Komşu Çocuğu

Kime helal etmiyorsunuz hakkınızı ailenize mi? Burada tek başınıza karanlıkta aç kalmanızın sorumlusu onlar çünkü. Yoksa size bakma sorumluluğunu kabul etmemiş olan, kendilerine kadar yemek yapmış olma ihtimali yüksek olan, her gün çalışıyor diye komşu kızına bakmak zorunda bırakılan komşuya mı?
Benim de ailem çalışıyordu, yemeğim dolapta hazırdı, ısıtır yerdim. Aç açıkta karanlıkta kalmadım, kalsam da sorumlusu komşum ayfer teyze olmazdı, anahtarımı unuttugum birkaç sefer gittim zira, güler yüzle karşıladı yemek verdi kızıyla oynadık. Her gün gitsem muhtemelen böyle karşılanmazdım.
Hakkı helal etme mevzusundan dolayı bunu yazıyorum asla dini yorum yapmıyorum😁 Evde pişirdiğin yemeğin kokusu komşuya gidiyorsa o yemekten komşuya ikram etmek zorundasın. Ki burda yemek kızın yanında yapılmış, mutlaka hak geçmiştir

Bizde yapıyor afedersiniz bir de batırıyor heryeri. Ben oğlumla oynamasını istemiyorum aslında yaşına göre farklı bir çocuk herşeyden haberi var. Yazın annesi sabahtan dişarı salar akşama kadar oynar çocuklarla üstü başı toz olur çocuğun. O yüzden de oğluma diyorum ama anlamiyor başka arkadaşım yok benim kiminle oynayayım diyor deyip kardeşine sarıyor bu sefer.

Niye oğlumu başımdan atayım aksine gözümün önünde dursun oynasın diyorum ama çocuk farklı bı evde oynamak istiyor ben hemen geleceklerini bildiğim için yollamiyorum bile ..

Bu çocukta böyle a sizde elma varmış diyor ısırıyor koyuyor a sizde sütte varmış diyor içeceksen koyayım diyorum az içiyor bırakıyor. Aç olduğu için değil gözü doymuyor evinde de herşeyleri var çünkü

Çocuğu terslemedim ya hadi git sen artık evine dedim ne var bunda bağırmadim vurmadim. Ben demesem gideceği yok. İsim var bugün kuzum diyorum yarım saat sonra bitti mi deyip geri geliyor.

Pardon hangi yazimdan bunu anladınız acaba
Cümle cümle alintilayamadim ama aklımda kalan bı tanesini söyleyeyim
Hadi açsan kendi evinde doyur karnını bir daha da gelme demişsiniz mesela. Bu o küçücük çocuğun kalbini nasıl kırar... Bı derdiniz olduğu belli ki haklısınız da ama bunun muhattabi annesi ve bı mesajiniza bakar. Küçücük çocuğa öyle demeniz onda nasıl etki bırakır tahmin edebiliyor musunuz? Ayrıca herkes yazmış terslemissiniz diye. Yazdığınız konuyu baştan okuyun isterseniz belki bulursunuz. Yaşadığınızı yaşamak asla istemezdim bu ayrı sizin çocuğu bu şekilde tersleyip kovmaniz apayrı. Sevgi sözcüğü değil o herhalde öyle değil mi?

çocuk anlamaz bilmez istenmediğini annesi de anlamıyorsa evin önü müsaitse oyun aşağıda oynanıp herkes kendi evine dağılabilir anneler de rahat eder.
bizim evde asla boş kalmaz çocuk olur genelde aile apartmanında gelen bütün torunlar bizdedir kuzenler oynar kaynaşır. Ben çocuklardan değil beni yemek yedi mi diye sormalayan annelerinden bıkmıştım. Daha üst boyutu var yani... Onlara suratsız davranıp mesafe koyup çocuklara hiçbişey demedim çocuklarla iyiiym onlar uzak olsun. Gerçekten bıktıran ebeveynler bile var.
Çocukların kaynaşmak arkadaş edinnek hakkı baya büyümüşler aşağıda oynasalar ayrılsalar rahat edersiniz saat belirlemek de faydalı olur.

Havalar güzelleşiyor, öğleden sonra komşunuzla birlikte bir saat dışarı çıkarın çocukları.
Konudan bağımsız olarak da başkasının çocuğunu eve almak da kendi çocuğunu başkasına yollamak da büyük risk. Bence bu riski almayın. İkinizin gözetiminde dışarıda oynasınlar. Annesiz hiçbir çocuğu kabul etmeyin bence. Özellikle ilkyardım bilmiyorsanız ya da uygulayacak kadar soğukkanlı değilseniz.

