Komşu ilişkisi bundan bozulur mu? Ne olur bir bakın

Araya mesafe koymuşlar ve sizinle görüşmek istemiyorlar. Zorla mı konuşacaksınız? Nasıl ki küfür etmek eşinizin tercihi, bu küfürleri bürokrat(!) kızı olarak sineye çekmek sizin tercihiniz ise muhatap olmamak da onların tercihi. Ben görüşmek istemeyince direkt insanın yüzüne söylüyorum ama herkes öyle değil. Baktım biri araya mesafe koyuyor ve soğuk davranıyor, bir daha aramam. Rahat bırakın insanları.

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.
Belki aile kötü dür evet ama eşiniz de o aileden aldığı kötü yönleri torpulemesi lazım.esimin kardesi tam bile bela ama eşimde herkes tarafından sevilen temiz ahlaklı ağzı temiz bir adamdır.iki üç noktadalar.ama bakarsan aynı anadan babadan dogmuslar.karakter meselesi.
Sorunuza gelince evet benimde komşum arkadaşım öyle pis kufurler etse bende mesafe koyar görüşmem.insanin fikri neyse zikri de odur

Eşiniz acaba bu küfürleri ne zaman bırakacak. Kıcının kılları ağarınca mı?

Sizin bu zamana kadar bir duruşunuz olsaydı cesaret edemezdi.

Bırakın komşuyu dert etmeyi ömrünüzce bu adama nasıl katlanacağınızı düşünün.

aşağılayıcı yorumlar istemiyorum bu başka post konusu demiştim ama bizim kadınlarımız hiç değişmiyor , yapıcı cevap istemiştim oysaki , senin görüşüp görüşmemen beni ilgilendirmiyor , hani burda ama insan küçümsemekse benim babam bürokrat kendi ailemde annem de eğitimli ve ailemde babamın anneme söylediği en kötü laf filmsin dir ,ben üniversite mezuniyeti dışında yüksek lisans da yapmış biriyim , eşimde çok iyi bir üniversite mezunu ve çıkarken bu yönünü hiç göstermedi 5 sene çıkmamıza rağmen. Babası işçi ve küfür ederek yetiştirmiş çocuklarını maalesef ve evlendikten sonra yavaş yavaş cıkmaya başladı küfürler ve şuan pik yapmış seviyede tüp bebekle olan bir çocuğum var hemen boşanıp çocuğuma travma yaratmak istemiyorum , ben de kabullenmiş değilim küfürlerini.
Baki aile kötü dür evet ama eşiniz de o aileden aldığı kötü yönleri torpulemesi lazım.esimin kardesi tam bile bela ama eşimde herkes tarafından sevilen temiz ahlaklı ağzı temiz bir adamdır.iki üç noktadalar.ama bakarsan aynı anadan babadan dogmuslar.karakter meselesi.
Sorunuza gelince evet benimde komşum arkadaşım öyle pis kufurler etse bende mesafe koyar görüşmem.onsanin fikri neyse zikri de odur
Herkesin yapısı farklı, her küfür eden insan cahildir diye birşey yok. Ben şahsen sinirlendiğimde arada ederim. Fakat komşum eşiyle bağıra çağıra küfürlü konuşuyorsa mesafe de koyarım çünkü bilemiyoruz ki insanları mesela ben böyle bir durumda bu adam sinirlenince şiddete meyilde edebilir diye düşünürüm, yarın öbür gün sinirle benimle de böyle konuşmaya kalkar birbirimize gireriz diye düşünürüm. Kısacası düşünürüm de düşünürüm ve uzaklaşırım.
Zaten küfürlü konuşan insanlar çok pis karakterde ezik olup kendilerini böyle tatmin edip karşısındakine kesinlikle zarar verecek tipler oluyor.kalabalik bir iş ortamında çalışıyorum,kimin ağzı bozuksa millete zarar veren kimsenin sevmedigi tipler

