• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü

Oğlum 18 aylık ayaklandığından beri durduramıyorum. Benim aksime fazla gürültülü ama hal verirsiniz ki ne desemde anlayabilecek yaşta değil. Engellemeye çalıştığımda ise sinirleniyor geçiryor oynunu bozuyorm diye. Alt katla konuştum özür diledim rahatsız ediyoruz diye. Bana çocuğu engelleme büyüme evresinde olur dediler. Ev alma komşu al gerçekten. Onlarında sesi oluyot be duymazlıktan geliyorum. Oğlum şimdi uyudu mesela bu saate kadar hep ses yaptı🙄

Valla insan istesin çok güzel yetiştiriyor. Arkadaşımın 22 aylik kızı var. Geçen gün birlikte misafirlikteyiz. Kızı parmağı ile üst kata gitmek istediğini söyledi. Arkadaşım hayır başkalarının evinde öyle istediğimiz gibi gezemeyiz kızım dedi. Benim çantamı almak istedi bizim olmayan eşyalara dokunmamaliyiz değil mi kızı dedi. Hiç de anlamıyor gibi değildi. Oturdu oyuncakları ile oynadı. Yani 1.5 yaşındaki bebe anlıyor da sizin kazık kadar çocuklarınız mi laf anlamıyor yani?
Yurtidisi usul mu yapıyor bilmiyorum ama o iletişim benim de hoşuma gidiyor. Hakikaten ofise gelen yabancı musteri çocukları topluma ait gibi turk bebeleri ağlamaktan durmuyor

Kesinlikle. Bu anıran havlayan çocukların ailelerine bakın, sürekli ellerinde telefon reels kaydırıyorlar. Çocukla dışarı çıkmışım, bunu fırsat bilip çocuğuma vakit ayırayım yok. Reels kaydırmaya dışarı çıkmışlar. Çocuk da mecburen dikkat çekmek için yırtınıyor. Başka seçenek bırakmıyorlar.

Oğlum 18 aylık ayaklandığından beri durduramıyorum. Benim aksime fazla gürültülü ama hal verirsiniz ki ne desemde anlayabilecek yaşta değil. Engellemeye çalıştığımda ise sinirleniyor geçiryor oynunu bozuyorm diye. Alt katla konuştum özür diledim rahatsız ediyoruz diye. Bana çocuğu engelleme büyüme evresinde olur dediler. Ev alma komşu al gerçekten. Onlarında sesi oluyot be duymazlıktan geliyorum. Oğlum şimdi uyudu mesela bu saate kadar hep ses yaptı🙄
Siz alt katla konuşup özür dileyecek incelikte birisiniz. Eminim çocuğunuz o kadar gürültü yapmıyordur bile.

Benim abartmıyorum hatta eksik söylüyorum; en büyük hayalim müstakil ev. Eşimin işi nedeniyle lojmandayız ve emekliliğe daha var. Emeklilikte ilk iş direkt kira bile olsa müstakil bir eve göçeceğim. Ama dip dibe olanlardan değil. Gayet izole bir yerde, çevresinde apartman, site olmayan, çocuk parkı ve okul olmayan bir yerde yaşayacağım. Tek hayalim sessiz gürültüsüz ortamda deliksiz uyumak. Ben mecbur muyum alt kattakiyle üst kattakiyle aynı saatte uyuyup uyanmaya. Uyanır uyanmaz gürültü başlıyor. Apartman dert. En üst katta olsan da dert. Memleketti ev en üst kat. Çatı katında yatarken yan dairenin tüm sesi benim odamda. Çare müstakil ev. Başka çözüm yok bu derde.

Kısa kesicem. Üst kat komşumun 2 çocuğu var sürekli koşturuyorlar odadan odaya . Gümbürtü sesi direkt aşağıda. Koltuktan yere zıplıyorlar sanırım. Gündüz başlayıp 8 e 9 a kadar sürüyor.

Bi mesaj atayım diyorum. Ama saat erken bu saatte karışamazsınız filan diyebilir mi?

Nasıl bir mesaj atayım. Şu an saat 18 mesela. Mesaj atmak için erken mi
Merhaba . Bize de gecenin bir yarisi balkonda hunharca kahkahalar atan komsu kızların sesi geliyordu yazin .kapı pencere açık, uyku uyumak imkansızdi. Sonra bi gün tam kizim söylenmeye başladı anne bu sesten uyuyamıyorum vs diye .o an kizimi yatıştırmak icin kendimce farklı bir bakış açısı geliştirdim ki bunu iyi ki yapmışım diyorum simdi. Kızıma annecim kixlar cok eğleniyorlar ve sapsik sapsik gülüyorlar hatta o kadar komik gülüyorlarki dayanamayıp bazen bende onlarla gülüyorum, bi düşünsene bu kızlar şimdi feryat figan aglasalardi ya da karı koca kavgası falan olsaydı ne kadar kotu olurdu dimi dedim . Kizim beni onayladı. Sonra gercekten duyduğum şeyin kahkaha olmasına şükrettim, Allahı sen neselerini daim et hep gülsünler duyalım dedim oyle bir zamandayız yani... simdi gelelim sizin komşulara evet gürültü yapmaları hoş degil ama şehirde büyüyen çocuklarında oyun oynayacak alanı yok siz cocuk olup ayni şartları yasasaniz veya sizin çocuklarınız olsa onlarda oynarken gürültü yapabilir belki . Aile sorumsuz ve umursamaz davranıyorsa evet hakkınızı arayın ama çocuklarda laftan sözden anlamaz pek bunu da bilin. Ağlama, şiddet vs yoksa cocuk civiltisi da bence tıpkı bizim komsu kızların kahkahası gibi güzeldir bence .

Acaba bir tatlı, kek vs götürüp tatlı dille uyarsaniz mesela ise yarar mı bilemedim. En azından mesela tek bir odada hoplayıp zıplamalarına izin verse sizin çok oturmadıgınız. Tabi çocuk laftan ne kadar anlar bilmiyorum ama

Merhaba . Bize de gecenin bir yarisi balkonda hunharca kahkahalar atan komsu kızların sesi geliyordu yazin .kapı pencere açık, uyku uyumak imkansızdi. Sonra bi gün tam kizim söylenmeye başladı anne bu sesten uyuyamıyorum vs diye .o an kizimi yatıştırmak icin kendimce farklı bir bakış açısı geliştirdim ki bunu iyi ki yapmışım diyorum simdi. Kızıma annecim kixlar cok eğleniyorlar ve sapsik sapsik gülüyorlar hatta o kadar komik gülüyorlarki dayanamayıp bazen bende onlarla gülüyorum, bi düşünsene bu kızlar şimdi feryat figan aglasalardi ya da karı koca kavgası falan olsaydı ne kadar kotu olurdu dimi dedim . Kizim beni onayladı. Sonra gercekten duyduğum şeyin kahkaha olmasına şükrettim, Allahı sen neselerini daim et hep gülsünler duyalım dedim oyle bir zamandayız yani... simdi gelelim sizin komşulara evet gürültü yapmaları hoş degil ama şehirde büyüyen çocuklarında oyun oynayacak alanı yok siz cocuk olup ayni şartları yasasaniz veya sizin çocuklarınız olsa onlarda oynarken gürültü yapabilir belki . Aile sorumsuz ve umursamaz davranıyorsa evet hakkınızı arayın ama çocuklarda laftan sözden anlamaz pek bunu da bilin. Ağlama, şiddet vs yoksa cocuk civiltisi da bence tıpkı bizim komsu kızların kahkahası gibi güzeldir bence .

Yok değil

Back
X