Komsuluk bu kadar gerekli mi gercekten

7 seneye yakin ayni evde oturuyorum, ust kat yan komsu ve onun ustunu tanirim kapida karsilasirsak ayak ustu 5 dk sohbet ederiz ama evlerine falan oturmaya hic gitmedim.
Sadece birer kez gecmis olsun demek icin 5 dk ugradim onlarda bir kez kizim ilk dogdugunda hayirli olsun demek icin geldiler o kadar.
Sıkıldım mi evet sıkıldım,bunaldim hatta sıkıntıdan patlayip cama cikip imdat diye bagirmak istedigim zamanlarim oldu ama komsuculuk oymamadigim icin hic pisman degilim.

aynen. oncelik siralamasi farkli muhtemelen.

Sizi tebrik ederim keşke bende bunu başarabilseydim ama maalesef başaramadım ve gerçekten çok üzüldüğüm dönmeler oldu

Yok bunlar hergun genelde en alt kattaki abladalar.habersiz mi gidiyorlar nasil yapiyorlar anlamiyorum.ama haftada iki kez falan benide cagisiyorlar iste anlamiyorum.bende cagiriyorum

Haftada iki çağırıyorlar daha ne olsun

Ana babaya o kadar sık gidilmez malum virüs de var

Cidden her gün birlikte oturulsun mu istiyorsunuz

Bu konuda kötü tecrübeye sahip biri olarak şahsi fikrim evinizde ailenizle vakit geçirmenizden yana bu tarz sıkı ilişkilerin sonu pek güzel olmuyor maalesef kendinize yeni hobiler edinebilirsiniz çok daha faydalı olacaktır

Benim annem 2 dk mesafemde olmasına ragmen gidip 2 saat bile oturamıyorum. Hem çalışıyorum hem ev isi hem cocugumun düzeni derken vakit kalmıyor. Bu insanlar nasıl yetiştiriyor ben de anlam veremiyorum.

İstiyomusun istemiyomusun onu anlamadim ki

Komsuyuyla gorusmeyi severim. Ama benim şansım yaver gitmedi kim ile samimi ilişkiler kurmak istediysem bir tarafı elimde kaldı
Ya çok dedikodu cu çıktı,ya vefasız,yada fazla ukala ...
Şimdi çocuklarımla ailemle takılıyorum. Hepsini sildim bir kalemde... Ya ben çok inceyim hassas yada insanlar ne biliyim işte....neyse..
Bence komşuluk bir yerde sosyallesmedir.dertletsmek,güzel vakit geçirmek,yeni şeyler öğrenmek,stres atmak. Eğer ki kafa dengi birileri olursa çok keyiflidir komşu ilişkisi.
Komşuluğu sevmeyen insanlar bence sosyallesmeyide sevmiyorlar. Onlarada saygı duyarım...
Sizde bence direk gidin ,baktınız terlikleri vs kapı onunda çalın kapıyı, tesadufmus gibi. Bir kaç kere böyle yapın tepkilerini görün bakalım nasıl davranacaklar..
Misal geçen sene sık sık görüştüğüm (dışarıda bahçede) bir komşumla bu sene arama mesafe koydum,çünkü yaşıt çocuklarımız vardı ve bence benim oğluma haksizlik etti. Bende tepkimi koyup mesafeli koydum ki oda gerçek bir dost değilmiş mesafeye mesafe ile karşılık verdi son komşu defterinde öyle kapandı.yanlizbkaldim gene ama olsun canım benim canım sağolsun

Çat kapı ne geleni severim ne de gitmeyi.
Komşudan çok iş hayatından edindiğim arkadaşlarımla görüşürüm sıklıkla.
Aynı katta 4 aile oturuyoruz. Yolda görsem tanımam hiç birini. Hiç de bir eksiklik hissetmedim.
Ama kız kardeşim komşusuz yapamaz. Herkesi tanır, komşularıyla her gün görüşür. Hatta mahalleye taşınalı 2 sene olmamıştı. Seçimlerde muhtarlık teklifi yaptı partinin birisi.
Bu niraz da yapı meselesi. Sizin için önemliyse davet beklemeyin siz de. Hangi kapıda ayakkabı çoksa siz de basın zile.

