Komşu sorunu.

😂 Sen ne düşünüyorsun peki 🤓
Ben komşularımla görüşüyorum. Lojmanda oturuyorum. Daha taşınma aşamasındayken yanıma gelip tanıştılar ve sonra her gün bahçede oturmaya başladık. Ben her gün gitmedim onlar oturuyordu ve beni arıyorlardı. Ben zaten çalıştığım için onlara çok ayak uyduramıyorum ama şimdi gün yapıyorlar beni de aldılar.😂 e hadi dedim sizi mi kıracağım 😂 kısacası çok sosyal olmasam da insanlara güvenen iyimser biriyim. Görüştüğünüz arkadaşınıza söyleyin, ona gittikleri bir gün sizi de çağırsın. Ortama göre kalkarken ben de davet edeyim sizi dersin ya da sadece memnun oldum tanıştığımıza dersin… ben burda yokken birisinin laf taşıması yüzünden bütün lojmana düşman olmuş biri vardı. Bana bile hoşgeldine kapımı çalmamıştı. Bence kendisi kaybetti mesela.

Şahsen hepsiyle birlikte görüşmek gereksiz samimiyete yola açıyor. Aradaki dengeyi korumak zor oluyor. Bir iki tanesiyle arada bir görüşmek benim için daha iyi mesela. Hele bir de evde bulamadılar diye tamamen kapıyı size kapatmaları çok tuhaf. İnsan bir gördüğünde geçen gün çaldık kapını hoşgeldine gelmek için ama evde yoktunuz gibi bir şey söyleyebilirlerdi. O zaman inanırdım gerçekten görüşmeye niyetleri olduğuna.

Merhaba nerdeyse 3 yıldır aynı sitede oturuyorum hiç bi komşumla görüşmüyorum. Sadece yan binada ayda 1 belki 2 ayda 1 akşam eşlerle beraber çaya gidip çağırdığım yaşıtım olan komşum var. Diğerleriyle hiç gidip gelmeli komşuluğum yok asansörde görürsem merhaba merhaba ama sitedeki bir çoğu kadın görüşüyor birbirlerine gidip geliyorlar beni kimse çağırmıyor. İlk evlendiğim zaman aynı katta oturduğum kadın gelmiş zile basmış bana geleceklerini söylemek için ben açmamışım. Görüştüğüm komşuma demişler, belki anneme ya da kayınvalideme gitmiştim evde değildim bilmiyorum. Bir dahada gelmemiş. Görüştüğüm komşuya “ o bizimle görüşmek istemiyor sanırım “ demiş alt komşum. Aslında mutluyum yani bi komşuya ihtiyacım yok ama ev sahibiyim burda uzun yıllar oturacağım belli. Ayrıca o görüştüğüm komşuyada gidiyorlar o çağırmıyor beni anlamış değilim. Sizce ne yapabilirim? Bi gün hepsini oturmaya mı çağırmalıyım ? Yoksa böyle mesafeli devam mı etmeyelim ?
Bigin cal kapisini caya cagir

Merhaba nerdeyse 3 yıldır aynı sitede oturuyorum hiç bi komşumla görüşmüyorum. Sadece yan binada ayda 1 belki 2 ayda 1 akşam eşlerle beraber çaya gidip çağırdığım yaşıtım olan komşum var. Diğerleriyle hiç gidip gelmeli komşuluğum yok asansörde görürsem merhaba merhaba ama sitedeki bir çoğu kadın görüşüyor birbirlerine gidip geliyorlar beni kimse çağırmıyor. İlk evlendiğim zaman aynı katta oturduğum kadın gelmiş zile basmış bana geleceklerini söylemek için ben açmamışım. Görüştüğüm komşuma demişler, belki anneme ya da kayınvalideme gitmiştim evde değildim bilmiyorum. Bir dahada gelmemiş. Görüştüğüm komşuya “ o bizimle görüşmek istemiyor sanırım “ demiş alt komşum. Aslında mutluyum yani bi komşuya ihtiyacım yok ama ev sahibiyim burda uzun yıllar oturacağım belli. Ayrıca o görüştüğüm komşuyada gidiyorlar o çağırmıyor beni anlamış değilim. Sizce ne yapabilirim? Bi gün hepsini oturmaya mı çağırmalıyım ? Yoksa böyle mesafeli devam mı etmeyelim ?
Ben genelin aksine komşulugu önemsiyorum. İlla oturmalı kalkmalı görüşme anlamında değil. Ama cenazesini, düğününü, hastasını bilip bir iyi misin, geçmiş olsun, hayırlı olsun diyecek kadar komşuluk hakkı olduğunu düşünüyorum. Mesafe önemli tabi ama, gelinip gidiliyor diye de illa seviyesiz ilişkiler ortaya çıkmıyor. Kimileri gerçekten seviyor bu şekilde.
Eğer içinizden geliyorsa davet edin, gelmiyorsa bahçede, merdiven de hâl hatır sorun.
Ayrıca bence dışlanıyor hissetmissiniz gibisiniz. Gerçekten önemsemiyor olsaydınız bu şekilde düşünmediniz. Ki bu şekilde hissetmekte de bir sorun yok .

