Komşuluk yok

Komsuculuk filan eskiden olan şeyler idi o da çok eskiden . Yaklaşık 3 senelik evliyim ne apartmanımda oturanları tanıyorum ne de onların tanışma gibi bir durumları olmadı ,buarada şehirle ne ilgisi var bu durumun ? Örnek Erzurum' dayım ,burada da İstanbul dan farkı yok.
Şu bakımdan farklı Erzurum'dan siz az çok tahmin edersiniz kimcidirler felan muhtemelen yerlisidirler. Ama İstanbul öyle değil kimin nereli olduğunu ne iş yaptığını kestiremezsin bile. Uzak kalmak burda daha iyi bence. Televizyonlardan neler neler duyuyoruz. Komşuluk hiç hiç yerde kalmadı evet ama İstanbul'da zaten kolay kolay komşuluk kurulmaz ve daha hayırlı olanı bu zaten..

Benim apartman 40 daire. Ayda en az bir kez birileri gider birileri gelir dairelere. Her gidene güle güle her gelene hoşgeldin dersek ohooo. Karşılaşınca günaydın, iyi akşamlar yeter. Tanımadığım ve tanımayı planlamadığım insanların ihtiyaçlarıyla ilgilenmiyorum. Koca koca insanlar sonuçta, ihtiyaçlarını bir yolunu bulup kendileri karşılayabilirler. Komşu onlar aile bireyiniz değil. Mecburen bir binanın içine sıkışmış insanlarız, ilişki kurmak zorunda değiliz. Beklentilerinizi normal düzeye çekmelisiniz.

zaten iki küçük çocuğunuz varmış evde sıkıldığınızı sanmıyorum. bana çok gereksiz geliyor komşu işleri. eskidenmiş o. ev dinlenme alanıdır çatkapı gelen kimseyi istemem açıkçası.

belkide çocuklarınız küçük diye uzak duruyorlardır var oyle tipler. gelip gitme olur çocuklar evi kirletir gürültü yapar vs. diye düşünenlerde çok.

her durumda haklılar yani. çok beklentiye gerek yok. zaten bir ihtiyacınız olsa komşuya mı söyleyeceksiniz bu çağda

Merhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
merhaba canım ben de yeni evliyim haliyle yeni ev bizde de aynı ama inan hiç gocunmuyorum insanlardan ne geleceği belli olmaz ne kadar uzak o kadar iyi boşver hele ki istanbulda hiç bulaşma. belki kurslara katılırsan orda arkadaşlıklar kurabilirsin veya workshoplarda tanışırsın.

Ev kiralama aşamasında çok fazla konuştuk kim olduğumuzu biliyorlar karşı komşumuz bide karşılıklı kapılar yani taşınırken o kadar gürültü patirti oldu kapı duvar bir defa Güleryüz gösterip meraba demedi ya çok garip neyse benim beklentim fazla heralde. Hayır bizde de iki küçük çocuk var ilk zamanlar daha yerlesemeden biraz gürültü oldu haliyle acaba rahatsız mı ediyoruz diye ben kendim çok tedirgin oldum. Düzenimiz oturunca normale döndü tabi
Ben komsularımı görünce sadece selam veririm ama özellikle içli dışlı olmamak için gayret gösteririm. Zaten sadece bir selamla bir sürü şey soruyorlar benimle ilgili. Çalışıyorum bana kalan zaman akşamları ve haftasonları. Onu da komsuyla geçirmek istemem. Hele de çocukluysa aman aman 😄 cocuklu arkadaşlarıma bile açıkca söylüyorum. Çocuğunu eşine bırak gel diye. Ne konuştuğumuzu bile anlamıyoruz. E ne gerek var benim için bunlara. Kafam rahat evimde oturup çayımı içerim. Komşularım yemek getirince de strese giriyorum. Simdi bu tabağa ne koyup vercem geri diye. Ben kendime zor yemek yapıyorum 😀

Ben üç sene önce taşındım şu anda oturduğum yere ve küçük bir yerde yaşıyorum.Aparmanda kimse birbirini tanımıyor ve selam vermekten aciz tiplerdi çoğu.İçlerinden biri ile samimi oldum,o da kendi adım attı ve ev değiştirmeme zaten halâ gidip geliyoruz.Ben de öyle vıcık vıcık,bol dedikodulu komşuluk ilişkilerini sevmiyorum.Bir iki kişi olur ama sağlam bir dostluk kurarsınız.İlla ki kafa yapınıza uyan biri çıkar sonuçta.

