Komşu iyi ama...

Olur mu olur :) Valla biz de haz alıyoruz ama b... çıktı. Ben eşimle de oğlumla da olmaktan keyif alıyorum. Mesela komşumun kızın bana geliyor ben bir süre sonra sıkılıyorum evli evine köylü köyüne diye. Ama komşuma benim oğlum gitse o sıkılmıyor. Hatta göndermez ben ararım yahu gönder rahat et otur v.s. diye. Karakter meselesi bence... Ben onlar kadar iyi biri olmayabilirim. inanın bunu da düşünüyorum.

Bir de 3 komşu değiliz biz. Siz de 4. varsa muhtemelen biziz. 4 komşuyuz ama hep bizdeyiz maaşallah :) 1 i okadar bunaltmıyor, 2 tanesi isyan ettirmek üzere...
Dikkat ettim de kendinize sürekli onlar kadar iyi olmayabilirim diyorsunuz.Bunun iyilikle alakası yok siz onlara göre daha düşüncelisiniz.Karsinizdakinide kendiniz gibi düşünüp sıkmak istemiyorsunuz.Bana komşularıniz biraz bencil geldi.Kendileri istedikleri gibi davranıyorlar.Sizin düşüncenizi pek onemsemiyorlar gibi geldi.

Herkese selamlar öncelikle...

Çok büyük bir dert olmasa da ben içimde büyüttükçe büyüttüm.
2 sene evvel bir siteden ev aldık, onun öncesinde kirada oturuyordum.
Bu 3. evim ve kendimizin. Taşınma şansım yok yani. Ben komşuluk pek sevmem, yapamıyorum da zaten.
İlk evlenip kiraya gittiğimiz yerde de mümkün mertebe uzak durdum.
Sonraki evimde de hiç komşuluk yoktu, mutluydum.

Fakat şimdi ki evimde 3 tane komşu edindim. Sorun şu ki çok İYİLER. Ama bunaltıyorlar, yani ben aslında lafımı falan çekmeyen biriyim, söyleyeceğimi söylerim ama karşımda ki çok çok iyi olunca hiç birşey yapamıyorum.
Sürekli gelmek istiyorlar, ben eşimle ve çocuğumla evimde diken üstündeyim. Anlayış bekliyorum. Hatta geçenler de söyleyecek gibi oldum ama a komşum b komşuma gitmek istemiş o da müsait değilim demiş diye söylendi biraz. Ben söylesem bana da kırılacaktı.
Sürekli hediye durumu var bir de. İstemiyorum arkadaş, kaç kere söyledim , kabul etmedim.Ama değişen birşey yok, resmen zorunlu bir hediyeleşmenin içine çekildim.

Ben çalışıyorum ama 1 tanesi çalışmıyor ve eşi gececi, diğeri yeni evli eşinin 1 hafta olmadığı zaman oluyor ama yine de bana geliniyor. Ve bu oturma akşam 11 - 12 lere kadar uzuyor. Daha önce erken kalktığımızı söylememe rağmen değişen birşey olmadı. Mesela eşim evdeyse zart geliniyor ve hiç rahatsız olunmadan akşama kadar oturulduğu da oldu. E kardeşim senin eşin evde değil , ötekinin ki iş gezisinde neden bendeyiz ? Çocukları da var 2 sinin, sadece 1 tanesinin yok ev rezil oluyor. Hadi onu da geçtim çalışıyorum yeri geliyor sabah geç kalkmış oluyorum evden öyle bir çıkıyorum ki ev talan halde... Bu defa da gelecekler diye akşam eve gittiğimde panik yapıyorum orayı burayı toplamaya çalışıyorum.

Çok sıkıldım, cidden çok sıkıldım... Telefonları açmıyorum, mesajlara bakmıyorum ama bir şekilde yine birlikte buluyorum kendimi. Üstelik muhabbette sarmıyor bir süre sonra. Ya ben eşimle çocuğumla evimde mutluyum, illa hayatımızda bir gelip gitme bir oturma olmak zorunda mı ? Site de oturuyorum artık aradıklarında bari bahçeye inelim diyorum -ki eve gelmesinler.Oysa evimde olmak istiyorum o anda ama sırf gelinmesin diye bahçeye iniyorum.

