Komşu gürültüsünü polise şikayet etmek ve ceza

Şikayet edince bir çözüm olacağını sanmıyorum apartmanca bir çözüm bulmanız lazım. Onlar sizi desteklemeli. Siz savcılığa verdiğinizde onun mesleği için bir şey olmaz adam yaralama öldürme yok sonuçta

Allahtan gece uyuyor ya o zaman da ses çıksa😆 bu ülkede katiller bile 2 yıl yatıp çıkıyo siz dava ederim diyosunuz. Bu ülkede hala adalet olduğunu düşünen insanlar var ne hoş 🤗
Gülsem mi ağlasam mı bir umut belki bu sefer adalet işler. Gece uyuyor aynen bir zahmet

Şikayet edince bir çözüm olacağını sanmıyorum apartmanca bir çözüm bulmanız lazım. Onlar sizi desteklemeli. Siz savcılığa verdiğinizde onun mesleği için bir şey olmaz adam yaralama öldürme yok sonuçta

Apartmanda destekleyen var neyse ki. Tek şikayet eden biz değiliz çok şükür. Ama aile çok arsız işte laftan anlamıyor

en azından gece susuyormuş gece benim komşum gibi yere vursa napardın acaba insanı katil ederler.

ama bi yandan da çocuğum var şımarıklığını kabul etmiyorum. biz de çocuk olduk ama komşulara eziyet etmedik.

aileler kötü yetiştiriyor çocuğu umursamıyorlar sonra çocuk mutsuzluktan laf da dinlemiyor neden böyle oldu. e olur tabi telefona baktığı kadar çocuğun suratına bakmıyor bazı anneler. çocuğun elinde bi telefon avm geziyorlar. sonra o çocuk büyüyünce yerinde durmuyor acaba neden

Çocuk gürültüsüne yapacak bir şey olmuyor maalesef. Benim de çocuğum var. Laftan anlamıyor. Saat olmuş 10 , topla peteklere vuruyor. Tabiki engelliyoruz ama bizi dinleyene kadar inadimiza inadimiza yapıyor.
Başka bir gürültü olsa çağırın dedim ama o yaştaki çocuklar cidden laf anlamıyor.

Topu elinden alabilirsiniz mesela değil mi? Bu çocuklar okulda ders esnasında uslu durmayı nasıl biliyorlarsa evde de durabilirler, tabi ki put gibi tüm gün durmaları beklenemez ama en azından geç saatlerde bu bilincin, disiplinin oluşturulması lazım.

en azından gece susuyormuş gece benim komşum gibi yere vursa napardın acaba insanı katil ederler.

ama bi yandan da çocuğum var şımarıklığını kabul etmiyorum. biz de çocuk olduk ama komşulara eziyet etmedik.

aileler kötü yetiştiriyor çocuğu umursamıyorlar sonra çocuk mutsuzluktan laf da dinlemiyor neden böyle oldu. e olur tabi telefona baktığı kadar çocuğun suratına bakmıyor bazı anneler. çocuğun elinde bi telefon avm geziyorlar. sonra o çocuk büyüyünce yerinde durmuyor acaba neden

Aile en büyük suçlu çünkü havanın güzel olduğu günler bile çocuğu dışarı cikarmiyorlar hep evin içinde koşuyor. Çocuk belki gündüz parkta enerjisini atsa daha uysal olur ama anne babanın daha önemli işleri var Esra Erol izleyip okey oynamak gibi

Apartman kaç aile bunun bir sayısı vardı. Defter oluşturun apartmandan çıkarılması için bir kanun vardı. Hatta daire sahibine evi bile sattırabiliyordunuz

Apartman 10 daire falan. Gürültüden rahatsız olan 4 tu yanlış hatırlamıyorsam. Evden çıkmalarına gerek yok yeter ki akşamları ses cikarmasinlar ama onu da anlamıyorlar işte