Kendi çocuklarımın sorumluluğundan başka sorumluluk istemiyorum yarın öbür gün olduki düştü çarptı vs o zaman ilgili aile olurlar siz sorumlu olursunuz bahçeye inerken biz haber veririz o zaman bir saat oynar çocuklar diyeceksiniz bu kadar

Ben de zamanında bu saflıgı cok yaptım kızım oynuyor bırlıkte diye gelsın diyordum sureklı gelmeye basladı annesı arıyor eziyet ediyor size gelmek ıcın ee tamam dıyordum bır kez de senın kız gelsın diyen yok ıkı yıl falan boyle surdu baktım benım kızıma onun kızına verdıgım onem deger verilmiyor aradığında kabul etmedim oyle oyle kestim sımdı sıte onunde oynuyorlar

Ee ne var bunda. Bende küçükken öyleydim maşallah şu an bağışıklığım çok güçlü kolay kolay hasta olmam😅
Doğrusu çocukluğumu da evin içinde geçirmek istemezdim. Tabi ki arkadaşlarımla oynamak isterim
Küçükken bizde öyleydik yemek saatlerinde girer geri çıkardık . Benim demek istediğim kadın başından saçıyor bır daha arkasını aramıyor acıktıklari zamanda bize geliyorlar yine.
çocuk anlamaz bilmez istenmediğini annesi de anlamıyorsa evin önü müsaitse oyun aşağıda oynanıp herkes kendi evine dağılabilir anneler de rahat eder.
bizim evde asla boş kalmaz çocuk olur genelde aile apartmanında gelen bütün torunlar bizdedir kuzenler oynar kaynaşır. Ben çocuklardan değil beni yemek yedi mi diye sormalayan annelerinden bıkmıştım. Daha üst boyutu var yani... Onlara suratsız davranıp mesafe koyup çocuklara hiçbişey demedim çocuklarla iyiiym onlar uzak olsun. Gerçekten bıktıran ebeveynler bile var.
Çocukların kaynaşmak arkadaş edinnek hakkı baya büyümüşler aşağıda oynasalar ayrılsalar rahat edersiniz saat belirlemek de faydalı olur.
Yazın da ayrı dert benim için o yolluyor aşağıya yine ben ilgileniyorum küçükler arkasıni aramak gerekiyor alıp başını gidiyorlar gezer gezer gelirler diyor bana
Havalar güzelleşiyor, öğleden sonra komşunuzla birlikte bir saat dışarı çıkarın çocukları.
Konudan bağımsız olarak da başkasının çocuğunu eve almak da kendi çocuğunu başkasına yollamak da büyük risk. Bence bu riski almayın. İkinizin gözetiminde dışarıda oynasınlar. Annesiz hiçbir çocuğu kabul etmeyin bence. Özellikle ilkyardım bilmiyorsanız ya da uygulayacak kadar soğukkanlı değilseniz.
Bizim burası hala soğuk okula gidip gelirken bile hasta oluyoruz yok bundan sonra ne gelsin ne de ben yıllarım.

Dün merdivenleri silerken karşılaştım annesiyle ( merdiven silme olayı da ayrı bir dava ya neyse)
Oğlum geldi gitti durmadan müsait değilmişsiniz dedi. Dedim eşim evde ( eşim vardiyalı çalışıyor çoğunlukla da gece gidiyor) çocuk seslerinden rahatsız oluyor kızımda grip oldu dedim. İyi eşin işe gittiği zaman gelsin akşama kadar gideceğim deyip başımın etini yiyor dedi. Yanlış anlama ama 2 çocuk evin altını üstünü getiriyorlar yoruluyorum havalar ısınınca dışarıda oynasınlar artık dedim. Kalkıp bana ya nasılmış bende 3 oğlan var akşama kadar nasıl pertim çıkıyor dedi. Dedim onlar senin çocukların ne kadar yorsalar da atacak halin yok. İyiki okula gidiyorlar bende kafamı dinliyorum dedi gitti. Yani ben şimdi bundan ne anlamalıyim 🤔

Bir kaç kere daha yazdım durumları gayet iyi annesi benden çok yemek pasta börek yapar kendi derdi 5 koca tespi pizza yaparım aynı gun biter derdi. Doyumsuz çocukları var aç oldukları için değil yani. Az önce yine geldi bugün müsait değiliz dedim gitti annesine odevimiz var diyorum anasınıfının ne ödevi olacak diyor
Genelde erkeklerin fazla olduğu evlerde böyle yemek sıkıntısı oluyor diye duydum. Ama siz aşevi değilsiniz. Ailesiyle konuşun bu durumu. İstediğiniz şey ayıp değil. Evinizde rahat olmaya hakkınız var

O bambaşka bir efsane.

