- 11 Aralık 2018
- 41.532
- 258.096
- 598
- Konu Sahibi Kartanesi16
-
Bana da emanet bırakmaya çalıştıklarında hep hayır diyorum.
Olur ya en basitinden örneklerle ; yemek yerken boğazına bir şey takılsa , düşse , çocuk vurursa , ya da olmayan bir şeyi iftira atsa kurtulusu yok.
İnsanlar çok kolay çocuklarını gonderebiliyorlar, hayret ediyorum.
İçerde çocuğa zarar verilse ruhları duymaz.
Boşverin takmayın siz ilgilenmedikçe ya susar yada iyice kudurur.Apartmanda yaşama kuralı gelsin lütfen böyle görgüsüzler alınmasın.Arkadaşlar şubat ayında alt katıma komşu taşındı.. Eşimin köyünden biriyle evli.. Geldiğinde hamur işi yaptım çay yaptım götürdüm temizlik yaparlarken içsinler diye.. Bahsettiğim komşu her akşam bana gelmeye başladı eşim vardiyalı çalışıyor kendi gelmediğinde kızını yolladı eşiyle evinde rahat rahat oturdu araya corona girince rahatladım bu arada benimde oğlum var işim olunca oğlumu gönderince ya hemen eve geri yolluyordu yada dışarı çıkarıyordu evi dağılmasın diye.. Araya mesafe koydum sanırım o beni baya kankası falan sandı hatta biz seninle kankayız diyordu 2 aydır tanıdığım insan.. Şimdi de tavır almış benimle hiç konuşmuyor (okeyim konuşmasın ama) ben dışarı çıkınca evine kaçıyor resmen sıkıldım bu ne çocuksu Bi harekettir ya.. saçma sapan şarkılar açarak gönderme yapıyor bütün komşuları tanıyor artık ben bir komşuya ters düşsem hemen konusu olan komşumla sarmaş dolaş foto atıp nispet yapıyor ayarlı giderli sözlerde cabası.. Açıp bakmadım hikayelerine sıkıldım artık sonuçta bu kezde durumlarını bana gizlemiş.. Diğer sosyal medyasında storylerine bakmadım diye siliyor bunu önceden beri yapıyordu resmen benim çevrimiçi olup olmadığımı kolluyor siz yerimde olsanız nasıl davranırsınız aslında böyle rahatım ama onun yüzünden dışarı çıkmak istemiyorum artık her telefon görüşmesini bana duyurmak için yüksek sesle öyle insanlar fesat olur muhatap olma aynı ortamda bulunma gibi sözler sarfediyor ben sadece yaptıklarını izlemek ve konuştuklarını dinlemekle geçiriyorum günlerimi ama gerçekten sıkıldım artık bıktırdı..
Üstüme alınmıyorum bunu zira etrafımdakiler hep mesafeli duruşumu yüzüme yüzüme söylemişlerdirNeden komşularla bu samimiyet?
Ben hep mesafeli olmak istedim en başından beri ama o arkadaş kanka vs. Olalım istedi biraz yapısı da alıngandı mesafeli olayım diye bunları yaşıyorum hepimizin hakkında hayırlısı olsunkonu sahıbesı artık zaman cok kotu hıc tanımadıgınız altı ustu 2 aydır komsuluk yaptıgınız kımseye cocuk gonderılmez, bellıkı yenı tanısmıssınız kanınız kaynamıs ama bakın sımdı ters dustunuz degıl mı
annesı olmadan keyfı sekılde kımsenın cocugu da kabul edılmemelı
komsu konusuna gelırken seneler once benzerı vardı bende hergun kapıma bırsey ıstemek ıcın gelırdı bırgun evde olmayan bırseyı ıstedı kalmadı dedım dıye küstü ve ne trıpler allahım ne trıplerkomsuluk yaparken hedıye ettıgım kucuk seyı kapıma atmalar falan benzerını hatta bakınca daha kotusunu yasamısım
ben komple sılmıs engellemıstım gereksız gordugum kısılerı goz ardı ederım engellerım bıter oh mis bakmazsanız gormezsınız ne yaparsa yapsın bosverın
Ne güzel iste boswer hic yüz verme sen sinirlenirsen amacina ulasir tam tersi hep gül ve .mutlu ol ev alma komsu al demişler cahil belliki sen onun isine yaramadinya sendenkötüsü yokArkadaşlar şubat ayında alt katıma komşu taşındı.. Eşimin köyünden biriyle evli.. Geldiğinde hamur işi yaptım çay yaptım götürdüm temizlik yaparlarken içsinler diye.. Bahsettiğim komşu her akşam bana gelmeye başladı eşim vardiyalı çalışıyor kendi gelmediğinde kızını yolladı eşiyle evinde rahat rahat oturdu araya corona girince rahatladım bu arada benimde oğlum var işim olunca oğlumu gönderince ya hemen eve geri yolluyordu yada dışarı çıkarıyordu evi dağılmasın diye.. Araya mesafe koydum sanırım o beni baya kankası falan sandı hatta biz seninle kankayız diyordu 2 aydır tanıdığım insan.. Şimdi de tavır almış benimle hiç konuşmuyor (okeyim konuşmasın ama) ben dışarı çıkınca evine kaçıyor resmen sıkıldım bu ne çocuksu Bi harekettir ya.. saçma sapan şarkılar açarak gönderme yapıyor bütün komşuları tanıyor artık ben bir komşuya ters düşsem hemen konusu olan komşumla sarmaş dolaş foto atıp nispet yapıyor ayarlı giderli sözlerde cabası.. Açıp bakmadım hikayelerine sıkıldım artık sonuçta bu kezde durumlarını bana gizlemiş.. Diğer sosyal medyasında storylerine bakmadım diye siliyor bunu önceden beri yapıyordu resmen benim çevrimiçi olup olmadığımı kolluyor siz yerimde olsanız nasıl davranırsınız aslında böyle rahatım ama onun yüzünden dışarı çıkmak istemiyorum artık her telefon görüşmesini bana duyurmak için yüksek sesle öyle insanlar fesat olur muhatap olma aynı ortamda bulunma gibi sözler sarfediyor ben sadece yaptıklarını izlemek ve konuştuklarını dinlemekle geçiriyorum günlerimi ama gerçekten sıkıldım artık bıktırdı..
