• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gibi olmaz olsun

Polis bile işe yaramıyor maalesef. Bir gün gelmiş alt komşu kapıya. Kapıyı normal de çalmıyor yumrukluyor böyle. Açtık kapıyı sizin sesinizden rahatsızım polisi çağırıcam diyor. Ev zaten küçücük hepimiz salonda oturuyoruz. Herkesin uykusu gelmiş. TV açık değil. 2 yaşında çocuk uyuyor yanımızda. Çocuk uyumasa inanıcam ama yok yani mümkün değil ses çıkarmamız. Sonra git polise şikayet et derken adam bize saldırmaya çalıştı. Zorla 4 kişi kapıyı kapadık. Kapıyı tekmeledi. Sonuç olarak polis geldi. Onlar dava bile açtı. Hiçbir şey çıkmadı. Kapısını tekmelenip yumruklanan biz olduğumuz halde bizi suçlu göstermeye çalıştılar.
Çok anlattım biliyorum ama komşulara ayarım maalesef. Bu yaştaki adamlara toplum içinde nasıl yaşanır öğretemeyiz maalesef. Kendinize kulak tıkacı alın. Başka türlü çözümü yok çünkü. Ben bulamadım :)

Polis bile işe yaramıyor maalesef. Bir gün gelmiş alt komşu kapıya. Kapıyı normal de çalmıyor yumrukluyor böyle. Açtık kapıyı sizin sesinizden rahatsızım polisi çağırıcam diyor. Ev zaten küçücük hepimiz salonda oturuyoruz. Herkesin uykusu gelmiş. TV açık değil. 2 yaşında çocuk uyuyor yanımızda. Çocuk uyumasa inanıcam ama yok yani mümkün değil ses çıkarmamız. Sonra git polise şikayet et derken adam bize saldırmaya çalıştı. Zorla 4 kişi kapıyı kapadık. Kapıyı tekmeledi. Sonuç olarak polis geldi. Onlar dava bile açtı. Hiçbir şey çıkmadı. Kapısını tekmelenip yumruklanan biz olduğumuz halde bizi suçlu göstermeye çalıştılar.
Çok anlattım biliyorum ama komşulara ayarım maalesef. Bu yaştaki adamlara toplum içinde nasıl yaşanır öğretemeyiz maalesef. Kendinize kulak tıkacı alın. Başka türlü çözümü yok çünkü. Ben bulamadım :)

herhalde başka yerden gelen gürültüyle karıştırdılar, bizim binaya tam bitişik başka bir bina var, basket topunu sürekli yere vurursun ya öyle bi ses ama saatlerce sürdü, alt komşu kızlarım ders çalışıyor senin oğlan basket oynuyor diye çemkirdi, ki asla evde top falan oynatmam ben, zaten laptobunun başından kalkmaz, işin aslı alt komşu fırsat kolluyodur onlarda gürültü yapsada ben de söylesem diye ama yine olmadı:KK53:
kulak tıkaçlarıda kulaklara zarar veriyor malesef bi süre sonra, ben 200 tane almıştım, artık baktım kulaklar iflas etmek üzere artık kullanmıyorum

herhalde başka yerden gelen gürültüyle karıştırdılar, bizim binaya tam bitişik başka bir bina var, basket topunu sürekli yere vurursun ya öyle bi ses ama saatlerce sürdü, alt komşu kızlarım ders çalışıyor senin oğlan basket oynuyor diye çemkirdi, ki asla evde top falan oynatmam ben, zaten laptobunun başından kalkmaz, işin aslı alt komşu fırsat kolluyodur onlarda gürültü yapsada ben de söylesem diye ama yine olmadı:KK53:
kulak tıkaçlarıda kulaklara zarar veriyor malesef bi süre sonra, ben 200 tane almıştım, artık baktım kulaklar iflas etmek üzere artık kullanmıyorum
Belki de öyle olabilir ama kapıyı tekmeleyerek çözüm araması hiç normal değildi. En sonunda gidip komşu denilebilecek kimsenin olmadığı bir yere yerleşicem anlaşılan. Çözüm yok çünkü. Evde ders çalışıyorum. Karşı apartmandaki komşunun müziğini ben duyuyorum ki aramızda baya boşluk var. Kulak tıkacını da takması hoşuma gitmiyor. Kulaklık takıp klasik müzik açıyorum o yüzden.

Belki de öyle olabilir ama kapıyı tekmeleyerek çözüm araması hiç normal değildi. En sonunda gidip komşu denilebilecek kimsenin olmadığı bir yere yerleşicem anlaşılan. Çözüm yok çünkü. Evde ders çalışıyorum. Karşı apartmandaki komşunun müziğini ben duyuyorum ki aramızda baya boşluk var. Kulak tıkacını da takması hoşuma gitmiyor. Kulaklık takıp klasik müzik açıyorum o yüzden.

aynen valla, hayalim zaten büyük bi arazinin tam ortasına küçük bir ev, hayaller müstakil, hayatlar dıkış depiş apartman daireleri...

