En başından kabul edilmemesi gereken bir teklif bu. Karşı taraf iyi ki de caymış. :)
Konu bana "Akasya Sitesi" olayını hatırlattı niyeyse. Konuyu merak edenler buradan okuyabilir Akasya Sitesi'nde oturan "piremses" hanımların "yardımcı bayan" statüsüyle o kadıncağızları nasıl köle yerine koyduğunu.
https://seyler.eksisozluk.com/luks-sitede-oturmaya-baslayinca-prensese-donusen-kadin
ayni servise binmeyiz olayiydi, degil mi?
Evde yardimcimi calistiriyorlar yoksa satinmi almışlar belli değil. Bune ya kadınım kadınım kim kimin kadını yardımcı diyin şuna aklıma volkan konak geldi sabaha kadar mirildanirim artk.
Aynen o, linkten okumak uzun olur diye o duyurunun fotoğrafını ekledim şimdi.
Rezillik falan değil. Evini soyup soğana çevirip kaçsa nerde arayıp bulacaksın bir daha? Bize gelenler ortada bişey bulamayınca yumurta tuvalet kağıdı çalıyodu düşün. İstese zaten veririm ama zihniyetleri bu şekilde değil ne yazık ki.
http://www.gokyuzuhaberci.com/haber.php?id=19083
ben de eksi suseriyim, aklimda cok yer etmisti konu zamaninda
Ben en çok banyo yapmasina izin vermemenizile takıldim eve kabul ediyorsunuz ama banyo yasak yiyecek mi banyonuzu..oturdugum sitede 2 komsum var. her ikisinin de yatili kadini var. biri x, digeri y olsun. x daha kidemli kadin calistirma konusunda. y'ye o ogretiyor nasil kadin calistirilir diye. bu derslerin en basinda da evdeki yatili kadini evin kapisindan baktirmamak var. baska evlerdeki hizmetlilerle iletisim kurmalari yasak.
neyse.
y bundan birkac gun evvel tatile gidecegini ve kadinini evde yalniz birakmak istemedigini, bende kalip kalamayacagini sordu. benim gunluk kadinim var. ben de kalabilir dedim? hatta bugun kendimce kadin icin bir iki ihtiyac aldim. kullanir diye.
bugun dedim ki eger anahtarini vereceksen yikanmak istediginde size gidebilir mi, kendimce gerekcelerimi soyledim. o da kadinin evden disari cikmamasini giderken banyomu temizleyip donecegini soyledi. ben de dedim ki o zaman yanimda spora gotureyim, orada yikanir. evimde istemiyorum yikanmasini.
neyse y, hemen x'i aramis ve sormus ne yapabilirim diye herhalde ki bana msj atti, tam turkce karsiligi soyle:
- dinle, ben x ile konustum. biz burada yokken kadinim onda kalabilecek. tesekkur ederim ama daha fazla ihtiyac yok.
kendimi gerizekali gibi hissettim. ben komsumun kadinini zaten calistirmayacaktim evimde, kendi sartimi surtumu bilmeyen insana niye is yaptirayim. ben bir jest yapmisim, karsiligi bu mu olmali? ben senin kurallarina saygi duyuyorum da sen evin hanimi olarak bana duyamadin mi?
ya da ben mi cok alinganim?
hizmetliler nereli acaba Bangladeşli falan mıkusura bakmayin ama evde yemek yenilirken bile ayakta bekleyen bir hizmetli, ben onu spaya goturunce onur kirilmaktan da ziyade sevincten boynuma atlayabilir.
hizmetliler nereli acaba Bangladeşli falan mı
o kim kuzummmSizin komşular da birer "Şahkezban Burjuvagil" adeta (sözlük yazarı isoldenin kulakları çınlasın onun tabiri eheh), Allah yardımcınız olsun. Elinizden geldiğince muhabbeti minimumda tutmaya gayret edin bari.
e pirinç falan almışsınız nereli olduğunu bılıyorsunuz ki yemek tercıhini sos tercıhini bilmişsiniz diye düşündümkomsumun yardimcisi nereli bilemiyorum.
o kim kuzummm
Evinizden bir şey çalınmasın diye kadınların pasaportuna el koymak normal mi sizce? "Onlar bizim eşyamızı almadan biz onlarınkini alalım" diyorsunuz yani... Güvenmediğiniz insanı evinize sokmazsınız, hiçbiri güvenilir değilse oturur temizliğinizi kendiniz yaparsınız.
Ben de yanımda çalışan insanların kimliklerine, kredi kartlarına el koyayım o zaman. Gece gelip bilgisayarları yazıcıyı falan götürürler maazallah.
Sizin komşular da birer "Şahkezban Burjuvagil" adeta (sözlük yazarı isoldenin kulakları çınlasın onun tabiri eheh), Allah yardımcınız olsun. Elinizden geldiğince muhabbeti minimumda tutmaya gayret edin bari.
Ben en çok banyo yapmasina izin vermemenizile takıldim eve kabul ediyorsunuz ama banyo yasak yiyecek mi banyonuzu..
kusura bakmayin ama evde yemek yenilirken bile ayakta bekleyen bir hizmetli, ben onu spaya goturunce onur kirilmaktan da ziyade sevincten boynuma atlayabilir.
e pirinç falan almışsınız nereli olduğunu bılıyorsunuz ki yemek tercıhini sos tercıhini bilmişsiniz diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?