Komsu kizi !

Kizin kotu niyetli oldugunu sanmiyorun.

Ayni bolumde okudugu icin belki yardimi olur diye yakinlik kurmaya calissa da yanlis yerden yuruyor farkinda olmadan bence.

Bence kizi uyarin.
Esim telefonla pek alakadar degildir sen mesaj atiyormussun ama cevap vermeyi unutur o...birsey soracak olursan bana sor canim al tel numaram da bu..deyiverin

Hanimlar gunaydin.
Mesajlarinizi okudum ve tavsiyeleriniz icin minnettarim.
Dun gece gec saate kadar oturunca esim yastik yorgan salona geldi. Ben kafama taktigimi soyleyince biliyorum dedi.muhabbeti buraya kadar getirecegini bilemezdik dedi oda.

Esime sabah beni anneme birakir misin dedim ise giderken birakti esim beni.simdi annemdeyim.

Tam tesaduf mu denir yoksa baska birsey mi bilemedim sabah esimle ciktik binadan yururken bu kizinda ciktigini gordum univye gidiyor.

Gunaydin dedi. Esim basini cevirdi telefona bakti ben gunaydin dedim. kiza dedimki asure getirecegini soylemissin sagol ama annem yapti esim anneminkini cok sever daha gerek kalmadi dedim. Ordan anlar diye dusundum esime attigi mesajlari bildigimi.tamam dedi kaldi oyle.

Hiç muhattap olmayın direk engelleyin.Belki biraz utanır.Bir daha kimsenin eşinin telefon nosunu izinsiz alıp evinin huzurunu kaçırmaz.

eşinizin telefonundan engelleyin kızı. kız engellendiğine dair bir şey derse de bir durum varsa benle konuşursun canım eşim mesaj olaylarından pek hoşlanmaz rahatsız olmuş demekki dersiniz annesini karıştırmayın bence kız küçük değil.

arkadasa katılıoyorum. aynısını yapın

Benim şaşırdığım şu ki, komşu kızınızda sizin telefon numaranız var, bu yetmez mi? Eşinizinkinin olmasına gerek var mıydı? Benim için bu çok önemli bir husus...

eşinizin telefonundan engelleyin kızı. kız engellendiğine dair bir şey derse de bir durum varsa benle konuşursun canım eşim mesaj olaylarından pek hoşlanmaz rahatsız olmuş demekki dersiniz annesini karıştırmayın bence kız küçük değil.

arkadasa katılıoyorum. aynısını yapın

Benim şaşırdığım şu ki, komşu kızınızda sizin telefon numaranız var, bu yetmez mi? Eşinizinkinin olmasına gerek var mıydı? Benim için bu çok önemli bir husus...
Esimin telefonu yok. Binanin whatsap grubundan esimin telefonunu almis yazmis.kendide demis numarani gruptan aldim

Ayy Allah'ım siz sakin kalabilmişsiniz tebrik ediyorum güzel de söylemişsiniz ama ben göreceğim böyle birşeyi varyaaaaa:sinirli::sinirli::sinirli: aşureyi kafasından aşağı dökerdim, abisi dese bitane daha getir kalk kendin al der elalemin adamından ona ne? işte bildiğin art niyet var. :sopa: Evinize almayın, anasını da danasını da.

Hanimlar gunaydin.
Dun gece gec saate kadar oturunca esim yastik yorgan salona geldi. Ben kafama taktigimi soyleyince biliyorum dedi.muhabbeti buraya kadar getirecegini bilemezdik dedi oda.

Esime sabah beni anneme birakir misin dedim ise giderken birakti esim beni.simdi annemdeyim.

Tam tesaduf mu denir yoksa baska birsey mi bilemedim sabah esimle ciktik binadan yururken bu kizinda ciktigini gordum univye gidiyor.

Gunaydin dedi. Esim basini cevirdi telefona bakti ben gunaydin dedim. kiza dedimki asure getirecegini soylemissin sagol ama annem yapti esim anneminkini cok sever daha gerek kalmadi dedim. Ordan anlar diye dusundum esime attigi mesajlari bildigimi.tamam dedi kaldi oyle.

iyi demişsiniz. anlamıştır o.
peki abi falan demiyor mu eşinize?
kız niyeti bozmuş belli ki
bence bu saatten sonra hiç yüz vermeyin gelecekse müsait değiliz deyin
mesajlarına cevap vermeyin
okulla ilgili dahi olsa yardımcı olmayın
ayağı kesilecektir..

