Komşu çocuğu sorunu

Devlet hastanesi çocuk psikologıçu yok. İldeki çocuk psikologu seans ücreti olarak 500 tl istiyor. İnsanlara bu konuda baskı yapamıyorsunuz. Kendi çocuğum için gittim. O kadar çok test istediki maddi olarak altından kalkamadık

Aynen bunu yapıyoruz. Mesela bu akşam bahçeye indik. Kızım oyuncak aldı eline, hemen onun elinden kaptı. Anında Bahçe dışına çıktık. 1 saat sonra geldik. Azcık oturduk. Kızım bisikletle gezelim dedi. Tabii anında bisiklete atlatı. Eğilerek anlattık. Şu anda arkadaşın gezmek istiyor. O dçnünce sen de gezebilirsin diye. Daha önce de bu şekilde yaptık ev. Biz bisikletle Bahçe dışına çıkana kadar baktı. Bisiklet bahöeden çıkınca kendini yere atıp ağlıyordu. Bu davranışı da görmezden geliyoruz. Hatta annesi istediğin kadar ağlayabilirsin diyor.

1 saat sonra geri gelmişsiniz işte hata olan bu. Çocukları çok hafife aliyosunuz unutur saniyosunuz .O çocuğu sürekli hatalı pekistiriyorsunuz. Ben olsam kızımın burnunu göstermem o çocuğa günlerce kapımda tepinene kadar . Şu bisiklet mevsusunda da hatalı anneler gibi görünüyor yine. nerde sert nerde yumuşak olacağınızı pek cozememissiniz gibi geldi bana

O yaşlar bı de kediye köpeğe kuşa aşırı meraklı sevecen oluyor insandan farklı olarak bu üç canlıyı dışarda görünce şaşırıyorlar en azından ben de genellikle böyle gördüm .

Her 2-3 yaş cocugu hayvanlarin bogazini sikar saniyorlar, boyle bir yorum da okudum şasirdim doğrusu. Her cocuk hayvan gorunce bogazina yapişmiyor kesinlikle, cocugum yok ama eşimin yeğenleri, kendi kuzenlerimin cocuklarini biliyorum evet hayvanlara bazen rahat vermiyorlar, rahatsiz edebiliyorlar ama bogazina yapişan ya da hayvanlari ellerinden zor alacagimiz bir durum görmedim. Cevremde de hatirlamiyorum

Her şeye sendrom demek moda şimdi .

her şehirde çocuk hastanesi bulunur şehrinizde çocuk hastanesine gidin devletin . aslında siz çocuğunuz için değil de kendiniz için bir terapiste gitmelisiniz bu tarz durumlarda nasıl davranmalıyım diye bu daha sağlıklı olacak

Bütün bunlar olurken annesi seyirci mi kalıyor?
Yok canım. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor.Konuyla ilgili kitaplar da aldı. Online pedagog tavsiyesi ile oyun Grubuna katıldı. Ama aksi gibi oyın grubunda benzer davranış gösteren bir çocuk var. Hatta daha abartılı hali. Onu orada görmesi nasıl bir etkiye sahip olur emin olamadım

Herşey annede bitiyor. Ben annesine bağladım. Konuşsanız ya da görüşmeyi azsltsanız, neden çocuğunuzu hırpalatıyorsunuz?

çocuuk vaaaar çocuk var , benim çocuğumda sevmek istediği hayvandan önce izin istiyor yaklaşıp, '' seni sevebilir miyim?'' diyor , boğazına yapışan hırpalayan ömrümde hayatımda bir çocuk gördüm sokakta , onda da hayvanı bıraksın diye korkutmak amacıyla şimdi polisi arıyorum gelsin hapise atsın dedim daha korkup kaçarken bile taş atıyordu. artık nasıl bir ev ortamında yaşıyorsa...

Kendi çocugumda da gözlemledim vurma olayını. Şu an 3.5 yaşında sinirlenince cimdikleme bazen vurma hatta oyuncak atma huyu vardı.
Ben vuracağı zaman elini bileğinden tutup gözünün içine bakıp bana vuramazsın dedim bir süre. Kızima da vuruyordu ,kızimda altta kalmayıp ona vuruyordu,onu da uyardım bileginden tutup bana vurmanı istemiyorum de diye.
Çok çok azaldı bu davranışı şu an.
Her defasında engellediğimiz icin üseniyor mu artık nedir bilemem ama eskisi gibi değil. Kızımda da tutturma huyu vardı,mesela bir salıncak vb şeye o binmesin bu binmesin deme durumu,her seferinde söyledim bizim değil bu,sırayla herkes kullanabilir diye. Agladi inatlaştı,sakinleşmezsen eve gitmek zorundayız dedim dinlemedi,aldım eve götürdum zamanla azaldi bitti. Bunu neden anlattım şu sebepten,en basiti oto koltuğu konusunda annesi olsam derdim bu bizim arabamız değil,koltukta arkadaşının koltuğu diye,oturtmazdım mesela. Aman ya çocuk uzülmesin şu bu diye diye hak görüyor çocuk herşeyi kendine. Elinden oyuncak almak vs hep annesinin tavrından. Annesi demiyor mu izin almalısın, o arkadaşınin oyuncağı diye. Elinden zorla alınca müdahale etmiyor mu?
Siz arkadaşınızla yakınsanız onunla konuşmalısınız,bak tamam birbirlerini çok seviyorlar,seni ne kadar sevdigimi biliyorsun zaten ama böyle devam edemeyiz,sürekli vurma,eşyalara zarar verme durumu var etkileniyorlar birbirlerinden,önlem almalısın yada biraz ara verelim görüsmeye özlesinler birbirlerini vs diyebilirsiniz.

