• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü

Pestososlumakarnam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.579
Puanlar
133
Kısa kesicem. Üst kat komşumun 2 çocuğu var sürekli koşturuyorlar odadan odaya . Gümbürtü sesi direkt aşağıda. Koltuktan yere zıplıyorlar sanırım. Gündüz başlayıp 8 e 9 a kadar sürüyor.

Bi mesaj atayım diyorum. Ama saat erken bu saatte karışamazsınız filan diyebilir mi?

Nasıl bir mesaj atayım. Şu an saat 18 mesela. Mesaj atmak için erken mi

Son düzenleme:
Çok erken ya da çok geç saatte olmadığı için yapacak bir şey yok aslında ama rica edin tabi ki.
Karşı taraf da iyi niyetliyse panduf vs giydirecektir.
Ama ters giderseniz yasal saat yapacak bir şey yok deyip işin içinden çıkar diye düşünüyorum.

Erken uyuyorlar demekki en azından bu iyi bir şey.
6/7yaşlarından küçükse yapacak çok bir şey yok şikayet etmenizde kısa süreli çözüm olur. Bağlayamayacağına göre çocukları ister istemez bir gürültü olacak.

Ama yıldım gerçekten aralıksız 4 5 saat gümbürtü sesinden

Gün içi apartman seslerine bir şey diyemezsiniz bence. Kendi apartmanın açısından düşünüyorum da üst katımdakilerin büyük kız büyük ihtimal müzikle ilgili gün içinde sürekli üflemeli çalgı sesi geliyor genelde 9-10a kadar da sürüyor akşam. İki alt katımda ufak köpek aldılar bir kaç ay önce tüm gün havlıyor. Sanırım sahipleri gelince de susuyor. Benim oğlum okuldan 5te geliyor yatışı 9-10 koşturma yaşı geçti ama ödevini yap yemeğe gel gib bağrışlar isyanlar oluyor. Yan komşum hatta geçen sene piyanoya başlamış geliyor arada sesi demişti. Yani idare etmek zorundayız. Ben akşam 22-23ten sonra gelen seslerde çok rahatsız edici boyuttaysa tadilat gibi uyarırım ufak seslerde koşma gib idare ederim. 24ten sonraki sesleri ufak da olsa uyarırım. Ama öncesine çok da ses etmem.

Taşındığımızdan beri bu şekilde. Çocuktur yapar filan dedim ama yok bitmiyo
Sürekliyse kibar bir dille uyarmanız gerekir. Tamam çocuktur yapar da bu kadar da değil.. Çocukların da çevremizdeki insanları rahatsız etmememiz gerektiği bilinciyle yetiştirilmesi gerekir. Benim çevremde gördüğüm de tam olarak bu. Bizim evlerimizde o kadar gürültü sadece misafir çocukları geldiğinde, çok kalabalık bir ortamsa olur. O da bir kaç saat herkes tolere edebilir bu durumu.

Gün içi apartman seslerine bir şey diyemezsiniz bence. Kendi apartmanın açısından düşünüyorum da üst katımdakilerin büyük kız büyük ihtimal müzikle ilgili gün içinde sürekli üflemeli çalgı sesi geliyor genelde 9-10a kadar da sürüyor akşam. İki alt katımda ufak köpek aldılar bir kaç ay önce tüm gün havlıyor. Sanırım sahipleri gelince de susuyor. Benim oğlum okuldan 5te geliyor yatışı 9-10 koşturma yaşı geçti ama ödevini yap yemeğe gel gib bağrışlar isyanlar oluyor. Yan komşum hatta geçen sene piyanoya başlamış geliyor arada sesi demişti. Yani idare etmek zorundayız. Ben akşam 22-23ten sonra gelen seslerde çok rahatsız edici boyuttaysa tadilat gibi uyarırım ufak seslerde koşma gib idare ederim. 24ten sonraki sesleri ufak da olsa uyarırım. Ama öncesine çok da ses etmem.

Anladım 10 11 den önce bir şey diyemeyiz yani. Başıma ağrılar girdi ama gerçekten

Sizi rahatsız etmiyor mu bu kadar kesintisiz ses

Anladım 10 11 den önce bir şey diyemeyiz yani. Başıma ağrılar girdi ama gerçekten
Bahar geliyor zaten ufaklarsa artık park bahçede uzun süre geçirmeye başlarlar. Bir kaç seneyede o koşma yaşları geçer bence. Oğlum 8.5 yaşında bu evde doğdu, apartmanım en ufağıydı ciddi anlamda da koştu pandemide hele baya baya sesimiz gitti bence. Ne alt ne üst komşum ağızlarını açmadılar o dönem valla Allah razı olsun derim hep. Ama geçen senelerde de üst katımın ergen kızlarının bol ciyaklamalı kardeş kavgalarından oğlumun zor uyuduğu dönemlerde de ben onları idare ettim. Apartmanda çok geç saatler değilse de biraz idare etmek lazım ya. Zaten yazın sesleri azalır bir kaç seneye de gürültüleri biter zaten