Komşuluk bu kadar gerekli mi diye sormuşsunuz. Ben bu tarz ilişkilerden çok hoşlanmıyorum. Çat kapı ne giderim ne kimse gelebilir. Benim için komşuluk hastalık , ölüm, evlilik gibi durumlarda yardımlaşmadan, apartmanda karşılaşınca merhabalaşıp hal, hatır sormaktan ibaret. Annemlerin mahalle tam sizin anlattığınız gibi oradan gözlemimi söyleyeyim. Kimse kimseyi davet etmiyor ,biri birine gitti mi onları balkonda gören ya da ayakkabısını gören tek tek damlıyor. Sizin de istediğiniz onların arasında olmaksa ayakkabı gördüğünüz kapıyı çalın :) İstenmiyor olsaydınız hissederdiniz birlikte iyi vakit geçirdiğinizi söylüyorsunuz.

Öyle komşuluk kurulması için 5 yıl geçmesi lazım bence

Kendim gibi birini bulsam bende komşu isterim ama şu durumda eksik kalsın.
Ben aslaa kimseye çat kapı gitmem. Samimiyet bu değildir. Bir süre sonra sınır aşılmaya başlıyor ve ben soğuyorum direk o insandan.

Ya zaten bende bi yandan yapamam diyorum bi yandan bazen kahvaltiyi yanliz yaparken keske biri olsaydi diyorum.bir bebegim.var ikinci yolda.calismam mumkun degil en az imi yil.sıkılirim diye dusunuyorum.bide cocugumu dusunuyorhm acikcasi.apartmanda cocuk seslerini duydumu hemen kapiya dogru gidiyor.bende ayri gayri kalmasin diyorum.arada bi muhabbet olsun istiyorum

Cocugun konusunda hak verebilirim ama sana.. kac yasinda oglun? Arada cagirablrsn komsun cocugunu oglunla oynasin diye..

Her gun birileriyle bu derece görüşmek hayattaki faydasizligi ve boslugu gosterir... Hayati ev isi, cocuk bakimi, koca eylemesi, komsu goygoyu sınırında birakmak, bireysel olarak hiçbir sey üretmemek, kitap okumamak, bir sanat dalıyla ugrasmamak, yalnız başına var olamamak demek bence... Çok tuhaf geliyor bana. Komşuluk başka, boş beleşlik baska. Bu kadar dip dibe olup, altı dolu mevzular konuşulması, gelişmek, üretmek, bireysel olarak var olabilmek mümkün değil bana kalirsa.

Siz anlasigim kadariyla onlarla sıkı fıkı olmak istiyorsunuz sizide hep cagirsinlar istiyorsunuz .muhtemelen onlar telefonlasiyor veya wp gruplari var bu sekilde musait olanlar bulusuyordur.bence sizi cagirmamalarinin 2 nedeni var :

1. Onlar ailecek kadin erkek bir arada otuyorlar , kadin erkek muhabbet ediyorlar siz o ortama esinizle katilamiyorsunuz .buyuzden uyumsuz ve disarda kaliyorsunuz bu grup icin
(sanirim haremlik selamlik oturmak istiyorsunuz)

2. Kadin erkek bir arada oturamayacak kadar farkli dunyalara sahip insanlarla baska konulardada anlasamiyorlar ve hayata bakis acilari bambaska buyizden sizi kadin kadina misafirligede cagirmiyorlar.

Onerim arada siz onlari cagirin .kapilarina gidin cayi koydum keki yaptim diyip en sosyal olaninin kapisini calin oteki hanimlarada haber verin diyin veya tek tek dolasip saat 3 te bana bekliyorum diyin .

Ben hiç sevmem. Zaten çalışıyoruz, bulabildiğimiz sakin anlarda ya dinleniyor ya da sevdiğimiz insanlarla geziyoruz. Sırf karşımda oturuyor diye neden zoraki görüşmeler içine gireyim ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…