Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk odasına ses izolasyonu öneriyorum.

Hala aynı şey ya insanlar taşınıyor ve çalışıyor kimse gece matkap çalıştırmaya bayılmaz geceyi bırak gündüz bile bayılmaz yönetici bile sizden bıkmış
tamam, sizin tavsiyenize uyarak tüm dairelerin dolmasını bekleyeceğim cünkü binbir emekle oluşturduğum uyku rutini ve dinlenme ihtiyacımız önemsiz. önce onlar yerleşsin

açıklamışlar, 2 gün idare etmek zor değil. size bir şey anlatmak çok zor. sürekli kendinizi haklı görüyorsunuz zaten. buradaki cevaplarınızdan belli ne kadar gıcık olduğunuz.

her daire için bikaç gün dayansam 1 ay geceyarısına kadar uyku uyuyamayacağız.

normal demek ki.. koca binada pata küte yasayalım.
9 aylık bebeğim, gece yarısından önce hiç uyumadım. Bana garip gelmiyor.

Yakında bi bebiş daha gelecek sanıyorum. Büyük şu an kaç yaşında bilmiyorum ama sese alışması hepiniz için iyi olur. Sen de rahat edersin. Yoksa bu gerginlik sana çok zarar verecek.

Çocuk odasına ses izolasyonu öneriyorum.
bizim dairede var güya ama işe mi yaramıyor nedir. hatta sırf bu yüzden dairemiz diğer dairelerden daha kücük çünkü yalıtım yaptırdık. ama matkap sesi geliyor ne yaparsanız yapın

tamam, sizin tavsiyenize uyarak tüm dairelerin dolmasını bekleyeceğim cünkü binbir emekle oluşturduğum uyku rutini ve dinlenme ihtiyacımız önemsiz. önce onlar yerleşsin

İnan bana senin bebeğinin uyku rutini kimsenin umurunda değil

9 aylık bebeğim, gece yarısından önce hiç uyumadım. Genelde 1-2 arası uyur. Bana garip gelmiyor.
benimki 8de uyuyordu. insanlar işini görsün diye 9 yaptık. bu gece 10da uyudu ve bu saate kadar ses yüzünden 3 kez ağlayarak uyandı.

Iyi de gunduz de onlar evde yok calisiyorlar
Adam 2 saatlik isim var diyor hayir yarim saate bitirin diyor esiniz de
Misal ocak takiliyor dolap sabitleniyor matkap lazim
Insanlar bekleyecekler mi 2 3 gun bunun icin?
5te isten ciksalar, ki ailemde memur var kimisi 6da cikiyor isten
E eve gel yemek ayarla saat oluyor 7.30 8
9a kadar 1 saat ayarlamak kisa bir sure
1 gun idare edecektiniz insanlar isini bitirecekti
Calisiyor musunuz bilmiyorum ama eger evdeyseniz cocugunuzun uyku durumu idare edilebilir
Kimse babamizin oglu degil bizim huyumuza gitsin
Cok sorun oluyorsa birkac gun ailenize gidebilirsiniz
Kapida bahcede karsilasacaginiz insanlarin size burun kivirarak bakmalarini istemiyorsaniz biraz ilimli olmalisiniz

onların tasınması da benim umrumda değil o zaman

Evet öyle olmalı ve bu konuda konuşmayı bırakmalı ve insanların kapısını aşındırmamalısınız. Onlar yasal haklarını kullanıyorlar.
Bu arada komşularınızın kapısına zaten bu şekilde gidemeyiz. Zira bu bir suç
Sizin eşiniz askeri personeldi yanılmıyorsam. Değil mi?

Sürekli bir şeyleri birilerine şikayet ederken yorulmuyor musunuz ya Sence insanlar o saatte matkap açmaması gerektiğini bilmiyor mu? Seni rahatsız eden ses ona 40. senfoni olarak mı geliyor? Mecbur kalmasa yapmaz. Ayrıca yeni apartman olduğunu ve herkesin taşındığını söylemişsiniz gayet normal bir durunm. Anlayış beklerken anlayışlı olmuyorsunuz.

onların tasınması da benim umrumda değil o zaman
İşte burada karşılıklı anlayış devreye giriyor. Taşınma 1-2 gün sürer. Ama sen bebeğin var diye sürekli bi anlayış ve imtiyaz bekliyorsun. Bu ütopik bi istek.

