komşular bize kötü davranıp dalga geçiyor

bulutlukahvee

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2023
199
48
13
merhaba, biz depremzedeyiz memleketimizden ayrılıp başka bir şehirde yaşıyoruz aylardır. Kardeşim apartmandaki diğer çocuklarla oynuyor. Aralarından bir erkek çocuk dün oynarlarken kardeşimi apartmanın bodrumunda hepsi çıkınca üstüne kapıyı kapatıp çıkmış. Sonra kardeşimi çıkarmışlar ağlaya ağlaya eve geldi. Çok sinirlendik bu davranışa annesine söylemeye gittik çocuğun annesi kapıya çıkmadı kaçtı bizden. Sonra kardeşim tekrar arkadaşlarıyla oynamaya çıkınca kardeşime benim çocuğum üzerine kapıyı kapattıysa ışığı açıp kapıyı açıp çıksaydın. Her şey annene söylenir mi demiş kardeşime bu kadın. Arkadaşlar kardeşim depremden çıktı nasıl o anlarda ışığı açmayı kapıyı açıp çıkmayı başarabilsin çocuk zaten tramva atlattı. Bugün de bu kadın ve dedikoducu tayfası kardeşime yiyecek vermişler kardeşim yemiş. Kadının çocuğu kardeşime sen görgüsüzsün malsın iğrenç birisin diye dalga geçmiş kardeşim ağlıyor sürekli. Bu çocuk sürekli etrafa küfürler ediyor iğrenç biri olmuyor da sessiz sedasız oynayan kardeşim mi iğrenç oluyor. Ne yapalım arkadaşlar biz mi haksız konumdayız bu insanlar kardeşime zorbalık yapıyor bizleri hor görüyor. Nasıl bir tavır sergileyelim siz olsanız ne yapardınız. Geçen gün de kardeşim dışarda bir şeyler yiyordu. Çocuklara vermiş çocuk annesine alabilir miyim demiş annesi de çocuğa vurmuş görgüsüz müyüz biz dışarda yemek yenir mi demiş. Bu arada bu insanlar yüzüne gülüp arkanı döner dönmez dedikodunu yapan ayıplayan insanlar. dışarda bir şeyler yemek ayıp mı görgüsüzlük mü oldu biz başkasının malını mı yiyoruz anlamadım ki. bugün kendiler de dışarda tyemek ikram ettiler mesela kardeşime sonra da yeyince gülüp eğlendiler onunla.

Benim kardeşimi bodruma kapatıp giden çocuğun ailesini öyle bir rezil eder, öyle bir hale sokarım ki gece gündüz uyumaz çocuklarına terbiye vermeyi öğrenirler. Travma yaşamamış Çocuk bile bodruma kapatılmaz, bir de depremi görmüş çocuğu düşünemiyorum. En azından kardeşinizin onlarla görüşüp oynamasına izin vermeyin.

Ay bırakın bu varoşlarla komşuluk yapılır mı, avam takımı; kardeşinizi de parka götürün. Belediyenin çocuklar için ücretsiz hizmetleri vardır bir araştırın. Her yerde vardır varoş bir kadın tayfası ve eğitimsiz, cahil, ucube ve sokakta çeteleşmiş çocuk takımı. Anaları ne ki, çocukları ne olsun?

Ayrıca ben olsam o kadın çıkana rezillik çıkarana kadar gitmezdim. Bağırır çağırır rezil ederdim.

merhaba, biz depremzedeyiz memleketimizden ayrılıp başka bir şehirde yaşıyoruz aylardır. Kardeşim apartmandaki diğer çocuklarla oynuyor. Aralarından bir erkek çocuk dün oynarlarken kardeşimi apartmanın bodrumunda hepsi çıkınca üstüne kapıyı kapatıp çıkmış. Sonra kardeşimi çıkarmışlar ağlaya ağlaya eve geldi. Çok sinirlendik bu davranışa annesine söylemeye gittik çocuğun annesi kapıya çıkmadı kaçtı bizden. Sonra kardeşim tekrar arkadaşlarıyla oynamaya çıkınca kardeşime benim çocuğum üzerine kapıyı kapattıysa ışığı açıp kapıyı açıp çıksaydın. Her şey annene söylenir mi demiş kardeşime bu kadın. Arkadaşlar kardeşim depremden çıktı nasıl o anlarda ışığı açmayı kapıyı açıp çıkmayı başarabilsin çocuk zaten tramva atlattı. Bugün de bu kadın ve dedikoducu tayfası kardeşime yiyecek vermişler kardeşim yemiş. Kadının çocuğu kardeşime sen görgüsüzsün malsın iğrenç birisin diye dalga geçmiş kardeşim ağlıyor sürekli. Bu çocuk sürekli etrafa küfürler ediyor iğrenç biri olmuyor da sessiz sedasız oynayan kardeşim mi iğrenç oluyor. Ne yapalım arkadaşlar biz mi haksız konumdayız bu insanlar kardeşime zorbalık yapıyor bizleri hor görüyor. Nasıl bir tavır sergileyelim siz olsanız ne yapardınız. Geçen gün de kardeşim dışarda bir şeyler yiyordu. Çocuklara vermiş çocuk annesine alabilir miyim demiş annesi de çocuğa vurmuş görgüsüz müyüz biz dışarda yemek yenir mi demiş. Bu arada bu insanlar yüzüne gülüp arkanı döner dönmez dedikodunu yapan ayıplayan insanlar. dışarda bir şeyler yemek ayıp mı görgüsüzlük mü oldu biz başkasının malını mı yiyoruz anlamadım ki. bugün kendiler de dışarda tyemek ikram ettiler mesela kardeşime sonra da yeyince gülüp eğlendiler onunla.

