Komşu derdi..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
İyi akşamlar kızlar..Ben sağlıkçıyım bunu bilen komşum enjeksiyonu olsa gel yap,pansumanı olsa gel yap diyor,Şu an covid olmuş serum takmış evde 112 ekibi,serumda sıkıntı var diye beni çağırdı bi maskeyle mecbur gittim,hallettim ama yani sürekli olacak gibi daha önce uyardımda hemşire değilim bu işleri yapamam diye ama böyle durumlarda mutlaka çağırıyor,komşu komşunun külüne muhtaçtır diyerekten terslemiyorum ama nereye kadar sürecek bu bilmiyorum..

Gelemem covid kapmak istemiyorum deyin. Hayır dediğinizde zorla kolunuzdan tutup eve götürmeyecek ya.

Benim komşum da hemşire ve sadece 1 kez iğne yapabilir misiniz diye sormuştuk, risk alıp da yapamayacağını kibar bir dille belirtmişti. Bir sorun olursa sorumluluk alamayacağını vs söylemişti. Siz de aynı şekilde yapamayacağınızı söyleyin, ne münasebet hastaneye gitsin. İşte benim komşum yapmayınca eşimle ben küçük bebeğimizi de sarıp sarmalayarak her akşam acile gidip yaptırmıştık. Yüz bulmuş sizden iyice bu komşu.

Yanlış komşu komşunun külüne muhtaçtır enjektörüne değil. Sizde komşunuzun ayakçısı değilsiniz. Bunu güzelce kendisine anlatın

Neden bu riske girdiniz kendisi su an hasta ve siz de yarın başka hastalarla temas edeceksiniz bu işin ayıbı olmaz tekrar 112 yi arayıp ne yapilacaksa yaptirsin.
Basit bi şeydi artık serumu gitsin diye hallettim,dediğim gibi daha önce yapamayacağımı söyledim tamam diye sonra tekrar teklif ediyor bi durum olduğunda

Hemşire değilseniz zaten bunları yapamazsınız hele ki hastane ortamı dışında, baştan yapamayacağınızı söylemeliydiniz.
Ben yapamayacağımı söylüyorum o an tamam diyip tekrar bi durumda teklifle geliyor..Türkiyede sağlıkçı dedin mi direk ameliyatımı yap moduna giriliyor..:)

Evde sağlık hizmetlerini arasın. Duyarsız insanlara uyuz oluyorum. Baskalarını rıske atıyorlar

Hemsire dahi olsaniz yapmamalısınız. Terslemenize gerek yok ayrica tatli bir şekilde virüs kaptiginiz icin ve bende hastanede gorevli oldugum için sizinle temas edemem diyebilirdiniz. Hayir derken illa tersleme olayina girecegiz diye birsey yok. Siz kendinizi ateşe atmissiniz kendinize acimamissiniz bari temas kuracaginiz insanlarin hatrina bir test yaptiriverin.

Covidli hastanin evine maske takip gittim diyorsunuz, hem de dibine girip serumuna baktiniz...yurek mi yediniz acaba? Hastanelerde covid li hasta bakan saglikcilar bosuna mi koruyucu kiyafet giyiyor? Eve gelen filyasyon ekipleri bosuna mi kapidan ilac vs verip gidiyorlar?? Saglikci da bile bile kendinj riske atiyorsa, millete tedbirli olma konusunda ne desek bos...

Önlemlerimi aldım N95 maske ve eldiven taktım saniyelik bi durumdu hemen halledip geldim..mağdur olmaması adına yaptım,Böyle basit bi şey için 112 gelir miydi,gelmeli miydi daha acil bi hasta olabilir,çok yoğun olduklarını biliyorum..

Pandemi hastanesinde çalışan bir dr olarak bazen koruyucu kiyafetlerin ardindan bile yakalanan dr arkadaslarimiz oluyor bir anlik dikkatsizlikligimiz yüzünden. Bir anlık herşey... Çok yoğun olabilirler ama isleri bu. Pandemi hastanesinde gorevli saglikcilar bellidir kiyafetleri ozeldir nasil hareket edeceklerini bilirler. Herkes kendi isini yapsin. onlarin gerekli tetkikleri de sık sık yapılır. Türkiye de de durum böyle diye düşünüyorum karantina altindaki eve ilgili ekipler dışında kimse giremez ve o evden kimse çıkamaz. Bir saniyelikte olsa diye diye bu durumlara geldik...

Serum için cok iyi yapmışsınız. Anladim cunku yaptığınız seyi riskli bir sey degil. Ama enjeksiyon için ayni seyi soyleyemiyecegim

Serum için cok iyi yapmışsınız. Anladim cunku yaptığınız seyi riskli bir sey degil. Ama enjeksiyon için ayni seyi soyleyemiyecegim
Enjeksiyon yapmadım,yapmıyorum sadece ne desemde çağırıyor bi durumda bu tarz tekliflerle geliyor sürekli

Kesinlikle hayır deyin güzel bir dille
Serumu da kendileri halledebilirlerdi o kadar zor bişey deyil sonuçta.Ben olsam kesinlikle gitmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…