Ben kavgalarına küfürlerine şahit olduğum insanlarla arama ciddi mesafe çekiyorum. Çünkü iki gün sonra aynı pis ağızla herhangi bir sebepten bana saldırmayacağını bilemem, kendi karısına çocuğuna böyle davranan benden uzak olsun diyorum. Eşimde duysa esimde görüşmek istemez büyük ihtimalle. Duydukları için olabilir yani ben duysam bende iletişimi keserdim. Bu kadar dert ediyorsanız sizi kıracak bir şey mi yaptık, sesimiz mi geldi kusura bakmayın deyin öğrenirsiniz. Ama bence haklılar, eşinize koymadığınız mesafeyi koymuslar. Eşiniz insan olmayı öğrenir böylelikle kendi karısına düzgün davranmayanı böyle eğitirler 🤞🏽

sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ?
Bir adamın karısına küfürlerle hakaret ettiğini duymak, benim için öyle. Kastî bir şey de değil bu; hani, başkası adına utanmak denir ya, işte tam da öyle, artık yüzlerine bakamam. Üstelik adamın yanında artık kendimi asla rahat hissedemem. Onların hayatına göre her kabul edilebilir olan şeyin, komşuluk ettik diye benim için de kabul edilir olmasını kimse beklememeli zaten... Herkesin doğrusu/çizgisi kendine göre. Kesinlikle görüşmekten kaçınırım.

eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik ,
Çıkarsınız da, kendiniz gibi, bu tip şeyleri umursamayan insanların içine çıkarsınız. Bu çift umursadığını ve artık iletişim içinde olmak istemediğini göstermiş. Bence, siz de artık onların tercihine saygı duyup hayatınıza devam edin. Olan olmuş bir kere...

Son düzenleme:
Eşiniz küfretmesi ve aranızdaki iliski kimseyi ilgilendirmez ama mesafe koymak için geçerli bir sebep. bende bir komşumun eşine karşı çok saygısızca hakaretler ve basit küfürlerini duyduğumda görüşmeyi bıraktım. Karşındaki kim olursa olsun üslup çok önemli benim için.

insanı tatilde tanırsının örneği olmuş
yok yaaa bunlarla kafeye de gitsem tanirmişim:)
manyaklardi
sonra arkadasim nihayet ayrildi, adam sehir degistirdi falan.
onda da şans iste hamile kalmis cok gec farketmis. adami bir sekilde ara tara buldu, 7-8 aylik hamileyken evlendiler.

konuda "erkege kizsinlar kadinin ne sucu var" denmis ama kendisine bu muameleyi hak gören, bu muameleyi yasayip hala seviyorum diyen, elini tutan insana kim niye saygi duysun ki? Hele ki elinde ayrilmak icin her imkan varken yine de devam eden...
bu da insanin kaliteisni gosteren birsey ve iyi egitimli / kocasina tekmeyi vursa da rahatca yaşayabilecek birinin bu muameleye göz yummasi bence kisi hakkinda cok sey anlatiyor.
ben de hayatimda boylelerini barindirmamaya calisiyorum.

bir baska arkadasimin uzak ulkeden sevgilisi var. adam her gelmeye sorun cikartiyor. bazen haftasonu rahatca takılmak isteyince cumadan kizi kiskirtiyor - kiz bagirip cagirinca "senden adam olmaz" diyip engelleyip pazartesi engeli aciyor. arkadasim da tum haftasonunu adami herkesin telefonundan aramakla geciriyor sapik gibi.
böyle sacma bir iliski ama yine benlik birsey yok diye arada kiza destek oluyordum, baskici ailesi var, adam geldiginde kiz evden erken ciksin diye sabah sabah zillerine basip onu evden aliyordum, geri evime dönüp uyuyordum falan:)))
adamin ucusundan bir gün once bu kiz aradi, cocugun ettigi hakaretleri anlatti , "engelledi beni" diye agladi etti. ben de dedim ki "bu kacinci? sen yutmus gibi baris, gelsin havalimanina o zaman da sen engelle, insan engellemek neyse görsün 🍑 gibi ortada kalınca" dedim. kiz hala "havalimanina gec gideyim ona ders olsun" modundaydi. sabah sabah onca dramayla beni de strese soktu. aksam tekrar yazdi, barismis cocukla.
cocukcagiz normalde oyle biri degilmis, yolculuk oncesi stresliymis sadece. zaten hakaret falan da etmemis, "problem yaratan kadin" demis sadece (kıyamisu)😅
ayy arkadasim bunca hakaretin engellenmenin ustune barisip elinde tonla hediyeyle cocuga gidip bir de 3 gun onunla sevgili sevgili zaman gecirecek olunca kizdan da sogudum (27 yillik arkadasim ve komsum).
1000100071.webp

"bana bir daha bu çocuğun adini bile anma, hakkinda birsey duymak istemiyorum" dedim.
kizla da birkac ay hic konusmadik. sonra şükür ayrılmış da yine normale döndük:)
ama bununla devam etse iletisimimi ciddi ölçüde keserdim çünkü bu ne ya
uzaktan da olsa bunca strese neden maruz kalayim ki?