Kardeşiniz ruhen umarım iyidir. Anlattıklarınıza bakarak: olur olmadık hareketler sergileyip, sonra da karşısındaki insanla gülüp eğlenen bu insanlar; size uygun insanlar değiller.

Kardeşinizin o çocuklar arasında gerçek ve normal davranan arkadaşları varsa; onlarla zaman geçirsin. Yoksa görüşmesin. Sizin yaşınızı, çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum. İmkanınız varsa, kardeşinizle park vb yerlere gitmeye çalışın. Oralarda başka çocuklarla tanışıp, zaman geçirebilir belki.

Ay bırakın bu varoşlarla komşuluk yapılır mı, avam takımı; kardeşinizi de parka götürün. Belediyenin çocuklar için ücretsiz hizmetleri vardır bir araştırın. Her yerde vardır varoş bir kadın tayfası ve eğitimsiz, cahil, ucube ve sokakta çeteleşmiş çocuk takımı. Anaları ne ki, çocukları ne olsun?

Ayrıca ben olsam o kadın çıkana rezillik çıkarana kadar gitmezdim. Bağırır çağırır rezil ederdim.
annem gidecekti kardeşim olanları akşam anlattığı için yarın gidecek akşam olay çıkarmamak için. Annesi çocuğunu uyarmak yerine hala kardeşime civciv konuşuyor gibi say sen onu diyor. Allah için nasıl bir benzetme bu çocuğu sürekli insanlara küfür ediyor eziyor sessiz bulduğunu. Sonra kadın gelip daha kardeşimi susturuyor

Merhaba, biz depremzedeyiz memleketimizden ayrılıp başka bir şehirde yaşıyoruz aylardır. Kardeşim apartmandaki diğer çocuklarla oynuyor. Aralarından bir erkek çocuk dün oynarlarken kardeşimi apartmanın bodrumunda hepsi çıkınca üstüne kapıyı kapatıp çıkmış. Sonra kardeşimi çıkarmışlar ağlaya ağlaya eve geldi. Çok sinirlendik bu davranışa annesine söylemeye gittik çocuğun annesi kapıya çıkmadı kaçtı bizden. Sonra kardeşim tekrar arkadaşlarıyla oynamaya çıkınca kardeşime benim çocuğum üzerine kapıyı kapattıysa ışığı açıp kapıyı açıp çıksaydın. Her şey annene söylenir mi demiş kardeşime bu kadın. Arkadaşlar kardeşim depremden çıktı nasıl o anlarda ışığı açmayı kapıyı açıp çıkmayı başarabilsin çocuk zaten tramva atlattı. Bugün de bu kadın ve dedikoducu tayfası kardeşime yiyecek vermişler kardeşim yemiş. Kadının çocuğu kardeşime sen görgüsüzsün malsın iğrenç birisin diye dalga geçmiş kardeşim ağlıyor sürekli. Bu çocuk sürekli etrafa küfürler ediyor iğrenç biri olmuyor da sessiz sedasız oynayan kardeşim mi iğrenç oluyor. Ne yapalım arkadaşlar biz mi haksız konumdayız bu insanlar kardeşime zorbalık yapıyor bizleri hor görüyor. Nasıl bir tavır sergileyelim siz olsanız ne yapardınız. Geçen gün de kardeşim dışarda bir şeyler yiyordu. Çocuklara vermiş çocuk annesine alabilir miyim demiş annesi de çocuğa vurmuş görgüsüz müyüz biz dışarda yemek yenir mi demiş. Bu arada bu insanlar yüzüne gülüp arkanı döner dönmez dedikodunu yapan ayıplayan insanlar. dışarda bir şeyler yemek ayıp mı görgüsüzlük mü oldu biz başkasının malını mı yiyoruz anlamadım ki. bugün kendiler de dışarda tyemek ikram ettiler mesela kardeşime sonra da yeyince gülüp eğlendiler onunla.
Bence dışarıda birşey yemeyi görgüsüzlük olarak adletmeleri çok cahilce siz de bununla dalga geçin bence. Ve çocuk o zorba çocukla oynamasın. Depremzede olsun olmasın çocuklar arasında akran zorbalığı diye bir şey var malesef. Yapılacak en önemli şey çocuğun zarar gördüğü çocuklardan uzaklaşmasını sağlamak. Çünkü onlarla oynamaya devam ettikçe bu zorbalığa maruz kalacak.

