- 7 Mart 2020
- 73
- 75
- 8
- 33
- Konu Sahibi Kartanesi16
-
Ben bıraktımda o beni bırakmıyor ne günah işledim bilmiyorumYeriniz de olsam kahkaha atar saçımı savurur yürürdüm.Sonrasında yok sayardım 2 aylık bi iliski cok da ciddiye alma derim
Çok ciddiye almış ilişkinizi siz dediğim gibi gülün ve yok sayın cidden sacma sapan bir şeyBen bıraktımda o beni bırakmıyor ne günah işledim bilmiyorum
Sağlıklı düşünebilse aslında birde böyle ucuz göndermeler yapmasa idare edeceğim ama şansı yok bundan sonra kesinlikle arkadaş olmayacağımÇok ciddiye almış ilişkinizi siz dediğim gibi gülün ve yok sayın cidden sacma sapan bir şey
Bu zihniyette birinin sizi mesafe koyması isabet olmuş. Silin numarasını, basın engeli, görmeyin sosyal mecrada, denk geldiğinizde de ne yaparsa yapsın, siz takmadıktan sonra bi zararı dokunmaz.Dışarı çıkaramaz oldum oğlumu kapının önünde bizi görse coronalıymışım gibi kaçıyor ve bunu diğer insanların gözüne sokarak yapıyor ve en çokta telefonla görüşürken karşısındakiyle konuşmuyor bana laf giydirmeye çalışıyor hangi odada oturduğumu anladığından beri.... Tabi birde - çatla da geber - şarkısını dinliyorum oturduğum yerden
Bazı insanlar böyledir, sizi kullanmaya bayılırlar, siz buna önce izin vermişsiniz, sonra da sınırlarınızı çizdiğinizde kötü olan siz olmuşsunuz.. Bi söz var "Yaptığın bir iyilik, kısa zamanda görevin haline gelir" diye.. Sizin ona gösterdiğiniz toleransı fazlasıyla kullanmış ve nankörleşmiş...Arkadaşlar şubat ayında alt katıma komşu taşındı.. Eşimin köyünden biriyle evli.. Geldiğinde hamur işi yaptım çay yaptım götürdüm temizlik yaparlarken içsinler diye.. Bahsettiğim komşu her akşam bana gelmeye başladı eşim vardiyalı çalışıyor kendi gelmediğinde kızını yolladı eşiyle evinde rahat rahat oturdu araya corona girince rahatladım bu arada benimde oğlum var işim olunca oğlumu gönderince ya hemen eve geri yolluyordu yada dışarı çıkarıyordu evi dağılmasın diye.. Araya mesafe koydum sanırım o beni baya kankası falan sandı hatta biz seninle kankayız diyordu 2 aydır tanıdığım insan.. Şimdi de tavır almış benimle hiç konuşmuyor (okeyim konuşmasın ama) ben dışarı çıkınca evine kaçıyor resmen sıkıldım bu ne çocuksu Bi harekettir ya.. saçma sapan şarkılar açarak gönderme yapıyor bütün komşuları tanıyor artık ben bir komşuya ters düşsem hemen konusu olan komşumla sarmaş dolaş foto atıp nispet yapıyor ayarlı giderli sözlerde cabası.. Açıp bakmadım hikayelerine sıkıldım artık sonuçta bu kezde durumlarını bana gizlemiş.. Diğer sosyal medyasında storylerine bakmadım diye siliyor bunu önceden beri yapıyordu resmen benim çevrimiçi olup olmadığımı kolluyor siz yerimde olsanız nasıl davranırsınız aslında böyle rahatım ama onun yüzünden dışarı çıkmak istemiyorum artık her telefon görüşmesini bana duyurmak için yüksek sesle öyle insanlar fesat olur muhatap olma aynı ortamda bulunma gibi sözler sarfediyor ben sadece yaptıklarını izlemek ve konuştuklarını dinlemekle geçiriyorum günlerimi ama gerçekten sıkıldım artık bıktırdı..
Bunu bugün bende düşündüm aslında ama silersem daha çok takacak kafayı bana resmen belalısından kurtulmaya çalışan kadınlar olur ya öyleyim bu arada aynı yaştayız kendisi ile yaşımız 30Komşunun yaş kaç? Ergen gibi tavırları var şaşırdım.