Ya napacağım ben ? Çok bunaldım. Eşime soruyorum ben kötü biri miyim ? Onlar bu kadar iyiyken ben neden kaçıyorum ? Bunun sebebini de bilmiyorum ama öyle akşama kadar çay çorba içip oturacak bir kadın değilim ben. Plan sevmem, kimseye birşey için söz vermem çünkü sonra onu yapmak istemeyebilirim, eşimle dışarı çıkmaya karar verebiliriz. Ama bir oturmaya geliyorlar akşama kadar , akşam gelseler geceye kadar...

Offff napmam lazım benim ?

edit: Çok uzun olmuş, kusura bakmayın. Okuyanlara şimdiden teşekkürler...
ben komşusuz yapamam açıkcası.ama bizde öyle akşam oturmaya gidilmez eşler evdeyken.çat kapı gideriz evet ama bir kahve içer dağılırız ve bunu yapmadan önce de ararız.ben olsam açıkca söylerdim eşim evdeyken gelmeyin, çalışıyorum her zaman kabul edemem gibilerinden iyi olduklarına şüphem yok ama düşüncesizler bence önleminizi alın derim ben.

O rahatlığı vermeseniz akşamları gelmeye cesaret edemezler.
2 senedir bu apt dayım çok nadir gidip gelme olayı vardır komşularla o da mutfakta ağırlarım bir kahve yaparım giderler. Evimin tee içine kadar sokmam yani. Ağırlığı baştan koymak lazım. Sonradan koyulan tepki yanlış anlaşılır. Kalpler kırılır. Bunu göze almalısınız.

Komsuluk zor zanaat.Sinirlarini herkes bilmezse soryn.Benim de komsularim var.bir ortak bahcemiz var hatta.henuz bolemedik.Komsularim cok iyi insanlar.Allahtan sinir koyabilen insanlar.Ben de oyleyim.ic kisiyiz ve kardes gibi olduk sayilir.
Ama yine de gerkesin ozel hayati var.O kadar iciceyiz ama her seyimize dikkat ediyoruz mecburen
Bence guzel bir dille anlatin.esim istemiyor deyin.bundan boyle karar aldim deyin.nir iki kere bozulurlar sonra alisirlar.
Ben yalnizligi sevmiyorum.iyi komsularla hayat bence daha guzel.siniri koyarsaniz bence sorun olmaz.konusun

Bu 3. evim ve kendimizin. Taşınma şansım yok yani. Ben komşuluk pek sevmem, yapamıyorum da zaten.

Fakat şimdi ki evimde 3 tane komşu edindim. Sorun şu ki çok İYİLER. Ama bunaltıyorlar, yani ben aslında lafımı falan çekmeyen biriyim, söyleyeceğimi söylerim ama karşımda ki çok çok iyi olunca hiç birşey yapamıyorum.
Sürekli gelmek istiyorlar, ben eşimle ve çocuğumla evimde diken üstündeyim. Anlayış bekliyorum. Hatta geçenler de söyleyecek gibi oldum ama a komşum b komşuma gitmek istemiş o da müsait değilim demiş diye söylendi biraz. Ben söylesem bana da kırılacaktı.
Sürekli hediye durumu var bir de. İstemiyorum arkadaş, kaç kere söyledim , kabul etmedim.Ama değişen birşey yok, resmen zorunlu bir hediyeleşmenin içine çekildim.

Ben çalışıyorum ama 1 tanesi çalışmıyor ve eşi gececi, diğeri yeni evli eşinin 1 hafta olmadığı zaman oluyor ama yine de bana geliniyor. Ve bu oturma akşam 11 - 12 lere kadar uzuyor. Daha önce erken kalktığımızı söylememe rağmen değişen birşey olmadı. Mesela eşim evdeyse zart geliniyor ve hiç rahatsız olunmadan akşama kadar oturulduğu da oldu. E kardeşim senin eşin evde değil , ötekinin ki iş gezisinde neden bendeyiz ? Çocukları da var 2 sinin, sadece 1 tanesinin yok ev rezil oluyor. Hadi onu da geçtim çalışıyorum yeri geliyor sabah geç kalkmış oluyorum evden öyle bir çıkıyorum ki ev talan halde... Bu defa da gelecekler diye akşam eve gittiğimde panik yapıyorum orayı burayı toplamaya çalışıyorum.

