Komşu gürültüsü ve sürekli irkilen, bir türlü uykuya dalamayan bebeğim 😑

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla ben yorumlarda rahatsız eden şeyi yazdım rutin çocuk sesi koşması ağlaması vs değil. Bomba atar gibi kapı cam çerçeve sesleri. Kadın dur yapma dahi demiyor, başıma çok afedersiniz bir s*çtığını atmıyor. Bunları sizinkiler de yapıyorsa kadın şikayet etmekte haklı. Siz de aynı yoldan geçtiniz 4 aydır kesintisiz 2 saat uyuyamayan bir insanı bebeğini huzursuz etmemek için de 3-4 ay çocuğuna dur yapma etme diye güzelce durum anlatılabilir. (Kendi mevzum için diyorum)

Ben sana birşey diyeyim mi toplumumuzun genel sorunu bu. Herkes geçtiği yoldan başkası geçince yardımcı olmak yerine çelme takma derdinde.

Kafasını kuma gömüp yaşayan bu amipler yüzünden ne komşuculuk ne insanlık görür olduk. Ya bunlar varya gerçekten insan değiller.

İnşallah kendilerinden bin kat beteri ile karşılaşırlar başka da birşey demiyorum. Hani bir gelse kusura bakmayın dese, klozetin kapağı kapıyı camı çerçeveyi indirme dese eyvallah. Kadın tiktok videosu çekiyor ya kızı yatak odasında parfüm şişesini sinirlenip duvara çivi gib çakarken

O kadar iyi anlıyorum ki. Bu yazdığının bir benzer türü bizim üst katta olduğu için maalesef çözümü yok. İnsan olmadıkları için laftan sözden de anlamıyorlar. Maalesef tek çözümü taşınmak. Üst kattan bir ev bulup en kısa sürede huzurla oturabileceğin, bebeğinin de huzurla uyuyabilecegi eve taşınırsın inşallah.
Amin diyorum bu dileğin için. Başka türlü anlamazlar yoksa..
İnşallah kendilerinden bin kat beteri ile karşılaşırlar başka da birşey demiyorum

Reactions: JES
kızmayın ama suç ne bizde ne komşularda suç mütahitlerde duvarlar çoook ince

Yapacak pek birsey yok gibi ya, uyar konuş vs vs ama çözüm değil. Bir sure sonra bebeğinde alisir beyaz gurultu yerine normal seslerde uyumaya alıştırmak bence en iyisi, biz cadde üstünde oturuyoruz ve sürekli korna sesi, ambulansi itfiyesi derken alışmıştı kızım. Birde evimizin arka tarafı roman mahallesi yazları bitmeyen düğün sesleriyle büyüdü. Şimdi 3 yasına geldi koşuyor zıplıyor biz artik yapma kızım atlama zıplama diyoruz. Bu kısır döngü boyle gidiyor

Yok bak şükür bende alıştırdım dışarda uyur ama ev içinde seslerden farklı bir şiddette sese tepki veriyor ki verilmeyecek gibi değil. Çocuğu kulağı için doktora götürürdüm eğer tepkisiz kalsaydı

Allah aşkına müsaitsen bana uyku eğitimini nasıl verdin birde bu budizzz i atar mısın ?
Canım bana özelden ulaş uyku eğitiminde destek olduğum çok arkadaş var burda
Seve seve yardımcı olurum
Budizi ekledim

Eklentiler

• CBE85F65-D1F5-4DA1-9D25-28CF1556B5B8.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 59
Beyaz gürültünün sağlıklı olmadigi ile ilgili bende bir yazı okumuştum.diye hatırlıyorum.
Gündüz uykusu için akşam rutinin gerektiğini okumadim o konuda bilgim yok ama iki çocukla tecrübem gerek olmadığı yönünde. Bir diğer tecrübem de gürültülü ortamda uyuduklarinda sesten etkilenmedileri

Bende hep gürültü yaptım konuştum yürüdüm.Ama aniden gelen güm güm seslere sıçrıyor uyanıyor buna çözüm bulamadım. Yoksa doğduğundan beri sessiz değildik bizde

Son düzenleme:
Napayım yani diyorsun ki bir kriz anında git sende yukarı saat 21.00 sonrası mı oldu bu toplar süpürmeler vs.

Bizim üst katimizda da böyle bir aile var .Çocukları 2.5 yaşındaydı .Biz yeni evliydik tasindigimizda.Surekli koşma ,bağırma çağırma,kanepelere çıkıp atlıyor gum güm.Sonra bebeğim doğdu .Gecenin bir yarısı oyuncaklari firlatmalar .Eşim uyarmak istedi.Duvara vuracağım dedi.Ben engel oldum.Bak bebeğimiz var .Büyüyecek .Yarın bir gün aynılarını yapacak dedim.Ve şimdi o çocuk 5 yaşına yaklaştı .Hiç ses gelmiyor .Nadiren koşuyor .Bizimki çocuk ne yapıyorsa aynısını yapıyor .Ve 2 yaş tam inat çağı.Alt komşum çıkıp uyarsa çocuğa laf da anlatılmiyor.Cok tedirgin olurdum .Biraz empati yapmak lazım.Sagolsun onlarin da yenidoğan bebeği var .Bir şey demediler .Biraz empati.

Tasinmadan onceki evim bu sekildeydi coook zor uyuyan bebeydi zaten ninni falan acik kalda ya da gunduzleri hangi odada az gurultu yapiyorlarsa orda ama mutlaka soylr bu durumu komsuya ben valla birkere bile solemedim

Tasinmadan onceki evim bu sekildeydi coook zor uyuyan bebeydi zaten ninni falan acik kalda ya da gunduzleri hangi odada az gurultu yapiyorlarsa orda ama mutlaka soylr bu durumu komsuya ben valla birkere bile solemedim
Söyleyeceğim de kadın insan değil muhatap olmak istemiyorum. Ama mecbur işi yönetime taşımadan kendi aramızda konuştuk olmadı diyebilmek için uyarmam lazım

Söyleyeceğim de kadın insan değil muhatap olmak istemiyorum. Ama mecbur işi yönetime taşımadan kendi aramızda konuştuk olmadı diyebilmek için uyarmam lazım
Yine de kibarca dene bir belki dikkat eder. Bizimki iyi bir insandi ama iste dusunemiyordu demekki:s

Valla kusura bakmayın ama 7-8 yaşlarında bir çocuk bu kadın dur demiyor uyarmıyor bile. Laf anlamayacak yaşta da değil. Kapı cam çerçeve çarpıyor sürekli. Empatiyi mümkünse onlar da yapsın. Ne demek çocuğa laf anlatılmıyor? Laf anlatamadıkları çocukları büyüyünce toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilmediğinden zorluk yaşıyoruz. Hele bir denesin uyarsın da öyle anlamıyor çocuk bu gürültü yapar lafını desin bana. 5 yaş altı çocuğun atağı olur başka derdi olur inadı olur elbet o kadarını biz de kestiriyoruz. Ama burda kontrolsüz güç uyguladığı ev eşyaları ve güm sesleri var. Bunun empati yapılacak bir yanı yok. Apartman hayatını, insanları rahatsız etmemeyi anlatacak çocuğuna. Ben 4 aylık bebeğe laf anlatamadığım halde ağlayınca aalona geçiyorum alt komşum uyanmasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…