Esimin telefonu yok. Binanin whatsap grubundan esimin telefonunu almis yazmis.kendide demis numarani gruptan aldim

Anlaşıldı. O zaman ahlak hudutları biraz geniş bir aile terbiyesi mevcut. Tehlikeli. Tehlike için her daim tedbirler almak mevcut. Aranız kötü olmadan da bertaraf edilebilir.

Ayy Allah'ım siz sakin kalabilmişsiniz tebrik ediyorum güzel de söylemişsiniz ama ben göreceğim böyle birşeyi varyaaaaa:sinirli::sinirli::sinirli: aşureyi kafasından aşağı dökerdim, abisi dese bitane daha getir kalk kendin al der elalemin adamından ona ne? işte bildiğin art niyet var. :sopa: Evinize almayın, anasını da danasını da.
Almicam evime hatta kapi calindigindada acmicam

iyi demişsiniz. anlamıştır o.
peki abi falan demiyor mu eşinize?
kız niyeti bozmuş belli ki
bence bu saatten sonra hiç yüz vermeyin gelecekse müsait değiliz deyin
mesajlarına cevap vermeyin
okulla ilgili dahi olsa yardımcı olmayın
ayağı kesilecektir..
Abi demedi ilk tanidigindan beri. Cok haklisiniz dediklerinizi yapicam sizin ve herkesin

Hanimlar gunaydin.

çok güzel demişsiniz ama aklıma şey geldi acaba bugün eşinize yine yazıp “abicim rahatsız oldu sanırım ılgın abla, ben kötü niyetli bi şey yazmadım” derse hiç şaşmam umarım o kadar yüzsüz değildir.

Hanimlar gunaydin.

Çok güzel ve yerinde hareket. Kız genç akli bir karış havada. Gerçi ergen olsa neyse yine haklı değil ama neyse. Çok kırmadan karı koca ne yaptığının farkındayız buradan sana iş çıkmaz demişsiniz.

Kız için de üzüldüm. Çünkü her erkek böyle davranmaz. Çevrede çok şerefsiz var. Senin icin de sevindim. Guvenilir iyi bir esin var. Allah mutluligunuzu daim etsin.

Annesinin kızını uyarması, kızı akıl edemiyorsa komşuya iş çıkışı saatinde giderek sık sık rahatsızlık verdiğine dair onu uyarması terbiye gereğidir. Bizim komşuluk ilişkimizde bizim ailenin uyguladığı şu husus vardır. Evin beyi evdeyse biz örneğin sadece kapısından bir ricamızı ileticeksek bile onu ertelemeye çalışırız. İş saati çıkışı komşu evin kapı zilini çalmamaya gayret etmek önemlidir. Günlük adaptandır. Ama bizim de gördüğümüz buna herkes dikkat etmiyor. Gece 22.30 da zilimizin çaldığı bile oluyor gereksiz bir istek için.

Bazı komşuluklar da vardır ki artık yıllardır komşusunuzdur, aile gibi içli dışlı, sıkı fıkı olmuşsunuzdur. Orada böyle kurallar geçerli olmaz, çünkü herkes birbirini kardeş bacı gibi görüyordur...Kimse kimseden işkillenmez, güven oluşmuştur zaten... Bu da ayrı. Ama sizin komşuluk zaten bu gruba girmiyor.

Evet ddogru soyluyorsunuz. Zaten gozume carpan birkac sey daha var
Ne gibi mesela?
Bir de ergenlik hevesi mi acaba, hani bir dönem olur platonik,yaşça büyük adamlara/kadınlara bir hayranlık duyulur falan öyle bir şey mi acaba? Ama elbette önlem alın, mesafe koyun.
Annesi nasıl bir insan? Yazık oldu kadına kızı yüzünden komşu kaybediyor.
Eşinize de artık daha fazla belli etmeyin neticede daha genç tecrübesiz bir kız fazla ciddiye alırsanız o da ciddiye alacaktır gerek yok.Zaten hakikaten bu kadar dert etmenize gerek yok,yapmanız gerekeni yapmışsınız

Çok güzel ve yerinde hareket. Kız genç akli bir karış havada. Gerçi ergen olsa neyse yine haklı değil ama neyse. Çok kırmadan karı koca ne yaptığının farkındayız buradan sana iş çıkmaz demişsiniz.

Kız için de üzüldüm. Çünkü her erkek böyle davranmaz. Çevrede çok şerefsiz var. Senin icin de sevindim. Guvenilir iyi bir esin var. Allah mutluligunuzu daim etsin.
Evet bende oyle anlayacagini umdum.anladi da galiba. Sozleriniz icin cok tesekkur ederim esimle ilgili.Allah hepimizin mutlulugunu daim etsin

Back
X