Bazı insanlar daha hassas sanırım ya. Geçen sene yakın arkadaşım bende kaldı bir gece üst katındaki salıncaklı koltuk gibi bir şey olduğunu sandığım bir gıcırtıya taktı kafayı. Her gece böyle mi diyor. Sen demeden fark etmemiştim dedim cidden her gün bir iki saat de geliyor gıcırtı sonra duymaya başladım 😂
O arkadaş mesela üst katındaki yaşlı çiftin terlik sesinden nefret ediyor. Sürüme sesi gibi diyor. Yok süpürge yaparken neden her gün mobilya çekiyor çekmeden süpürse diyor. Yani ufak seslere bile hassas o. Bence kendine de yazık ama elinde de değil sanki. Kendini yiyor resmen. Bir de ben Cafe bar bol bir cadde üzerindeyim yazın özellikle motorların falan aşırı gürültüsü oluyor. Onlarda kafayı yedi sen nasıl yaşıyorsun bu evde diyor bana. Evet geceleri motor sesi bazen beni de deli ediyor ama ev içi seslerinden olmam yani.
Arkadaşım çok takıyor kafayı komşularla da arası bozuldu çok taktığı için evde de gergin oluyor hep. Ben gereksiz yere kendine gerginlik yüklememem kendime yani

18:00 daki ses için müstakil öneririim

Benim komşu 22 de sürekli sandalye çekiyor itiyor bir şey demedim ama saat 23-00 olsa halı hediye etcem artık

Valla ben dedim ve kavga da ettik. Tavana da vurduk. Sesler azaldı en azından eskisi kadar çok değil. Uyarın gerekirse çirkinleşin. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil.

Ben de iki cocuklu bir anneyim eski evimizde ev sahibi altta oturuyordu cocuklarim illa ki gürültü yapıyorlardi ben cok sıkılıyordum.Her gördüğümde özür diliyordum aman ne olacak cocuk onlar bizde de var cocuk diyorlardi sağolsunlar.Gece vakti ağlama sesi kosma sesi kendi adıma konusmak gerekirse benim bile tahammül edemedigim şeyler.Ha belki bin git araba sesli aktivite masasi aksamlari verilmeyebilir top verilmeyebilir ama ağlama sesine de bir sey yapamıyoruz maalesef.Kendimi o kadar sıkmısım ki simdimi evimde alt kat bos binada sadece biz varız gecince oh be diken üstünde durmayacagım dedim.Inanin cocuklu anneler de cok bunaliyor cocuklari gürültü yapınca.

Çocuklar kaç yaşında okula yada kreşe gitmiyorlar mı ? Saat 9 dan önce ki seslere karışılmaması gerekir bence. Saat daha 6 diyorsunuz. O saatte bir çok kişi işten gelmemiş oluyor daha . Her evde ses oluyor. Duvarlar da kâğıt gibi zaten.

Erken uyuyorlar demekki en azından bu iyi bir şey.
6/7yaşlarından küçükse yapacak çok bir şey yok şikayet etmenizde kısa süreli çözüm olur. Bağlayamayacağına göre çocukları ister istemez bir gürültü olacak.
Kac yasinda olursa olsun insan yetistiriyolar sanirim ama :) Tamam cocuk kosar arada oynar falan ama koltuktan da atlamasin bi zahmet. Ki zaten etrafi rahatsiz edecek sekilde gurultu yapmamayi da ogretmek lazim. Cok hareketliyse de parka goturecek anneleri/babalari/bakicilari neyse artik. Hava mi soguk, giydirecek cikaricak bu kadar basit. Cocuktur yapar sadece ulkemize ozgu bir savunma nedense.
Konu sahibi bu yerlesmis durum yuzunden bi sey diyemezsin. Kibarca, antipati cekmeden rica et. Yoksa bilenir anne. Iyice gurultu yapin diye tembihler bakarsin cocuklari.

Kısa kesicem. Üst kat komşumun 2 çocuğu var sürekli koşturuyorlar odadan odaya . Gümbürtü sesi direkt aşağıda. Koltuktan yere zıplıyorlar sanırım. Gündüz başlayıp 8 e 9 a kadar sürüyor.

Bi mesaj atayım diyorum. Ama saat erken bu saatte karışamazsınız filan diyebilir mi?

Nasıl bir mesaj atayım. Şu an saat 18 mesela. Mesaj atmak için erken mi
Bence 9 gibi yazın eşi de evdeyken daha iyi olur.Benim de hiçbir zaman üst katımda sakin bir aile oturmadı.Şu andaki de sabaha kadar gürültü yapıyor.Allah komşunun da hayırlısını versin.

Back
X