Sizin komşular Allah'ın nimetini istiyomuş yine iyi
Benim ablamın komşusu vardı..Gecenin 11 inde kapı çalar,1 kadeh viski isterdi,ablam koyardı açılmamış vitrin viskisini koyar yollardı..5 dk donra kapı çalardı yine..bu sefer 10 yaşında kızını yollamış olurdu..Elinde bizden aldığı bi kadeh viski..Kızara bozara zavallım:Şeyyyy annem varsa viskinin üstüne biraz da kola istiyo da
Fıkra gibi ama gerçek valla
INANMIYORUMM
Sende bir kac kez onun kapisini calmayi dene atiyorum 3 yumurta 4 biber derken birdaha gelmez herhalde..
Gerci bunu yapmak yurek ister ben yapamazdim sahsen, ne zaman evimde birseyim eksik olsun cikar airim kimsenin kimseyi rahatsiz etme hakki yok boyle arada bi olur can bas ile veririm ama boyle her ALLAH'in gunude yuuh yani olmaz ki
Eee resmen inadına yaptıgı ortada, alışkanlık edinmiş...Eminim ki dolapları da doludur, en güzelinden...
dolaplarının dolu olduğunu bilmiyorum,evine dahi gitmişliğim yok,bildiğim kadarıyla eşi sabah 8,akşam 11 de geliyor,bakkala gitmiyor,ben ise zırt pırt bakkala gidenlerdenim,görüyor tabi,unutganım yemek yapacağım zaman unuttuğumu farkediyorum,hemen iniyorum...
En kısa zaman da yok demeyi öğrenin bence, sömürüyor resmen kendince..
Bun tip insanlar sanırım bu şekilde mal mülk sahibi oluyorlar. Ondan bundan otlanarak para biriktiriyorlar...
Ayıp valla. Maymun iştahlılıktan başka birşey değil...
Sizin komşular Allah'ın nimetini istiyomuş yine iyi
Benim ablamın komşusu vardı..Gecenin 11 inde kapı çalar,1 kadeh viski isterdi,ablam koyardı açılmamış vitrin viskisini koyar yollardı..5 dk donra kapı çalardı yine..bu sefer 10 yaşında kızını yollamış olurdu..Elinde bizden aldığı bi kadeh viski..Kızara bozara zavallım:Şeyyyy annem varsa viskinin üstüne biraz da kola istiyo da
Fıkra gibi ama gerçek valla
bir daha komşun birşey isteyip verdiğinde fiatını da söyle.bize bedava gelmiyor bizde parayla alıyoruz de,bir daha isteyecek mi bakalım.hani arada bir olsa tamamda sürekli birşey isteyip geri getirmeyene bunun yapılması gerekir.
ben de kimseden hiçbir şey istemem.şehir dışında yaşıyoruz.yakınımızda bakkal yok.onun için hep tedarikliyimdir.ev bakkal gibi.birşey eksilse kötü olurum .akşam eşime yada oğluma hemen sipariş veririm.olurda bir gelen olursa eksiğim olmasın diye.eğer birinden mecbur kalıp istersemde ertesi gün hemen geri veririm.
bızım de yan komsumuz oyleydı..zaten hergun bısey ıstıyor yumurta ,sogan domates ama bır gun elınde deterjan kutusu bunu doldurumusun dedıo an agzımdan çüş cıktı kadın guldu..oha dedım bunu dolduruyum da annem de aldıgı deterjanın nereye gıttıgını sordugunda benı camdan atsın dedım alenen soyleıdm yanı..bana ne derse begenırsınız hayır sızden aldıgım deterjanın mıktarı bellı olsunkı sıze gerı verecegımde aynı ölcude verebıleyım ..sankı bır bardak verdıgımde ölçü olmayacak..onca lafıma ragmnen yuzsuzce ısteyınce verdım(annemın 20 kıloluk aldıgını gormus muhtemelen yoksa ne bılecek evde o kadar deterjan old.)neyse o zamanlar annemler memlekette ydı bende yalnız kalıyordum evde..allahım resmen bızden gecınıyordu kadın..bıgun annemler döndu memleketten ..benımde dısarda oldugun bır vakıtte getırıp anneme kutuyla deterjan vermıs annem bakakalmıs..demıs ben kızınızdan almıstım eve geldıgımde annem benı öldürmek uzereydı aynı sızın gıbı bızım de tahammul edemedıgımız nokta gezmeden yemeden ıcmeden berı kalmıyolar..araba alttalrında..sadece bakkala yaptıkları masraf aylık 600 lırayı buluyor abur cuburları bıtmez hıc(enıstem bakkalın sahıbı oldugundan bılıyorum)kadın yıne bızden gecınıyor yıne bızden...
