Komşuluk çok mu şart ??

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
Ya ben hangi binaya tasindiysam hiçbirinde komşuluk kuramiyorum...selamlasirim ayak üstü iki muhabet ederim ama suyunu çıkarıyorlar...sanki bı kural var ortada gibi...zincirleme , birine gidince diğeri cagarmak zorunda ,sonra sıradaki...ya bana böyle kurallar çok itici geliyor...ayak uydurayim diyorum mutlaka o gruptan çıkan kişi ben oluyorum ..sonrada bana gönül koyuyorlar sanki...ayda yılda bi kahve icilse yeter bana o da kısa süreli olsun mümkünse...ne o öyle kahvaltiya cagarmalar beş çayları gündüz oturmaları ...ayhh nedir yani..nasıl bir muhabbet olabilir böyle sık gorusuce...ha gorusmessen dışlanma gibi şeyler oluyor sanki ..ciddiyim sevemiyorum böyle şeyleri...yeni tasindagim binamda bana geldiler bigun hosgeldine..sonra bayan biz sık sık kahvaltıya birbirimizi cagririz ve ben çok acikiyorum erkenden cagarirsin erken kalk falan dedi..bende ipler koptu ..daha yeni tanismisiz bu ne cahillik ya..valla canım kusura bakma ben kahvaltı yi öğleden sonra yapmaktan hoşlanırım size afiyet olsun dedim bozuldu..ama umrumda değil .ya bide bunlar iki üç çocuklu kişiler...nedir bu bina kosturmacasi..evinize kocaniza çocuklarınıza ve kendinize vakit ayırın ya kitap okuyun kitap...ben sanırım omur boyu komşuluk edincemicem işin tuhafı istemiyorumda edinmek..ama hep binaların tuhaf komşusu kimseyle görüşmeyen komşusu durumundayım..önlerinden geçerken kendimi garip hissediyorum napicam ben bu konumda da olmak istemiyorum..nasıl siyrilicam bu değişik tavırlardan..

Şart değil. Ama bir kaç kişiyi tanısanız iyi olur. Tanımak derken merhaba merhaba. Ben bir tek karşı komşumun adını bilirim. 4 senedir burda oturuyorum. Ve sakin, olgun insanlar oldukları İçin evime geldiler ve bende gittim. Bu 4 senede 1 kez oldu düşünün. Mesafeli bir şekilde, saygı çerçevesi içinde görüşülebilir. Öyle her hafta kahvaltı, gün falan hiç sevmem o kadar samimiyet gerek yok

4 senede 1 ..bu bana da normal geliyor işte..olması gereken gibi..siz tam benlik bir komsusunuz

Şu devirde çoğu insan çalışıyor. Ev işi, çocuk derken insan yakın arkadaşlarına bile ayda yılda bir zaman ayırabiliyor. O yüzden 3 günlük komşuyla çok sıkı fıkı olmak bana da gereksiz geliyor.

4 senede 1 ..bu bana da normal geliyor işte..olması gereken gibi..siz tam benlik bir komsusunuz
İki çocuğum var karşı komşum şoklarda. Sesini bile duymuyoruz ne ara oldu nasıl, daha dün taşındınız diyorlar 4 sene oldu tabi. Çalışıyorduk bir de eşimle. Kimseyle merhabadan öte muhabbetim yok pek. Hala parkta sitede görenler yeni mi taşındınız diyor.

Bende merhaba merhaba 3 yıldır bu evdeyim zaten aile Apartmanındayız beklentiler yeterince yetiyor birde komşular felan hiç çekemem sadece abimle büyüdüm ben ben sabahçı abim öğlenciydi gene bir nevi yalnız büyüdüm hayatım böyle geçti sürekli dışarda olmayı da sevmem dışardadan kastım sahil vs değil Avm mağaza bilmem ne gibi hazmetmiyorum en konforlu yerim önce evim sonrasında annemin evi 3 yıllık evliyim komşularımızdan sadece 2 sine birine 2 birine de 1 kere gittim sevmiyor muyum aksine seviyorum ama çıkasım gidesim gelmiyor

bende sevmiyorum ve ayak uyduramıyorum ben direk söylüyorum ben geç uyanıyorum işlerim geç bitiyor vaktim yok böyle şeylere diye 12de kahvaltı yapıyorum hiiiç komşuculuk oynayamam bana ters kahvemide dizi izlerken tek başıma içiyorum oh mis

Yaniiii ..şimdi biri gelcekd kahve iccek diye evi toparla kendine çeki düzen ver ohooo .tek içiyorum kimsenind hatri yok

Bir komşum hariç hepsi ile görüşüyorum sık gorustugum komşum şuan yok ama sık olanla bile 10 senede iki kere kahvaltı yaptık genelde çay kahve içeriz hafta da bir iki defa

Ama diğerleri dediğin gibi sabah birinin evinde öğlen diğerinin evinde çok sıkıcı geliyor bana evcilik oynar gibi

Çalışan olunca çok göze batmaz benim gibi evdeyseniz bu kısır canavarların bakışları tavırları tuhaflasiyor..geçen evin önünde toplasmislar bı gayret kısır yiyorlardı..ben de işlerimi yaptım kitap okudum kahve içtim derken biraz yürümeye karar vermiştim çıktım binanın önünden geçerken hepsi tuhaf tuhaf bakmaya başladı nereye böyle yalnız dediler ..yürüyüş yapicam tavsiye ederim iyi geliyor diyerek gittim , artık kısır boğazlarına mi durdu bilmiyorum çünkü beni gördüklerinde hepsi çatalı birakmisti

Kafa dengi komşu olunca güzel bence arkadaşınız karşı dairede oturuyor gibi ama yok komşuyuz ortak noktamız olmasa da illa görüşmemiz lazım kıvamına gelince de çekilmez hale geliyor.
Sizin duruma gelince anlattığınıza göre pek görüşmek istemiyorsunuz onlar da sizi dışlıyor. Sizin acınızdan iyi bir şey bu yakanızdan düşmüş olurlar işte. Dert edecek bir şey yok gibi.

Biz binalari degiselim senle,burda komsuluk yok hic kimse gelmedi bana 2 senedir .

Bende tek kendimi öyle sanar hatta sorunlu olduugumu dusunurdum. Komsuları mı seviyorum ama gidip gelmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…