Evet biliyorum buranın kendini kraliçe sanan kadınlarını ve pek kıymetli çocuklarını. Benim sorum avukat varsa bilgilendirsin di aslında. Şikayet edeceğim ama ceza alacaksa nasıl bir ceza alacak yaptırımları nelerdir diye sormuştum. Yoksa şikayet etmem uzun sürmeyecek zaten
Ben ceza alacaklarını zannetmem. Ama polisin gelmesi belki onları rahatsız eder ya da utandırır da devam etmezler gürültü yapmaya

Aa şimdi siz çocuğunuz olmadığı için asla anlayamazsınız, ne yapsınlar canım çocuğu mu bağlasınlar, bisikletini mi altından alsınlar, elinden topu mu alsınlar, koşma mi desinler çocuk bu canım. Bu anne babalar işlerini güçlerini ,telefonlarını televizyonlarını bırakıp cocukla etkinlik mi yapsınlar demek istiyorsunuz yani 😁 biz uyara uyara biraz evcilleştirdik ama cinnetin geldiği bir akşam tam çocuk odasının duvarına gece gümmm diye vurup ardından korku filmi efektli sesleri tavana dayayıp, uykularından zıplatmayı düşünmüştüm çocuklarını 😂(düşüncede kaldı). Apartman yönetimi varsa işiniz daha kolay aslında ihtar çektirin belki iş resmiyete binince korkarlar . Ya da polisi arayın, polis bir daha gelirseler gürültü cezası keseceğini falan söylerse de korkma ihtimalleri var çünkü para kaybetme korkusu herzaman ise yarar. Yukarıda bir arkadaşın da söylediği gibi imza toplayıp evden çıkarmaya kadar yolu var bunun. Diğer apartman sakinleri sizi destekler mi orası önemli tabi

Merhaba. Üst katta oturan ailenin bir oğlu var. Yaşını tam bilmiyorum ama 6-7 civarında. Laftan anlayabilecek durumda yani. Buna rağmen sabah 8 akşam 10 arası evden gürültü eksik olmuyor. Çocuk evde bisiklet gibi bir şey sürüyor ve aşırı bir ses çıkarıyor. Evimizin içinde konser havası var gürültü hiç eksik olmuyor. Sabah akşam uyutmuyor psikolojimi bozdu artık. Kaç kere uyardık apartman yoneticisiyle de konuştuk onlarda hem sözlü hem yazılı şekilde uyardı ama çok arsız insanlar. Saat 11 olmuş çocuk evde koşuyor. Yukarı çıkmaya üşendiğim için tavana sopayla vuruyorum sanki suçlu benmişim gibi bir de onlar vuruyor. Sadece bu da değil apartmanda belli bir gün vardır sofra bezi hali vs silkelemek için bunlar o günün dışında pencereden aşağı hali silkeliyor. Üstelik balkonda çamaşır asmisken. Aranızda avukat olan varsa bilgilendirebilir mi şikayet etsem ya da dava açsam ceza kesilir mi ? Sinavlarima bile çalışamıyorum artık çocuğu gündüz bile parka götürmuyorlar milletin ikazsız çocuğunun cezasını çekmek istemiyorum. Evden taşınma durumumuz yok ev bize ait ama onlar kiracı mi bilmiyorum. İyi geceler
Yaşadığım apartmanda bir komşu üst katındakilerden çok şikayetçiydi.Aralarında sürekli tartışmalar oluyodu.Üst kattaki en sonunda dava açtı.Bir komşuyu şahit göstermelerine rağmen altta olan haksız bulundu.(kadın problemli bir yapıda) Özür diletilmiş ve küçük bir miktar para cezası verilmiş.Ama sorunları bir süre daha devam etti.En sonun da üstte olan taşındı.
Yani şikayet ederseniz de sorununuz çözülmeyebilir.Çünkü araya inatlaşma giriyor.

