- 19 Kasım 2014
- 2.995
- 2.983
- 333
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Iyi de ailesi de sizde çocuğun istediklerini paşa paşa yapıyorsunuz ,kendiniz yazmışsınız kızımın oto koltuğunda oturuyor diye . İzin verilmez ki böyle şeylere,oyuncak değil ki bu paylaşılsın.Çözümler oldukça bencil ve bilimsellikten uzak. Görüşmeyi kesin, iletişim kurmayın, taşının. Bunlar çözüm değil ki. Kaçış. Çözüm problemi ortadan kaldırır. Tavsiye edilen sözde çözümler problemi görmezden gelmeye odaklı. Bana bilimsel bir tavsiye yada tecrübe lazım. Yani bu çocuk herhangi bir canlıya şiddet Uyguladığında biz ne yapalım. Annesi de olur babası da olur. Çünkü ortak hareket ediyoruz. Onlar bu davranışı desteklemiyor. İnternetten okuduğumuz işe yarar şeyleri yap tık. Göz hizasında sakince uyardık. O anda oynadığı oyundan uzaklaştırdık,dikkatini dağıttık. Drama tarzı birşey yaptık.Kesin bir dille hayır dedik.Hatta kedinin kendini korumasına müsaade edip canını yaktık. Kedi onun elini tırmaladı. Normalde amacımız şuydu bak nasıl canın yandı, sen vurduğun zaman onların da yanıyor. Ama elini tırmalaması hoşuna gitti. Resmen kahkaha ile güldü
Her ne olursa olsun öncelik her daim kendi çocuğumdur parkta vs bazen böyle çocuklara denk geliyorum sözlü olarak uyarıyorum baktım dinlemiyorlar alıp çocuğumu ortamdan uzaklaşıyorum kimse göz göre göre çocuğuma zarar veremez, onaait oyuncak eşya vs de onun izni olmadan alamaz bu kadar basit. Kendi çocuğumda başka çocuklara vurma ıısrma vs yapmaz ama yapsa onuda uyarırım sert bir dille.Bütün yazılanları okudum toplu olarak cvp vereyim. Biz annesiyle uzun zamandır arkadaşız. Aynı iş yerde çalışıyoruz. Hamilelik öncesinde hayalimiz aynı zamanda hamile kalıp çocukları birlikte büyütmekti. Bizim oturduğumuz ev bahçeli ve iki daireli müstakil bir ev. Alt katımız boşalınca kendi evlerini satıp, alt kata kiraya taşındılar.Çocuklar bahçeli bir evde birlikte büyüsün diye. Hatta bahçeyi çocuklar için tekrar dizayn ettik. Onlara kaydıraklı havuzlu trambolinli çom güzel bir oyun alanı yaptık. Bizim de çok işimize geldi çünkü bulunduğumuz ilde akrabamız yok. Onlar taşınana kadar benim kızım çok asosyaldi. Başkasının evine girmeyi, başkalarıyla iletişim kurmayı onlarla öğrendi. Son 1 aydır başladı bu vurma kırma olayı. Gözlemlediğim kadarıyla evde sürekli hayır hayır hayır kelimesi var. Onu taklit ediyor çocuk da. Evet telefon izliyor. Ama şiddet içerikli olmadığını söylediler. Yüksek sesle bağırma var. Bir de vurmaktan zevk alıyor. Çünkü vurunca anne yada babasına bakıp gülüyor. Aile sert seviyor. Bu da ısırma huyunu tetiklemiş olabilir. Yaz tatilinde biraz uzaklaşma şansımız var. Mesela benim kızımın ağzından salıncak lafı çıksın hemen gidip salıncağa sarılıyor. Kesinlikle ayrılmıyor. İşte anne baba da görüyor ama onlara kalsa çok sorun yok
Kızım da sürekli uyarıyor. Kediye vurma, bana vurma. Ama sürekli gülüyor çocuk
Aslında hepimiz müdahale ediyoruz. Konu çocuğa döndü ama işin içinde hayvanlar da var. Kediye vurduğunda nasıl müdahale edeceğiz o konuda kararsızlık yaşıyorum. Hayır diye bağırdılar, ben göz hizasına inip anlattım, olay yerinden uzaklaştırıp eve götürdüler. Vazgeçmiyor. Hatta kedi tırmaladı. Canını yaktı. Yine de gülüyor
Görüştürmeyi azaltın düzelmezse de kesin bence . Başkasının çocuğu yüzünden kızınız ileride kendini savunamayan , her şeyi elinden alınan sümsük bir karakter olmasın .Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Dünyayı değiştirme derdinde değilim. Kızımın nasıl canı acıyorsa o hayvanların da acıyor. Kalıplaşmış önce kendinizi değiştirin sözleri benim sorunumu çözmüyor. Benim bu çocuğun hem hayvana hem insana vurmasını önleyecek tecrübeye, görüşe, bilgiye ihtiyacım var. Yaptıklarımızı yazdım. Yapmadığımız, bilmediğimiz bir şey varsa buyrın paylaşın. Yok emanetmiş, yok korumalıymışım ben bu tarz yaklaşımlara kapalıyım. Çocuğun nr kadar canı varsa hayvanın da var. Sokaktaki gariban kedinin köpeğin canı da bana emanet. Yani öyle arkamı dönüp, ben çocuğumu alıyorum, siz ne yaparsanız yapın diyemem.