Yapıcı yorum: eşinizi ilkokul 1’den başlatın. Ahlak ve edep kurallarını bi öğrenesin.
-yanınızda bant taşıyın. Ağzını bantlamak suretiyle küfür edilmesini engelleyin. Başka çözüm var mı? Kaç yaşına gelmiş adama başka ne yapılır?
Bu arada yarın evladınız da aynı gün görmemiş küfürleri başkasının evladına edecek. Bakalım o zaman da böyle yapıcı olacak mısınız? Çünkü karşı taraf olmayacak.
Burda çok haklısınız
Gerekçe olarak da babası da ediyor olacak
Konu sahibi çünkü kayinpederin ettiğini söylemiş ya
Genetik aktarimla küfür aktarılacak yani
Allahim ya

Madem eşiniz babasından öğrenmiş küfrü, o zaman sizin çocuğunuz da babasından öğreniyor şu anda. İleride artık o da eşine bolca küfreder. Bundan hiç endişe etmiyor musunuz?
Bu arada ben olsam ben de görüşmezdim böyle birileriyle. Ağır küfürler dediğinize göre muhtemelen namusa kadar gidiyor küfür. Karısına böyle laflar eden biriyle arkadaşlık etmem, niye edeyim? Benim için ilişkilerde kırmızı çizgiler vardır. Namusa, erkekliğe kadınlığa hakaret edemezsin. Eder de sonra barışırsan o ilişki hoşaf olur. Bakacağın yüze tükürmeyeceksin.
Hele bir de bunları duyup kadın devam ediyorsa bana göre kabul edilemeyecek bir şey. Eğitimsiz, maddi gücü olmayan bir kadın da değilsiniz. İnsanlar saygı duydukları, değer yargılarının uyuştuğu kişilerle arkadaşlık ederler.
E bir de insanlar artık bela istemiyor. Karısına eden bize de eder demişlerdir. Şimdi küfrü duyup kavga çıkacağına uzak durmayı yeğlemişlerdir.
Bir de artık ne yazık ki her sözel ya da fiziksel şiddete uğrayan kadının ardından gitmiyor insanlar. Çünkü bir kısmı hemen kocasını seçiyor. İnsanlar boşuna belaya girdiği ile kalıyor. Ben de kendi kocamı esirgemek isterim şahsen. Biriyle arkadaşlık edeceğim diye kocamın başı belaya mı girsin?

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Acık söylemek gerekirse ben de bitiririm. Karsına bu kadar küfür eden insanlarla samimiyet kurmam, kuramam

Herkese merhaba , apartmanımızda giriş katta oturuyoruz ve konum olarak sürekli görebildiğimiz yan komşularımızla sürekli iletişim halindeydik onlar da giriş katında sık sık bahçede vs onlar kahveye çağırır biz kahveye çağırırdık çok hoş sohbet tam kafa dengi insanlardı . Ve özellikle yazları onlar sayesinde daha keyifli oluyordu eşim de eşiyle çok çok iyiydi sureki başbaşa da sohbet ederlerdi . Geçen gün eşimle maalesef kötü bir kavga ettik, eşim maalesef ailesinden küfürlü konuşmaya çok alışmış yıllar yılı savaş veriyorum küfür etme insanlar duyarsa ne olur ,bana etmeye hakkın yok diye ama benle her kavgada eder , arabada herkese eder maalesef yıllar yılı düzeltemedim . Komşularımız karı koca iyi eğitimli ve kibar insanlar yani eminim ailelerinde de küfür görmemişlerdir . Ve sadete geleyim eşim kavga sırasında bana çok ağır küfürler etti ve uzun sürdü kavgamız ve maalesef duvarlar çok ince onlar da hemen yakınımızda olduğu için kapı pencere açık her şeyi duydular tahminimce . Sonrası birden mesafe koydular , biz çıkınca onlar içeri giriyor , eşi özellikle eşimle yuzyüze gelmemeye çalışıyor . Biz sonrası eşimle düzeldik , bu konuda yorum yapmazsanız sevinirim ayrı post konusu , ama maalesef evimizde huzur kalmadı . Birde eşim çok asosyal yani başka komşularla iletişimimiz çok yoktu ama bu komşular evimize en yakın oturan ve kafaca uyuştuğumuzu sandığımız kişilerdi, hani diyeceksiniz onları rahatsız etmişsiniz o yüzden diye ama bu kaç senede ilk kez oldu, sizce birinin küfürlü konuşmasını duymak komşuluğu kesmek için yeterli bir sebep midir ? Diyeceksiniz hayatın bu kadar mı dar bir komşuya amma anlam yüklemişsin başka hayatın yok mu diye ? İnanın çok çevrem var çok görüştüğüm arkadaşlarım var ama bunlar apartmanda hemen yanı başımızda olduğu için sürekli göz önünde yani çok üzüldüm ve huzurum kaçtı , karşılıklı çok emekler verdik onlara her ihtiyaç duyduklarında yardımcı olmuşuzdur onlar da bize ve maalesef kocaman bir dostluk bu sebeple bitti , eşime çok sinirleniyorum agzının bozukluğu yüzünden insan içine çıkamaz hale geldik , ben hassas biriyim ve şuan üzüntümden gecenin bir yarısı uykum kaçıp buraya derdimi döktüm , kurucu olmadan asagılamadan fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var :(
Küfür eden insandan nefret ederim. Tartışma bile olsa eşinizin küfür etmesi yanlış. Eşinizin notunu vermişler. Karısına ailesine saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz düşüncesindeyim ki komşunuz da benim düşüncemdedir kesin

