Komşu iyi ama...

Ben de sevmem komsuluk,hele hele hediyelesmelerden nefret ederim. Vaktiyle bir beyin fukarasina aldigim hediyelere agir laflar soylendi,o gunden beridir ne kimseden hediye kabul ederim ne de boyle yuzsuzlere hediye alirim.

Ama bütün bunlar kararında olmalı. İnanın istemiyorum, ben sıkılıyorum. Sürekli bir hizmet halindeyim, üstelik bir tanesi aç gelir bir de yemek derdine düşerim.

Ben eşime rağmen uygun bir dille söylemeye çalışacağım artık, umarım onları kırmadan bunu çözebilirim. Bir de şöyle bir durum var mesela evde misin sana 2 dakika .....(yemek olur , ne bilim köyden gelen bişi olur ) bırakacam. Ben ay canım o bizde hiç yenmez getirme... Ya sanki ben onu dememişim, hem getirilir, hem de kallavi oturulur. Delireceğim artık.

İyi de komşu aç geliyorsa belli ki menfaati için sizle görüşüyor.
Gerçekten karnı aç olan insan evinde kuru ekmek yer,sesini çıkarmaz gene de.

Bir defasında migrenim tuttu yatıyorum dedim, elinde hap ve çorba ile geldi birisi. Çay yaptı sona kalk beraber içelim açılırsın dedi. Bir süre sonra pes ediyorsun. Ve evet haklısınız çözümsüz değil, ama diyorum ya çok iyiler , eşim bile öyle diyor :KK43:
kalkacak durumda değilim, ellerine sağlık çorba için ama kusura bakmazsan müsade istesem sendne ve biraz yatsam, bu illet yatmadan geçmiyor vs???
bunları sabrın taştığında söylicen sanırım, o güne kadar da böyle devam edecek gibi görünüyor ilişkiniz

Ben de sevmem komsuluk,hele hele hediyelesmelerden nefret ederim. Vaktiyle bir beyin fukarasina aldigim hediyelere agir laflar soylendi,o gunden beridir ne kimseden hediye kabul ederim ne de boyle yuzsuzlere hediye alirim.

Söyledim , ben unutkanım ve böyle şeyler için vaktim yok , zamanım yok, kasmayalım da dedim. Ama anneler günüde hediyelerim geldi. Almadım hatta kızıyla göndermiş müsait değilmiş. Telefon açıp teşekkür ettim ve geri gönderdim. Sabah kapımda asılıydı, sitemkar bir mesajda telefonumda. Şimdi ben alıyorum hediye, Allah ım ya onlara dönüşüyorum.

İyi de komşu aç geliyorsa belli ki menfaati için sizle görüşüyor.
Gerçekten karnı aç olan insan evinde kuru ekmek yer,sesini çıkarmaz gene de.

Ya geçen akşam az bir yemekle eşime iftar çıkardım. Ben tutmuyorum eşim tutuyor, malum çalışıyorum söylediğim gibi. Dünden kalandan olandan birşeyler çıkardım. Hop kapı ve komşum hatta bozdum da, ablamlar gelmez bana çat kappı hayırdı birşey mi var diye. yooo diyerek girdi içeri ve hop oturdu masaya... Helali hoş olsun yesinler de artık özelime giriliyor ve ayarsız ağzım kimbilir ne şekilde patlayacak ?

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki Allah tan tayinimiz çıktı ayrıldık yoksa kafayı yiyecektim ben çözüm bulamamıştım.
Kasmayın kendinizi kırmayım diye falan.
Nasıl söylerseniz söyleyin kırılacaklar çünkü çok ileri gitmişsiniz.
Bırakın kırılsınlar (demesi kolay biliyorum) sizin bu kadar dertlenmenizden iyidir.

Ben severim komşuluk ama dozunda tabii ki. Eski evimizde 4 komşuyduk. Eğer komşulardan biri ya da ben "hadi kahveye gelin" diye aramadıkça çat kapı gitmezdik ve biz otururken eşi gelirse hemen kalkardık. Sizinkiler işi yüzsüzlüğe vurmuş artık.
Eşiniz evdeyken "eşim evde, o yokken alayım ben sizi" deyip gönder. Ama sonra çağırma. Belki anlarlar. Yani anlamaları lazım . Biri bana böyle dese, o çağırana kadar gitmem

Söyledim , ben unutkanım ve böyle şeyler için vaktim yok , zamanım yok, kasmayalım da dedim. Ama anneler günüde hediyelerim geldi. Almadım hatta kızıyla göndermiş müsait değilmiş. Telefon açıp teşekkür ettim ve geri gönderdim. Sabah kapımda asılıydı, sitemkar bir mesajda telefonumda. Şimdi ben alıyorum hediye, Allah ım ya onlara dönüşüyorum.

Ya geçen akşam az bir yemekle eşime iftar çıkardım. Ben tutmuyorum eşim tutuyor, malum çalışıyorum söylediğim gibi. Dünden kalandan olandan birşeyler çıkardım. Hop kapı ve komşum hatta bozdum da, ablamlar gelmez bana çat kappı hayırdı birşey mi var diye. yooo diyerek girdi içeri ve hop oturdu masaya... Helali hoş olsun yesinler de artık özelime giriliyor ve ayarsız ağzım kimbilir ne şekilde patlayacak ?
Sürekli sana gelmek istiyorlarsa rahat ettikleri içindir.Surekli bahane uydurarak uzaklasabilirsin.Baska yolun yok gibi görünüyor.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki Allah tan tayinimiz çıktı ayrıldık yoksa kafayı yiyecektim ben çözüm bulamamıştım.
Kasmayın kendinizi kırmayım diye falan.
Nasıl söylerseniz söyleyin kırılacaklar çünkü çok ileri gitmişsiniz.
Bırakın kırılsınlar (demesi kolay biliyorum) sizin bu kadar dertlenmenizden iyidir.