neyse tasındılarda kurtulduk..
benim de komşum öyleydi burda bi kaç kez yazmışımdır
çocuğu yollardı vermezdim
iner kendi hesap sorardı versen nolcak diye
hani şeker tuz istese anlıcam
geçen gün bi şal var üstünde annem onu istiyo
bi rujun varmış pembe onu istiyo
parfümün varmış versene
epilatörünü ver
saç maşanı ver
hiç birini de vermedim
son keresinde ciddi kavga etmiştim
malımın ortağı mısın be vermiyorum zorla mı
ne arsız bişeysin sen diye
o gün bugündür daha da gelmez kapıma kimse
apartmanda adım deli geline çıktı
oh çok da iyi olu rahat ettim
bunlar ev sahibi taşınacakları yok canım...aniden bir şey istenince insan o anda söylicek laf bulamıyor.gittikten sonra ay keşkem şunu deseydim bubu deseydim diye pişman oluyor..
işte verirsin verirsin vermeyincede yok cimri veya deli diye arkadan konuşurlar.bin kere verirsin..bir kere vermezsen verdiklerinide unutup, cimri denilmesini hazmedemem..ama yinede noktayı koymayı düşünüyorum...bakalım zamanla nasıl oluşacak...
aman arkamdan konuşsunlar ne var
arkamdan konuşan ardımı yesin diye bi laf var
çok da tın
hiç gelemem öyle şeylere ben
sevmem zaten komşuluk vıcık vıcık samimiyeti falan
böyle kafam rahat kapımı açan da yok rahatsız edende
önceden resmen işten gelmemi beklerlerdi camda
işim gücüm var gelir otururlardı
çalışan kadınım ben sizin gibi değilim
oturmamam derdim
biz oturuyoz sen işine bak derlerdi
şimdi hepsi benden çekiniyo
bi tanesi paparayı yiyince
hepsinden kurtuldum
benim de bi komsum var sucuk kızarmıştım kapıyı çaldı elinde çay tabagı aldı sucugu senmi pişirdin oglum istiyor dedi yemesse bi yeri şişermiş dondum kaldımmmm
direkt veremem diyemiyorsanda az önce bitti alışverişe gidemedim evde kalmamış yada az var onu da ben kullanacağım diyebilirsin.belki 3-5 defa böyle geri çevirirsen bir daha kapına gelmez.benim eski komşumda bazen şeker çay bazende bıçak tabak bardak diye gelirdi sonra gönülsüz olduğumu anlayınca pek gelmez oldular ama hiç hoş değil bu durum bir şekilde son ver canım
Her yede bir sürü bakkal ,süper market ,avm bile var artık insanların kapısının önünde ne gerek var hala komşudan istemeye anlamıyorum ben bu devirde.
Aklıma gelen bir olayı da paylaşayım abimin kayınvalidesinin evindeydik misafirlikte
Üst komşuları sürekli birşeyler istiyormuş onların da birde isteme şekli sepet salıp sepeti cama vuruyor 6. kattayız birden cama pat pat bişey vuruldu ödüm koptu :)
Yine birşey istedi kadın neyse koydular sepete yarım saat sonra aynı şey evin genç kızı marketin numarasını yazdı kağıda sepete koydu '' evlere servis yapıyorlar Betül abla '' dedi
Kadın bir hışımla indi aşağı birde bağırdı terbiyesiz ben bilmiyormuyum marketi aramayı sana mı sorucam vb. tarzda bir de haklıymış gibi kızı azarladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?