Kadin sizden korkup kapiyi acmamis gucü çocuga yetiyor. Parka vs slberaber gidin gelin tek cikmasin kardeşi iz. Kadini da kordugunuz yerde haslayin bir guzel

Kapıyı acmadiysa dışarıda gördüğünuzde söyleyin uyarın kardesinizi sıkıstirana kadar gelip sizden ozur dileye bilirdi terbiyesiz kardesinizide mümkün oldukça gorusturmeyin yada yaninda biriniz gitceksiniz kardesiniz sokağa çıktığında

annem gidecekti kardeşim olanları akşam anlattığı için yarın gidecek akşam olay çıkarmamak için. Annesi çocuğunu uyarmak yerine hala kardeşime civciv konuşuyor gibi say sen onu diyor. Allah için nasıl bir benzetme bu çocuğu sürekli insanlara küfür ediyor eziyor sessiz bulduğunu. Sonra kadın gelip daha kardeşimi susturuyor
Devreye girin siz müdahil olun. Anladığım kadarıyla kapısında gittiğinizde çekinip çıkmadığı için devreye büyük olarak siz yada başka bir aile büyüğünüz girerse bu kadın riv riv etmeyi bırakacak. Çünkü o cesaret yok. Gücü çocuğa yetiyor

Çocuklarda zorbalık oluyor. Geçen yıl benim oğlan bir çocukla kavga ediyor annesi gelip cocugumu parktan alıp evine götürüp kendi çocuğundan özür dilettiriyor. Sabah polisle dayandım kapılarına.
Siz kardeşinizi tembihleyin o çocuklarla oynamasın. Ama o çocuğun annesi ve babasının evde olduğu vakit gidin.
Kadına sorun çocuğuna kızmak yerine neden sizin kardeşinizi uyarmış.
Haklı olarak hassas davranıyorsunuz. Ama emin olun herkesin yaşayabileceği seyler.

Çocuklarda zorbalık oluyor. Geçen yıl benim oğlan bir çocukla kavga ediyor annesi gelip cocugumu parktan alıp evine götürüp kendi çocuğundan özür dilettiriyor. Sabah polisle dayandım kapılarına.
Siz kardeşinizi tembihleyin o çocuklarla oynamasın. Ama o çocuğun annesi ve babasının evde olduğu vakit gidin.
Kadına sorun çocuğuna kızmak yerine neden sizin kardeşinizi uyarmış.
Haklı olarak hassas davranıyorsunuz. Ama emin olun herkesin yaşayabileceği seyler.
Osslem sende iyi sabır varmış valla, polisle gidene kadar onu hastanelik ederdim sanırım. Böyleleri başka dilden anlamıyor. :(

Kesinlikle dogru bir dusunce degil benimki tavsiye olarak algilanmasin ama ben biraz cirkefimdir evire cevire doverim. Kimse benim cocugumun psikolojisini bozamaz hele ki deprem gibi bi travmadan sonra karanlik yere kapatacaklar yeter dur diye yalvartirim onlari yine de durmam

Çok sinirlendim..Ben olsam dayanırım kapısına ve o cahil pislik annesiyle onun anladığı dilden konuşurum...İyi durmussunuz,duruyorsunuz.Cocugu aşağı tek yollamayin lütfen.Siz ya da anneniz inin sirayla.Benim de oğlum var,sakın akıllı bir çocuk.Boyle terbiyeli çocuklar daha çok zorbalığa uğruyor.Benim.de başıma geldi.Kapilarinda aldım soluğu...Sen mudahele etmezsen ben müdahale ederim dedim.Tembihledi kadın oğlunu...Siz dişinizi gostermezseniz yapmaya devam ederler.

Back
X