Dünyayı değiştirme derdinde değilim. Kızımın nasıl canı acıyorsa o hayvanların da acıyor. Kalıplaşmış önce kendinizi değiştirin sözleri benim sorunumu çözmüyor. Benim bu çocuğun hem hayvana hem insana vurmasını önleyecek tecrübeye, görüşe, bilgiye ihtiyacım var. Yaptıklarımızı yazdım. Yapmadığımız, bilmediğimiz bir şey varsa buyrın paylaşın. Yok emanetmiş, yok korumalıymışım ben bu tarz yaklaşımlara kapalıyım. Çocuğun nr kadar canı varsa hayvanın da var. Sokaktaki gariban kedinin köpeğin canı da bana emanet. Yani öyle arkamı dönüp, ben çocuğumu alıyorum, siz ne yaparsanız yapın diyemem.
Çözümler oldukça bencil ve bilimsellikten uzak. Görüşmeyi kesin, iletişim kurmayın, taşının. Bunlar çözüm değil ki. Kaçış. Çözüm problemi ortadan kaldırır. Tavsiye edilen sözde çözümler problemi görmezden gelmeye odaklı. Bana bilimsel bir tavsiye yada tecrübe lazım. Yani bu çocuk herhangi bir canlıya şiddet Uyguladığında biz ne yapalım. Annesi de olur babası da olur. Çünkü ortak hareket ediyoruz. Onlar bu davranışı desteklemiyor. İnternetten okuduğumuz işe yarar şeyleri yap tık. Göz hizasında sakince uyardık. O anda oynadığı oyundan uzaklaştırdık,dikkatini dağıttık. Drama tarzı birşey yaptık.Kesin bir dille hayır dedik.Hatta kedinin kendini korumasına müsaade edip canını yaktık. Kedi onun elini tırmaladı. Normalde amacımız şuydu bak nasıl canın yandı, sen vurduğun zaman onların da yanıyor. Ama elini tırmalaması hoşuna gitti. Resmen kahkaha ile güldü
Çözümler oldukça bencil ve bilimsellikten uzak. Görüşmeyi kesin, iletişim kurmayın, taşının. Bunlar çözüm değil ki. Kaçış. Çözüm problemi ortadan kaldırır. Tavsiye edilen sözde çözümler problemi görmezden gelmeye odaklı. Bana bilimsel bir tavsiye yada tecrübe lazım. Yani bu çocuk herhangi bir canlıya şiddet Uyguladığında biz ne yapalım. Annesi de olur babası da olur. Çünkü ortak hareket ediyoruz. Onlar bu davranışı desteklemiyor. İnternetten okuduğumuz işe yarar şeyleri yap tık. Göz hizasında sakince uyardık. O anda oynadığı oyundan uzaklaştırdık,dikkatini dağıttık. Drama tarzı birşey yaptık.Kesin bir dille hayır dedik.Hatta kedinin kendini korumasına müsaade edip canını yaktık. Kedi onun elini tırmaladı. Normalde amacımız şuydu bak nasıl canın yandı, sen vurduğun zaman onların da yanıyor. Ama elini tırmalaması hoşuna gitti. Resmen kahkaha ile güldü
Aynen bunu yapıyoruz. Mesela bu akşam bahçeye indik. Kızım oyuncak aldı eline, hemen onun elinden kaptı. Anında Bahçe dışına çıktık. 1 saat sonra geldik. Azcık oturduk. Kızım bisikletle gezelim dedi. Tabii anında bisiklete atlatı. Eğilerek anlattık. Şu anda arkadaşın gezmek istiyor. O dçnünce sen de gezebilirsin diye. Daha önce de bu şekilde yaptık ev. Biz bisikletle Bahçe dışına çıkana kadar baktı. Bisiklet bahöeden çıkınca kendini yere atıp ağlıyordu. Bu davranışı da görmezden geliyoruz. Hatta annesi istediğin kadar ağlayabilirsin diyor.