Binanın gicigi sizsiniz cidden. İnsanlar yeni tasinmis bir hafta idare ediverseydiniz. Sizin de çocuğunuz gece agliyordur vs idare ediyorlardı. İlerde uyku tutmaz gece ses yapar çocuk vs idare ederler.
O kadın izin aldı diye savunmamız da aşırı saçma olmuş. Kadının izninden adama ne. Adam izin de vermemiş bu durumda zaten, siz izin verince koyabiliyor mu sizin ne yetkiniz varki. Arabanın ardına parketmeniz falan da aşırı çocukça.
Bir sizde çocuk yok arada bir ses olur zor uyur vs bunlar hayatın içinden.
Esasen komsulukta sese parka vs dikkat edilmesi taraflariyim ama sizin tarz daha ziyade kendini beğenmiş ve bencil bir tutum. Yeni taşınmış insanlar binhosgeldiniz deyin yani . Ben bunaldım buradan. Mit miy. Yönetici herkesin Park yeri belli olsun demiş ona bile burun kicirmissiniz birtek onu dedi diye adam daha ne desin dövsün mü. Sizin gibi mıy mıy insanlardan hiç hazetmem. Genelde çiftlerden biri böyle olur diğeri onu yatiştirir. Siz karinkoca miymiysiniz uydum akıllı gibi.

Eşiniz de siz de sürekli kavga arıyorsunuz. Olayları sakinleştirebileceğiniz yerde körüklüyorsunuz. Adam size düzgünce bir gecelik idare edin diyor eşiniz hayır çocuk uyuyacak diyor. Bir çocuk sizde var çünkü. Eşiniz gibi insanlarla uzlaşmak mümkün mü sizce? Bağıran adamla da kavga etmiş, düzgünce rica edenle de.

Park yeri meselesini hiç anlamadım. Kadın neden sizden izin aldı oraya park etmek için?

her gün geç vakitlere kadar ses olsa haklısınız ama ayda bir oluyorsa tolere etmelisiniz diye düşünüyorum. bebeğiniz olması da kesinlikle durumu değiştirmiyor bana göre. bebek ya sese rağmen uyumayı öğrenir ya da o gece biraz geç uyuyuverir. sokaktan da gelebilirdi o ses.

sürekli “ben istiyorum, hemen” modunda olmanız çok itici. otoparktaki araç konumunu anlamadım ama izin istiyor diye otopark giriş çıkışının yarısını kapatan kadını aramayıp diğerini acil çağırmanız filan gülünç. kadın evdedir belki arayın o çeksin?

şurada komşuların ekstra yapabileceği tek şey öncesinde gruptan yazarak gürültüler için özür dilemek. onun dışında komşu sorununuz var gibi durmuyor. daha çok siz komşu sorunusunuz

Siz kimse yokken taşındığınız için mi bu havalar sizi şikayet eden olmadı tabi eminim siz hiç çivi bile çakmamışsınızdir

Esin de çabuk yükselen biri galiba. İlk günden kavga etmeye hazır gibi geldi. Komşusunuz yani, bakın ortak yaşam alanında herkes birbirine mecbur. Siz onlara müsamaha göstereceksiniz ki onlardan da bekleyebilesiniz. Bir üstenci tavır var sizde, çözemedim.

yok mesela su an ses yapanlar 3 gelinmiş işleri yok. 3 daire gece gece bakıma girdiler.

Ay bizim sitede var böyle sürekli “oğluşumuz uyuyamıyor litfin biriz dikkit idilim” diyen antika. Sanki bebeği sitece yaptık, hepimizin çocuğu

Yeni binaya taşınırken göze almanız gereken şeyler bunlar. Taşınan olacak, boru akıtacak, elektrik arızası olacak, park yeri sorun olacak. Karşılıklı anlayış gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`