- 17 Aralık 2015
- 27.023
- 49.356
- 598
- Konu Sahibi Belkidahaiyisin
-
aynen. oncelik siralamasi farkli muhtemelen.Amacım kimseyi yermek değil ama o komşular akşama kadar birbirlerindeyken çocuklarıyla nasıl ilgileniyorlar, ben bunu hiç anlamıyorum. Ben gün içinde herşeyimi çocuğumun yeme oyun uyku saatine göre ayarlıyorum. Birkaç saatliğine hafta bir komşuya gitsem bütün düzenim altüst olur. Ben tuhafim sanırım.
Sizi tebrik ederim keşke bende bunu başarabilseydim ama maalesef başaramadım ve gerçekten çok üzüldüğüm dönmeler oldu7 seneye yakin ayni evde oturuyorum, ust kat yan komsu ve onun ustunu tanirim kapida karsilasirsak ayak ustu 5 dk sohbet ederiz ama evlerine falan oturmaya hic gitmedim.
Sadece birer kez gecmis olsun demek icin 5 dk ugradim onlarda bir kez kizim ilk dogdugunda hayirli olsun demek icin geldiler o kadar.
Sıkıldım mi evet sıkıldım,bunaldim hatta sıkıntıdan patlayip cama cikip imdat diye bagirmak istedigim zamanlarim oldu ama komsuculuk oymamadigim icin hic pisman degilim.
Yok bunlar hergun genelde en alt kattaki abladalar.habersiz mi gidiyorlar nasil yapiyorlar anlamiyorum.ama haftada iki kez falan benide cagisiyorlar iste anlamiyorum.bende cagiriyorum
2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Evime ozel sadece onu mu cagirmaliyim.napiyim guzel bi komsulugum olsun diyek
2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Evime ozel sadece onu mu cagirmaliyim.napiyim guzel bi komsulugum olsun diy Kötü tecrübeler sahibi biri olarak şahsi fikrim
Bu konuda kötü tecrübeye sahip biri olarak şahsi fikrim evinizde ailenizle vakit geçirmenizden yana bu tarz sıkı ilişkilerin sonu pek güzel olmuyor maalesef kendinize yeni hobiler edinebilirsiniz çok daha faydalı olacaktır2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Evime ozel sadece onu mu cagirmaliyim.napiyim guzel bi komsulugum olsun diye.
Benim annem 2 dk mesafemde olmasına ragmen gidip 2 saat bile oturamıyorum. Hem çalışıyorum hem ev isi hem cocugumun düzeni derken vakit kalmıyor. Bu insanlar nasıl yetiştiriyor ben de anlam veremiyorum.Anlattığınız bu komşuluk türü daha çok ev hanımlarının komşuluğu.. Hic tarzim degil. Bu sene çok aldım öyle davet çoğuna gitmedim. Arkamdan gudubet diyorlar kesin.
Çalışan kadınların ne kafası götürüyor o kadar curcunayı, ne de vakti kaliyor..
Valla evde olduğum şu bir sene gördüm ki ev hanımlarında bitmek bilmeyen deli bir enerji var. Anam ben böyle gezmek görmedim. Sabah birinin evindeler akşam birinin bahçesinde.
Bacım benim annem yanımda. Çamaşırımiz bitse utu bekliyor. Hepsi tam olsa yemek işi çıkıyor. O kadar gezme içine isleri ne ara yapiyonuz diye sorasım geliyor.
Kocam beni gezmeyi sever sanirdi. Onlari görmesi iyi oldu. Şok oldu herif
İstiyomusun istemiyomusun onu anlamadim ki2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Komşuluk bu kadar gerekli mi diye sormuşsunuz. Ben bu tarz ilişkilerden çok hoşlanmıyorum. Çat kapı ne giderim ne kimse gelebilir. Benim için komşuluk hastalık , ölüm, evlilik gibi durumlarda yardımlaşmadan, apartmanda karşılaşınca merhabalaşıp hal, hatır sormaktan ibaret. Annemlerin mahalle tam sizin anlattığınız gibi oradan gözlemimi söyleyeyim. Kimse kimseyi davet etmiyor ,biri birine gitti mi onları balkonda gören ya da ayakkabısını gören tek tek damlıyor. Sizin de istediğiniz onların arasında olmaksa ayakkabı gördüğünüz kapıyı çalın :) İstenmiyor olsaydınız hissederdiniz birlikte iyi vakit geçirdiğinizi söylüyorsunuz.2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Öyle komşuluk kurulması için 5 yıl geçmesi lazım bence2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Ya zaten bende bi yandan yapamam diyorum bi yandan bazen kahvaltiyi yanliz yaparken keske biri olsaydi diyorum.bir bebegim.var ikinci yolda.calismam mumkun degil en az imi yil.sıkılirim diye dusunuyorum.bide cocugumu dusunuyorhm acikcasi.apartmanda cocuk seslerini duydumu hemen kapiya dogru gidiyor.bende ayri gayri kalmasin diyorum.arada bi muhabbet olsun istiyorumGercekten boyle bir iliski istiyor musunuz..
Surekli görüşmek saglikli bir arkadas iliskisi degil..
Bir kere surekli dedikodu doner ortamda..
Baskalari hakkinda illaki konuşuluyor..
Hic olmasa kayinvalidesini gorumcesini eltisini anlatiyor insan.. giybet yapiliyor..
Yapmayan var mi?
Boyle bir ortamda neden bulunmak istiyorsunuz..
Kursa yazilin resim yapin yapboz yapin temizlik yapin dil ogrenin
Ayrica insanin ozeli olmali..
Ben mesafeli gorusmeyi cok severim.
Eski yaşadığım apartmanda boyleydi her an herkes birbirine gidiyordu..
Zamanla sorunlar olmaya basladi çünkü kimsenin ozeli kalmamisti..
Zor kurtardim kendimi ordan..
Hic tavsiye etmiyorum arada bir gorus yeterli.. mic mic olmaya gerek yok gercekten
Cocugun konusunda hak verebilirim ama sana.. kac yasinda oglun? Arada cagirablrsn komsun cocugunu oglunla oynasin diye..Ya zaten bende bi yandan yapamam diyorum bi yandan bazen kahvaltiyi yanliz yaparken keske biri olsaydi diyorum.bir bebegim.var ikinci yolda.calismam mumkun degil en az imi yil.sıkılirim diye dusunuyorum.bide cocugumu dusunuyorhm acikcasi.apartmanda cocuk seslerini duydumu hemen kapiya dogru gidiyor.bende ayri gayri kalmasin diyorum.arada bi muhabbet olsun istiyorum
Daha 1 yasinda.kucuk tabi.onlarin cocuklari 4 5 yaslarinda ama oglumu seviyorlarCocugun konusunda hak verebilirim ama sana.. kac yasinda oglun? Arada cagirablrsn komsun cocugunu oglunla oynasin diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?