Komsulardan biktim

Israrla bassınlar kulaklık tak duymamaya çalış açma kapıyı hiç açma
Kalsınlar dışarda ayıp ya o saatte sanamı güvenip geliyorlar eve ki aklı olan anahtar taşır

Eline sert bi şey al odun çekiç tahta ne bulursan. Kimsenin görmediği bi zamanda in aşağıya bütün apartmanin zillerini vura vura parçala sonra da haberin yokmus gibi yap

Ucuza ev ancak bu kadar oluyor demek ki
İki kuruş fazla olsun ama nezih yerden olsun bunu düşünemiyorsunuz
Öğrenci yim param yok diye hemen ağlama faslı
Kapı çalınınca tepki gösterin bir daha çalıyorlar mı yada evden içerden iptal edin kesin kablosu nu

Zili evin icinden sök tatlim.
Kapini pencereni mutlaka kapat.
Hatta pencere icin alarmlar var onlardan al ucuz bişey. Onlardan tak pencerelerine
Kapiyi da icerden kitle

Kapı çalınınca tepki gösterin bir daha çalıyorlar mı yada evden içerden iptal edin kesin kablosu nu

Aa hiç öyle demeyin lütfen. Ben 4 sene tutucu bir yerde okudum, kendim yurtta kaldım ama evde kalan arkadaşlarım vardı ve çoğu ev sahibi öğrenciye ev vermek istemiyordu. Normalde aileye 500'e falan verdikleri ev için öğrenciden 900-1000 isteyenlere defalarca şahit oldum. Nezih yerler zaten 1000'in üzerinde istiyordu. Konu sahibinin de durumu buna benzerdir belki, yani gerçekten pahalı oluyor. Devletin öğrenciye verdiği burs/kredi 400 lira. Geçen sene 330'du. Bu öğrenci part time işte çalışsa alacağı maaş asgari ücretin yarısı. 600-700 arası bi para. Aileden de yardım yoksa nasıl yaşasın pahalı bir evde? Kötü bir şehirdeyseniz ev sahipleri tutuculuk edip vermiyor ev. Durumu uygun olsa o da nezih bir yerde otururdu emin olun ama uygun değil demek ki.

ayy okuduğum en korkunç şeylerden biri. bahçedden dikizlemek nedir? benim öğrenci olduğum şehirde de evde erkek olmadığı için hep bizim zilimizi çalarlardı. gece, sabaha karşı fark etmezdi. annemle açmazdık. ona rağmen çalarlardı. ben de bir gün çok sinirlendim. gece üç civarıydı sanırım. bi kova su vardı banyda. aldığım gibi camdan aşağı döktüm. çalana muhakkak denk gelmiştir. gelmediyse bile anlamışlar ki sonraki iki sene hiç çalmadı. terbiyesiz insanlar. evde erkek yokksa o ev ne ailedir ne saygı duyulması gerekir. iğreniyorum bu zihniyetten.

Benim de şehir dışında yalnız yaşadığım bir dönem olmuştu is nedeniyle. Aile apartmani gibi bir apartmanda oturuyordum uc dört kiraciydik sadece. Oturduğum semt de hırsızlıgiyla meşhurdu tabi bunu tasindiktan sonra öğrendim ve korktum benim evime de daha önce bir kaç kere hırsız girmiş. Birinci kattaki komsumun evinin balkonununa hik dersen çıkarsin o derece kolaydı atlamak. O yüzden o da korkuyordu..o zilini söktü isimiz olursa telefonla haberleşirdik. Ben de sokmeyi beceremedim akşam hava karardi mi calan zillere bakmazdim çaldığı kadar calsin cok da tin derdim! Balkona da ev sahibi onca hırsızdan sonra panjur takmış akşam olunca onların hepsini de indirirdim ne komşunun pisligiyle ugrasirdim ne de etrafi gorurdum..
Benim yalnız olanlara tavsiyem mümkünse zili bi şekilde off yapın:) mümkün değilse de birini beklemiyorsaniz o zile bakmayin kapı da acmayin.
İkincisi de yine mumkunse panjurlu evleri tercih edin..
Kolay gelsin ve iyi bayramlar...

