Komsularim evimden çıkmıyorlar !!!imdaaat hanimlar

Bizim eve kimse öyle kafasına göre gelemez. Aynı şekilde biz de öyle kafamıza göre müsait mi değil mi diye düşünmeden komşulara gitmeyiz. Çünkü konu komşu da hatta akraba dahi olsa bir sınır olması lazım her zaman.

Aşırı samimiyet tez ayrılık getirir diye bir tabir var. Samimiyet arttıkça seviyesizlik de artar. Bir duruşunuz olmalı. Onları incitmeden hayır diyebilmelisiniz. Bir gelirler iki gelirler bir bakmışsın ki yüz verilmiyor, o evdeki sohbetten tat alınmıyor elini ayağını senden çekerler.

Tabi komşuluk ilişkileri güzeldir ama her şeyin bir usulü vardır. Bunu hakkıyla yerine getiremeyenlerle de samimi olmuşsun ya da olmamışsın çok şey kaybetmezsin bana göre..

"Böyle kuru kuru olmuyor: Altın günü yapalım" deyiver...
maddi durumu iyi olmayanlar için, 1 gr altının çeyreği bile çıkmış, en azından onu alsınlar,diyerek ciddiyetini ortaya koy. Israrcı ol, bu şekilde ciddi fikir sunmak, goygoycu insanları kaçıracaktır.
Lütfen yardim edin komsularim surekli arayip gelip gidiyorlar gelen misafire surat da asamiyorum ama cok yiprandim artik temizlik yapmaktan evimde tek basima kafa dinlemek istiyorum onlari nasi kibar bi sekilde kendimden uzaklastirabilirim

Son düzenleme:
Kapiya dayaniyolarsa yerli yersiz haber vermeden evine oturmaya geliyolarsa kapiyi acma. Ararlarsa veya sokakta bi yerde gorurlerse musait degildim dersin. Musait bi zamanda,haber verip bi iki saatligine misafiriniz olurum dersin. Senin icin kilit cumleler: musait bi zaman ve haberli bir sekilde misafirlik yapma hali. :dondurma:

Canım bugün inan hiç müsait değilim.
Bugün hiç müsait değilim canım, inan
İnan canım bugün hiç müsait değilim.

Tek cümle, kelimeler yer değişir. Üstüne hala ısrarla gelmek isteyen zaten bence yüzsüzdür.o bana kırılsa darılsa hiçte umrumda olmaz :süslü:

çok şükür komsularım pek tatlı aramadan kimse kimseye gitmez :) ama bi akrabam var arıyo beni süreklı ya sen gel ya ben geleyim diyo. e kardesım sen bana 5 kere geldin. ya sen gel ya ben gelim ne demek ya? çağırasın varsa düzgünce buyur gel canım şu gün dersin. yüzsüz insan olmaya görşün süpürgeyle kovalanmayı hakediyolar :D

Valla anlatmiycaktim da anlatayım
İki komşum var ikisi de psikolojik sorunlu. Hiç abartmadan anlaticam geliyor akşam çalıyor kapıyı giriyor peşinden iki çocuğu.
Garip olan bir gün açamadın, banyodasin, işte müsait değilsin ,canın istemiyor açmak. Açmadın mi? Eyvahhhhh!
O kapı 70 kere çalınıyor. 5. Çalmadan sonra çalmıyor yumrukluyor kapıyı kırıyor adeta.
Sonra sen israrla açmadın mi ? Arıyor. Sen o telefonu açana kadar israrla arıyor.
Açıyorsun uyuyodum diyorsun . Ha tamam sen uyu diyor. Sonra tabiki senin tikirtilarini dinliyor. İlk tikirtinda tekrar kapıya hücum. En son bu ikisinde de açmadım. Bir yanlışı da olmuştu. Geri de dönmedim. Hiç görüşmüyoruz çok rahatım. Bazıları gerçekten kendini hiç yetiştirmiyor. Ve sana da yapacak bişey kalmıyor ipleri koparmaktan başka.

İki komşum var ikisi de psikolojik sorunlu. Hiç abartmadan anlaticam geliyor akşam çalıyor kapıyı giriyor peşinden iki çocuğu.
Garip olan bir gün açamadın, banyodasin, işte müsait değilsin ,canın istemiyor açmak. Açmadın mi? Eyvahhhhh!
O kapı 70 kere çalınıyor. 5. Çalmadan sonra çalmıyor yumrukluyor kapıyı kırıyor adeta.
Sonra sen israrla açmadın mi ? Arıyor. Sen o telefonu açana kadar israrla arıyor.
Açıyorsun uyuyodum diyorsun . Ha tamam sen uyu diyor. Sonra tabiki senin tikirtilarini dinliyor. İlk tikirtinda tekrar kapıya hücum. En son bu ikisinde de açmadım. Bir yanlışı da olmuştu. Geri de dönmedim. Hiç görüşmüyoruz çok rahatım. Bazıları gerçekten kendini hiç yetiştirmiyor. Ve sana da yapacak bişey kalmıyor ipleri koparmaktan başka.
Allah kurtarmış o_O

Ben anliyorum seni konu sahibi. Bende de var oyle bir komşu. Cok biktirdi beni 10 gundir kapiyi acmiyorun tele cevp vermiyorum en son cuma beni camda gordu 5 dakika cocugu seveyim dedi isim var dedim 5 dak alyim diye israr etti 5 dak safece hasta cocuk dedim sevdi geri birakti. Bu kadin kocama icei girebilir miyim diye israr eden, kapiyi acik gorunce pat diye iceri dalan bir tip.hic dusunmez vu evde 3 kucuk cocuk var yemek saati banyi saati uyku saati vs unrunda degil.kapiyi acmiyorum artik ne dusunecekse düşündün
Off o daha kotuymus

O neydi yaaa okurken goğsum mengeneyle sıkıstirildi sanki
Allah kurtarmis
Sadaka falan verin

Bana habersiz kimse gelmez ben de gitmem kimseye. Çat kapı gelen komşum ancak birşey isteyecek ya da verecekse gelir.
Siz en baştan fazla muhabbet, samimiyet kurmussunuz şimdi de sürekli olunca sıkılmışsiniz. En baştan sıkı tutmak lazım bence. Komsuluk da lazım ama ayarında ve kafana göre olacak.

Müsait değilim deyinn ne zaman gelseler aynı şekilde söyleyin bu ne arsızlık onlardaki, dünya tersine dönmüş utanması gerekenler gayet gamsız. Sinir oldum.

Bence kapıyı açma evde değilmiş gbi yap ben öyle yapıyorum bzm yanımızdaki komşumız eşimin amcasının karısı çok haset bir insan ve küçük kızı var hç bakmayı bilmiyor dur kızom demez yerinden kalkmaz bn onaşara gtmiyorum hç onlarda bana gelmiorm gtmediğim için en iyisi kafa dinliyorum hergün valla yüz vermezsen gelmezler belkii:işsiz:

Back
X