2 sene olacak evleneli ailemden yarımsaat uzak bir yerde oturuyorum valla oturduğum apartmanda kimseyle konuşmuyorum üst katımdakilerle merhaba merhabadan öte geçemedik karşı komşularla da tek kelam etmedim ben kimseye yanaşabilen bir tip değilim çokta eksiklik hissetmiyorum olmasında zaten kimseye güvenmiyorum.
Aslında benim de pek vaktim yok bide çocuklu aile varsa çocuklar arkadaş olsun diye istiyodum biraz da biz çocukluğumuzda öyle büyüdük
Ben üç sene önce taşındım şu anda oturduğum yere ve küçük bir yerde yaşıyorum.Aparmanda kimse birbirini tanımıyor ve selam vermekten aciz tiplerdi çoğu.İçlerinden biri ile samimi oldum,o da kendi adım attı ve ev değiştirmeme zaten halâ gidip geliyoruz.Ben de öyle vıcık vıcık,bol dedikodulu komşuluk ilişkilerini sevmiyorum.Bir iki kişi olur ama sağlam bir dostluk kurarsınız.İlla ki kafa yapınıza uyan biri çıkar sonuçta.
Yani evet bir kişi de yeter ben de öyle her dk gidip gelelim demiyorim da böyle çok yabancı gibi garip geldi başta

Kaç senedir ayni yerde oturuyorum İstanbuldayiz kimsenin adini dahi bilmeyiz. "Merhaba, günaydın, iyi aksamlar" bu kadar. Gerisi gereksiz geliyor.
İstanbulun ortasinda eve sipariş edeceginiz yerler mutlaka vardir yemek uygulamasini indiriyorsunuz adres girdiginizde siparis edeceginiz yerler listeleniyor. Eşimin kardeşleri ve anne babasi da bu sehirde ona ragmen korona oldugumuzda kimseden bize bir şey getirmesini beklemedik, kendimiz marketten sipariş verdik. Ertesi gun kapiya getiriyorlar. Kim niye size ihyitac taşisin? İmternet var ogrenirsiniz ne merak ediyorsaniz

Son düzenleme:
Aslında benim de pek vaktim yok bide çocuklu aile varsa çocuklar arkadaş olsun diye istiyodum biraz da biz çocukluğumuzda öyle büyüdük

Yani evet bir kişi de yeter ben de öyle her dk gidip gelelim demiyorim da böyle çok yabancı gibi garip geldi başta
büyüdüğüm yer gidince görsen camlardan millete bağırıyorum şen şakrak espriler gülüşmeler havada uçuyo ama oturduğum yerde tek bi kişi yok :D napalım artık böyle demekki :)

Mesafeli olmak başka ama yeni tasinan birine hoşgeldin denilebilirdi bence bir ihtiyacınız var mı diye sorulabilirdi yada ben çok şey bekliyorum. Tabi sıcak ilişki sevmeyen birinin evine zorla gitmem ama belki onlar da bu riski almak istemiyodur
insanlar işten eve evden işe gidiyor kendi hayatına bile zor yetişiyor. benim alt daire taşınmış yazı asana kadar haberim olmadı çünkü kendi hayatıma zor yetişiyorum. bu devirde insanlardan bunları beklemeniz sadece sizi üzer

Çünkü İstanbul nüfusunun yarısı (iyimser bir tahminle) kafadan sıyrık. Kimse kimseye bulaşmak istemiyor.

Bir de gerçekten İstanbul'un ortasında hangi marketten sipariş vereceğiz diye düşündünüz mü? Dört bir yanımız sipariş uygulaması artık.

Çünkü İstanbul nüfusunun yarısı (iyimser bir tahminle) kafadan sıyrık. Kimse kimseye bulaşmak istemiyor.

Bir de gerçekten İstanbul'un ortasında hangi marketten sipariş vereceğiz diye düşündünüz mü? Dört bir yanımız sipariş uygulaması artık.
Meyve sebzeyi taze ve güzel alacağımız yer var mı anlamında dedim hemde eve getiren , ya bunlar detay aslında asıl sıkıntım o değildi ama.konuyu açınca anladım benim beklentim farklıymış :)

Ben de severim komşuluk ve ahbaplığı, umarım kafanıza göre birileri çıkar🙋‍♀️. Gözünüze kestirdiğiniz birileri varsa ilk siz konuşun derim😊🥳
Sürekli içli dişli vıcık vıcık olma anlaminda dememistim zaten kafa dengi sıcakkanlı biri olabilir en azından meraba deriz yani diye :) benim de çok vaktim yok baktiginizda ama bu kadar da yabancılaşma kötü bence yani eski çocukluk günlerimiz güzelmiş