Ebeveyn kontrollü bisiklet. Bisiklet bizim. Üstelik kocaman pembe bir bisiklet. Ama onlar biz alırken binmez diye almadılar. Araç bizde var. Oto koltuğunu da bizim. Birlikte götürdüğümüz etkinlikler var. Oyın grubu, avm oyun alanı, il merkezine uzak olan e bebek gibi. Hadi bu akşam şuraya gidelim diyorlar. Ya da biz inerken nereye gidiyorsunuz hadi biz de gelelim diyorlar. Bir iki defa ekiyorum ama yalan söylemeyi beceremiyorum.Bu çocuklar ikiz değiller. 2 çocuk için: tek oto koltuğu , tek bisiklet mi var ?
İl merkezine uzak yere giderken oto koltuğuna kim oturutor?Ebeveyn kontrollü bisiklet. Bisiklet bizim. Üstelik kocaman pembe bir bisiklet. Ama onlar biz alırken binmez diye almadılar. Araç bizde var. Oto koltuğunu da bizim. Birlikte götürdüğümüz etkinlikler var. Oyın grubu, avm oyun alanı, il merkezine uzak olan e bebek gibi. Hadi bu akşam şuraya gidelim diyorlar. Ya da biz inerken nereye gidiyorsunuz hadi biz de gelelim diyorlar. Bir iki defa ekiyorum ama yalan söylemeyi beceremiyorum.
Tezgahı iyi yere açmışlar. Ay sinir oldum gerçekten yaEbeveyn kontrollü bisiklet. Bisiklet bizim. Üstelik kocaman pembe bir bisiklet. Ama onlar biz alırken binmez diye almadılar. Araç bizde var. Oto koltuğunu da bizim. Birlikte götürdüğümüz etkinlikler var. Oyın grubu, avm oyun alanı, il merkezine uzak olan e bebek gibi. Hadi bu akşam şuraya gidelim diyorlar. Ya da biz inerken nereye gidiyorsunuz hadi biz de gelelim diyorlar. Bir iki defa ekiyorum ama yalan söylemeyi beceremiyorum.
Kendi çocukları mağdur olsa öyle düşünmezler... Çok biliyorum kendi çocuğu ağlamayıncaya kadar müdahele etmeyen ebeveynleri.Çok benzer durumdan ben de muzdaripim. Gerçekten nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum. Karsiliklikli dairelerde oturuyoruz. Çocuk konuşamıyor, sürekli şiddet saldırma, Kafa atma, ısırma, tekem atma, çığlıkla karışık üstüne zıplayıp sarılarak cirmiklama...
İma ettiğim zaman ise aldığım cevap böyle böyle alisacaklar
Ne güzel kullaniliyorsuniz size mustehak amaEbeveyn kontrollü bisiklet. Bisiklet bizim. Üstelik kocaman pembe bir bisiklet. Ama onlar biz alırken binmez diye almadılar. Araç bizde var. Oto koltuğunu da bizim. Birlikte götürdüğümüz etkinlikler var. Oyın grubu, avm oyun alanı, il merkezine uzak olan e bebek gibi. Hadi bu akşam şuraya gidelim diyorlar. Ya da biz inerken nereye gidiyorsunuz hadi biz de gelelim diyorlar. Bir iki defa ekiyorum ama yalan söylemeyi beceremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?