- 29 Temmuz 2015
- 1.652
- 1.890
- 53
- 44
:))) Bir üst mesajmı okursanız haftada bir iki kitap bitiren ben bir senedir kitaba el süremiyorum balkonuma çiçekler ektim üzerine çamaşır damlaları mı damlamadı nevresimler yarıya kadar mı indirilmedi her sabah çöpleri toplamak zorunda mı kalmadım neler neler yaşadım görgüden eser yok bugün son aşamaya gelip yarıya kadar indirdiği nevresim için tartıştık sanki ben hiç nevresim yıkamıyormuşum gibi o kadar ki ben onun pisliği yüzünden her daim evin boş bir odasını kullanıyorum çamaşırımı kurutmak için ama o komple açarak serecekmiş kurusun diye komşuluğum yokmuş terbiyesizmişim :) saygısız aslında pis olup gösteriş olarak temiz görünmeye çalışan insanlar... benim her yerden bir eşyam sarksa zaten ben pasaklı hissederim kendimi değişik bir kültürleri var ...
Şimdi okudum malesef sizi çok iyi anlıyorum,insan evinde de kahvesini içip kitabını okuyamıyacaksa artık orayı nasıl evim diye benimser?
Ayrıca balkondan çarşaf sarkıtmayan pis mi oluyormuş..Allahın görgüsüzleri,binanın da görüntüsünü bozuyorlar insan misafir çağırmaya utanır..Ayrıca çamaşır suları nasıl aşağı damlar o da ayrı bir tez konusu..Benim köpeğim var mesela aşağı ya da bitkilerime(bazen onlarıda yiyor karnı ağrıdığında) çamaşır suyu damlatsalar onları ellerimle boğarım..Bir yapmadıkları o kaldı gerçi..
Siz gecenin 3 ünde gündüz gibi balkondan balkona bağıra bağıra sohbet eden insanlar hayatınızda gördünüz mü? Ben doğu da bile yaşadım orda bile görmedim çünkü adap diye birşey vardır..Ve diğer binalardaki insanlar sırf 30 yıldır komiular diye nasıl bunlara sessiz kalıyorlar aklım almıyor,ev sahibi olsam çoktan mahkemeliktim..Ama bu insanlardan biri de bizim ev sahibimiz(o da aynı binada oturuyor) yani kendisini kendisine şikayette edemeyiz ki :) birde bize taşınırken,buralar yazın çok güzel oluyor demişti..
5 cocuk nedir ya, Suriyeli mi komsular?
İyi aksamlar arkadaslar bir senelik kiraciyim ve evimi cok seviyorum henuz bebegimizde olmadiesimle tek yaşıyoruz hayatim ust komsu yuzunden kabusa dondu evde konustuklari herseyden haberim var ne zaman dustalar ne zaman yemekteler... bes tane cocugu var biri dursa biri durmuyor asiri pasakli camlarim yag ,sac ,balkonum cop icinde defalarca uyardim olumlu karsiladi ama uygulama basarisiz hangi yaptigini uyaracagimi sasirdim ,yoruldum... her ev mi boyle iki satir kitap okuyup tv seyredemiyorum hep arka planda sesleri ... bir seyler duymaya ihtiyacim var.
Evlendiğimde ilk girdiğimiz ev sıfır binaydı yani ilk biz oturduk üstteki adamın karısını neden dövdüğünü tüm tartışmalarını duyardım kadın vurma aşkımmm diye bağırırdı.
Altımızdaki de döverdi ve neden dövdüğünü tüm herşeyi kızlarının babacım vurma anneme dediğini duyardım.
Sonra 25 yıllık bi eve taşındık burda hiçbişey duyulmuyo çok arada duyuyorum yani eski binalar daha iyi sanki.
ben alt komsumun inleme seslerini duyuyorum ben ne diyeyim
5 çocuklu ev ne yapsınlar. Hani siz uyardikca saygısız da davranmamislar. O yuzden kizamadim.
Siz de tv izlerken sesini acacaksiniz. Müzik dinlerken yüksek sesle dinleyeceksiniz. Yapacak bişey yok maalesef.
Diğer yandan eviniz size aitse sanırım m2 başına 200-250 gibi tavana ses yalıtımi yaptirabiliyorsunuz. Maliyetli tabi. Yeni binaları özellikle ses yalıtımı konusunda çok kötü yapıyorlar.
Bazısıda özellikle sesli inliyoki etrafada duyulsun diye gerçekten ya özellikle yapıyolar onlarda zevke gelsin diye;benim anlamadigim tamam ses cikarirsin ama insan bir düsünür kolu komsuya sesim gidermi diye. kvdeyle yasiyanlarin vay haline
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?