Meyve sebzeyi taze ve güzel alacağımız yer var mı anlamında dedim hemde eve getiren , ya bunlar detay aslında asıl sıkıntım o değildi ama.konuyu açınca anladım benim beklentim farklıymış :)

Hangi semttesiniz? Anadolu yakasındaysanız Salı ve Cuma günleri Kadıköy'de salı pazarı kuruluyor. Aynı yerde Pazar günleri de organik pazar var. Avrupa yakasındaysanız Perşembe günleri Feriköy pazarı, aynı yerde cumartesi organik pazar var.

Sürekli içli dişli vıcık vıcık olma anlaminda dememistim zaten kafa dengi sıcakkanlı biri olabilir en azından meraba deriz yani diye :) benim de çok vaktim yok baktiginizda ama bu kadar da yabancılaşma kötü bence yani eski çocukluk günlerimiz güzelmiş

Ben de burdaki çoğu yorumu anlayamadım, komşuya 2 çift laf da mı etmeyelim insanlarımız asosyal olmuş🙄 Komşu iyidir yaf, ben yan apartmandan yaşlı bir hanımla konuşuyorum mesela sokakta karşılaştığımızda ayaküstü hemen laflarız🤭

Artık insanlar korkuyor ben birsey diyemiyorum
İstanbul gibi bir yerde ihtiyaç için düşünsenize hiç gerek yok trendyol expres hepsi burada getir iste gelsin ve banabi fazlasıyla yeterli hepsinin mahalle uygulamaları var etrafı kesfedebilirsiniz.

Bu arada ben pandemide 1 komsumla görüştüm oda eşimin hatrina, sonra kaçacak delik aradım. 4 kişi oldular 1 i gecen hafta çocuklarıyla bile vedalasmadan eski sevgilisine kacti öteki yüzümüze gülüp her fırsatta arabamızın park alanında cikisi kesti asla laftan anlamadı 1 i eski sevgilisine gideni kocasından kıskandı her daireye lafını yapti elde kaldı 1
Bosverin o kahve içmeler sonra çok kötü oluyor taslar yerine otursun zamanla anlaşılır.

bu kadar beklentiye girmeye gerek yok hiç tanımadığın insanlardan bir de. çok istiyorsan sen bişeyler hazırlayıp onlara gidebilirsin kapıdan ikram edersin işte kek yaptım kokmuştur falan de, kapıdan ver belki içeri davet eder. ederse sohbet vs edersiniz. ben de şu anki evime 1 sene önce taşındım kimse hoş geldiniz demedi. demesinler de zaten hiç gerek yok. bi tek altta ev sahibi var o taşındığımız gün çay getirmişti hepsi o kadar yani. biz de muhatap değiliz pek aydan aya aidatı vermek için kapısını çalarım, fazla muhabbet etmem verir giderim. surat da asmam yüzüm güler ama samimiyete gerek yok. bişey lazım olduğunda komşu kapısını çalarım ama mesela elektrikle ilgili sorunumuz olmuştu en alttan birinin kapısını çalıp bişeyler sordum. kapıda karşılaşırsam binadan birileriyle, merhaba merhaba hepsi budur. ben çocukken mahallemizde komşuluk ilişkileri, kısır günleri, altın günleri, ev ziyaretleri bolca vardı. komşuluk için aynı binada olmaya gerek de yoktu aynı mahalle yeterliydi. bazı insanlar oturdukları yerleri fazla sahipleniyor da kedi miyiz biz bölgemizi işaretleyelim nedir yani. geçen gece saat 4'te mahalleden 2 genç parkta çok ses yapıyordu. bi ara ateş yakmaya kalktılar ki yasak ve tehlikeli. ben polisi aradım ekip geldi bir süre sonra. polisler bunlara diyorlar ki gürültü yapıyorsunuz şikayet var vs. çocuğun dediği laf aynen şu: abi ben bu mahallede büyüdüm burası kendi parkımız kendi mahallemiz :D polis de demez mi ulan kendi parkın da saat 4'te kimseyi rahatsız edemezsin, şikayet var hadi evinize dedi yolladı. onlar da sahipleniyorlar belli ki ama rahatsız ettiklerinin farkında değiller. yani mahalleymiş apartmanmış komşulukmuş geçmişte anı olarak kaldı bunlar artık.

Back
X