Çok sıkıldım, cidden çok sıkıldım... Telefonları açmıyorum, mesajlara bakmıyorum ama bir şekilde yine birlikte buluyorum kendimi. Üstelik muhabbette sarmıyor bir süre sonra. Ya ben eşimle çocuğumla evimde mutluyum, illa hayatımızda bir gelip gitme bir oturma olmak zorunda mı ? Site de oturuyorum artık aradıklarında bari bahçeye inelim diyorum -ki eve gelmesinler.Oysa evimde olmak istiyorum o anda ama sırf gelinmesin diye bahçeye iniyorum.

Ya napacağım ben ? Çok bunaldım. Eşime soruyorum ben kötü biri miyim ? Onlar bu kadar iyiyken ben neden kaçıyorum ? Bunun sebebini de bilmiyorum ama öyle akşama kadar çay çorba içip oturacak bir kadın değilim ben. Plan sevmem, kimseye birşey için söz vermem çünkü sonra onu yapmak istemeyebilirim, eşimle dışarı çıkmaya karar verebiliriz. Ama bir oturmaya geliyorlar akşama kadar , akşam gelseler geceye kadar...

ayy ben de bu durumdan cok rahatsiz olurum

ayyyy okurken bile sinir oldum..ne düşüncesiz insanlar kesinlikle ufaktan ufağa uzaklaş sen bir iki bahane bul kabul etme belli ki arada kırgınlık da olsun istemiyorsun haklı olarak

Sınır koymamissiniz ilk başta onun için böyle. Eşinizi öne sürün, istemediğini hatta rahat olamadığı için tartistiginizi vs söyleyin. Ayrıca iyi komşu felan da değiller gommeyin kendinizi de o kadar. Fazlaca düşüncesiz ve de yapışıklar..

Eşim yoksa da almam o vakitte kimseyi. Herkesin dinlenme vakti sonuçta.
Ayrıca boyleleri gündüz öğleye kadar yatar gece de uykusu gelmeyince aranirlar böyle... Kullanılmaya müsaade etmeyin...

Onlar size geldiğinde eşin de sizle beraber otursun hatta koltukta uzansin pijamalarla falan:) bir de öyle bak rahat edemezler muhtemelen. Birkaç kez böyle yaparsanız gelmeyi bırakırlar bence:))

açık açık burdaki gibi konuşun. sizler çok iyisiniz siz kırıp üzmek istemem. arkadaşlığımızı da bozmak istemem ama ben başkasının planlarına uyamam. bahçede görüşelim. karşılaştıkça hal hatır soralım ama evde ağırlama olayına girmeyelim. eşimde artık rahatsız olmaya başladı bu konuda netim deyin. hediyeleşme işi de sizde biter. onlar alsın siz almayın. bir süre sonra karşılık gelmeyince bırakırlar. şu an bir arkadaşıma karşı ben de bu taktiği uygulamaya başladım ;)

Ben de açık açık söylemeye karar verdim usulünce... Bakalım bugün yarın sesleri çıkar, eğer gelmek isterlerse artık benim için yorucu olduğunu, evde özelimin kalmadığını, eşimle ve çocuğumla vakit geçirmek istediğimi söyleyeceğim. Hediye konusunda da artık kapıma assalar bile geri gönderip ben de onların kapısına asacağım. Bakalım nasıl olacak. Sağolun hepiniz:KK200:

Ay hic isleri yok mu bu kadinlarin? Evleri pislenmesin diye size geliyolardir bence.. bence kapilari acma telefona bskma geldiklerinde musait degilim de.. zorla girmeye calisirlarsa bise ikram etme suratini as otur. Yuzsuzlugun bile bi siniri var

Komşuluk önemli tabi çalışan için Zor olabilir vakit kalmıyor çünkü .
İlla ki o şekilde konusmaniza gerek yok iyi insanlar çünkü siz Cat kapı gitmediğiniz için size geliyorlar .
Yorgunum deyin yada onlar gelince esneyin çok uykusuz gibi gözükün , kusura bakmayın çok erken uyanıyorum de , yada aman çok yorgunum filan diyin.
Zamanla azaltırlar gelip gitmeyi ama tamamen kaybetmeyin derim.

onların bu rahatlığı sizden kaynaklanıyor.

ben eşim evdeyken bir komşum gelse daha ilk gelmesinde tepkimi koyarım. zaten komşumda yok. çalışan çocuklu bi kadın komşuyu ne yapsın.zaten zaman kalmıyor.

bence burda anlattığınız gibi açıkça konuşun. olacak iş değil yani durumunuz vahim.