Zili evin icinden sök tatlim.
Kapini pencereni mutlaka kapat.
Hatta pencere icin alarmlar var onlardan al ucuz bişey. Onlardan tak pencerelerine
Kapiyi da icerden kitle

Hatta hareket sensörlü cihazlar var. Pencerenin dışına tak gece yarısı biri geçerse alarm otur. Bir kaç gece huzurun kaçar ama gelen şerefsiz de korkar kaçar. 25-30 lira bişey. Geceleri çalıştırırsın.

Sizi huzursuz etmek ve belki de ordan gitmeniz için yapıyorlar gibi geldi bana. Yoksa aklı başında insan bu kadar tacizkar hareket etmez. Bir amacı var bunların size karşı.

Bundan sonra polis cagirin.

Polise cabuk gelin kapım zorlaniyor cok korkuyorum diyin.

Polis geldiginde onlar gitmis olsa bile cikin disari bagira bagira anlatin polise.

Geldiler zilime bastilar bu ilk degil beni korkutmak icin yapiyorlar diyin.

Polis belki o an birsey yapamaz ama polis arabasinin gelmesi sizin bagira bagira sikayet etminiz belki biraz utandirabilir.

Son düzenleme:
Agzinizda sakiz kapi kapi dolasip onlarla mahalle dedikodusu yapsaydiniz bunlarin hicbiri yasanmazdı.

Zili devredisi birakmak ve bahcede eve bakan insanimsi yaratik icinde polis cagirmak rahat etmenizi saglayabilir.

Nezih bir yer zaten ev kucuk diye ucuz.

Ev arkadaşı vs bul istersen, öyle çık daha güvenli bir yere çık. Pat diye bir gece de olmadı herhalde bu olaylar. Bu çünkü önlem alıp cozebilecegin bir konu değil bence. Tek kalıyorsun güvenliği daha iyi olan bir yere geçen lazım. Daha guvenli bir yerde yasasan geceleri insanların apartmana girip çıkmaları zile basmalari vs seni bu kadar rahatsız etmez.

Bu arada anlamadım gece gelip senin ziline basmiyorlar değil mi? Eger öyle birşey varsa polis çağır tutanak tuttur sonrada mahkemeye ver. Polis hemen gelemez belki o yüzden önceden git karakol ile görüş bence.
Elit bi yerde yasiyorum. Bunu yapan insanlar rutbeli asker falan.

Peki ana kapıyı açıyor musun? Oturanları tanı ve gündüz tek tek uyar .hatalarını ailelerinin yanında öğrensinler.sofra çırpan su dökenler içinde böyle uyarın
Ana kapiyi acmiyorum cunku kapinin onunde mi biri var apartmanda mi anlayamiyorum korkuyorum. O kadae uzagim ki inaanlara girip cikan kim apartmanda mi oturuyor bilmiyorum. Komsularim asker polis falanmis duyduguma gore. Ama kim nedir bilemiyorum.

Elit bi yerde yasiyorum. Bunu yapan insanlar rutbeli asker falan.

Adam sapık mi niye yapıyor? Düpedüz taciz bu. Gelip senin evi gözetleyen de mi asker.

Askere belki daha iyi bile olabilir. Şikayet edersin. Yaptırımları daha yüksek bile olabilir.

Gerçi askerler de bi tuhaf. Sanki normal yasalar onlara islemiyormus gibi davranıyorlar.

Bunların karıları falan yok mu? Çık camdan bağır bunlara gece gece ne zilime basiyorsun? Diye avazin çıktığı kadar bağır.

Bence sen sessiz kaldığını için bu davranışları abartmislar. Genel olarak sessiz kalmanın bir işe yaramadığını gördüm.

disardan bakan pis adam icin pencerene tul asabilrisin aksam da gunesligi cekersin . tulle gunduz icerisi pek gorulmez heralde. zil icinde sokmekden baska caren yok heralde .

Back
X