Ben komşularımla görüşüyorum. Lojmanda oturuyorum. Daha taşınma aşamasındayken yanıma gelip tanıştılar ve sonra her gün bahçede oturmaya başladık. Ben her gün gitmedim onlar oturuyordu ve beni arıyorlardı. Ben zaten çalıştığım için onlara çok ayak uyduramıyorum ama şimdi gün yapıyorlar beni de aldılar.😂 e hadi dedim sizi mi kıracağım 😂 kısacası çok sosyal olmasam da insanlara güvenen iyimser biriyim. Görüştüğünüz arkadaşınıza söyleyin, ona gittikleri bir gün sizi de çağırsın. Ortama göre kalkarken ben de davet edeyim sizi dersin ya da sadece memnun oldum tanıştığımıza dersin… ben burda yokken birisinin laf taşıması yüzünden bütün lojmana düşman olmuş biri vardı. Bana bile hoşgeldine kapımı çalmamıştı. Bence kendisi kaybetti mesela.
Ben o görüştüğüm komşuma bana bu “bizimle görüşmek istemiyor “ lafını duymadan önce sana gelecekleri zaman çağır benide dedim. Onları ağırlamış ama beni çağırmadı üstüne “ bizimle görüşmek istemiyor sanırım “ demiş onu dedi bana ben bir daha onlar geleceklerinde bende geleyim demem. 🤔

Şahsen hepsiyle birlikte görüşmek gereksiz samimiyete yola açıyor. Aradaki dengeyi korumak zor oluyor. Bir iki tanesiyle arada bir görüşmek benim için daha iyi mesela. Hele bir de evde bulamadılar diye tamamen kapıyı size kapatmaları çok tuhaf. İnsan bir gördüğünde geçen gün çaldık kapını hoşgeldine gelmek için ama evde yoktunuz gibi bir şey söyleyebilirlerdi. O zaman inanırdım gerçekten görüşmeye niyetleri olduğuna.
yani bana bizimle görüşmek istemiyor diyen alt komşumla asansörde çok karşılaşıyoruz merhaba nasılsın diye konuşuyoruz yüzüme sana gelicez gelmek istiyoruz demedi dese kabul etmesem onuda anlarım

Komşuya gidip gelmemek bir sorun değil benim için.
Siz seviyorsunuz bunu sorun olarak görmeniz sebebiyle bi adım atın dilerseniz. Ama kapıyı çaldım ama görüşmek istemiyor diyen komşuyu çağırmayın 😅
Benim içinde sorun değil sorun olsa 3 yıldır ister istemez bi yakınlık kurardım. Diğerlerini çağırıp onu cagırmamakta olur mu ya ? En iyisi hiç birini çağırmamak 😂

Ben genelin aksine komşulugu önemsiyorum. İlla oturmalı kalkmalı görüşme anlamında değil. Ama cenazesini, düğününü, hastasını bilip bir iyi misin, geçmiş olsun, hayırlı olsun diyecek kadar komşuluk hakkı olduğunu düşünüyorum. Mesafe önemli tabi ama, gelinip gidiliyor diye de illa seviyesiz ilişkiler ortaya çıkmıyor. Kimileri gerçekten seviyor bu şekilde.
Eğer içinizden geliyorsa davet edin, gelmiyorsa bahçede, merdiven de hâl hatır sorun.
Ayrıca bence dışlanıyor hissetmissiniz gibisiniz. Gerçekten önemsemiyor olsaydınız bu şekilde düşünmediniz. Ki bu şekilde hissetmekte de bir sorun yok .
Ben aslında sorun etmiyordum dini bir video izlerken komşu hakkı anlatılıyordu o videodan sonra kafam karıştı yoksa çok umrumda değiller açıkçası. 😕