Görmezden gelin daha çok saçmalasın. Sizde kahvenizi yapıp izleyin hangi kafayı yaşıyor diye :)
Ayrıca ben olsam bütün sosyal medya hesaplarımdan da çıkarırdım.
Evet olabilir bu fikri sevdim çok teşekkürlerBazı insanlar böyledir, sizi kullanmaya bayılırlar, siz buna önce izin vermişsiniz, sonra da sınırlarınızı çizdiğinizde kötü olan siz olmuşsunuz.. Bi söz var "Yaptığın bir iyilik, kısa zamanda görevin haline gelir" diye.. Sizin ona gösterdiğiniz toleransı fazlasıyla kullanmış ve nankörleşmiş...
O yüzden hayatın her alanında olduğu gibi, komşuluk ilişkilerinde de mesafe çok önemlidir ve gereklidir..
Yerinizde olsam çocuğumu ona aldırmadan bahçeye çıkarır, triplere aldırış etmezdim. Ne derse desin, sizi bilen bilir zaten, bilmeyen de ne düşünürse düşünsün.. Hatta onun triplerini takmadığınızı göstermek için ilerleyen zamanlarda diğer komşularla merhaba deyip geçerken ona da merhaba, yada iyi günler deyip geçin. En azından küs olmadığınızı ama artık samimi de olamayacağını hissettirmiş olursunuz, triplerini de zamanla azaltacaktır.
Çocuğum olmasa dert etmeyeceğim ama dışarda oğlumu dışlamaya başladı malum şahısın kızı buna katlanamıyorum bende evde öğrettim artık onunla oyun oynamak yasak diye ne kadar uygular bilmiyorum2 dengesiz de bende var.Çok ilginç tipler ..Ben bundan sonra anladım ki ,komşuluk mesafe gerektiren bi olay ..Yoksa hep o çizgiler aşılıyor ve evinde ister istemez huzursuz oluyorsun ..Sizde muhattap almayın bi süre sonra sıkılır bırakır.Görmezden gelin kendi çapında oynasın dursun ..Aklı başında insanlara denk geliriz inşallah
Yalnız bana emanet edilince 2 dk değil en az 3 saat rahat ediyorlardı.. Buda not olsunKendime not: sakın ileride çocuğunu iki dakika rahat edeyim diye ne idüğü belirsiz insanlara emanet etme.
Diğer komşularla küs değilim ki aksine çok severler beni.. Komşularımla laf atarız birbirimize 5 dk sonra hiçbişey yok gibi davranmaya devam ederiz zaten atışmalar hep seviyeli olur kimse kimseyi rencide edecek kadar ileri gitmedi bu zamana kadar aksine diğer komşularla can ciğer olarak bana nispet yapmaya çalışan kişi konuyu açmama sebep olan kişiDiğer Komşularla küsecek kadar veya canciğer olacak kadar ne yaşadınız acaba yani komşundur sevebilirsin samimi olabilirsin ama küsmek falan demek ki araya kimseyle o seviyeyi koyamamışsın aynı şekilde alt komşunla da seviyeyi koruyamadığın için olaylar çirkinleşmiş
Aynen ya, komşu kapıda karşılaşsam nasılsın iyisin dediğim insan. Ne rahat yaşamlar var komşu sıkıntı kaynağı olabiliyor...Komşular hayatınızda neden bu kadar yer işgal ediyor ki?
Başkasının çocuğunu evinize nasıl alıyorsunuz?
Ben çok korkarım, başına bir iş gelirse hesap veremem diye.
Evimde oturduğum yerde şarkı dinletiyor kapıya çıksam çocuğumu dışlıyor en çokta oğlumla ilgili kısma ayar oluyorum kızı oğlumla oynamak istiyor ama gözü annesinde hep kızacak diye zaten bende öğrettim artık x ile oynamak yasak diye rahatlıktan yapılmıyor bazı şeyler gerek oluyor bazenAynen ya, komşu kapıda karşılaşsam nasılsın iyisin dediğim insan. Ne rahat yaşamlar var komşu sıkıntı kaynağı olabiliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?