Kocanız gibi ayilara komsularin tepki gostermesine sevindim. Yaptıklarının bir neticesi olduğunu görüp belki kendisine biraz cekiduzen verir. Benim de böyle ağır küfürlü kavga eden komsum olsa görüşmem, normalleri buymuş demek ki derim, adam ne kadar terbiyesizmis derim. Yapacak bir şey yok çok istiyorsaniz bir gidip konuşun ama insanların kararlarına da saygı duyun herkes toksik ilişkilere yakın olmak istemiyor.

Koca bir paragrafla kendinizi ovmeniz içinde olduğunuz durumu değiştirmiyor babam şöyle annem böyle ben bu bu mezunuyum demenizin sebebini de anlamadım.

Bizde yeri gelir eşimle tartışırız ama asla küfürleşmeyiz. Eşine küfreden insanlarla da oturup kalkmayız. Bu yüzden çok çiftlerle aramızı açmışlığımız var. Eşine saygısızlık yapan kimseyle aynı masaya oturmaz eşim. Kadın erkek farketmez bu

Bence yeterli bir sebep. Üst katimdakilerle muhatap olmama sebeplerimden biri de bu. Öz kardeşler birbirinin annesine küfür edecek kadar terbiyesizler. Neden muhatap olup çocuğumun da öğrenmesine göz yumayim ki?
Onlar da duymak istememis veya karısına bunları söyleyen en ufak anlaşmazlıkta bize neler söylemez diye düşünmüş olabilir.

Şahsen bende görüşmem. Karısına söven yarın öbür gün bana napar. Herkesin derdi kendine yetiyor birde komşudan huzursuz olmak istemem. Ayrıca bırak eşe küfretmeyi ağzına küfür pelesenk olmuş insan cahildir geçimsizdir derdini konuşarak çözemeyecek insandır. Şekil 1a

Yani onlara bir şey olmadı olan bana oldu kısacası , ya küfürü burda yazmak istemiyorum aklınıza gelen en kötü küfürleri düşünün işte :( çok üzgünüm çok

Yanlış düşünüyorsunuz, yaz günü kapı pencere açıkken eminim eşiniz ağız dolusu küfürleri avazı çıktığı kadar bağırarak etmiştir, evet size etti ama 1-size saygısı yok, 2- çevreye saygısı yok, o küfürleri sadece siz duymadınız, samimi olduğunuz komşunuz da duydu, sesinizin gittiği herkes de duydu.

İnsanlar ağzı bozuk bir adamın üstü açılmamış küfürlerini duymak zorunda değil, çocuğunuz varmış bebekse korkmuştur ama değilse o da tüm küfürleri duydu, komşunuzun çocuğu varsa o da küfürleri duydu, çiftler arasında kavga olabilir ağız dalaşına girebilirler, size küfür etmesi siz bilirsiniz beni alakadar etmiyor lakin tartışma sırasında en azından kapı pencereleri kapatın da insanlar her şeyi net olarak duymasın.

Komşunuz kavga sesiyle çevreyi rahatsız ettiğini bile bile ağzının da ayarı olmayan biriyle görüşmek istememiştir, ki haklı.

Bence de bitmeli.Siz etkili olamamışsınız eşinize ,belki komşuların bu tavrıyla nasıl bir ö....z olduğunu anlar eşin.

Back
X