Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en azından tadilat yapalacak gğnlerde gğndüzden haber verilmesini isteriz. dediğim gibi çocuğu araçta uyuturum veya günlerce sürecekse ailemin evine giderim.

Konunun en başında da eşinizin asker ya da polis olup olmadığı sorulmuş ve memur demiştiniz. Tekrar sorulmuş ve tekrar memur demişsiniz. Alacağınız cevabı, aslında eşinizin neye güvenip bu kadar rahat kapılara çıkabildiğini bildiğiniz için evet cevabını vermeyi o kadar istememişsiniz ki.

Sizde farkındasınız tepkileriniz normal değil. Rahatsız olmanız normal. Matkap sesinden, gürültüden ya da park sorunundan herkes Rahatsız olur. Burda herkes sizinle hemfikir. Sorun olan ve sizin anlamak istemediğiniz nokta tavırlarınız. Üstten üstten emrivaki, benim dediğim olacak tarzı yaklaşımınız. Biz mükemmeliz herkes olmalı egonuz. Bu kadar rahat kapılara dayanma ve emir verme durumu da tam da eş mesleğine ve o beylik tabancaya dayanıyor maalesef.

cocuk ağlayınca odaya geliyor. ben de yazsana gruba diyorum. 2-3 kez yazdığı görülmeyince gidiyor. ben git demiyorum ama ilk ben mesaj at diyorum.
Yapmayın derim. Bir gün bu ısrarlı tavrınıza sert cevap verir ve sonu kötü biter. Artık kimsenin tahammülü kalmamış durumda. Üstelik eşinizin silahı da var, öfke kontrolünü sağlayamayabilir.

Mesele çocukların uyuduğu saat değil ki.
İsterseniz 7 de uyutun .
Ama kimse sizin çocuğunuz erken uyuyor diye size uymak zorunda değil
ben de kimsenin tadilatına uymak zorunda değilim o mantıkla.

ben diyorum ki karşılıklı anlayış olsun. siz diyorsunuz ki hayır, madem tasınıyorlar siz çocuğunuzun düzenini esnetin.

O esnada izne giderken evde bırakan ponçik kocam

cevap verir misiniz çok merak ettim

Yapmayın derim. Bir gün bu ısrarlı tavrınıza sert cevap verir ve sonu kötü biter. Artık kimsenin tahammülü kalmamış durumda. Üstelik eşinizin silahı da var, öfke kontrolünü sağlayamayabilir.
esim kimsenin kapısına silahla gitmedi. tüm bu olaylara rağmen birinde hariç sesini dahi yükseltmedi.

Yer belirtilmemiş bir otoparkta hep aynı yere biz parkediyoruz konusu bence yanlış. Herkesin yeri belli olsa tamam ama siz kendinize yer belirleyip buraya bırakan olursa arkasına yanaşırım diyemezsiniz. Bir de sanki kendi alanınızmış gibi diğer arac sahibini aramamışsınız izin aldı diyerek,adamı arayıp getirmişsiniz,siz karar veremezsiniz kim nereye park edebilir/edemez,ortak alanda,adam haklı burada. Bu konuda hatalısınız bence,diğer konularda hak verebilirim ama 2 saat idare ederdim ben güzellikle rica eden olursa ses konusunu,sonuçta her gün yaşanacak bir hadise değil. Üst katıma yeni evli bir çift taşındı yakın zamanda,sabah çıkıp aksam geliyorlardı,akşam 9a,10a kadar 1 hafta birşeyler yaptılar evde matkapla oğlum korkmasına rağmen birsey demedim,zaten süreklilik arz etmedi,illaki bitti tadilat.
Bir kaç gün idare edilebilecek şeyler bunlar bence. Büyütülecek bir durum yok.

ben de kimsenin tadilatına uymak zorunda değilim o mantıkla.

ben diyorum ki karşılıklı anlayış olsun. siz diyorsunuz ki hayır, madem tasınıyorlar siz çocuğunuzun düzenini esnetin.
Yooo zorundasınız apartmanda yaşıyorsanız akşamın dokuzunda kimse sizin için hayatını durdurmayacaktır.
Yalnız böyle devam ederseniz delinin delisi her zaman vardır başınız çok ağrır.

ben ilk üye olduğum dönemde esimin mesleğini, bölümünü hep açıkladım burda yani egm personeli olması yüzünden gelecek tepkilerden bir çekincem yok. ama esim daha hassas bir bölüme gecti ve mesleğini söylemememi istedi. dısarıda dahi esime işi sorulduğunda direkt “memurum” der. cünkü bilinmesi sorun yaratabilecek bir durum. ben de o yüzden 1 yıldır neredeyse mesleği hakkında hep memur dedim geçtim.

bu arada esim isi dısında üzerinde tabancasını asla tasımaz cünkü ben evde olmasından dahi huzursuz olurum.

çıkış noktasını anlıyorum ama esimle ilişkilendirmediğim için üstünde durmuyorum. sadece mesleğini söylemekte neden çekindiğimi açıklıyorum.

Lütfen bu yorumumu her asker, polis eşi üstüne alınmasın, bazı asker polis eşleri kendilerini de asker polis sanıyor. Toplumda bazı insanların ürktüğü çekindiği meslekler ya , bu kadınlar akrabaları komşuları arkadaşları vs üstünde de eşin titrini kullanarak baskı kurmaya çalışıyor . Yanılıyor muyum?

Evde duruyor sonuçta di mi? Ki evde dahi saklanmasına gerek yok.
Ama hareketlerinden belli ki avuç içi kadar yerde mafyacılık oynar gibi davranıyor.
Siz dünyayı eşinizin gözünden görmeye alışmışsımız belli ki ve bu olan biten her şey size çok normal geliyor ama normal değil bunlar. Bir gün eşinizd ne bağımsız olarak hayatı deneyimlere şansınız olursa ne eşinizin tepkisinin ne de yaşananların normal olmadığını anlayacaksınız.

esim kimsenin kapısına silahla gitmedi. tüm bu olaylara rağmen birinde hariç sesini dahi yükseltmedi.
O an yanında olmayabilir ama büyük bir kavgada eve gelip almayacağı ne malum? Ya da komşunuzda olup olmadığını biliyor musunuz? Pazardan elma alır gibi silah alıyorlar. Polis, asker fark etmez olay bir kurşuna bakıyor. O yüzden sakin olmakta, ısrarlı davranmamakta fayda var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`