Bence baştan hiç kabul etmeseydiniz. Kadın gece uyuyor aynı evde yardımcısıyla ama giderken bir yere bırakıyor. E tamam evinde kalsın istemiyorsa tutsun bir otel odası yerleştirsin. Ne bu ama evde yatılı yardımcım olsun ben tatile giderken evimde kalmasın ucuza kaçayım komşu baksın. Çiçek mi bu evcil hayvan mı insan yahu insann! Siz misafir ağırlar gibi mecbur musunuz? İsteseniz siz de çalışırdınız böyle biriyle istememişsiniz ki gündüzlü çalışıyorsunuz. Ben de istemem tanımadığım biri banyomu wc.mi kullansın. Ne saçma! Kadının teklif etmesi bile saçmaymış. Bence bırakın o ikisi arasında halletsin. Öbürü giderken de ona bırakır hem. Siz ne uğraşacaksınız. Bencil insanlarmış işlerine gelmeyince tavır yapmışlar.
Kadınım kadınım hitabı da cidden komik. Neyse allah başka dert vermesin.
çoğu Filipinli demek istedim eskı konulara da bakabılırım ayrıca yasak yokbulundugum ulkenin arabistan olmasi yardimciyi filipinli yapmaz yalniz. konularimdan ajanlik yapmak sizi bosa goturmus.
ben yasak var demedim, sadece burada konu nerede oldugum ve yardimcilarin etnik kokeni degildi. onu vurgulamak istedim.çoğu Filipinli demek istedim eskı konulara da bakabılırım ayrıca yasak yok
Ben hassasiyetini anlamadim ki hala da anlamiyorum oyle bi hassasiyete sahip olmadigim icin. ben de hoslanmam baskalarinin esyalarimi kullanmasindan hijyen acisindan ama ya yikarim hala icime sinmiyorsa atarim bu yuzden buyutmussun bence. Anladim niyetin kotu degil ama garip geliyor ilk bakistaben normal kosulda zaten evinde misafir agirlamayi seven biri degilim. bugune dek de evimde annem disinda insan gelip kalmamistir. evime normal gelen bir misafirin de banyosunu temizlerdim kendimce. havlumu verirdim yerine kullansin diye. ama lutfen kimse kendini kandirmasin. bu grupta su an yorum yazan kac kisi evdeki yarcimciya kendi havlusunu verirdi? ne hastaligi var, hijyen seviyesi ne bilmediginiz bir kulturdeki kisiyle paylasirdi? ben ne bogazindan kestim, ne kole muamelesi yaptim. kendi hijyen anlayisima gore bir hassasiyetim oldugunu dile getirdim.
Cümleten yardimci calisanlari asagilamissiniz kadınım nedir Allahaskinaoturdugum sitede 2 komsum var. her ikisinin de yatili kadini var. biri x, digeri y olsun. x daha kidemli kadin calistirma konusunda. y'ye o ogretiyor nasil kadin calistirilir diye. bu derslerin en basinda da evdeki yatili kadini evin kapisindan baktirmamak var. baska evlerdeki hizmetlilerle iletisim kurmalari yasak.
neyse.
y bundan birkac gun evvel tatile gidecegini ve kadinini evde yalniz birakmak istemedigini, bende kalip kalamayacagini sordu. benim gunluk kadinim var. ben de kalabilir dedim? hatta bugun kendimce kadin icin bir iki ihtiyac aldim. kullanir diye.
bugun dedim ki eger anahtarini vereceksen yikanmak istediginde size gidebilir mi, kendimce gerekcelerimi soyledim. o da kadinin evden disari cikmamasini giderken banyomu temizleyip donecegini soyledi. ben de dedim ki o zaman yanimda spora gotureyim, orada yikanir. evimde istemiyorum yikanmasini.
neyse y, hemen x'i aramis ve sormus ne yapabilirim diye herhalde ki bana msj atti, tam turkce karsiligi soyle:
- dinle, ben x ile konustum. biz burada yokken kadinim onda kalabilecek. tesekkur ederim ama daha fazla ihtiyac yok.
kendimi gerizekali gibi hissettim. ben komsumun kadinini zaten calistirmayacaktim evimde, kendi sartimi surtumu bilmeyen insana niye is yaptirayim. ben bir jest yapmisim, karsiligi bu mu olmali? ben senin kurallarina saygi duyuyorum da sen evin hanimi olarak bana duyamadin mi?
ya da ben mi cok alinganim?
ben de takıntılıyım biraz ama kimseyi kırmam evime ayda bir yardımcı gelir onun giydiği terliği gidince hemen makinede yıkarım .banyoyu da kullandırmak istemez bu aşağılamak değil ki ben yardımcı kadınla beraber konuşa konuşa toz alırım vileda yaparım kahve içerim karşılıklı ama banyomu kullandırtmam o başka
Konu sahibine cok yuklenılmıs ama daha beteri ulkemızde de var ne yazik ki. İnsana insan oldugu ıcın degil yaptıgı meslege gore deger verenler var.
Cümleten yardimci calisanlari asagilamissiniz kadınım nedir Allahaskina
Yardimci calisan nasil?cevrenizdeki yardimcisi olanlarin konusmasina bir kulak verin. mesela soyle bir cumle duyarsiniz:
- bizim evde kadin var bugun, temizlik gunu.
konumuz usluptan ziyade idi. kadin yerine hizmetci diye buraya olayi gecirmem daha estetik olmayacakti.
sanki ben evimden attim yardimciyi. herkes cok merakli banyosunu paylasmaya zaar.
Hayır benim "kadınım" olmayınca ben bir fransız kaldım konuya.
Konu için yeteri kadar zengin değilim pff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?