Cok enterasan ben hayat yogunlugundan, yorgunlugundan biri benle görüsmüs görüsmemis, trip atmıs farkında bile olmam. Siz ciddi ciddi bunu sorun yapıp konu acıyorsunuz? Komsuculuk oynayarak gecireceğinz vakti anladıgım kadarıyla ev kadınsınız ki takmıssınız böyle seyleri bir kursa gidin, bir kitap okuyun. Komşu diaologu kim kime girip cıkmıs dedikodusundan baska bisey değildir. Bir kapı komsusu yeter insana…

Ben aslında sorun etmiyordum dini bir video izlerken komşu hakkı anlatılıyordu o videodan sonra kafam karıştı yoksa çok umrumda değiller açıkçası. 😕
Anladım, inanç bireysel birşey, ne kadar inandığınız ne kadarını uyguladığınız sizi bağlar. Ben dedigim gibi komşulugu önemsiyorum ama öyle gidip gelmeli değil. Karşılaştigimizda sicak davranıyoruz komşularla. Belki benim şansıma hiç öyle birbirnin arkasından konuşan insanlara denk gelmedim. Öğrenciyken de, bekarken de , evliyken de kaldığım evlerde komşularımla sıcaktik.
Siz de davet etmek yerine biraz daha sıcak davranabilirsiniz karşılaştığınızda
Genel olarak ben mesela kendimde şunu farkettim. Ortak konularımin olmadığı aynı bakış açısına sahip olmadığim insanlarla konuşurken, gecistiriyormusum. Hii, yaa, tamam falan diyordum. Bir an önce konuşmayi bitirip sivismak istiyordum. Bu sene gerçekten dinlemeye başladım ve daha iyi hissediyorum

Eğer bunu sorun olarak görüyorsanız ki kafanıza takmışsınız ki buraya konu açtınız o zaman mesafeli olmayı bırakın.

Ama bana kalırsa hiç gerek bile yok mesafe her zaman iyidir

Komşuluk ilişkileri severim aslında ben en azından arkadaş ediniyorsunuz arada sırada çay kahve sohbeti yapıyorsunuz tabi ki aşırı derecede ic içe olmak doğru değil ama arada bir gorusulebilir komşularla gorusucunce niye illa ki seviyesiz ilişkiler ortaya çıksın ki pekala çok güzel dostluklar da kuruluyor.

Bugün başıma bir iş gelse yardimima gelecek olan ilk kişiler akrabamdan önce komşularım olur,eski oturduğum yerde ki komşularla hala gorusuruz ki 30 yıllık hayatımızda olan insanlar şuan şu derdim var desem anında gelirler ki ben de giderim.

Bilmiyorum şuan çocuğunuz var mı ama yoksa ileride komşuluk ilişkileri çocuklar için de cok önemli oluyor komşu çocuklarıyla oyun arkadaşı oluyor çocuğunuz.

Kafanıza yatan bir komşuyla arada çay icmek,kahvaltı yapmak yada yemek yiyip sohbet etmek bile çok iyi geliyor.

Ben komşu severim yahuu, arada 2 lafın belini kırıyorsun bunda kötü ne olabilir ki :KK51: Yorumların çoğunu üzücü buldum, toplumumuzun değerlerinden biri olan 'sıcakkanlı olmak' yani yani arkadaşlık, komşuluk, akrabalık ilişkilerini kurmanın değerini bu şekilde kaybetmesine üzüldüm açıkçası.Yorumların çoğunda ben de komşu sevmem var, toplumumuz insanlarımız bu şekilde asosyalliğe sürükleniyor :KK51:
Diğer komşuyu da hakısz bulmadım kadın çağırmaya gelmiş kapıyı bile açmamışsınız kötü hissetmesi normal :KK51: Kapıyı açıp müsait değilim, havamda değilim vb demek bu kadar zor olmamalı. Bu şekilde iletişim kurmayan birini bir daha davet etmek istememleri de normal. İnsanlar sizi de aralarına almak istemiş çağırmış ama öcü gibi yazmışsınız neyse zaten bir daha davet edeceklerini de sanmıyorum. :KK51:

Son düzenleme:
Komşuluk ilişkileri severim aslında ben en azından arkadaş ediniyorsunuz arada sırada çay kahve sohbeti yapıyorsunuz tabi ki aşırı derecede ic içe olmak doğru değil ama arada bir gorusulebilir komşularla gorusucunce niye illa ki seviyesiz ilişkiler ortaya çıksın ki pekala çok güzel dostluklar da kuruluyor.