Çocuk annenin uzantısı, ayrılamıyorlar birbirlerinden. Çocuğun her şeyi annenin annenin her şeyi çocuğun. Buna baba da dahil 😂 çocukların kafasını nasıl karıştırdıklarının farkında bile değiller ama...
Bence sorun,çoğu kadının kendi kimlik bilincinin olmaması. Böyle kadınlar,çocuklarına da aynı şeyi aşıladıkları için bu absürt söylemleri duyuyoruz.

Dün merdivenleri silerken karşılaştım annesiyle ( merdiven silme olayı da ayrı bir dava ya neyse)
Oğlum geldi gitti durmadan müsait değilmişsiniz dedi. Dedim eşim evde ( eşim vardiyalı çalışıyor çoğunlukla da gece gidiyor) çocuk seslerinden rahatsız oluyor kızımda grip oldu dedim. İyi eşin işe gittiği zaman gelsin akşama kadar gideceğim deyip başımın etini yiyor dedi. Yanlış anlama ama 2 çocuk evin altını üstünü getiriyorlar yoruluyorum havalar ısınınca dışarıda oynasınlar artık dedim. Kalkıp bana ya nasılmış bende 3 oğlan var akşama kadar nasıl pertim çıkıyor dedi. Dedim onlar senin çocukların ne kadar yorsalar da atacak halin yok. İyiki okula gidiyorlar bende kafamı dinliyorum dedi gitti. Yani ben şimdi bundan ne anlamalıyim 🤔
Ay ne arsız kadın 🤦🏻‍♀️ Çocuğun suçu yok böyle anada suç. Söylerken hiç mahcup duruma düşmeyin yanlış anlama falan demenize de gerek yok ne anlarsa anlasın. Onun üç koca çocuğun da size ne? Zor gelecekse doğurmasaymış. Ki onun çocuklarının ikisi büyümüş okula gidiyor sizin biri bebek biri çocuk. Üç çocuk bakmak isteseniz kendiniz doğurursunuz. Üzerine düşünmeyin ne anlamalıyım ne yapmalıyım dye eşiniz evde olmasa bile kabul etmeyin artık. Kendi çocuğunu kendisi dindirsin. Şimdiye kadar kabul ettiniz sorun yoktu vazifeniz oldu bir kere geri çevirdiniz acayip laflar… bu kadınla aranıza mesafe koyun bence. Çocuğunuz başka arkadaşlar edinsin. Çocuklar kolay kaynaşır. Parkta oynarken birbirini tanımayanlar hemen bir araya gelip oynuyorlar. Zaten çocuğunuzu davranış açısından da olumsuz etkiliyor. Görüşmemeniz en doğrusu

Keşke 1 tane benim 1 tanede senin 2 çocuk var deseydiniz,kapı çaldığında açmayın.
Sizi bedava bakıcı görüyor,

Yüzsüzün teki. Böyle birinin arkadaşlığından hayır gelmez bence, sadece yük olur size. İnsanın sinirini de bozar hadsiz hadsiz konuşuyor baksanıza. Doğurmasaymış madem, herkes kendi doğurduğu çocuğuna kendi katlanmak zorunda, o başından atacak yeri bulmuş, hiç rahatsız olur mu olmaz mı umrunda değil. Anca kendi menfaatini düşünüyor. Ben olsam kendimi geri çekerdim, artık kafam kaldırmıyor anca kendi çocuklarıma yetiyorum diye düşünüyorum , benim de çok benzeri başımdan geçti kurtuldum huzura erdim valla hiç kayıp ta olmadı o kişinin arkadaşlığı benim için. Tamam insan bi işi olunca arkadaşına çocuğunu bırakıp gidebilir çok mecbur kalırsa ama bu kişi size yollayıp kendi evde keyfine bakmaya çevirmiş işi

