Komşu sorunu.

Ayy gerçekten çok kötü olmuş ya
Ben olsam ben de saydırırdım
Icimde tutamadim o an valla. Normalde oyle ulu orta kufur etmem. Salon kadiniyimdir genelde 😁 Allahtan sokak bostu da rezil olmadim 😁 Dile duserdim valla zaten köy kadar ilcedeyim. Hoca hanim bi kufretti aboow ne laflardi oyle falan derlerdi artik arkamdan. :KK70:
O kadar gerildim ki okulda butun gun dikkatimi toplayamadim. Dus almak istedim bir an once. Dusunsene bir evin butun pisligi basindan asagi dokuluyor. Sinirden titredim o an. Kipirdayamadim bir muddet, cakili kalmisim oldugum yere :olamaz: Allahin cezasi kadiiin diye bi bagirmisim evlere senlik :-)

Icimde tutamadim o an valla. Normalde oyle ulu orta kufur etmem. Salon kadiniyimdir genelde 😁 Allahtan sokak bostu da rezil olmadim 😁 Dile duserdim valla zaten köy kadar ilcedeyim. Hoca hanim bi kufretti aboow ne laflardi oyle falan derlerdi artik arkamdan. :KK70:
O kadar gerildim ki okulda butun gun dikkatimi toplayamadim. Dus almak istedim bir an once. Dusunsene bir evin butun pisligi basindan asagi dokuluyor. Sinirden titredim o an. Kipirdayamadim bir muddet, cakili kalmisim oldugum yere :olamaz: Allahin cezasi kadiiin diye bi bagirmisim evlere senlik :-)
Valla çok haklısınız

Hah iste yarim saattir anlatmak istediğim buydu kendisine de..ama yok tutturmuş biz Turkiyede böyleyiz sen Avrupalı oldun bizi begenmiyon diye haha gülermisin ağlarmısin)))
Yani birinin tepesine o pislikleri silkelemenin nesini savunur bu insanlar?
Deli oluyorum sokakları kirletenlere insanları rahatsız edenlere..taaaa yıllar önce bir genç kızken Türkiye de birgün bir pazarcı abi sokağa turkurduydu de adama "bu pisligi temizlemeden bir yere git bakalim ne oluyor" diye öyle bir bağırmıştım ki adam cebinden kağıt mendil çıkartıp tükürdüğü yeri silmeye mecbur kalmıştı.))
Ben hep hassastım bu konulara hasbam ego diyor😂
Hayir madem mendilin var ona tukursene 😁 Bende tiksiniyorum su yolda tuhaf sesler cikararak adeta tukurmeyip kusan insanlardan. Arkadas bu benim de sokagim, benim de caddem. Ben mecbur muyum yerde senin balgamini gormeye. Ay tiksindim 🤦‍♀️
Cop tenekesinin 30 40 metre ilerisi cop yigini oluyor. Ben de bunu anlamiyorum. Bre insan evladi o kadar gelmissin 50 metre oten cop tenekesi. Atsana icine. Ne diye sokagi kirletirsin?
Medeniyet guzel ulkeme ugrayacak da biz o gunleri gorecegiz iste. 🤦‍♀️

Yoo gayet iki kere falan okunmuş ne laf soksam da kaldığım yerden ego kasmaya devam etsem diye bence...

Aydınlatayım sizi yaklaşık 6 yıldır bahçeli müstakil kendi evimde oturuyorum ben alt katımda acıyacağınız kimse yok yani.çok da lazım olmayan acıma duygunuzu başkasına saklayın.

Şu konuda elştirilen olayı sahnelemiyorum ben zaten.evde geçirdiğim zaman çok az olduğu için mümkün olduğunca az ve kolay eşyayla hayatıma bakıyorum.istesemde silkelenebilceğim alet edevatım da yok yani..

Biz size buraları beğendiremiycez anlaşılan,ozman şöyle tapalım siz o çok MEDENİ olan değerli şahsiyetinize uygun gördüğünüz konular olursa şayet;denginiz biri de çıkarsa karşınıza o yaşlı çift gibi MEDENİYET MEDENİYET diye salata yapın.

Benim annemin babamin evi de mustakil, cikar terasta hali da yikardik annem camdan kirinti vs silkelerdi bahcemize, toprağa...

Kimsenin balkonuna ayaginin altina denk gelmiyordu o kirintilar vs, kimse de rahatsiz olmuyordu. Ama kalkip mustakil evlerde, kucuk mahallelerde oluşturdugumuz aliskanliklari "bizim kulturumuz bu" diye devam ettirmenin alemi yok insanlari rahatsiz ederek.

Turkiyede yaşiyorum şuan oturdugum yerde hickimse balkondan sarkıtarak kiyafet kurutmuyor, birseyler silkmiyor, ortaliga ayakkabi cikartmiyor, oturup salça kaynatmiyor.

