- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.393
- 158
- 39
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bütün dunyayi siz duzeltemezsiniz siz supermen misiniz?En önemli göreviniz Allahın size emaneti olan cocugu korumak onda da mırın kırın ediyorsunuz...siz öyle istiyorsunuz diye bütün herkes duzelmez. Degisime kendinizden baslamaniz gerekiyorSıkıntı şurada biz başka parka da gidiyoruz, hatta sürekli Bahçe dışında olmaya çalışıyoruz ama bir yere kadar. Birbirleri ile oynamak istiyorlar. Bana sorunu taşınarak, uzaklaşarak, kaçarak çözüm lazım değil. Benim o sokakta baktığım 20 tane sokak kedisi var. Kusura bakmayın ama ben kaçarsam onlar ne olacak. Sadece kızım değil hayvanlar da derdim. 10 yaşında kedim var benim orada. Benim annesini doğru yönlendirip heosini kurtarmam lazım
Dünyayı değiştirme derdinde değilim. Kızımın nasıl canı acıyorsa o hayvanların da acıyor. Kalıplaşmış önce kendinizi değiştirin sözleri benim sorunumu çözmüyor. Benim bu çocuğun hem hayvana hem insana vurmasını önleyecek tecrübeye, görüşe, bilgiye ihtiyacım var. Yaptıklarımızı yazdım. Yapmadığımız, bilmediğimiz bir şey varsa buyrın paylaşın. Yok emanetmiş, yok korumalıymışım ben bu tarz yaklaşımlara kapalıyım. Çocuğun nr kadar canı varsa hayvanın da var. Sokaktaki gariban kedinin köpeğin canı da bana emanet. Yani öyle arkamı dönüp, ben çocuğumu alıyorum, siz ne yaparsanız yapın diyemem.Bütün dunyayi siz duzeltemezsiniz siz supermen misiniz?En önemli göreviniz Allahın size emaneti olan cocugu korumak onda da mırın kırın ediyorsunuz...siz öyle istiyorsunuz diye bütün herkes duzelmez. Degisime kendinizden baslamaniz gerekiyor
Hanfendi ben yillarca hatta bir ara her hafta psikologa gittim...yani gerçekten zor günler yaşadım ve bunları antideprrsansiz atlattim. Siz ister inanın ister inanmayın hangi terapiste giderseniz de gidin size degisimin sizden baslayacagini ve her şeyi degistiremeyeceginizi,degistiremeyeceginiz şeyleri de kabul etmeniz ,buna göre aksiyon almanız gerektiğini söyleyecektir...Dünyayı değiştirme derdinde değilim. Kızımın nasıl canı acıyorsa o hayvanların da acıyor. Kalıplaşmış önce kendinizi değiştirin sözleri benim sorunumu çözmüyor. Benim bu çocuğun hem hayvana hem insana vurmasını önleyecek tecrübeye, görüşe, bilgiye ihtiyacım var. Yaptıklarımızı yazdım. Yapmadığımız, bilmediğimiz bir şey varsa buyrın paylaşın. Yok emanetmiş, yok korumalıymışım ben bu tarz yaklaşımlara kapalıyım. Çocuğun nr kadar canı varsa hayvanın da var. Sokaktaki gariban kedinin köpeğin canı da bana emanet. Yani öyle arkamı dönüp, ben çocuğumu alıyorum, siz ne yaparsanız yapın diyemem.
Bunun sizin istediğiniz gibi bir çözümü olmadığının farkındasınız. Ama hiçkimseyle de kötü olmak istemiyorsunuz. Aman komsumla kötü olmayayım, kızım dayak yerse yesin. Siz kedileri falan bahane ediyorsunuz , ayrıca o yastaki bir çocuk yetişkin bir kediyi alıp hirpaliyamaz , kedi tırmalar ve çırpınır kurtulur. Ben de kedi besliyorum disarda . Gerçekten sizin konularınız hep böyle, siz çözüm değil, kavga istiyor gibisiniz . O yüzden sizin kararınız, kızınız dayak yesin mi yemesin mi?Dünyayı değiştirme derdinde değilim. Kızımın nasıl canı acıyorsa o hayvanların da acıyor. Kalıplaşmış önce kendinizi değiştirin sözleri benim sorunumu çözmüyor. Benim bu çocuğun hem hayvana hem insana vurmasını önleyecek tecrübeye, görüşe, bilgiye ihtiyacım var. Yaptıklarımızı yazdım. Yapmadığımız, bilmediğimiz bir şey varsa buyrın paylaşın. Yok emanetmiş, yok korumalıymışım ben bu tarz yaklaşımlara kapalıyım. Çocuğun nr kadar canı varsa hayvanın da var. Sokaktaki gariban kedinin köpeğin canı da bana emanet. Yani öyle arkamı dönüp, ben çocuğumu alıyorum, siz ne yaparsanız yapın diyemem.
