• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu.

Ben benim komşularda sorun olduğunu düşünüyordum. Ama bakıyorum annem geliyor kırk yılda Bi gördükleri annemi hemen çaya kahveye çağırıyorlar. 😂😂 sorun benim soğuk nevale olmam da sanırım. 😂😂

Bana taşındıktan bir sene sonra merdivenlerde karşılaşınca sana da hoş geldine gelmedik, bir gün toplanıp gelelim demişlerdi de iyi günler deyip geçmiştim. Gitmeli gelmeli komşu sevmem.
Siz seviyorsanız çağırın hepsini. Ama sonra şu komşum şunu demiş, o arkamdan böyle demiş demeyin.
Yaptığınızda ayıpmış ama öylede olurmu dinimizde komşu hakkı çok üstün.ayıp etmişsin canım komşun bişey dememişki.sanki küfür etmiş alt tarafı gelicez demiş😀

Hayalim 10 dönüm arazi içinde bir ev ve uzak komşular. En sevdiğim komşu tipi var ama uzaklar böylece çağırmaya da üşenirler belki :D Yani daha ilk gelmek istemekten trip atması saçma olmuş. Çok sık olmamalı bu neticede aynı binada yaşıyorsun bi sorun olunca yüz yüze bakmadan geçmek sıkıntı oluyor. Ben selam vermeyi severim herkese güler yüzle günaydın iyi akşamlar derim öyle yüzüne bile bakmayanları da hiç anlamıyorum. Nadir görüşmelerde keyifli oluyor ama sık oldu mu bi b*kluk çıkıyor :D

bence komşuluk ilişkileri güzel. yani abartmadan doğru mesafe korunabilirse bunu başarabilirseniz kesinlikle onlarla ne bileyim 20 günde bir ayda bir oturmaya gidin. sizi çağırınca da çok isterim gelmeyi işler oluyor haftaya geliyim falan dersiniz. bakın annem tüm komşularıyla yaşlarına kültürlerine bakmadan hep iyi iletişim kurmuş sohbeti olmuştur. ama mesafeyi iyi de ayarlayan bi kadındı. annem hasta oldu komşularımız ilk kostular yemek getirdiler. ben evlendim sağ olsunlar düğünüme geldiler. bakınca komşu diyip geçmeyin en yakın onlar size. yani gidin yüz göz olun demiyorum ama adım atarsanız ne biliyim börek pasta yapın götürün verin gülümseyin onlar size zaten adım atacak ki :) benim fikrim bu. siz bilirsiniz yine de

Ben sevmiyorum mesela mıç mıç komşuculuk adı altında dedikodu,inceden hesap sormalar sanki hergün görüşmek zorundaymışsın gibi darlamalar...Bende şuan ev sahibiyim..Bir kere selam verdim diye yeni taşındığımda yüz kere kapıma geldiler...Yok elektriğimiz attı ...Yok anahtarı sana bıraksak annem aksam senden alsa ( tabi pis köleniz olurum ne demek ben oturur evimde anneni beklerim🤦🏻‍♀️)şarj aletinızı alsam aksama getırsem...Ve daha bir sürü şey...

Yok bende olmuyor şahsen ...Benim yıllara dayanan arkadaşlıklarım var...Kırk yılda bir arasakta ilk günkü gibi hissederiz ama böyle darlamacı ilişkilere bence hiç gerek yok...

Bir başka gruptanda kendim hep bahanelerle kaçıyorum mesela..Hergün kahve bahanesiyle toplanıyorlar ve arada birbirlerine küsüyorlar falan zaman israfı .....Eski komşuluk ilişkileri yok artık 🤷‍♀️

Yaptığınızda ayıpmış ama öylede olurmu dinimizde komşu hakkı çok üstün.ayıp etmişsin canım komşun bişey dememişki.sanki küfür etmiş alt tarafı gelicez demiş😀
Sanki ben küfür etmişim 😂 size ne ki?
Bir sene boyunca her eksiklerinde şu var mı bu var mı diye kapımı çalabildiler ama hoş geldine gelemediler de bir sene sonra mi akıllarına gelmiş mesela? 😂😂 O bir senede tanıdım onları, ne yaptın nereye gittin, nerden geliyorsun, ne aldın soruları meşhurdur mesela. Hee bir de çöp posetimi bile incelerler 😂 Bana komşu lazım değil. Sizin gücünüze gittiyse bu tür komşulardansınız demek ki.