Benim de bi komşum var, çocuğu akşam 5 miydi 5.30 muydu unuttum yani o saatlere kadar anaokuluna gidiyor, gelince nerdeyse her gün bana gönderiyordu. Onda 2 çocuk bende 2 çocuk hem de benimkiler daha küçük, daha zorlar. Kaç kere olur müsaitim dedim, artık her gün her gün olunca öyle darlandım ki müsait değilim demeye, cevap vermemeye başladım. O da sağolsun anladı fazla uzatmadı artık göndermiyor ama her okuldan dönerken seslerini duyunca korkuyorum ya gelmek isterse diye. Bizim kapının orda hep bi debelenme, bağırış oluyor kapıya gidip kulak vermiyorum sanki çocuk gelmek istiyor sanıyorum ama biraz böyle bi kaç dakika durup cebelleşip gidiyorlar 😊iyilik güzel bişey ama her şeyin bi dozu olmalı bi insan sana iyilik yaptıysa onu bezdirecek kadar da devamını beklememeli her insanın kendi işi gücü var hayatı zaten zor bi de niye ben yük oliyim ki sırf yumuşak yüzlü diye niye sırtına biniyim.hiç mi böyle düşünmezler acaba.

O çocuklar büyüyor ve herşeyi hatırlıyor, bilginize.
Nasıl anılmak isterseniz öyle davranın.
Gücünüz ve lafiniz çocuğa yetmesin,anasina söyleyin bakalım "çocuğunu evde doyur,evde oyala" diye.

Bir de böyle değişik bir kadınla gidip gelmekten,sohbet etmekten nasıl keyif alıyorsunuz o da enteresan.

Müsait değilim diyip yollamaya devam edin valla. Arsız terbiyesiz , hiç utanması yok yollar durur. Ben olsam sürekli müsait değiliz der gönderir içeri almazdım. Annesi laf anlamıyor ki cocuga anlatsın kendi çocuğunun psikolojisini de o düşünsün bir zahmet.

Şimdi üst kat komşum var benim aramız iyidir birbirimize çaya kahveye gideriz ama araya pandemi girdi benim hamilelikti dogumdu derken gidip gelmeleri kestik ama çocuklar görüştü. Benim oğlum 6 yaşında onunki 5.5 biz bu sene anaokuluna başladık onunki evde. Biz 1 gibi eve geliyoruz 5 dakika sonra onun oğlan kapımızda bitiyor. (Haftanın 5 günü böyle eğer hafta sonu da evdeysek o zaman da geliyor.) Beraber öğle yemeğini yiyorlar dün tost yapmıştım kaşarlı ben ben bunu yemem salamlı olsun dedi salamlıyı da annen yapsın dedim. Diyorum hadi birazda sizde oynayın gidiyorlar 10 dakika sonra geri geliyorlar annesi mi yolluyor bizimkiler mi durmuyor bilmiyorum artık. İzinsiz buzdolabını açıyor aa sizde bunlar mı varmış deyip yiyor. Abur cubur dolabımız var orayı bile öğrenmiş oğluma diyor ki hadi şunlardan getir de yiyelim. Dün artık aşırı kızdım yukarı çıkmışlardı geldiler anne karnımız çok aç birşeyler yiyelim mi diye yukarıda yeseydiniz ya dedim annesi inin aşağıda yiyin demiş. Bende oğluna açsan hadi git evinde karnını doyur bir daha da gelme dedim. 1 saat sonra geri geldi 👿🤪😁 evine gidene kadar da heryeri talan ettiler. Kızlar istisnasız her gün böyle yoruluyorum artık arkalarını toplamaktan. Eşimde söyle annesine diyor söylememe gerek var mı kendisinin düşünmesi lazım çocuğunu hergun yollayan o ama söylemeden de anlamayacak belli ki şimdi ne demem lazım yardımcı olur musunuz kötü olmak da istemiyorum kadınla..
Yani neden ısrarla görüsmeye devam ediyorsunuz?Acık acık söyleyin?Cok dağıtıyorlar ben yoruluyorm falan diyin en azından.
1-2 kapıyı acmazsanız anlarlar bence.

Usenmedim hepsini okudum. Kadin manyak. Ben ne evimde annesi yaninda olmayan cocuk isterim ne de cocugumu gonderirim gitmedigim yere. Eltimle ayni binaya tasindik. Bebeler bizle gidip bizle geliyo. Isi olana istersen birak diye teklif ediyoruz ama herkes tesekkur edip anne yada kv secenegink degerlendirio. Insanlarin biraz dusunceli olmasi lazim

Back
X