Komşu çocuğu sorunu

Valla cocuk bisey diyemem ama 5lt bidonu nasil kaldirdi o kücücük cocuk. Ben olsam biraz mesafe koyarim kusua bakmasin cocugumuda kimseye hirpalatirmam. Annesinede soyleyin acik acik

Iyi de ailesi de sizde çocuğun istediklerini paşa paşa yapıyorsunuz ,kendiniz yazmışsınız kızımın oto koltuğunda oturuyor diye . İzin verilmez ki böyle şeylere,oyuncak değil ki bu paylaşılsın.
2 çocuk büyüttüm/büyütüyorum anneleri olarak böyle bir durum yaşasam"senin koltuğun bizim arabanızda bu arkadaşının koltuğu onun oturmasi gerek"der buna müsade etmezdim en basitinden.
Geçen yaz oğlum havuzda bizim su tabancası ile oynamak istemedi,diğer çocukların su tabancalarına teşne oldu,oynamasına izin veren olunca bak bu bizim değil oğlum,biraz oyna arkadaşına geri verelim diyerek verdim. Hızlıca oynadı,hatta bizimkini verdim diğer çocuğa,sonra hadi geri verelim diyip verdim sahibine. İzin vermeseydi diğer çocuk, ağlasa da üzülsede almasına izin vermezdim. O da bir çocuk en nihayetinde ,oyuncak ta onun vermek istemezse zorlayamam ki.
Birinin elinden oyuncak alsa o oyuncak bizim değil zorla alma,arkadasın izin verirse oynayabilirsin vb şeyler söylerim. Ağlayıp yerde tepinse dahi duruşumdan vazgeçmem ki.
Siz izin veriyorsunuz,annesi izin veriyor sonra çocuk huysuzlanıyor diye yakınmayın bence. Her istediği olursa daha fazlasını ister,hak görür kendine zaten.
Bazen ağlayacak,bazen inatlaşıp sınırları zorlayacak normal çocuk bu ama önemli olan sizin nasıl davrandığınız yetişkin olarak.

2 yaş sendromu olabilir fakat ailesinden bir uyarı gelmiyor mu? Evde de böyleyse en azından davranışının ne kadar yanlış olduğu bilgisi çocuğa işlenebilir diye düşünüyorum. Kimsenin çocuğuma vurmaya hakkı yok ben görüşmezdim kimse evladımdan değerli değil.

Her ne olursa olsun öncelik her daim kendi çocuğumdur parkta vs bazen böyle çocuklara denk geliyorum sözlü olarak uyarıyorum baktım dinlemiyorlar alıp çocuğumu ortamdan uzaklaşıyorum kimse göz göre göre çocuğuma zarar veremez, onaait oyuncak eşya vs de onun izni olmadan alamaz bu kadar basit. Kendi çocuğumda başka çocuklara vurma ıısrma vs yapmaz ama yapsa onuda uyarırım sert bir dille.

Çocuklarda davranış bozuklukları ile ilgili çalışan uzman bir doktora başvursunlar bu durumda.

Siz de arkadaşınıza ; çocuğunuzun sağlığı ,mutluluğu ve huzurunun, kurduğunuz hayallerden daha önemli olduğunu ve çocuğunun davranışları düzelmezse artık görüşemeyeceğinizi söyleyin.

Kendi başınıza yapabileceğinizi yapmışsınız çocuk düzelmemiş. Uzmana danisamiyorlar, o zaman tek seçenek kalıyor o da uzak durmak.

Görüştürmeyi azaltın düzelmezse de kesin bence . Başkasının çocuğu yüzünden kızınız ileride kendini savunamayan , her şeyi elinden alınan sümsük bir karakter olmasın .

Arkadaşınız çocuğunun davranış bozukluklarını gidermek için uzman bir doktora başvuracak.

Hayvanlara vurmaya kalktığı anda , bu davranışının yanlış olduğunu ; onların da canının acıdığını, yanlış yaptığını anlatacak.

Sokakta hayvanlara zarar vermeye kalktığı an , çocuğunu ortamdan uzaklaştıracak.