Son düzenleme:
Merhaba nerdeyse 3 yıldır aynı sitede oturuyorum hiç bi komşumla görüşmüyorum. Sadece yan binada ayda 1 belki 2 ayda 1 akşam eşlerle beraber çaya gidip çağırdığım yaşıtım olan komşum var. Diğerleriyle hiç gidip gelmeli komşuluğum yok asansörde görürsem merhaba merhaba ama sitedeki bir çoğu kadın görüşüyor birbirlerine gidip geliyorlar beni kimse çağırmıyor. İlk evlendiğim zaman aynı katta oturduğum kadın gelmiş zile basmış bana geleceklerini söylemek için ben açmamışım. Görüştüğüm komşuma demişler, belki anneme ya da kayınvalideme gitmiştim evde değildim bilmiyorum. Bir dahada gelmemiş. Görüştüğüm komşuya “ o bizimle görüşmek istemiyor sanırım “ demiş alt komşum. Aslında mutluyum yani bi komşuya ihtiyacım yok ama ev sahibiyim burda uzun yıllar oturacağım belli. Ayrıca o görüştüğüm komşuyada gidiyorlar o çağırmıyor beni anlamış değilim. Sizce ne yapabilirim? Bi gün hepsini oturmaya mı çağırmalıyım ? Yoksa böyle mesafeli devam mı etmeyelim ?
Komşusuz olamaz yaa.

Merhaba nerdeyse 3 yıldır aynı sitede oturuyorum hiç bi komşumla görüşmüyorum. Sadece yan binada ayda 1 belki 2 ayda 1 akşam eşlerle beraber çaya gidip çağırdığım yaşıtım olan komşum var. Diğerleriyle hiç gidip gelmeli komşuluğum yok asansörde görürsem merhaba merhaba ama sitedeki bir çoğu kadın görüşüyor birbirlerine gidip geliyorlar beni kimse çağırmıyor. İlk evlendiğim zaman aynı katta oturduğum kadın gelmiş zile basmış bana geleceklerini söylemek için ben açmamışım. Görüştüğüm komşuma demişler, belki anneme ya da kayınvalideme gitmiştim evde değildim bilmiyorum. Bir dahada gelmemiş. Görüştüğüm komşuya “ o bizimle görüşmek istemiyor sanırım “ demiş alt komşum. Aslında mutluyum yani bi komşuya ihtiyacım yok ama ev sahibiyim burda uzun yıllar oturacağım belli. Ayrıca o görüştüğüm komşuyada gidiyorlar o çağırmıyor beni anlamış değilim. Sizce ne yapabilirim? Bi gün hepsini oturmaya mı çağırmalıyım ? Yoksa böyle mesafeli devam mı etmeyelim ?
8 yıldır aynı binadayım ve ev sahibiyim kimseye gitmem evime de çağırmam.
Zaten çalışan insanlarız akşam evin işi,çocuğun ödevi yemek faslı sonrası kafamı dinlemek istiyorum.
Haftasonu yada tatillerde de ailecek gezmek isterim , gereksiz samimiyete de gerek yok.
Bende herkese merhaba iyi günler , iyi akşamlar modundayım.
Evime tek gelen alt kalt komşunun kızı o da kızımla arkadaşlık kurdu gözetimim altında oynasınlar diye eve çağırıyorum bazen de bahçede oynuyorlar başka kimseyi kabul etmem komşuluk benlik değil.

Sürekli aynı yerde oturacaksanız komşu gerekli bi şekilde insanın ihtiyacı oluyor vıcık vıcık olmakta iyi deyil ama komşunuz olsun mutlaka bi gün kahveye çağırabilirsiniz

Sanki ben küfür etmişim 😂 size ne ki?
Bir sene boyunca her eksiklerinde şu var mı bu var mı diye kapımı çalabildiler ama hoş geldine gelemediler de bir sene sonra mi akıllarına gelmiş mesela? 😂😂 O bir senede tanıdım onları, ne yaptın nereye gittin, nerden geliyorsun, ne aldın soruları meşhurdur mesela. Hee bir de çöp posetimi bile incelerler 😂 Bana komşu lazım değil. Sizin gücünüze gittiyse bu tür komşulardansınız demek ki.
Size gelicem diyene iyi günler demişsin ya o bi garip geldii😂 sende o komşulardansın sanırım😂😂

Size gelicem diyene iyi günler demişsin ya o bi garip geldii😂 sende o komşulardansın sanırım😂😂
Gelmesinler onlarla mı uğraşacağım. Ben öyle komşuları sevmeyen komşulardanım. Evimde işleri yok. Merhaba merhaba yeterli. Sanırım size gelelim diyen komşum sizsiniz, çok dokunmuş belli ki. 😂😂

Daha gorusmeden, tanismadan dedikodu baslamis bile :) komsu nedir, bos bos muhabbetler. Kafana yatan biri varsa gorusursun, gorustugun komsuna da pek guvenme o da arkandan salliyor olabilir

3 sene aynı apartmanda oturdum kimseye gitmedim kimseyi de istemedim son sene yeni taşınan kız herkesle tanışmış arayı kaynaştırmış. Birgün kapımı çaldı akşam bende toplanıyoruz senide bekliyorum dedi ayıp olmasın dedim gittim biz hepimiz zaten tanışıyoruz seninle tanışmak için aslında bu akşam toplandık kimseyle görüşmüyorsun uzak duruyorsun dedi 🤣 evet benim yapım bu açıkçası uzak durmayı severim artık ayıp olmasın diye geldim dedim sonra yine görüşmemeye devam ettim ve taşındık cokta lazım değil kiracıysanız ama ev sahibiyseniz 2 tane ev sahibi olan komşunuz olsun.

