komşu istismarı (öğrenci komşum)

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.593
10.169
773
Ankara
arkadaşlar aralık ayının sonlarında karşımdaki daireye öğrenci bi kız geldi maddi durumu çok iyi değil.ev bakımsız olmasına rağmen kirası uygun diye tuttu geldiği günden itibaren her zaman yardımcı olmaya çalıştım hastalandı hastaneye götürdük pişirdiklerimden verdim zaman zaman. halende veriyorum apartmandaki bazı komşularda kendilerince eşya falan verip yardımcı oldular.çamaşır makinası yokken 2 haftada bir çamaşırlarını yıkadım(helali hoş olsun hepsi).çok dağınık bi kız açıkçası ev şu an pis ve dağınık durumda geldiği ilk günden beri(2 3 haftada bir) elektrik süpürgemi istiyor benimde 2 tane süpürgem var biri pratik olan dik süpürgelerden onu verdim genelde süpürge konusunda hassasım evi de çok pis olduğu için vermek istemiyorum açıkçası geçen yine istedi pratik süpürgemi verdim geçen dediğim 20 gün oldu halen vermiyor bekledim bekledim yok sonuçta her zaman olmasa da arada bir kullanıyorum dün akşam istemeyerek te olsa kapıya gittim(çünkü kkendi getirmesini tercih ederdim)süpürgeyi verirmisin ayşe dedim ayyy ben daha hiç bişey yapmadım dedi o zaman yapınca getir dedim bugünde getirmedi açıkcası sinirlenmeye ve huzursuz olmaya başladım benim güleryüzlü ve iyi niyetli olmamdan dolayı resmen sallamıyor beni sizce ne yapayım bundan sonra nasıl davranayım.inanın basit bişeyde olsa canım sıkıldı

Canım hoş gör, öğrenci sonuçta başında kavak yelleri esiyodur temizlik yapmaya vakit bulamamıştır daha. Rahatsız oluyorsan da eşyalarını vermezsin bahane bulup olur biter

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bizimde komşu böyleydi süpürgesi bozulmuş benden istemişti verdim ama bende çalışıyorum sonuçta bi pazar izinliyim cuma yada cumartesiydi verdim hatırlamıyoum tam . pazar getirmedi istedim ben daha yapmadım dedi . dedim k bakma almam lazım ben izinliyim temizlik yapacağım ne düşündüysen söylemiştim canım.
ben insanlarda şunu anladım nedakar iyi niyetli olursan karşı taraf o kadar kötü niyetli oluyor 100 kere veriyorsun 1 kere vermeyince o 100 de kötü oluyor kimse hatırlamıyor. hiç kasma kendşni derim.

Canım hoş gör, öğrenci sonuçta başında kavak yelleri esiyodur temizlik yapmaya vakit bulamamıştır daha. Rahatsız oluyorsan da eşyalarını vermezsin bahane bulup olur biter
genelde hoş görülü bi insanım ama 20 gün olunca açıkçası sinirlendim hep yumuşak yüzlü olmamdan kaynaklanıyor sanırım

Getirmezse tekrar gidip lazim oldugunu söylersiniz
Birdaha birsey istedigindede vermezsiniz..
Bu kizin ailesi yok mu..
Bence biraz yardim etmeyin kendi ögrensin birseyleri

çok haklısın ben kapıya bi daha gitsem yada vermesem kötü olacam kaldı ki mağdur olmasın alsın ama bi gün de getirsin bi de onun benim yedek süpürgem olduğunu bildiği ve bende yumuşak olduğum için umursamıyor ben sert kötü biri olsam aynısını yapamazdı

Ben olsam,"20 gündür süpürge yapmamışsın, bundan sonra da yapmayacağın belli oldu." deyip isterdim süpürgeyi. Bir daha da hiçbir eşyamı vermezdim.

Getirmezse tekrar gidip lazim oldugunu söylersiniz
Birdaha birsey istedigindede vermezsiniz..
Bu kizin ailesi yok mu..
Bence biraz yardim etmeyin kendi ögrensin birseyleri
ailesi başka bi şehirde o yüzden tek burda onun için yardım ediyorum ama bakıyorum ki umursanmıyorum ailesi çok ilgisiz ayrıca burda hastalandı yatak döşek gelen olmadı