Önceliğiniz çocuğunuzun can güvenliği, sağlığı,mutluluğu , huzuru değil mi ?

Siz , arkadaşınız ve çocuğu için çözüm ararken ; sizin çocuğunuz ne yapıyor ?Eşiniz bu konuda ne düşünüyor ?

Allah korusun , arkadaşınızın çocuğunun zihinsel ve davranışsal bozuklukları varsa, bu durumda neden halen bir uzman doktora gitmek yerine ; internetten bilgi edinmeye çalışarak zaman kaybediyorsunuz ?

Bence araya mesafe koymayın. Çocuğu mazallah doktora filan götürmesinler. Bırakın kızınızı dövsün bol bol.

Hem yapacak herşeyi yaptık diyorsunuz demek ki sizin yapabileceğiniz birşey yok. Ya çocuk bir şekilde terapi alacak, yada şikayet etmeyeceksiniz.

Bu çocuklar ikiz değiller. 2 çocuk için: tek oto koltuğu , tek bisiklet mi var ?

Bu çocuklar ikiz değiller. 2 çocuk için: tek oto koltuğu , tek bisiklet mi var ?
Ebeveyn kontrollü bisiklet. Bisiklet bizim. Üstelik kocaman pembe bir bisiklet. Ama onlar biz alırken binmez diye almadılar. Araç bizde var. Oto koltuğunu da bizim. Birlikte götürdüğümüz etkinlikler var. Oyın grubu, avm oyun alanı, il merkezine uzak olan e bebek gibi. Hadi bu akşam şuraya gidelim diyorlar. Ya da biz inerken nereye gidiyorsunuz hadi biz de gelelim diyorlar. Bir iki defa ekiyorum ama yalan söylemeyi beceremiyorum.

İl merkezine uzak yere giderken oto koltuğuna kim oturutor?

Çok benzer durumdan ben de muzdaripim. Gerçekten nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum. Karsiliklikli dairelerde oturuyoruz. Çocuk konuşamıyor, sürekli şiddet saldırma, Kafa atma, ısırma, tekem atma, çığlıkla karışık üstüne zıplayıp sarılarak cirmiklama...
İma ettiğim zaman ise aldığım cevap böyle böyle alisacaklar

Tezgahı iyi yere açmışlar. Ay sinir oldum gerçekten ya bisiklete biniyor işte alsaniza desene tivoli. Kızı indiriyor bisiklet için hala almayi düşünmüyorlar mi

Kendi çocukları mağdur olsa öyle düşünmezler... Çok biliyorum kendi çocuğu ağlamayıncaya kadar müdahele etmeyen ebeveynleri.

Çocuğunuza zarar vermediğini yazmışsınız . Ben bir anne adayı olarak bir kaç birşey okuyorum eminim siz benden fazla kitap okumuşsunuzdur. Yoksa şiddet eğilimli çocuğu düzeltmeye çalışmazdiniz diye düşünüyorum . Çocuğunuzun hakkı gasp edildiğinde bisiklet için olsun ,oto koltuğu için olsun siz çocuğunuza susmayı öğretiyorsunuz. Ilerde kötü bir tecrübe yaşadığında çocuğunuz susacak kendini savunmayacak . Sürekli çevresinde arkadaşınizin biricik oğlu gibi insanlar olacak . Çocuğunuzuna şiddet uygulamaya çalışan biri olucna onu engelliyorsuniz ağlamasına belki izin vermiyorsunuz çocuğunjza biri zarar vermeye çalıştığında çocuk bir kurtarıcı arayacak ve ağlamak kendini savunmak aklına gelmeyecek susacak . Keşke bı tane yapıştırsa çocuk belki şu sizin yüzünüzden aldığı psikolojik zararı almazdı kızınız . Size sinirle çok şey yazardım ama aman arkadaşınızla aranız bozulmasın düzeniniz Şaşmasin sizin derdiniz kediler falan değil hayvana merhamet duyan kendi yavrusuna da merhamet duyar onu korur. Evde kedisi olan biri olarak söylüyorum bu arada o benim evladım

Ne güzel kullaniliyorsuniz size mustehak ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…