:KK34:Sizi coook cook iyi anliyorum. Yani siz müsait değilim demenize gerek kalmadan iceri giriyorlar... müsade isteyecek kafada olsalar zaten bu kadar rahatsiz etmezler..
Bi de bizde şöyle bir durum var tek tarafli misafirlikler sadece bizde toplaniliyor nedense onlar istemezse kapi duvar..

Bende misafirlik sevmembulusacaksam da dışarıda bulusurum.millete hizmet ettirme etme hoşuma gitmiyor .açıkça şöyle ınan başka çaresi yok.bahane buldan ne kadar bulacan en iyisi doğrudan ben çok yoruluyorum müsait zamanlarda dışarıda buluşalım artık de.

Beni biraz da eşim engelliyor. Yapma aman birşey deme. Ben gerçekten öyle mülayim biri değilimdir. Ama dediğim gibi, yani ceplerinde para olsa bende olmasa eminim son kuruşlarına kadar verirler. Yahut bir derdim olsa gece yarısı kapılarına dayansam niye geldin demezler. Sorun da bu işte.
Sen öyle sanıyorsun .bir iki gitme araya resmiyet girsin bak o zaman çok iyi komşularını .

Ben de açık açık söylemeye karar verdim usulünce... Bakalım bugün yarın sesleri çıkar, eğer gelmek isterlerse artık benim için yorucu olduğunu, evde özelimin kalmadığını, eşimle ve çocuğumla vakit geçirmek istediğimi söyleyeceğim. Hediye konusunda da artık kapıma assalar bile geri gönderip ben de onların kapısına asacağım. Bakalım nasıl olacak. Sağolun hepiniz:KK200:
ay ınanmıyorum şu okuduguma dedım ay bu benım başıma gelenlerın aynısı canım ınan senınkının bın mıslını daha 4 ay once fılan yaşadım oylekı abartısız yan komşum telefonu açmıyorum dıye yatak odasının duvarını yumrukluyordu daha uyuyormusun kalk çay içecez dıe :D:D bende aynı sen gbı Allahım cokmu kotuyum ben bu kadın ıyılık yapıp duruo ama ben napıorum dıordum :D

ki daha neler neler eşimle kapıdan çıkıyoruz avm ye fılan gıdelım alışveriş yapalım bugunde gelen olmasın dıye kadın kapıd ayakalıyordu bızı bende gelıyorum deyıp hooop arabanın arkasına atıyordu kendını....
Benı aradığında açmadığımda eşine benim eşimi aratıyordu benı sorduruyordu..
Akşamları ya onlar emrıvakı bızdeydı ya bız karıkoca ordaydık yemekler çaylar ama fazla ilgi aşık usandrr hesabı bende kendımı cok sorguladım bendemı sıkıntı dıye ama ne gecem kaldı en gunduzum sabah 7 gece 12 mesaıdeyım resmen kadım 4 posta bende 2 posta zorakı ben davet edılıorum kaçış yok :) eşim eşi tarafından ayrı tazcızde zaten özel fılan hak getıre yanı yatak odalarımız bıtışık artık ses gder evde oldumuzu anlarlar dıe yemınle fısır fısır konuşuoduk evde... en son karar verdık dedım ben soleyemem kotu bışe yapmıyorlarkı evi taşıyalım dedim eşime ... kışın ortası heryer kar buz manyak ben ınsanları kırmayacağım dıye ev arıyorum neyse halıyle bulamadık eşimlede aram açıldı iyice dedım tamam ben yapacam ya soyleyecem bu kadına tatlı dılle. aldım karşıma abla bende sızı svıyorum gıdış geliş iyi hoşda eşim sevmıyor pek alışık deıl işte gelıyor bunalıyor oyle gıtmeyı gelmeyı dedım ay kadın bana buz gıbı bı baktı vurdu kapıyı çıktı gttı gidiş o gidiş sanırım düşmanız :)
Kite_Runner Kite_Runner

Back
X