İğrenç diyenler hiç sevismiyor mu acaba ?buraya takıldım ben .
Şey gibi düşün hepimiz gaz cikariyoruz mesela ama başkasinin gelip yanimizda zart zart yellenmesi hoşumuza gitmez saniyorum. Yani benim gitmez
Özel alanimizda yaptigimiz herseyi "herkes yapiyor" diye insan içinde de yapmayiz.
Burada gelip şu kadar boşalmazsak rahat edemiyoruz, 3 kere bosaliyoruz, 5 kere bosaldik seklinde sacma sapan yatak odasini dokenleri de okuyunca rahatsiz oluyorum ben acikcasi, biseylerinde anlatma uslubu olur kimlik gizli diye bu kadar ar damari catlamamali insanin.
Bazen olabilir insanlik hali ben de 1-2 kere sevisme seslerini duymustum daha once ust kat komsunun, belki bizim de gitmistir istemeden ama devamli olan bisey olmadigi icin cingar cikartmaya gerek gormedim acikcasi olabilir bunlar. Ama surekli devam eden gurultu ne gurultusu olursa olsun cocuk sesi bile olsa insani rahatsiz eder elbette.
İyi de orası kendi evleri yani onların özel alanı şu durumda bir şey deme hakkimiz olur mu ?
Çocuk ağlaması da rahatsız edebilir ,evde çıkan tartışma da diğer çıkan seslerde ama evlerinde olann bir durum için benim yan komşu olarak bir şey söylemeye iğrenç deme hakkım yok diye düşünüyorum .Herkesin özel hayatı kendine .
Dedigim gibi devamli devam eden gurultu, ister sevişme olsun, cocuk sesi de olsa, tartisma sesi de olsa rahatsiz eder. Orasi onlarin evi istedigi kadar ortaligi yiksinlar diye birsey yok, belli bir saatten sonra ne sesi olursa olsun olmamasi lazim toplu yaşam hayatina uyum saglayamayan gitsin mustakil evde yaşasin. Toplu yaşamanin belli kurallari var malesef.
Arada ufak tefek ses olur insanlik hali der gecersin, ben dert etmedim hiç ama aksam vakti avaz avaz da bagrilmaz.
Ben sizin gibi düşünmüyorum :)
Bu düşünceyle alakali birsey degil. Bilmiyor olabilirsiniz ama normalde bir yönetmelik oluyor ve gurultu kurallari da yaziyor bunun içinde, hangi saatler arasi gurultu olur ne yapilir, yapilmaz şeklinde. Kaldi ki rahatsiz edici gurultu için şikayet hakki var ve cezasi da var aslinda. Eger sizin dediginiz gibi "kendi evinin içinde herseyi yapma hakki" diye birsey olsaydi resmi olarak cezasi da olmazdi. Ama heryerde bu kurallar ve cezalar uygulanmadigi icin siz istediginizi yapabileceginizi zannediyorsunuz sadece.
Sevişmek iğrenç değil, başkalarına duyurmak iğrenç. Mahrem denen bişey var , apartmanda yaşayanların biraz dikkat etmesi lazım bu sesleri ailenizleyken çocuğunuzlayken duyabilirsiniz. Herkes biraz dikkat edicek kimse kimsenin inlemelerini çekmek zorunda değil, yaşanan şey 2 kişi arasında kalsın.
Sevişmek iğrenç demiyorum , başkasının inleme seslerini çocuğunuzla ailenizle yada aile büyüklerinizle denk gelerek dinleyince bakalım iğrenç mi gelecek, oh nasılda zevk aliyorlar mı diyeceksiniz. Edep denen bişe var kimse buna maruz kalmak zorunda değil bu mahremdir.Yeni binalarin izolasyonu iyi değilse millet ne yapsin ?İster öksürsün, ister sevişsin ne kadar çok dikkat edilirse edilsin ses çok net olarak geliyor ve sizin iğrenç dediğiniz şeyler başkasına zevk verebiliyor :) :)
Yani ayrıca evim benimde özel alanım huzurla kafa dinlemek hakkım, tolere tabiki edilir ama herkes dikkat etmeliDedigim gibi devamli devam eden gurultu, ister sevişme olsun, cocuk sesi de olsa, tartisma sesi de olsa rahatsiz eder. Orasi onlarin evi istedigi kadar ortaligi yiksinlar diye birsey yok, belli bir saatten sonra ne sesi olursa olsun olmamasi lazim toplu yaşam hayatina uyum saglayamayan gitsin mustakil evde yaşasin. Toplu yaşamanin belli kurallari var malesef.
Arada ufak tefek ses olur insanlik hali der gecersin, ben dert etmedim hiç ama aksam vakti avaz avaz da bagrilmaz.
Yani ayrıca evim benimde özel alanım huzurla kafa dinlemek hakkım, tolere tabiki edilir ama herkes dikkat etmeli
Denk mi gelsiin yaaaaBana hiç denk gelmiyor böyle komşular. Aseksüleller mi buluyor hep beni nedir?
Sen bihter ziyagil misin cok iyi yaSorma oturduğum apartmanlarda hep bebek mevcuttu, ama havadan nemle kapıyorlardı sanırım. Üretken ama sevişgen değilllerdi ne tuhaf dimi. Yada ben milletin ne yaptığıyla kafayı bozup evlerini dinlemediğim, komşu kapısı gözetlemediğim için farkedemedim. O yüzden duymamış olabilirim, siz duyduğunuza göre dikkatinizi fazlasıyla cezbetmiş. Milletin edebine çamur atacağınıza. bastırılmış duygularınıza kulak verin
Gerçekten umarım o evlerde çocuk yoktur yaCocugu var mi bu insanlarin bilmiyorum ama coluk cocuk sahibi olup kendi cocuklarina da butun gece inlemelerini duyura duyura mi sevisiyorlar acaba...
Komşuya giden ses evde de duyulur.
Yok zevkliymişte bilemem neymişte sanki bir kendisi yapabiliyor. Benim cocugum olmadigi icin daha rahatiz elbette ama taaa ust kata vs gidecek kadar asiri bagirmanin alemi yok.
Sevişmek iğrenç demiyorum , başkasının inleme seslerini çocuğunuzla ailenizle yada aile büyüklerinizle denk gelerek dinleyince bakalım iğrenç mi gelecek, oh nasılda zevk aliyorlar mı diyeceksiniz. Edep denen bişe var kimse buna maruz kalmak zorunda değil bu mahremdir.
[/QU
Diyip gitmişMecazen yazmistim yani bu tarz konular cok var oneriler hep ayni.sonrada zaten bir tartisma patlar.sitede genel bir temizlik olur:)
Bazen birilerine bişiler anlatmak çok yorucu oluyor, en iyisi uğraşmamak,İyi günler :)Valla komşularimdan gelen seslerle ilgilenmiyorum ,çoluk çocuk kendi sesimiz bize yetiyor başkasını duymaya fırsat yok evimin de yalıtımı iyi olduğu için kafam rahat .Size de tavsiye ederim iyi izolasyonlu evlere taşının zira psikolojiniz çok bozulur bu şekilde .
İzolasyonu olmayan binalarda çok ses cikartmasaniz bile, ses yoğun olarak algilaniyor diğer dairelerden şu kısımda anlaşalım önce .
Bir de herkes kendi edebine baksa başkalarının edebine karismasa dünya daha yaşanılır hale gelir öyle değil mi :) iyi günler efendim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?