Boşuna yorulma ceyceyim
Eski konularından tecrübeliyim
Asla ama asla kendini de parçalasan hiçbir koşulda bir şeyi kabul ettiremezsin
Baksana oyun grubuna giderken komşu çocuğu oto koltuğunda güvende gidiyor. Ani bir frende cama yapışıp zarar görecek, sakat kalacak veya ölecek kişi olma ihtimali trivolinin çocuğunda (Allah korusun)
Ama sorsan çocuğu zarar görmüyor.
Yav he he

Benim böyle dengesiz arkadaşım vardı
Çocuğuna vuruyorlarmış bundan şikayet ediyordu sonra çocuğuna sürekli vur vur diye diye kendi cocugu da vuran onun tabiri ile eli maşalı bir çocuk oldu benim kızıma vurmaya başladı ve vursa bile kızım asla ona vurmuyordu , uyardım bana verdiği cevap , elinden oyuncağını almıştır kesin biley yapmıştır o da dövmüştür oldu , hoşuna gidiyor resmen.. bana karşı ezikliğini belki de bu şekilde bastırıyordu bilmiyorum sonra mesafe koydum başka bir eşya vermiştim geri vermeyince de bahanem oldu tamamen görüşmeyi kestim kurtuldum her yerden engelledim
Bana sosyal medya dan mesaj yollamış bakmadan sildim engeli bastım oradan da
Diyeceğim o ki kimse çocuğunuzdan kıymetli olmasın ..
ben böyle düşünüp böyle yaşayan biriyim
Tabi herkesin düşüncesi farklı ..

Malesef belli bir yerden sonra cözüm bulamıyor insan.
Benim oğlum da 2. sınıf kimseye vurduğunu bilmem , kavga falan da etmez ama okulda sürekli vurmaya başladılar ikinci dönem en sonunda ben de “Sana vurana sen de vur “ dedim. Çünkü başka çarem kalmadı .

Baktı diğer vuran çocuklar benim oğlan da kendilerine vuruyor artık hiç bulaşmıyorlar bile.

sabahları bir iki çocuğu okula bırakıyordum.baktım benim kızı itekleyip binmeye başladılar babalarının arabası gibi.çantalarını ben yerleştirir oldum devamlı yaşları çok küçük olmadığı halde.bir de araba kullanmama kadar karıştılar benim kız misafir gibi oldu arabada köşeye sıkıştı.önce kendi çocuğum dedim ve hiçbirini götürmemeye başladım.dünyaya getiren ben miyim okula nasıl gidileceğiniz de düşünselerdi dedim geçtim.her sabah ve her okul çıkışı o stresi evladıma neden yaşatayım ki?akran zorbalığı uygulayanlardan da okulda ve mahallede uzak tutuyorum.oların psikolojilerini düzeltmek de benim görevim değil.konu sahibine bunları 50 kez anlat anlamak istemez burda çok çok haklısın.ben de farkına vardım sonunda

İyi de başkasının çocuğuna siz cozum bulamazsınız. Annesi ve babası çözüm bulmadığı sürece bir şey yapamazsınız. Şu anda kendi çocuğunuzu koruma altına alabilirsiniz en fazla. Gerisi çocuğun ailesine kalmış. Onlar bir uzmanla görüşüp çözüm bulmalilar.

Ayrıca evet her konunuzda olduğu gibi bunda da tüm çözüm yollarına kapalisiniz.

Ben oglu boyle diye kendim cocuksuzken arkadasimla gorusmeyi kestim. Surekli dayak yiyordum uc yasindaki cocuktan. Evimde kirilmadik sey birakmadi. Cocugumu hirpalayacak ve ben ona ailesiymisim gibi bunun yanlis oldugunu ogretecegim? Bu cocugun her dedigini yaparak kiziniza ‘ bak kavga dogusle her istedigini elde edersin’ mesaji veriyorsunuz. Hele ki biri erkek biri kiz. Ki ben kiz cocuklarinin daha da ozguven yuklemesine ve yukseltilmesine gerek oldugunu dusunuyorum. Baska birinin cocuguna siz terbiye veremezsiniz dogru ki vermeyin de zaten ama baska birinin cocuguna kendi cocugunuz pahasina tolerans da gostermeyin bence.

Neden araba koltuğuna onu oturtup kendi çocuğunuzu tehlikeye atıyorsunuz?? Siz böyle davrandıkça o çocuk da vurmaya bağırmaya çağırmaya devam eder , mum etmiş hepinizi, bir süre görüşmeyin, sebebini de ona açıklayın, bu şekilde davranırsa beraber oynayamayacginizi , dışarı çıkmayacağınizi söylemeniz gerekiyor , inanamıyorum size gerçekten iki çocuğum var hiçbirini böyle bir davranışa maruz birakmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…