- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.642
- 348
Benim çocukluğumu anlattınız resmenAynen katiliyorum. Ben cocuklugumu hatirliyorum. Sürekli olarak annemle oyun oynardim. Yemek yapmaca, komsuculuk bilmem ne apartmanda da degildik o surecte ama neden etkinlik yapmayalım, oyun oynamayalim . Oynatmak ,etkinlik bulmak yerine cocuktur yapar deyip cikiyorlar isin icinden çoğu .
Cocuk yalniz kaliyor ne yapacak kosacak.
Yasit cocuk istemeleri bu sebeple Cocuklar oyun kursun oynasın diye. Oysa ki kendileri de oynatabilir.
babamlada yerden kucuk yumusak topla oynardik ses cikarmayacak misal elle atardik ben bilirdim ki evde ayakla top oynanmaz.
Kendileri oynatmiyorsa cocuk kosar oyle koca gün ama oynatirsa arada kosar ona da kimse bir sey demiyo zaten
neden saatlerce yaldir yaldir kossun bu neden dogal olsun ki cok sacma.

Ama burda yazılanları okuyunca şok oluyorum. Gecen gün yine başka bir konu vardi buna benzer çocukları evde bisiklet sürüyormuş alt komşu şikayete geldi diye köpürüyordu konu sahibi. Apartmanın bahçesi yoksa illaki yakın bir park veya boş alanlar vardir gider orda oynatırsın çocuğunu. Bizde cocuk olduk ama şimdiki nesil anneleri cocuklarini dokunulmaz ilan ediyor cok yanlış.
Yazin evimizi sattık komşular yüzünden, eşim karantina döneminde uykusuz gidiyordu ise. Komsu çocukları gece uyumuyor sabahliyorlardi, kabus gibiydi