Komsularim evimden çıkmıyorlar !!!imdaaat hanimlar

Elvan su

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
13
18
3
36
Lütfen yardim edin komsularim surekli arayip gelip gidiyorlar gelen misafire surat da asamiyorum ama cok yiprandim artik temizlik yapmaktan evimde tek basima kafa dinlemek istiyorum onlari nasi kibar bi sekilde kendimden uzaklastirabilirim

Çok basit, meşgulmüş numarası yapacaksınız.

- Eşim artık eve erken geliyor
- İşe girdim çalışmaya başladım
- Kursa başladım evde değilim
- Müsait değilim

Bahaneden bol ne var, seçin birini söyleyin. Birkaç kere söyledikçe zaten evinize gelmezler.

Lütfen yardim edin komsularim surekli arayip gelip gidiyorlar gelen misafire surat da asamiyorum ama cok yiprandim artik temizlik yapmaktan evimde tek basima kafa dinlemek istiyorum onlari nasi kibar bi sekilde kendimden uzaklastirabilirim
Gelmek istediklerinde birseyler bahane edeceksiniz bu kadar basit.

Yilllaaaaaar önce ben daha kücük cocukken komşular toplaşip eve gelmiş. Annem de allah için hiç dedikodu seven bi insan degildir. O ne demis bu ne almiş falan...gelemez öyle muhabbete. Her insanla da yapamaz,ezik kadinlara dayanamaz. Kocasindan dayak yiyen kadini zorla boşatacakti az daha,avukata kadar ayarlamisti (sonra en kötü o olmuştu) falan...
Neyse bi gün toplaşmişlar kapimizi caldilar. Oturmaya gelmisler. Annem baktii baktii 'niye habersiz geldiniz,ben de tam cikmak uzereydim' dedi almadi kimseyi iceri. Bu arada aile apartmani olmasa da akrabalar da vardi icinden
Sonuc olarak bozuldular daha da gelmediler :)
Bu isin tek cozumu net olmak

Komşularınıza görüşmeyi belli saatlerde yapalım isterseniz her gün yada haftada bir kaç gün sıraya koyarak görüşelim evde işlerim kalıyor diyebilirsiniz.

Kusura bakmayın da valla ben anlamıyorum bu komsum geliyor ne yapıyim muhabbetlerini. Habersiz zırt pırt çıkıp geliyorlarsa bi zahmet bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyin ayy ne var bunda yahu:KK57: ya da evde olduğunuzu belli edip kapıyı açmayın bir daha gelmezler. Ama şahsen ben ilk onerimi uygularım daha uygun bence:kahve:

Kapı çalarsa açmayın
Sonra telefon ederler, telefonu açın, migrenim tuttu, karanlık odada yatıyorum biraz uzanacağım deyin

Kapı çalarsa açmayın
Sonra telefon ederler, aaaaa banyodaydım şekerim, duydum ama açamadım, şimdi müsait değilim deyin. Başka zaman gelirsiniz deyin.

Kapı çalarsa açmayın
Sonra telefon ederler, aaaa süpürge çalışıyordu, duymamışım, temizlik yapıyorum bugün, başka zaman gelirsiniz deyin.

Ben anlamıyorum bu komşuculuk işlerini.
Komşularımla pek görüşmem ama annem/ablam bile çat kapı gelemez bana, en yakın arkadaşım da ona keza. Önce ararlar müsait miyim diye sorarlar, bazen öylesine ararlar ben çağırırım, bazen çağırırlar müsait değilimdir gitmem.
Sınırlarınızı elin kadınlarına nasıl bu kadar çiğnetiyorsunuz aklım almıyor.

Çok basit kapı açmamak sizin elinizde. Yakın akraba,anne-baba değil bunlar. Rahatsızsanız muhattap olmazsınız. Ordan taşınsanız bir daha görmeyeceğiniz insanlar. Bu kadar içli dışlı olmaya gerek yok komşuyla.

Müsait değilim
Bu kadar basit

Back
X