Yakında bebeğim olacak mevlüte bile çağırmak istemiyorum eşim ise abartma diyorTüm komşuları çaya çağır onu çağırma. Onlar gidince de aynı şarkıyı aç bangır bangır
Bu tarz cevaplar yazıldı bu gezegende ilk sayfada hepsine cevap verdimSiz hangi gezegendensiniz..bende cocuklarimi asla elin evime gondermem..anneleri yoksa kimsenin cocugunuda almam..biraz haber seyredin
Ne kadar ilginç bir mesefe anlayışı bu komşuyu geçtim diğerleriyle de birbirine laf falan atıyorsunuz bu tür olaylar kaçınılmaz oluyor işte.Üstüme alınmıyorum bunu zira etrafımdakiler hep mesafeli duruşumu yüzüme yüzüme söylemişlerdirmıç mıç komşuculuk oynamadığım için yaşıyorum bunları zaten
Yakında dediğiniz bebek 13 haftalık eşiniz bu yüzden abartma diyor olabilir mi?Yakında bebeğim olacak mevlüte bile çağırmak istemiyorum eşim ise abartma diyor
Ne kadar uzak o kadar iyi ben insanlarla fazla samimiyeti sevmiyorum ailem dışında çünkü illa ki bir kabak tadı veriyorÜstüme alınmıyorum bunu zira etrafımdakiler hep mesafeli duruşumu yüzüme yüzüme söylemişlerdirmıç mıç komşuculuk oynamadığım için yaşıyorum bunları zaten
Diğer kız 9 yaşında oğlum henüz 4 yaşında onun etrafında dönüyor ebe yapıyor diğer kız annesini kontrol ediyor göz ucuyla negatiflikse asıl negatif olan bu ben sadece kısasa kısas olsun oğlum onun etrafında pervane olmasın istiyorum yoksa varlığı yokluğu inanın umrumda olmayacak bir insanNe kadar ilginç bir mesefe anlayışı bu komşuyu geçtim diğerleriyle de birbirine laf falan atıyorsunuz bu tür olaylar kaçınılmaz oluyor işte.
Bu tür durumlarda yapılacak en doğru şey onu takmamak. Yaptıklarına karşılık vermemek. Özellikle de çocuğunuzu karıştırmamalısınız o arkadaşınla oynamak yasak diyerek küçücük çocuğun aklına böyle negatiflikler sokmak bence hiç doğru değil. Diğer çocuk annesinden etkilenip çocuğunuza soğuk davranıyorsa zaten sizin çocuğunuz da onunla kendiliğinden oynamak istemez.
Lafın gelişi dedim bu kadar da yapmayın ya yazarken aklıma geldi aslında düzeltmeye de üşendimYakında dediğiniz bebek 13 haftalık eşiniz bu yüzden abartma diyor olabilir mi?
Hayat felsefeniz çok güzel bence hiç bozmayın kendinizi tam bir sağlıklı yaşamSeyimden aşşa Kasımpaşa .
Çok mu umarsizim bilmiyorum.
Hiç işim olmaz komşu felan.
Umursamayin derim
Ben de bunu ilk kez bu forumda duydum. Çocukken sokağa çıkamıyorsak (çok soğuk ya da çok sıcaksa) arkadaşlarımızın evine giderdik, onlar bize gelirdi. Devir mi değişti diyorum bakıyorum yeğenlerim de öyle büyümüş, kuzenlerimin çocukları öyle büyüyor. Bütün çocuklar anne baba izni dahilinde arkadaşına gidiyor, yaşına göre bazen kalıyor. Asosyal nesil geliyor diyeceğim ama kadınlar kulübüne geliyor herhalde sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?