Hani bir laf var ya istemediğin ot dibinde biter diye, o hesap. Bir de ben lafımı çekmediğim için seviyorlarmış beni, yüzümüze söylüyorsn diyorlar :oha: buna rağmen yani.

Ama şu da var mesela oğlumu koruyup kollarlar, hani ben bile o kadar dışarı çıkıp bakmam ama onlar benden daha çok ilgilenirler. Çalışıyorum diye çocuğu sabah kaldırıp teyzesine bırakıyorum diye kızıyorlar. Biz buradayız, nasıl götürürsün ? Erkenden kaldırıp v.s.. Tabi ki bırakmıyorum ama bazen de diyorum ki işte ben kötüyüm galiba :(

Ortada koyu bir muhabbet var mı? Konu konuyu açıyor mu? Şayet böyle bir durum varsa muhabbete çok fazla dahil olmayın; evet, hayır, hmm... kısa cevaplar verin.
Bir süre sonra sıkılacaklardır zaten, kafalarınızın uyuşmadığını anlayıp, sizi bırakıp beraber takılacaklar.

Muhabbete dahil olmadığınız halde saatlerce oturmaya devam ediyorlarsa da pes ettirecek bir şey yok gibi, Allah yardımcınız olsun.

Sürekli sana gelmek istiyorlarsa rahat ettikleri içindir.Surekli bahane uydurarak uzaklasabilirsin.Baska yolun yok gibi görünüyor.

Bu da ayrı dert zaten. Bir tek onlar değil bana gelmek isteyen, bayram gezmesinde bile bana bu hafta 3-4 misafir çıktı :KK47: 1 i hariç hepsinden kurtuldum. Yani bende böyle bir durum var galiba. Herkes geleyim diyor , bir gel diyen yok.

Eşin evdeyken gelmelerine çok saçma bu fazla rahat yapıları olduğunu gösterir.Hic bir komşunun evine eşi evdeyken gitmem. Gelmek isteyenlerede eşim evde daha sonra görüşelim derim.En samimi komsuma bile dedim .

Ortada koyu bir muhabbet var mı? Konu konuyu açıyor mu? Şayet böyle bir durum varsa muhabbete çok fazla dahil olmayın; evet, hayır, hmm... kısa cevaplar verin.
Bir süre sonra sıkılacaklardır zaten, kafalarınızın uyuşmadığını anlayıp, sizi bırakıp beraber takılacaklar.

Muhabbete dahil olmadığınız halde saatlerce oturmaya devam ediyorlarsa da pes ettirecek bir şey yok gibi, Allah yardımcınız olsun.

İnanır mısınız bilmiyorum ama konuştuğumun 10 katı falan dinliyorum. Geçenlerde biri uykum geldi diyip uzandı ve ben dönüp deli misiniz yahu uykunuz geldiyse kalkın gidin dedim. Öyle böyle yarım saat sonra kalktılar... Onlar özellerini çok konuşuyorlar bir de , ben konuşmam mesela... Eşimi ailemi kv görümce Allah ne verdiyse sansürsüz anlatıyorlar. Şaka gibi.

Ya da konuşacak şey kalmadıysa açıyorlar telefondan bişey onu izliyorlar. Yemin ederim ev sahibi olmasam taşınırım o derece...

Bunu bir güne koyabilirsin. Ya böyle habersiz çat kapı gelip gitmeyelim, inanın ben yetişemiyorum, eşim de çocuğu ve onu ihmat ettiğim için şikayet etmeye başladı. Her hafta çarşamba günü birimizde buluşalım. Yalnız o da 2 saati geçmesin ki kimseye yük olmayalım gibi bişey diyebilirsiniz.

Bu da ayrı dert zaten. Bir tek onlar değil bana gelmek isteyen, bayram gezmesinde bile bana bu hafta 3-4 misafir çıktı :KK47: 1 i hariç hepsinden kurtuldum. Yani bende böyle bir durum var galiba. Herkes geleyim diyor , bir gel diyen yok.
Belliki gelen misafiri çok rahat ettiriyorsun.Senden memnun ayrılıyorlar.Gelmeyede çekinmiyorlar.Galiba biraz senin davranışlarından kaynaklanıyor.

Ben annemle aynı apartmandayim o oturmaz geceye kadar eşimin saatini kollar hatta siz rahat rahat oturun der annem bunu yaparken bu kadar laubaliliği çekemem

Cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla örülüdüre örnek bir konu

Aslında öyle iyi niyetli biri de değilim :( Sadece gerçekten haksızlık etmek istemiyorum ama sanırım haksızlığa uğruyorum. Eşimle de konuşuyorum devamlı, ben de mi bir sıkıntı var diye. Ya belki buradan biri der ne bileyim komşuluk böyledir v.s. diye . Ama yok değil , olmamalı.
Ablam kıyamıyor bana çaya bile gelmiyor, bunları eve ortak aldım galiba. Bu akşam da gelir kesin sana bursa dan şunu getirdim diye.. Ya kendi saçımı ya onların saçını yolacam en sonunda

Bu dert bir ara bizde de vardı.
Ama kocamdı kabahatli.
Hem herkesi eve toplar hem de geleni çok rahat ettirirdi.
Allahtan insanoğlunun nankör ve istismarcı olduğunu farketmesi uzun sürmedi.

:D sinirim bozuldu resmen...
Kapıyı açmamak tamam ayıp ama çok mu zor acaba. Ah huysuz ben, yerinizde olsam hiç hoş davranmazdım :)

Back
X