Ben olsam,"20 gündür süpürge yapmamışsın, bundan sonra da yapmayacağın belli oldu." deyip isterdim süpürgeyi. Bir daha da hiçbir eşyamı vermezdim.
:)walla o noktaya geldim zor tutuyorum kendimi afedersiniz evi b.k götürüyor camlar çamur gibi evin içi almış başını gidiyor bi öğrenci kız daha var o pırıl pırıl bu böyle

ayrıca ben onun gibi süpürge alamamış olsaydım zırt bırt istemek yerine bi çalı süpürgesiyle de olsa temizliğimi yapardım yaşı küçük olsa anlayacağım ama aramızda 3 yaş var

bende öğrenciydim benmde süpürgem yoktu bir vakit ama normal çalı süpürgesi veya fırçayla pisliğini alıp viledayla silince gayet temiz oluodu :)

bende öğrenciydim benmde süpürgem yoktu bir vakit ama normal çalı süpürgesi veya fırçayla pisliğini alıp viledayla silince gayet temiz oluodu :)
yapmak istedikten sonra her türlü yapılır ben olsam bende yapardım.alsın diyorum mağdur olmasın diyorum ama hem yapmıyor hem de 20 gün oldu

acaba bozdu ve söyleyemiyor mu?
bana çok lazım de ve iste vermezse de ısrar et lazım diye.20 gündür vermiyorsa sebepsiz yere bırak alınsın.ama bozduysa amaaan bu mu dertt ettiğin de geçiştir parası yoktur muhtemelen

öğrencilik halleri elbet mağduriyetleri eksikleri olacak ama bahsettiğiniz kişi fazlaca rahat geldi bana...
diğer süpürgenizin bozulduğunu söyleyerek isteyin süpürgenizi
resmen sizin sırtınızdan yaşamaya başlamış, hadi ilk zamanlar yoktu sizden aldı... bu süre içinde bir fırça ya da el süpürgesi bile alabilirdi...evde kalıyorsa maddi anlamda sıfır durumda olduğuna ihtimal vermiyorum,en azından bir el süpürgesi alamayacak kadar...
mesafeli davranın ve birşey istediğinde kibarca temin etmesini tavsiye edin... sana marketten fırça alalım mı, toz bezi alalım mı,vb.
camlara birşey demiyorum,biz de silmezdik öğrenciyken,yılda 2 defa ancak

Son düzenleme:
bende öğrenciyken komşudan tepsi istemiştik.. börek yaptık , dilimlerken artık kim abandıysa bıçakla tepsiye , çizik çizik olmuştu tepsi :26: vermeyede utandık , yenisini alacaktık sözde ama ohhoooo kimin aklına gelecek.. neyse utana sıkıla verdik tepsiyi bi süre sonra aranızda 3 yaş olduğunu söylemişsiniz ama ev sorumluluğu , temizlik flan içinde yoksa komşunun ona göre davran sende

benimde aklıma gelen ihtimallerden birisi de bu aslında ama umarım bozmamıştır bi yakınımız ev hediyesi olarak getirmişti üzülürüm....

aslında iyi fikir sana süpürge alalım mı demek en azından alışkanlık haline getirdi istemekten vazgeçer belki.maddi anlamda tabi sıfır deil kira doğalzgaz bi sürü gider var bi de fosur fosur sigara içiyor istese alır ucuz yollu bişey ben öğrenci dedim mağdur olmasın dedim ama sömürülüyorum sanırım.bu arada camları senede 1 kez bile silse idare eder halde olurdu ama geldi ve bez sürmedi daha dışarı görünmüyor

Son düzenleme:
tabak çanak tepsi vs aldığı da oluyor onları veriyor(gecikmeli bi şekilde)ama elektrikli bi aletin o kadar fazla kalması rahatsız etti beni büyük ihtimal bozdu yada kırdı eşime de söylemedim canım sıkıldı ya.....bu arada yaşıt sayılırız ama temizlik vs. sıfır arada kahve içmeye geliyordu yada beni çağırıyordu ama bundan sonra tutumum farklı olacak sanırım özellikle de süpürgeyi bozup beni oyaladıysa

sizin aranızda biraz arkadaşlık durumu da oluşmuş,o yüzden çekiniyorsun muhtemelen sert çıkmaya...
hele ki sigara da içip, temel ihtiyaçları senden temin etmeye çalışıyorsa kesinlikle tavrını koy, muhabbeti kes,kavga et demiyorum ama madem arkadaşlık da var aranızda ince inceye söyle yanlış gördüğün şeyleri...

2 yıldır aynı apartmanda yanlnız yaşıyorum komşularımın hepsi ev hanımı neredeyse, gelinleri ile birlikte yaşayan kv ler,17 yaşında asker bekleyen gelinler falan bolca var,sosyolojik vaka yani... 2 sene uzak durdum hepsinden biliyorum çünkü başıma geleceği... birde merak konusu benim hayatım kimse evime girip çıkamıyor ya... nihayetinde bir cenaze nedeniyle kaynaşma ortamımız oldu komşularımla,şimdi asker bekleyen gelinleri avutuyorum... ve kendime çok kızıyorum... hayır demeyi öğrenmek ve içinden gelmeyen şeyi asla yapmamak gerekiyor. demem o ki, rahatsız isen boşver gitsin,seni huzursuz edenin hayatında işi ne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…