Bu yolu denemeden önce acaba bi kahve içmeye gitseniz.Ufaklığı da minik bir hediye alarak.Düzgünce sıkıntı yaşadığınızı,sizi çok zor durumda bıraktıklarını anlatsanız.Bence bi deneyin

Ben hiçbi çocuğun zapt edilemeyeceğini düşünmüyorum, tabi herhangi bir sıkıntısı yoksa. Tamamen eğitimiyle anne babanın yaklaşımıyla alakalı bir şey. Çocuğum tok ama üç tane yeğen büyüttüm en hiperaktifinden:)çok şükür şikayet de edilmedik hiç, o yüzden bağlasınlar mı çocuğu diyenlere pek katılamayacağımı belirtmek istedim. Pekala çocuğu karşılarına alıp yaptığı şeyin başkalarına rahatsızlık vereceğini onların seviyesinde anlatabilir herkes. Tabi ki burda çocuğa suç bulunmaz, çocuk bu ama ebeveynlerin de sorumlu olması gerek, benim çocuğum var laftan anlamıyo deyip saygıyı hep karşı taraftan beklemek çok bencilce.
Şikayet konusunda işleyiş nasıldır bilmiyorum ama kesinlikle haklısınız bu konuda, yöneticiyle durumu değerlendirdiniz mi, belki şikayet edeceğinizi ilk yönetici ile paylaşmak olayın yargıya taşınmadan halledilmesine yardımcı olabilir. Bildiğim kadarıyla imza toplanıp da kişi evden çıkarılabiliyo. Bu kadar gürültülülerse diğer komşularınızdan destek alabilirsiniz.

yöneticiyle durumu değerlendirdiniz mi, belki şikayet edeceğinizi ilk yönetici ile paylaşmak olayın yargıya taşınmadan halledilmesine yardımcı olabilir.

Evet yöneticiyle bu durumu konuştuk. Önce sözlü uyardılar sonra apartman girişindeki panoya uyarı astılar ama 1 hafta dikkat ediyorlar sonra yine ayni seyler yaşanıyor. Evde 2 tane öğrenci var sınavlarımız var gürültüden çalışamıyoruz bir de biz sucluymusuz gibi davranıyorlar ona şaşırıyorum

6 yaşındaki çocuğun eğer bir zeka problemi yoksa laftan anlaması lazım. Çocuğunuzun peteklere vurması normal değil. Birinin çocuğu gürültü çıkarıyor diye ben niye okulumu aksatayim? Sırf 6 yaşında diye mi
Valla yeğenim altı yaşında, annesinin yapma dediği her gürültüyü yapıyor ve bazen elden birsey gelmediği için yengem sinirden resmen ağlıyor,peteklere de vuruyor, yapma dediğimiz halde koltuktan yere de atlayıp gürültü yapıyor, yapma yapma dedikçe de yapıyor yani, adı üstünde çocuk...

Yahu ne mumasebet cocuk laftan anlamiyor ne demek ??

Evde bisiklet surmek ne demek !

Ya siz cocuk yetistirmeyi bilmiyorsunuz ya da ben fazla disiplinliyim.

5 yasinda oglum var. Ornegin "Hayir oglum top oynamiyoruz evde . Asagida oturan komsularimiz rahatsiz olur." dedigimde birakir . Birakmazsa da toplu alirim bu kadar basit. Zannetmeyin ki cok uysal bir cocuk. Aksine cok yaramaz , hareketli bir cocuk. Ama enerjisini atmasini yorulmasini sagliyorum. Sabah 8 den 12 bucuga kadar zaten okulda.Daha sonra eve geliyoruz yemek oyun , sonra da biraz disarida akulu araba ya da bisiklet sureriz ya da parkta oynariz. Eve gelince zaten yorulmus oluyor. Banyosunu yaptirip , yemegini yedirip uyuturum.
Aksam 8 de mutlaka yatiririm 8 bucukta uyumus olur.

Ha elbette benim oglumun da gurultu yaptigi zamanlar elbet oluyordur. Fakat maximum 10 dk yi gecmez. Dikkatini baska bir seye cevirir, biraktirim yaptigi her neyse...
Ayrica o yaslardaki cocugun aksam 10 a kadar ayakta ne isi var ?
Cocugumuz var diye de kimseyi rahatsiz etmeye hakkimiz yok.

Back
X