Cocugun önüne serdigi bezi camdan silkelermiş. Milletin balkonuna ayakla basacagi yerlere yiyecek kirintilari dökmek harika bir kultur gercekten, toplayip çöpe atmak varken nedir bu birseyleri camdan firlatma istegi anlamiyorum.

Benim annemin babamin evi de mustakil, cikar terasta hali da yikardik annem camdan kirinti vs silkelerdi bahcemize, toprağa...

Kimsenin balkonuna ayaginin altina denk gelmiyordu o kirintilar vs, kimse de rahatsiz olmuyordu. Ama kalkip mustakil evlerde, kucuk mahallelerde oluşturdugumuz aliskanliklari "bizim kulturumuz bu" diye devam ettirmenin alemi yok insanlari rahatsiz ederek.

Turkiyede yaşiyorum şuan oturdugum yerde hickimse balkondan sarkıtarak kiyafet kurutmuyor, birseyler silkmiyor, ortaliga ayakkabi cikartmiyor, oturup salça kaynatmiyor.

Cocugun önüne serdigi bezi camdan silkelermiş. Milletin balkonuna ayakla basacagi yerlere yiyecek kirintilari dökmek harika bir kultur gercekten, toplayip çöpe atmak varken nedir bu birseyleri camdan firlatma istegi anlamiyorum.
Bu işler için apartmanlarda gün ve taraf ayrılıyor yalnız. Dolayısıyla siz ve elit çevreniz beğense de beğenmese de insanlarda böyle bir alışkanlık var.

Baktim bosa ugrasiyosun dedim bir uyarayim 😁
Valla bir gun yolda en suslu puslu,ozenmis haliyle yururken tepesinden asagi kirinti, kil, toz dokulurse gorurum o zaman onun kulturunu ben.
Daha gecen hafta basima geldi. Okula gidiyorum mis gibi gicir gicir giyinmisim. Tepemden asagi zeytinler, ekmekler, pis pis saclar dokuldu. Hayatimda ilk kez sokakta kufrettim ben. Oh iyi de oldu. Ben 7de kalkmisim o kadar yarim gozle hazirlanmisim. Densizin biri tepemden asagi sofrasini silkelesin diye mi? 🤦‍♀️

valla sizin
Kendimi Avrupalı sanmıyorum burada yaşadığım için Avrupaliyim zaten))
Ve evet burada yaşayan bir Türk olarak cevremde çok sevilen ve sayılan biriyim..neden?
Çünkü ben eskiden de böyleydim yani Türkiye yasarken de insanlara yaşadığım topluma saygılı davranır kimseyi rahatsız etmekten hoşlanmazdım.
Beni cevrenizde Avrupa deyince ağzından salyalar akan o sonradan görme akranlarinizla kıyaslamaya kalkmayın bu yüzden..
Bu arada malum sonbahar..hava aynı Türkiyenin bazi sehirleri gibi serin ve bulutlu güneş görmeyi beklemek saçma olur,beni bu şekilde vurmaya çalışmanız zaten aşırı komik oldu ))

Bir avrupalı kafasına sonradan görme gibi amiyane tabirler yakışmadı yalnız..
onu bunu boşverin de derinlerde baya bir yaranız var sizin çom deşmeyeyim en yisi..
Siz avrupanın tadını çıkarın mis gibi havasıyla, engin kişiliğinizi buraların insanlarıyla çürütmeyin :)))

offf yeter ama ya
bakın ahnımefendi siz karşıdan klvyeden kimlerin hangi şartlarda yaşadığını bilemezsiniz. cümle aralarında beni yerecek laf aramayın..ben size ben böyle yapıyorum demedim. yurt manzarasını anlattım, nerenizle anlamak istiyorsanız oranızla anlayın ... ama beyninizle anlarsanız yerini bulacaktır anlatmak istediklerim...

sizin oralrda yok diye, herkes elinde kruvasanıyla kahvesiyle güne başlayan insanlarla dolu falanmı zannediyorsunuz ülkeyi?
kafanızı kuma gömmek daha mı kolya geliyor size?
görememzlikten gelmek, yoksaymak,, hayaller ülkesindeki Alice gibi davranmak iyi mi hissettiriyor. hayaller hayatlar işte.

O özenilen avrupai kafaya bizim buralar belki 100-150 yıl sonra falan ulaşır belki de. napalım ozmana kadar yurdum insanını kötü alışkanlıklarını yok mu sayalım...ayyyy yok artık böyle şeyler yaşanır mı yaaa diye üstünlük mü taslayalım herkese...

Ayrıca ben eleştirildiği için tepki vermedim..
ay o ne ya şu tarihte şunları yapan mı var bilemme ne..
yıl olmuş 2020 bunlar çok komik falan yazılıyor...

Kendinize gelin yahu sizler gerçekte görememişte olabilirsiniz amma bunların olmadığı yaşanmadığı anlamına gelmiyor.

Yoksayan inkar eden kişilerle olanı varsayıp eleştiren kişiler ele everip benm üstüme gelmek ne kazandırcak size?

