu zor ?

Hakkını savunamayacağınız hayvanları sahiplenmeyin !

Penceremde bi kedi var. Komşu da kendi bahçesinde 8 kedi bakıyo .hepsini kısırlaştırmış. Bizimkinede ne zamandır kısırlaştırın deyip duruyo 100 tl ye veterinerle konuşmuş gel götürelim diyo. Bende belediyede tanıdık var ücretsz hem ordan randevu aldım fakat sonra fark ettimki kedi hamile gibi. Çok tüylü oldığu için anlamak baya zor qma sanki hamile yani. Belediyede aradım sordum yazıktır dedi onlarda iptal ettim . Doğum ve sütten kesilince götürelim artık dedi kendimce . Bugğn kadın yine kapıda noldu diye geldi. Gel götürelim bizim veterinere yavrular küçükse alır dedi. Belki hamile değildr götürelim dedi . Bende eşimi arayım dedim eşimde durumumuz yok de dedi aradım kadına öyle dedim bu seferde ben karşılıycam dedi kadın . Bende eşim kabul etmeyeblr bizim kedi niye sen karşılıyorsun o zaman eşimle konuş sonra kafama göre kabul edersem sorun olmasın dedim .( erkekler bilirsiniz pqra konusunda ezdirmek istemez kendini . ) eşimin noyu verdm arıyck beni. Fakat şöle bi durum var kedi hamile ve yavrular küçükse kısırlaştırma yapılırmış fakat bu büyük günah değilmidir? din olarak anlaşılmasın konu yani napmalıyım Tersleyemediğim için bu günaha ortak olmak istemiyorum.
Götürrüp hamileyse ufak bile olsa yavrular kabul etmeyerekmi sıyrılsamhiç bu işten yoksa hiç götürmesekmi bunu kadına nasıl diycem? Hber verrsn ona göre götürürüz dedim salak gibi. ( burdan nasıl dönerim yani böyle demişken )
Off taktı ya kediye valla iyice kıl oldum kadına
kedinin anne olmaya hakkı yok mu ?
hayvanların kısırlartırılmasına karşıyım ben
bide hamileyse ...

Ben ne yapabilirim peki? kadına tmm dedm zaten arasın götrcez hamile değlse yaptrcaz

Yahu konuyu daha da okumak istemedim kusura bakmayın sizi yermek için yazmıyorum ama ne kadar özgüvensiz kendi fikirleri olmayan bir birey gibi davranıyorsunuz.
Kendi kedin yahu eşinle beraber veya tek götür veterinere hamileyse; kadına de hamile doğurduktan sonra kısırlaştırıcam benim vicdanım böyle bir şeye izin vermiyor eşimde istemiyor bir daha bu konuyu lütfen açmayın diyeceksin. (ki ben olsam açıklama yapma gereği bile duymazdım ya neyse)
Hamile değilse de kadını çağır tanıdığı varmış madem yardımcı olsun kısırlaştır.
Bu olayı bu kadar neden büyüttün 2.şahısların sana karışma hakkını neden veriyorsun

Ben bu konuyu pek anlamadım açıkcası.
“Kedi hamile” deniyor ama kesin değil. Komşunun hamile kediye kürtaj önerisi de gerçekçi değil. Öyle demek istememiştir, siz yanlış anlamışsınız. Hayatımda daha önce hiç kürtaj olan kedi görmedim.

Komşu biraz fazla müdahaleci evet ama belli ki hayvansever biri. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması önemli bir konu. Kısırlaştırma ameliyatının masraflarını karşılamayı teklif etmesi de çok hoş. Siz neden bu kadar karşı çıktınız ben onu da anlamadım. Kediyi veterinere götürün önce bi hamile mi değil mi onu anlayın. Hamile değilse de kısırlaştırın.

“Benim kedimden komşuya ne??” derdi değil bu. Bahsettiğiniz kedi camdan cama gördüğünüz bir sokak hayvanı. Komşu iyi niyetli belli ki. İnatlaşmanın anlamı yok.

Back
X