Kiracı ev sahibi fark etmez ki eğer apartmana zarar veriyorsa imza toplayıp şikayet edersiniz apartmandan atılır bile gerekirse.
imza atmazlar apartmandakiler,umurlarında olduğunu bile sanmıyorum açıkçası ben.susup çile çekmeyi tercih ediyorlar.

aynı şeyleri yaşıyoruz benim üst katımda eltim oturyo inanın her gece sinirle uyuyorum bazen bebeğimi uyandırıyolar cinnet geçiresim var. hep söylüyoruz ama hiç anlamıyolar normal muhabbetleri bile bzim evden net duyuluyo hele yürüyüşleri evi tepemize yıkcaklar. apartman dairesine bnim kapımın önune çöpleri damlar silmez. söylerım aaa hep şikayet ediyosun dye bide azar işitirim. kayınpederime ortak bakıyoruz öyle olmasaydı evi satcaktık çekilir dert deil inanki camdan elektrikli süpürgesinin içini silkeler pislikler olduğu gbi benim cama yapışırr aaah aaah neler neler yaa çocuğu topuklu ayakkabı giyer öyle yürür biz aşağıdan tak tak dinler dururz gerçkten böyle insanlar apartmanda yaşamamalı
geceleri geç uyuyorlar hiç akıllarına gelmiyor insanlar işe,okula gidiyor diye.gece 1'de bağıra bağıra misafir yolculadılar kapıdan.

apartmanda yaşama kurallarını bilmeyen bu konuda evriminin en alt kademesinde olan insanlar keşke müstakil evlerde yaşasalar.

ben olsam böyle çirkef dediğiniz insanlarla uğraşmak yerine parama nazım geçer diyip başka bir eve çıkardım.kiracı olmanız büyük şans bence.
keşke çıkabilsek kredi borcumuz var yüksek miktar elimiz sıkışık..

o kadar iyi anlıyorumki bizde durum daha trajik iki ateş hattındayım altlı üstlü dehşet komşularım var.Allaha havale ettim sinir hastası yaptılar beni.daha dün gece çocuğuna gecenin 12 sinde cinnet geçirmişcesine bağırtısına yataktan fırladım kalbim ağzımda atıyordu sanki yeni dalmıştım uykuya şu an bile ağlamaklıyım.çocuğa değil haa kendime üzülüyorum yazık bana gerçekten.
iyi komşu çok önemliymiş ben yeni anladım..

En ust katta oturuyorum, en korktugum sey alttaki komsulara rahatsizlik vermek cunku kendim daha once cok cektim, hali silkelemelerinden, gurultulerinden, tv, cocuk seslerinden.
Maalesef, saygisiz olana insan olmayana biz ogretemiyoruz insanligi
aynen öyle kadına diyorum ki niye cam kenarı yıkıyorsunuz bize yazık değil mi evin içine kadar girdi pis su bana cevap bile vermiyor sanki konuşmuyormuşum gibi suyu döküp döküp siliyor.edepsizler ya

Ayy polisi ara, deli falanlar mi acaba? Bu saatte gurultu mu yapilir? Cam yikamak da ayri bir dengesizlik, sanki kendilerini zemin katta goruyorlar herhalde
deli değiller de biraz halliceler.annem kapının önündeki yola araba park ediyor diye siz buraya park edemezsiniz kiracılığınızı bilin demişlikleri bile var yani.Allahın yolunun hesabını vereceğiz sanki

evlerden ırak bir üst komşumuz var.şu saat oldu hala bağıra bağıra konuşuyorlar cam kapıları açık.biz kapatıyoruz mecburen.nasıl yürüyorlarsa artık yakında yerden aşağı inecekler.cam kenarına kuş pisliyor diye beşinci kattan aşağı cam yıkuyorlar diye kavga ettik.dört senede binlerce kez üstelik.en son kavgamızda edepli konuşmama rağmen bana köpek şerefsiz falan deyip kapıyı başıma yıkmakla tehdit etti.kendisiyle insanca konuştuk olmadı,kavga ettik olmadı,ev sahibini aradık olmadı.(ev sahibiyle akraba)
o kadar çirkef insanlar ki uyarıdan anlamıyorlar.kendi evimde huzurum yok.bu kadar rahatsızsanız taşının siz kiracısınız biz ev sahibi diyorlar.taşınmak isterdik ama bu kadar ucuza ev bulamıyoruz. o kadar taktım ki kafaya artık deliricem sinirden.saat 23.00'da uyuyup 7'de kalkmam gerek uyuyamadığım için geç saatte kalkıyorum tüm günüm mahvoluyor.Napacağımı bilmiyorum artık.İçimi dökmek istedim.
Bizde saat 00.30 da matkapla duvar delen vardı. Seninki gene sandalye sürüklemiş, olası bir durum yani. İnsanlar aynı değil işte, duyarlısı var duyarsızı var. Polise şikayet edin. Başka çözüm yolu yok gibi. Olmadı apartmandan toplu karar alıp attırın.

Bizde saat 00.30 da matkapla duvar delen vardı. Seninki gene sandalye sürüklemiş, olası bir durum yani. İnsanlar aynı değil işte, duyarlısı var duyarsızı var. Polise şikayet edin. Başka çözüm yolu yok gibi. Olmadı apartmandan toplu karar alıp attırın.
tek sandalye sürüklese keşke...yöneticiye söyleyeceğim bu attırma işini,bakalım ne diyecek

Hayır canım neden size diyeyim sadece üstkatınızdakine ciddi anlamda sinirlendim.
Sizlik bir durum yok ki ortada sanırım yanlış ve eksik bir cümle kurdum :KK66:
KOlaylıklar dilerim kim olsa sinirlenir ...
ben yanlış anladım herhalde,kusura bakmayın lütfen..
çok teşekkü ederim,ben de çok sinirlendim bütün gece durmadılar hiç..

Back
X