- 25 Ocak 2021
- 506
- 220
- 23
- 32
- Konu Sahibi Belkidahaiyisin
-
Yani cocugum sıkılıyor aslunda onun icin istiyorum.mesela apartmanda cocukalrin sesini duyunca hemen kapiya dogru emekliyor.yani gitmek istiyor.ee bende cagirmadilar mi godemiyorumBnce mesafenz,dozunuz iyi..eger zaten kafanza cok uyan biri olsaydi onu farkederdnz ve daha sık gorsrdnz. Ben genlde uzaktan izlerm bi sure..eger aklma yatan bikac kisi ya da bi kisi varsa onunla samimi olurum. Digerleyle de gerektikce..Kalabalik hic sevmdgmden..tabi bu dedgmi is ortamnda yapyorum.. komsuluk iliskisini hic sevmem Allah muhtaç etmesin..zaten burda cok ilginc deneymlerm oldu tunel kazip ciksam apartmndan dyorum bazilarini gormemk icin..bnce oluruna birakn..
Yani bende onalr kadar zsten yapamam.ama bazen iste yanliz basima kahvalti yaparken yada islerim bitmis bos bos otururken sıkılıyorum.iste o zaman ariyorum bi muhabbetÇat kapı komşuluk bana göre değil. Herkesin bir düzeni var. Bu insanlar hangi ara kalkıyor evini topluyor, yemeğini yapıyor da hergün böyle komşuculuk oynuyorlar bilmem.
Ayrıca çok içli dışlı ilişkiler de hep bir pürüz çıkar
Aynen bencede gun icinde hep konusuyorar buyuk ihtimal..ama mesela bende gecen onalr gibi yapiyim dedim.aradim hepsini hadi bahceye inelim kahvaltiya dedim.tamam dediler indik.ne biliyim ondan sonra bekliyorum yani.yani birlikte oldugumuzdada genelde benimle konusurlar hep.muhabbetin hep icinde olurum.yani ama anlamiyorumBirbirlerini gun icinde de ariyor konuşuyorlardir onlar ve haberlesiyorlardir. Siz oturup davet beklediginiz icin disarida kaliyor olabilirsiniz.
Benim kendi fikrim boyle devamli gel gitli komşuluk gerekli degil. 7 senedir bulundugum şehirdeyim kimseyle komşuculuk yapip, oturmaya gitmedim kimsenin evine. Çok nadiren eski arkadaslarimiz evimize gelirlerdi ve biz de giderdik pandemiden dolayi onu da yapmadik.
Cok da teklif gereken durumlar degl gbi aslnda bu komsuluk ilişkileri..ne kadar rahat,teklifsz ve girisken olursanz o kadar cabuk yer ednyorsnz gibi gozkyor o ortamlar..Yani cocugum sıkılıyor aslunda onun icin istiyorum.mesela apartmanda cocukalrin sesini duyunca hemen kapiya dogru emekliyor.yani gitmek istiyor.ee bende cagirmadilar mi godemiyorum
Bende de böyle bir durum oldu.Ben malesef komşuculuktan ağzı yananlardanım..Komşulara güler yüz gösteririm hal hatır sorarım.Eve hiç davet etmedim hep kendileri geldiler..Ama ne gelmek..Bana gelen bir daha çıkamıyor anlamıyorum.
Neyi yanlış yapıyorum diyorum.
Geldiklerinde güler yüzle karşılar çay kahve sohbet ederim.E ben gittiğimde de onlar aynısını yapar.Ama ben bana iyi davrandılar artık 7- 24 oraya istediğim gibi rahat günde 50 kez gideyim demem..Ama ben nasıl davranıyorsam bana gelenler öyle diyor..Ben gitmezsem onlarda sık gelmez diyorum yok .Öyleki artık evime çocuklarıma karışmaya ,eşime şaka yollu beni şikayet etmeye ,eşim evdeykende sürekli gelip beni umursamadan eşimle sohbet etmeye bayılırlardı..Ben kimseye eşi evdryken gitmem.Zaten insan eşi gelince onla zaman geçirmek ister sohbet etmek ister diye.Eşimde bıkmıştı yemeğini bile rahat yiyemez oldu..(Oda surat yapmazdı..Bazen sen biraz soğuk dur sen varken gelmesinler derdim. Yapardı ama yok ..Artık evde musafir gibiydik)
Hatta hiç misafir sevmeyenler bana gelince dakka başı gelirlerdi..Surat asıp kötü davranmadım ama mesaj içerikli konuştum ama yok .O zaman daha çok inatla geldiler..Bıktırdılar beni .Sonunda artık kapı açmamaya başladım öyle anladılar..Bu defa da benden kötüsü olmadı..
Ben sadece belli sınırlarda gidilip grlinmesi taraftarıyım.Ama olmadı .
Sonunda hepsine rest çektim.Şimdi dışarda görünce merhaba laşıyoruz o kadar..Aslında selam bile vermek istemiyorlar ama ben Allahın selamını vermeden geçemiyorum..
Şimdi çok rahatız oh bee diyorum valla.
Aslında ara sıra konuşacağım bir kahve içip sohbet edebileceğim bir komşum olsa iyi olurdu ama kimseyle görüşmeye cesaret edemiyorum.Malum grlen gitmiyor.Valla şimdi rahatım eşimle çocuklarımla ilgileniyorum.Keşke baştan kapı açmasaydım hiç çekmeseydim diyorum.Ama komşu hakkı diye, kapı açmamak ayıp günah diye yapamadım..
Ne çok yazmışım çok dertliymişim bu konuda
Başka bir konuda ah eski zamanlarda böyle mıydı diye dert yakınır, insanların bencilliğinden dem vurursunuz, burada mesafe can 7 yıldır kimseyle gelgit yapmadım deyip övünüyorsunuz cidden bir garipsiniz.
Komşuluk anlaştığın birisiyle süper oluyor, önceki evimde annem yaşında bir komşum vardı o kadar gelgit yoktu aramızda ama yapılan yemeklerden verme, pasta börek ikram etme yapardık, bir sıkıntım olsa hiç çekinmeden kapısını çalacağım bir komsumdu başka şehire gittiler ama hala arada konuşuruz telefonla. Şimdiki evimde karşı komşum tam benim kafa yapıma uygun, anlaşabildiğim birisi çıktı çok şükür. Sürekli görüşürüz, bir akşam o arar hadi çay koydum çık gel der, bazen ben kızının sevdiği pastadan yaptım çıkın gelin diye ararım. Şimdi hamileyim diye mutfağında pişen her şeyden getirir bana, bu halinle ben sana yemek yaptırır mıyım canın ne isterse de söyle bana yaparım diyen harika bir insandır. Gurbette kapısını çalacağın birilerinin olması çok güzel bir şey, şehir dışına gitsen evine göz kulak olur, sohbet muhabbet kafanı dağıtır, çocuklarınız iyi anlaşır. Ama bu ilişki karşılıklı ilerleyen bir ilişki, aynı sitede başka bir komşumuz daha var mesela o mesafeli durduğu için çağırmıyoruz, evine davet etme arayıp sorması olmayınca demek ki samimi olmak istemiyor deyip uzak duruyoruz biz de. Sizin için de öyle düşünüyor olabilirler, siz arayıp sorun davet edin, zamanla zaten o samimiyet oluşacaktır aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?