Çözümler oldukça bencil ve bilimsellikten uzak. Görüşmeyi kesin, iletişim kurmayın, taşının. Bunlar çözüm değil ki. Kaçış. Çözüm problemi ortadan kaldırır. Tavsiye edilen sözde çözümler problemi görmezden gelmeye odaklı. Bana bilimsel bir tavsiye yada tecrübe lazım. Yani bu çocuk herhangi bir canlıya şiddet Uyguladığında biz ne yapalım. Annesi de olur babası da olur. Çünkü ortak hareket ediyoruz. Onlar bu davranışı desteklemiyor. İnternetten okuduğumuz işe yarar şeyleri yap tık. Göz hizasında sakince uyardık. O anda oynadığı oyundan uzaklaştırdık,dikkatini dağıttık. Drama tarzı birşey yaptık.Kesin bir dille hayır dedik.Hatta kedinin kendini korumasına müsaade edip canını yaktık. Kedi onun elini tırmaladı. Normalde amacımız şuydu bak nasıl canın yandı, sen vurduğun zaman onların da yanıyor. Ama elini tırmalaması hoşuna gitti. Resmen kahkaha ile güldüTivoli, kendi çocuğunun zarar gördüğü konuda bile çözüme kapalısın.
Bu böyle geldi böyle gider, diğer açtığın tüm konularda olduğu gibi.
eski konularını hatırlayamadım ama resmen komşu çocuk öz çocuğu kendi çocuğu da üvey çocuk gibi olmuş zamanla.psikoloij bilimi karakter o yaşlarda şekillenir der.insan nasıl canından kanından yavrusunun böyle muamele görerek benliğinde acaba değersiz miyim olgusu oluşturmasına sebep olur?bir anne olarak bunu anlayamadım siz anladınız mı?Bunun sizin istediğiniz gibi bir çözümü olmadığının farkındasınız. Ama hiçkimseyle de kötü olmak istemiyorsunuz. Aman komsumla kötü olmayayım, kızım dayak yerse yesin. Siz kedileri falan bahane ediyorsunuz , ayrıca o yastaki bir çocuk yetişkin bir kediyi alıp hirpaliyamaz , kedi tırmalar ve çırpınır kurtulur. Ben de kedi besliyorum disarda . Gerçekten sizin konularınız hep böyle, siz çözüm değil, kavga istiyor gibisiniz . O yüzden sizin kararınız, kızınız dayak yesin mi yemesin mi?
Hırpaladığı kedi evcil. Kaçmıyor.Bahçede sürekli yanımızda duruyor. Çünkü daha önceden elimizden yemek yiyen bir hayvan. Tırmalıyor. Ama çocuğun bu davranışlar hoşuna gidiyor. Oyun zannediyor.Bunun sizin istediğiniz gibi bir çözümü olmadığının farkındasınız. Ama hiçkimseyle de kötü olmak istemiyorsunuz. Aman komsumla kötü olmayayım, kızım dayak yerse yesin. Siz kedileri falan bahane ediyorsunuz , ayrıca o yastaki bir çocuk yetişkin bir kediyi alıp hirpaliyamaz , kedi tırmalar ve çırpınır kurtulur. Ben de kedi besliyorum disarda . Gerçekten sizin konularınız hep böyle, siz çözüm değil, kavga istiyor gibisiniz . O yüzden sizin kararınız, kızınız dayak yesin mi yemesin mi?
Ya kızımın ağzını burnunu kırmıyor. Zaten sürekli tetikteyüm. Oynarlarken müdahale ediyoruz. Kızıma denk gelmiyor. Ama o niyetle yapıyor. Şu ana kadar kzım onun yüzünden ağlamadı merak etmeyin.eski konularını hatırlayamadım ama resmen komşu çocuk öz çocuğu kendi çocuğu da üvey çocuk gibi olmuş zamanla.psikoloij bilimi karakter o yaşlarda şekillenir der.insan nasıl canından kanından yavrusunun böyle muamele görerek benliğinde acaba değersiz miyim olgusu oluşturmasına sebep olur?bir anne olarak bunu anlayamadım siz anladınız mı?