Allah akıl fikir versin

Bir de beğenmedim i basmışlar..okadar umrumda ki işime konsantre olamayıyorum okdar derinden etkiliyor ki beni :)))

şaştım kaldım konudaki yorumlara. 25 yaşındayım. evin temizliğine katılmaya başladığım ilk günden beri anneme halı silkelemenin saçmalığını anlatıp durdum. evde süpürge varken ne gerek var diye kendimi yedim bitirdim resmen. onu ikna edemedim bel fıtığı iyice ilerleyip kendisini zorlayana kadar ama kendi evimde ilk günden itibaren süpürgemle gayet güzel tozları alıyorum, kırıntıları topluyorum. avrupada da yaşamıyorum. gayet türkiyede yaşayan halı silkelemenin saçma bir durum olduğunun farkında olan bir insanım.
apartmanlarda halı silkeleme günü olmasının sebebine gelince laftan anlamaz kimi insanlar inatla apartmanda yaşayan diğer kişileri yok sayarak devam ettiği için bu saçmalığa en azından hangi gün saaç kaçta olacağı belli olsun, zamanlı zamansız insanların evine balkonuna pisliğini atmasınlar diye koyuluyor o gün. vay bu benim kültürüm devam ettirelim diye değil.
ayrıca sokakta her gördüğünüz yerde yapılan salçaları, kurutmalıkları yiyebiliyor musunuz siz? ben dışarının havasından tiksindiğim için çamaşırlarımı bile balkonda kurutamazken kim bilir o yiyeceklere ne tozlar kaçıyor, ne sokak hayvanları etrafında geziyor, araba egzozları siniyor...

yanlışa yanlış demek yozlaşmışlık olmuyor hanımlar. sırf atalardan geldiği için bir yanlışı devam ettirmek de gelenekleri sürdürmek olmuyor. müstakil bir eviniz varsa ne ala. ama apartmanda ben balkonuma gelen üst katın pisliklerini temizlemek, ezkaza o gün dışarıya serdiğim çamaşırın üzerine üst kat komşunun balkon yıkarken döktüğü pis su yüzünden bir daha makina çalıştırmak zorunda değilim.

valla sizin

Bir avrupalı kafasına sonradan görme gibi amiyane tabirler yakışmadı yalnız..
onu bunu boşverin de derinlerde baya bir yaranız var sizin çom deşmeyeyim en yisi..
Siz avrupanın tadını çıkarın mis gibi havasıyla, engin kişiliğinizi buraların insanlarıyla çürütmeyin :)))
Ne gibi bir yaram olabilir mesela merak ettim?
Çok değerli Tabriz halim varda camdan silkeleyemiyorum o yüzden içimde yara oluştu filan mi mesela?
Ve de Avrupada itilip kakildim insan yerine koyulmadim filan?
Aaa buldum..millet tek bir dokunuşla internetten bile komut verebildiği elektrik süpürgesi filan icat ederken bizim hala "kültürümüz bu" mantığı ile evimizdeki sıradan makineleri bile kullanmayı düşünmeden camdan aşağı hali silkelememiz,ve bunu yanlış bulanların sizler gibi insanlar tarafından saçma saçma eleştirilmesi??
Nedir yani?
Kimse Türkiye de böyle şeyler olmaz demiyor,artık yıl 2020 oluyor zaman teknoliji zamanı,medeniyet zamanı,çevreyi temiz tutup toplum içinde saygılı olma zamanı dolayısı ile OLMAMALI! diyor..
Nesini tartışıyorsunuz hala bunun?

Hanımlar,
lütfen komşu konularında her seferinde aynı sebeplerle polemiğe giriyorsunuz.

Her silkeleme temalı konuya Kat Mülkiyet Kanunu'nun 18. maddesini koyacağım ki bilinsin haberdar olunsun.

18. madde der ki:
Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getiremeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.

Yani halı silkeleme kanuni bir şey değildir ama buna rağmen silkeleme, halı, kilim, yatak, yorgan sallandırma gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçmediğimiz için belediyeler çoğunlukla P.tesi günleri saat 09:00-12:00 saatleri arasında komşuları rahatsız etmemek kaydıyla silkeleme yapma serbestliği tanımıştır ama komşularınız bu durumdan rahatsızsa P.tesi günü belirlenen saatler arasında da silkeleme yapamazsınız.

Rahatsızlık vermenize rağmen eylemi gerçekleştiriyorsanız 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası var.

Rüzgar alıp götürüyor, ben dikkat ediyorum silkelediklerim komşunun balkonuna gitmiyor diye düşünmeyin, saç, toz, tüy, kırıntı vb şeyler alt komşunuza gitmese onun yanındaki daireye uçuyor, yan apartmanın giriş katındaki daireye uçuyor kirletiyor.

Kimse silkelemeyin demiyor ama en azından kendi balkonunuzun içine silkeleyin.

Back
X