Bu şahıslar size katkı olacaksa, çok istiyorsanız davet edin. Ancak eş ailesi dedikodusu, her türlü fitne ve gıybet ortamıysa aman aman! Hiiiç bulaşmayın.

3 sene aynı apartmanda oturdum kimseye gitmedim kimseyi de istemedim son sene yeni taşınan kız herkesle tanışmış arayı kaynaştırmış. Birgün kapımı çaldı akşam bende toplanıyoruz senide bekliyorum dedi ayıp olmasın dedim gittim biz hepimiz zaten tanışıyoruz seninle tanışmak için aslında bu akşam toplandık kimseyle görüşmüyorsun uzak duruyorsun dedi 🤣 evet benim yapım bu açıkçası uzak durmayı severim artık ayıp olmasın diye geldim dedim sonra yine görüşmemeye devam ettim ve taşındık cokta lazım değil kiracıysanız ama ev sahibiyseniz 2 tane ev sahibi olan komşunuz olsun.
Kumpas kurmuşlar 😂😂

Kumpas kurmuşlar 😂😂
Arkandan konuştuk falan dediler ya🤣 yok tepeden süzen biri soğuk şöyle bi merhaba deyip gidiyor dedik senin için ama gayet konuşkanmışsın şaşırdım falan dedi biri. E siz baya dedikodumu yaptınız yani evet konuşkanımdır ama uzak durmayı severim en başta dedim cokta iyi yapmışım pişman değilim 😁

Gelmesinler onlarla mı uğraşacağım. Ben öyle komşuları sevmeyen komşulardanım. Evimde işleri yok. Merhaba merhaba yeterli. Sanırım size gelelim diyen komşum sizsiniz, çok dokunmuş belli ki. 😂😂
Niye habire sen osun sen busun dıyosun canım yaa..ben senin gibileri yüzünden tanırım 😂bırakın gelelim demeyi dönüp yüzüne bakmam evinde ne işim var🙄👎

Ben aslında sorun etmiyordum dini bir video izlerken komşu hakkı anlatılıyordu o videodan sonra kafam karıştı yoksa çok umrumda değiller açıkçası. 😕
Aslında peygamber zamaninda konut kavramı farklıymış. Herkesin müstakil kendi hanesi ve çevrili bir bahçesi olduğunu düşünürsek ozel alan ve mahremiyet kavramı daha mümkünmüş. Ama şimdi getto gibi apartmanlarda üst-üste oturuyoruz. Yan komşunun konuştuğu içeride. Üst komşun bi pike sirkeleyemiyor ya da fosur fosur balkon yıkayamiyor. E hali ile insanlar birbirleri ile ters düşüyorlar, gönüller kırılıyor. Peygamber zamanındaki gibi 10mt ötende olsa komşun onu rahatsiz etmek icin evinde ciddi bir olay, gurultu olmasi lazim. Yani çok uygulanabilir diyemeyiz malesef o zamanki komsuluklari. Tabii yine de asansörde selam vermek, hâl hatir sormak. Alt üst yan komşumla iyi geçinmek olmasi gereken sey bence.

ne istediğinize bağlı,ben mesela hiçbir komşumla görüşmüyorum,ilk taşındığımda ödüm kopmuştu gelirlermi diye,bir iki slmlaştık ama çok muhabbete girmedim,komşuculuk bana göre değil,öyle gelip gitmeli misafir istemiyorum evimde,güne gidip yada komşu misafirliğine gidip 30 kadın muhabbet sıkar beni,tarzınız hangisine daha yakınsa sanırım ona göre hareket etmelisiniz,kırılmasın etmesin diye zoraki görüşmeyin yani

Niye habire sen osun sen busun dıyosun canım yaa..ben senin gibileri yüzünden tanırım 😂bırakın gelelim demeyi dönüp yüzüne bakmam evinde ne işim var🙄👎
Ne güzel işte. Lütfen yüzüme bakmayın ve benimle polemiğe girmeyin. Başa dönerseniz ben konu sahibine yorum yapmışım ve gelip bana sataşmışsınız. Lütfen bakmayın yüzüme ve daha fazla muhatap olmayalım. Rica ediyorum.

Back
X