2 yaşındaki kendi çocuğunun ne hissettiğine değil, arkadaşının çocuğunun sorununun nasıl çözüleceğine odaklanmak istiyorsan, tek derdin bu ve "bilimsel" bir çözümse bir uzmandan yardım alsınlar.Çözümler oldukça bencil ve bilimsellikten uzak. Görüşmeyi kesin, iletişim kurmayın, taşının. Bunlar çözüm değil ki. Kaçış. Çözüm problemi ortadan kaldırır. Tavsiye edilen sözde çözümler problemi görmezden gelmeye odaklı. Bana bilimsel bir tavsiye yada tecrübe lazım. Yani bu çocuk herhangi bir canlıya şiddet Uyguladığında biz ne yapalım. Annesi de olur babası da olur. Çünkü ortak hareket ediyoruz. Onlar bu davranışı desteklemiyor. İnternetten okuduğumuz işe yarar şeyleri yap tık. Göz hizasında sakince uyardık. O anda oynadığı oyundan uzaklaştırdık,dikkatini dağıttık. Drama tarzı birşey yaptık.Kesin bir dille hayır dedik.Hatta kedinin kendini korumasına müsaade edip canını yaktık. Kedi onun elini tırmaladı. Normalde amacımız şuydu bak nasıl canın yandı, sen vurduğun zaman onların da yanıyor. Ama elini tırmalaması hoşuna gitti. Resmen kahkaha ile güldü
ağzını burnunu kırmıyor kızımın ağlatmıyor demiş.e hakkını gaspediyor devamlı ayrıca itiyormuş elindeki oyuncağı devamlı alıyormuş eziyor yani birfiil daha nasıl zarar verecek?2 yaşındaki kendi çocuğunun ne hissettiğine değil, arkadaşının çocuğunun sorununun nasıl çözüleceğine odaklanmak istiyorsan, tek derdin bu ve "bilimsel" bir çözümse bir uzmandan yardım alsınlar.
Hatta siz randevu alıp, ücretini falan ödeyin.
Biz minicik evladının fiziksel ve psikolojik olarak zarar görmesi karşısında duygusal ve bencil davranacak anneler olarak size çözüm sunamayız.
Arkadaşıyla arası bozulmasın, düzen devam etsin diye tüm çabası.ağzını burnunu kırmıyor kızımın ağlatmıyor demiş.e hakkını gaspediyor devamlı ayrıca itiyormuş elindeki oyuncağı devamlı alıyormuş eziyor yani birfiil daha nasıl zarar verecek?
Kıyamam, saklanalım demelerine üzüldümSıkıntı son cümlenizde gizli. Onlara kalsa sorun yok. İkiz erkek çocuklarım var. Birbirine vururlar. Fakat başka kimseye vurmadilar. Sürekli vurmak yok , kötü deniliyor çünkü. Birbirlerine vurmaları sorun benim için. Başkasına vurmaları bı düşünemiyorum.
Benim oğullarımı yeğenim iki üç sefer ısırdı, vurdu. Şu an kesinlikle görüşmek istemiyorlar. X gelecek diyince, saklanalim diyorlar. Üstelik benim oglanlar yaş olarak büyük.
hayır daha da tuhafı ülkede dr psikolog mu tükendi de bdv de bu çocuğun sorununa bilimsel çözüm bulunacak.farklı mesleklerden insanlarız hepimiz de.deneyimlerimize kendi görüşümüze göre yorumluyoruz ona da kızıyor tee allahımm.Arkadaşıyla arası bozulmasın, düzen devam etsin diye tüm çabası.
Bizi de bencillikle suçladı.
Diğer ailenin umurunda olsa, çocuklara, hayvanlara zarar vermeye çalışan çocukları için uzman yardımı alırdı. Ordan,burdan"bilimsel" çözüm bulmaya çalışmalar olmaz.
O yaşlar bı de kediye köpeğe kuşa aşırı meraklı sevecen oluyor insandan farklı olarak bu üç canlıyı dışarda görünce şaşırıyorlar en azından ben de genellikle böyle gördüm .Sert sevmekle vurmak, bir şeyler savurmak ayni şey değil. 2 yaşlarinda cocuk görmüşlüğüm var hayvan görünce vurmuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?