Bugün başıma bir iş gelse yardimima gelecek olan ilk kişiler akrabamdan önce komşularım olur,eski oturduğum yerde ki komşularla hala gorusuruz ki 30 yıllık hayatımızda olan insanlar şuan şu derdim var desem anında gelirler ki ben de giderim.

Bilmiyorum şuan çocuğunuz var mı ama yoksa ileride komşuluk ilişkileri çocuklar için de cok önemli oluyor komşu çocuklarıyla oyun arkadaşı oluyor çocuğunuz.

Kafanıza yatan bir komşuyla arada çay icmek,kahvaltı yapmak yada yemek yiyip sohbet etmek bile çok iyi geliyor.
Annemlerin komşusu babam yokken hep hastaneye götürürlerdi bizi dediğiniz gibi her zorlukta biz onların onlar bizim yanımızda olurdı yardımcı olurduk. Ama burda kafama yatan bi komşuda yok gibi :/

Ben komşu severim yahuu, arada 2 lafın belini kırıyorsun bunda kötü ne olabilir ki :KK51: Yorumların çoğunu üzücü buldum, toplumumuzun değerlerinden biri olan 'sıcakkanlı olmak' yani yani arkadaşlık, komşuluk, akrabalık ilişkilerini kurmanın değerini bu şekilde kaybetmesine üzüldüm açıkçası.Yorumların çoğunda ben de komşu sevmem var, toplumumuz insanlarımız bu şekilde asosyalliğe sürükleniyor :KK51:
Diğer komşuyu da hakısz bulmadım kadın çağırmaya gelmiş kapıyı bile açmamışsınız kötğü hissetmesi normal :KK51: Kapıyı açıp müsait değilim, havamda değilim vb demek bu kadar zor olmamalı. Bu şekilde iletişim kurmayan birini dir daha davet etmek istememleri de normal. İnsanlar sizi de aralarına almak istemiş çağırmış ama öcü gibi yazmışsınız neyse zaten bir daha davet deceklerini de snamıyorum.
Eksik okumuş olmalısınız. Ben kapıyı bilerek acmamazlık yapmadım. Evde yoktum büyük ihtimalle duysam açardım. Öcü mü ? 😳

Annemlerin komşusu babam yokken hep hastaneye götürürlerdi bizi dediğiniz gibi her zorlukta biz onların onlar bizim yanımızda olurdı yardımcı olurduk. Ama burda kafama yatan bi komşuda yok gibi :/
İşte onu gorusmeden bilemezsiniz ki gorusunce anlarsınız belkide çok iyi dostluklar doğacaktır.

Dedikodu yumağı komşu oturmalarına gidip kısır yemek mi derdin? Bol vaktin bolsa işe gir elin ekmek tutsun, kursa git kitap vs oku daha faydalı şeylere ayır vaktini.

Bende buraya taşındığımda ev sahibiyim diye bir heves komşuluk ilişkisi kurdum herkes ile
Geldiğimi noktada eşimin de yurt dışında çalışıyor olması sebebiyle de olsa gerek öyle yildim ki anlatamam bazen kapı çalınca ağlayacak gibi oluyorum sinirden dahası hiç birine hiç bir şekilde gitmiyorum ay sen bize hiç gelmiyorsun deyip bana gelmeye devam ediyorlar hemde Cat kapı ☹️
En dayanamadigim ise bir hafta boyunca yeni bölümünü beklediğim dizi başladığında geldikleri oluyor off😭
Allah nasip ederse başka yerden ev alıp tasinirsam merhaba merhaba daha öteye gitmeyecegim

ben yapı gereği hemen samimi olamayan biriyim, o yüzden merhaba merhabaın dışında komşuluk ilişkim yok kimseyle ama kafa dengi birileri olsun isterdim açıkçası. bir de bizim apartman sakinlerinin yaş ortalaması +60 olduğu için pek de şansım yok. oğlanın okulundaki velilerle görüşüyorum allahtan, çalıştığım için çok gitme gelme yapamıyorum ama dışarda görüşüyoruz. insan insana lazım. onlar bir adım atmış ama sonuçsuz kalmış. madem dert ediyorsunuz bir adım da siz atın. dert değil bence, gerisi gelir.

Back
X